• Árnyvadász
    Azért hadd mondjak egy-két szót a PES3-ról is. FIFA 2004 demóját játszottam csak, tetszett. Viszont az ezelőtti fifákkal mind játszottam. Nem is keveset.

PES3: Ez a program zseniális! Még sosem szórakoztam ennyire jól egy fociprogrammal. Van köze a focihoz, és rengeteg apróság van benne kidolgozva, ami nagyszerű játékélményt biztosít. Nekem teljesen bejött. Egyenlőre max. 3 csillagos nehézségi fokozaton játszom, de már az is eléggé durva. Ami nekem kicsit negatívum volt, hogy bizonyos csapatok (alja kategória) játékosainak nevét nem mondja, csak player ez meg player az. Szóval ez gáz, mert egy DVD-s verziótól már elvárnám ezt. Na de mondjuk, mint kiedrült nem ezért DVD-s, hanem a több nyelvű kommentátor miatt.

Pozitívumok: Maga a játékmenet. Akkor is izgalmas egy meccs, ha nem esik gól. Mert a pályán foci van! A lassítások, visszajátszások rendkívül jók lettek. Az ellenfél taktikája, kapott gól esetén jobban nyomulnak, sokkal pontosabban játszanak és nem mindenáron gólra, inkább ügyesen felépített támadásokra mennek. Persze ennek eredménye gól, de ha letámadom a csatárt, akkor az szépen visszafut, vagy visszapasszolja a labdát, nem mint ökör megy a kapu felé mindenáron. Jók a test elleni harcok, csaták, nagyon jó a közönség. Az pl. kifejezetten tetszett, hogy átadásoknál, átíveléseknél, vagy hosszabb labdatartásnál megtapsolják a csapatot. Akár az életben. Nagyon jó a bajnokságok menüje, minden adat egyértelmű, pedig eléggé konzolos (nyilván) maga a menürendszer. Ennek ellenére minden infót gyorsan, egyszerűen meg lehet lesni. Az irányítás is abszolult nyerő. Ami pedig nagyon megfogott, hogy végre a beadott, előreívelt labdákra elég egy -lövés, A,[] gombot nyomni és a csatárunk már egyből fejeli vagy lövi kapura a labdát. De ez igaz szöglet, szabadrúgás esetén is. Grafikailag is nagyon szép a progi. Pl. a stadionok, vagy maga az ég, és a különböző görögtüzek, egyéb effektek is rettenetesen szépek, magukról a játékosokról pedig nem is beszélek. Az szinte fotorealisztikus. Mosolyognak (van foguk is!) szomorúak, látszik az érzelem az arcukon, nem csak plasztikus figurák. A mozgások elsőrangúak, animációk tökéletesek, olyan mint egy élő meccsen. A kommentátor azért nem valami jó, de elmegy, végül is a meccs maga van olyan izgalmas és küzdelmes, hogy most előszőr nem is figyeltem arra mit mond. Ez egy igényes és jó fociprogram, amiben benne van minden ami kell. Multi nem, de engem ez egyáltalán nem zavar. A gép van olyan jó, hogy lehessen anyázni rendesen. Egy két fura dolog azért befigyel: Pálya szélén álló fotós, menedzser az mindössze egy paírlap, ráadásúl ha lent van akkor nem a pályát nézi (tehát nekünk szemben áll), míg ha fent, akkor a közönségre néz. Ez azért több, mint vicces. De ez megint olyan, amivel meccs közben nem nagyon van idő foglalkozni, meg patch biztos javítja majd. Én még azt is mondom: Megérte az árát. Mert 1-2 évig biztos elleszek vele. És ez a lényeg.