424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • mstummer
    Noh...rendes vagyok és karácsonyra megkapod tőlem az oldal címét...bár nem 100 pont ilyen keverőre gondoltatok,de talán tovább lehet fejleszteni.

http://garazs.de/hangtech/minimix3.html

• Palinko
    látom alakul :) + még a topicot is feldobtuk kicsit :) sajna nem sok hozzászólás megy ide mostanában :((
  • OPM
    az nekem is rémlik
    asszem itt sg-n volt valahol link hozzá
  • Palinko
    ha lennél olyan szíves valahol utánnanézni,nagyon megköszönném,főleg,ha magyar.
    tegnap beszéltem azzal a haverommal,és tudjátok újévi készülődés,hangszórók,miegymás,és hát nem szabad kimaradni a keveőnek :) ő összerakott már minden lim-lom ból eqvalizert,mondta,hogy ezt is megcsinálja,csak nincs rajz,egyenlőre...

egyébként Boldog Karácsonyt 4 EVA :)))
  • mstummer
    Húha...eccer láttam vmi weboldalon ilyen házi gyártású keverőt...lehet ők tudnának segiteni...csak má fogalmam sincs mi volt az az oldal.
  • Palinko
    nekem kellene egy olyan rajz (séma),ahol megmutatja,hogy hogy kell egy keverőt összerakni.... nem hiszem,hogy igazán értitek,de remélem... az egyik barátommal okoskodunk. ő már csinált hangváltót,meg ilyesmiket...
  • zolee90
    monnyuk ha már olcsóbb cuccal kezdesz nem érdemes már abból is a használtat venni...inkább szánj rá egy kicsivel több pénzt és újat ha már vmi gyengébbel kezd az ember...
  • MillMan
    Ha ilyen terveid vannak hogy majd tovább lépsz , inkább 2db használt axis 2 (kb. 70e-ért már egész jókat lehet beszerezni) + keverő (ami már 12-14-től van...) hidd el, túl gyorsan tovább akarsz majd lépni , és akkor xarér ,hugyért tudod majd eladni a consolodat ...tehát nemérdemes vele játszanod, még 20-30 ezret hozzáteszel (vagy gyűjtessz) és valóban tudsz gyakorolni (mert hát egy herculessel senki sem akar Dj vizsgát letenni :)
    A technika (a "profi" cd-n és a herculesen) nagyjából ugyanaz, de az érzés (az "igazi" cuccon) FELBECSÜLHETETLEN

hidd el én már tudom ... :)
  • Balyy
    www.djborze.hu
  • daniferi
    Tervben van, hogy veszek egy Hercules DJ Console MK2 szerkezetet. Itthonra tökéletes. Bár az ára picit húzós (57ezerHUF), de ha jól tudom, van rajt 2 audio bemenet is, így ha késöbb tovább akarok lépni, lesz pénzem lejátszókra, még akkor is használható marad egy ideig. Illetve keveröt is köthetek rá, akkor is használhatom. Szép lassan, idövel fel lehetne váltani... Nem sürget az idö, ráérek szép lassan beletanulni a hagyományos dolgokba is :D Ha belegondolok, megoldható, hogy vdj-hez speciális skint felrakva, nem látom a bpm-et, nem látok semmit, csak azok a gombok vannak, mintha pl egy pio100-am lenne. Aztán így lehet gyakorolni éjt nappallá téve, mégis van jog funkció, nem egérrel kell hadakozni... vagy nem jól gondolom?

"A versatile mixing station
    With 2 stereo inputs to connect 2 vinyl turntables or CD players and 2 stereo outputs allowing users to play their mix over amplified speakers or redirect the sound to an effects processor or external mixer, the Hercules DJ Console Mk2 can be used on its own or function as an interface between a computer and a DJ’s other analog instruments."
  • djdarwas
    Hercules dj console Szerintem az az igazi
  • mstummer
    1 haveromnak kéne egy használt DJM300as pio keverő,tud valaki eladót?Aki tud privizzen...jah és lehetőleg Győr környékéről kéne.
  • FreeHome
    Érdekel valakit 2 db Pioneer CDJ 100-S Dj lemezjátszó? Újszerű, karcmentes állapotban van mind a kettő, sosem voltak megbontva, csak otthoni hobbi szinten voltak használva. Mikor nincs használva, szépen le vannak takarva a por elől. A család szeme fénye :-) Gyári csomagolásban adom. Akit érdekel, az dobjon egy privátot.
  • Taylor
    Újba 32000. Használtan 20-25000, ami jó állapotú. Nemrég találtam is egy 2 heteset, csak sajna elkelt. Esetleg Ebay, csak hát külföldről...
    A zaj.hu forúmán eddig csak jót olvastam róla. Árához képest jó minőség+tudás.
    És még szép is. Nekem legalábbis tetszik.
  • OPM
    és ezt a reloopot mennyiért adják? jónak mondható a piacon?
  • neuro
    Mint minden elektronikai cuccnál, itt is igaz, hogy a drágább a legtöbbször jobb. Aki tud, az várjon inkább pár hónapot, gyűjtsön több pénzt és vegyen valami használható dolgot, mert az olcsó felszereléssel csak gondjai lesznek.

Tipikus példa erre a lötyögő tornyos szíjhajtásos lemezjátszó 30000Ft-ért vagy az olcsó fejhallgatók.
  • Palinko
    itt van az oldal készítőének magánvéleménye (herculesdj.ate.hu)

Sokan leszólják ezt a kis szerkezetet, de én mégis ezt választottam a következők miatt :

§ szerintem az alapok megtanulására, kisebb osztály-házi bulikra tökéletes

§ a konzolt ugyanolyan (alap)funkciókkal látták el, mint a keverőket + dj cd lejátszókat (pl.: pith, crossfader, eq potik, jog tárcsa, loop)

§ azt tanácsolták, hogy inkább vegyek egy „normális” keverőt aztán kössem azt pc-re . Erről az a véleményem, hogy egy keverővel(mondjuk egy 2 sávossal) csak a crossfadert meg a eq potikat tudod állítgatni, és így úgyanúgy marad az autosync + a hasonló ütemre keverést segítő gombok használata.(jah meg tekergetheted a „jogot” az egereddel :)). Én így ennek a verziónak sok értelmét nem látom.

§

mivel még nem vagyok kereső ember nincsen pénzem profi cuccokra
  • OPM
    ha lenne lehetőségem, szívesen megtenném
  • mstummer
    Ahogy érzed...Nekem elég volt az hogy a Zajban láttam hogy mekkorka pici törékeny szerkenytű ez...még a 30 is sok érte.De azt ajánlom próbálj ki egy rendes cuccot meg ezt...és akkor te se akarnád ezt venni.
  • OPM
    http://herculesdj.atw.hu
  • OPM
    azér' 65 ezret én sem dobnék ki soha egy ilyenért, de mittudomén ha már 30ért tudnék szerezni egy használtat, azt meggondolnám...
    sokkal élvezetesebb kézzel állítgatni/mixelni, mint az egérrel össze-vissza kattintgatni :) 150-200 ezrem pedig úgynézki nem igen lesz ilyesmire az elkövetkező években...
  • Taylor
    Ez így igaz. Én kinéztem egy Reloop rmx20-ast. Rákötöm gépre+Traktor, azt majd veszek Axis 2-est.
  • mstummer
    25 ezer forintért tudsz venni egy rendes keverőt,32ért meg már olyat ami bőven tartósabb...rákötve egy gépre a Traktorral simán eltusdsz vele szórakozgatni. Pluszba 50ért már vehecc egy Axis 2-es DJ CD lejátszót...kis gyűjtés vehecc ,még1et...és kész a pultod.Én nem dobnék ki 65ezret az ablakon a helyedben erre a herkulesre.Óriásit csalódnál benne...ne várj semmi jót egy olyan cégtől ami sosem gyártott DJ cuccokat.
  • Taylor
    Ezt nézd meg.
    Bár árát nem tudom, meg azt se, hogy milyen. Mondjuk a Behrikről fórumokon sok jót nem hallani.
  • OPM
    hát ja, a kinézet egy dolog, de aki el akar valamin kezdeni gyakorolni, esetleg csak otthon "szórakozni"? annak tudsz mondani valami mást, ami árban is ekörül van?
  • mstummer
    Csak annyi hogy nemtúl tartós ezköz a tapasztalatok alapján...de már kinézetre is félgagyinak tünik. Gyerekjátéknak jó,de akkor már inkább rendes keverő + traktor DJ....azt szép lassan lehet gyűjteni DJ cd playerre....
  • OPM
    mi a problem konkrétan vele?
  • Lenny
    igen, egy idő után szétcseszi, én is csak akko fújtam be,ha még egy óra tisztogatás után is recsegett. Ezért írtam ,hogy ha szükséges. És igaz: le is kell takarni! Alap!
  • mstummer
    Azért hozzátenném ne sima kontakt-ot...én WD40-et használtam az 1ik régi keverőmhöz...az kenő is volt,és fontos a kenés.Ja mégvalamit,a spray használata legyen a legutolsó dolog amit teszel mert 1 idő után teljesen szétcseszi a potit.
    A lényeg hogy olyan vonalpotik legyenek a keverőn amin van porvédő + takard le ha nemhasználod.
  • Lenny
    Ne rángasd a potikat őrült módjára, ne menjen a potikhoz por, mert recsegni fog. Rendszeresen szedd szét, tisztítsd meg, ha szükséges akkor kontakt-spray-vel fújd be a potiknál.
  • zolee90
    amúgy mi az amire nagyon oda kell figyelni amikor a keverőt kímélni akarjuk?
  • Lenny
    Ok, köszönöm. Én is úgy tudom, hogy jó a hagyományos tű, de valaki azt mondta, hogy speckó kell hozzá. Szerintem mi tudjuk jól.
  • mstummer
    jaja...vagyis a tűk nem...ahhoz jó a hagyományos is,legalábbis tudomásom szerint.
  • Lenny
    Ebben az árban benne van gondolom a két lemez, az kódoló egység, kábelek, tűk.
  • mstummer
    jó kérdés,nemtudom,de asszem 100e felett van.De az tuti hogy náluk kapható.
  • Lenny
    Köszi!
    Megnéztem a honlapjukat, hát azon semmi nincs... Mennyibe kerül? Nem tudod ?
  • mstummer
    Momentán nem használtam,csak az elődjét vagyis annak a kill nélküli verzióját az 1001-et.Nos az egy nagyon strapabíró keverő,nekem kicsit kemények a potijai meg a hangszinek elhelyezése se tetszett túlságosan,de ettől függetlenűl jó volt. Hogy az mk2 milyen azt csak hallomásból tudom,dicsérik hogy az is jól sikerült,csak a crossfader nem müködik olyan sokáig.Egy biztos tényleg jól jártál vele,kezdőknek ideális.
  • zolee90
    ejjha szép kis leírás :) ha már itt tartunk mi a véleményed a Numark DM 1002 MKII keverőről? Ilyenem van, egyelőre elég mert még csak most kezdtem el az egészet de sztem nagyon megérte az árát.
  • mstummer
    Nos döntsd el hogy zenét akarsz csinálni vagy mixelni,a zene készítés más fajta keverő tipust igényel,valamint samplereket,effektorokat,szintit...stb. A második kérdésedből azért inkább arra következtetek hogy dj cuccot akarsz, vagyis mixelni.
    Nos tehát keverő 100ból: Én a Pioneer 707-et ajánlanám vagy a Denon X-300at. Persze nem itthon kell őket megvenni,mert az X300 nem kapható nálunk, a 707 meg valamivel drágább mint 100.

Lejátszó:
    Ha CD-t akarsz akkor az alábbiakat ajánlom figyelmedbe:

A lista kezdődik a Numark Axis 2-vel ami már 50/db körül kapható,bár jó ronda kinézete van azért nagyon is használható CD lejátszó,ha kezdő lennék kevés pénzel én ezt venném.
    Van a nagyobb testvére 60ért az Axis 4 annyival tud többet hogy van benne loop, de ez nem mindenkinek éri meg a plusz pénzt.
    A Numarkok közül még az Axis 9 fér be a keretbe 100/db elég profi,sok szolgáltatással effektekkel.
    A Pioneer cég kinálatából a Pio 100 ról tudok még infókat mondani,nos ez talán kis hazánkban a legelterjedtebb DJ CD lejátszó,viszonylag jól bírja a strapát, ennek ellenére nem ajánlom,nem éri meg az árát még most sem (100/db).Az élettartamuk 4 év körüli.Nekem ez kevés.
    Aztán tudsz még használtan venni a Pioneer 500 család tagjai közül,már nem gyártják őket,újonnan csak az 500S kapható,de az 160/db körül.Nos talán ezeket a CD lejátszókat találta el legjobban a Pioneer,csak az 1000es múlja felül. Egy új lézerfejjel 6-8 évig is elmuzsikál.Használtan 50-60 körül kaphatóak, + 30-40 a fejcsere...bár ezt nem mindegyiknél kell azonnal. Egy nagy hátrányuk van, a nagy rázkódást nembírják.
    Van még a Pioneer 200,nos ez lényegében egy feltúrbózott 100as,mp3-at is tud játszani,viszont a jog elég furcsa rajta...135/db az ára.Lehet hogy a 100assal való ellenszenvem miatt van...de nekem nem szimpi.
    Annál szimpatikusabb a Denon DN-S 1000-es lejátszó,szintén 135/db áron mp3as képességgel,sok funkcióval.

Ezeken kivül is vannak más lejátszók,pl a reloop,gemini,omnitronic,de azok közül egyet sem ajánlanék szívből.A fentiekből bármelyiket választod tuti h nem bánod meg.Jah mégvalamit, a keverő árak külföldre vonatkoznak: http://www.friendlyhouse.at
    A CD lejátszók árai viszont a pesti Zaj stúdió árai www.zaj.hu
    Mégvalamit, a Zaj-ban kitudod próbálni ezen cuccok legtöbbjét,és ezt tedd is meg.
  • bedingfield
    a http.//www.musik-service.de n nagyon jó áron kaphatók cuccok . ott van reloop rmx 20 as is