alcohol120%
-
Clive87 #64 Szaisztok! Nem tudom nézi e még valaki ezt a fórumot, mindenesetre teszek egy próbát. :) Nos. A sztori ott kezdődik, hogy annó megvettem egy Outcast nevű fantasztikus gémet. Úgy nézett ki a dolog, hogy az első CD-ről kellett telepíteni, majd a második CD-ről futatta a videókat, szóval az volt a Play Disc. :) Viszont ezen a kettes CD-n volt a zene is, méghozzá audio-ban. Annó szép volt, jó volt, betettem a kettes CD-t, futtata is a videókat meg a zenét, mint a kisangyal. Nemrég egy ismerősőmnek kölcsön adtam a gémet, akinek a CD/DVD drive-ja egy kicsit falánkabb volt a kelleténél és szó szerint darabokra tépte a CD-t. Tudom, hogy nem egy összeg, de nem akartam megint megvenni a játékot, így hát (ejnye-bejnye) letöltöttem. Az első CD natúr ISO képfile-ban van. Szépen ráillesztettem a virtuális meghajtóra Alcohol 120 segítségével. Installáltam, patcheltem, honosítást feltettem. Elindítom, szépen kéri is a kettes CD-t. Bemountolom (de szép szó :)), beállítosokon átszaladok, indítom. Szép meg jó, megy meg minden csak épp zene nincs pedig annó volt (ugye audioból futott a drive-ról). Kilépés, Alcohol megnyit. Míg az egyes CD csak egy darab ISO-ból állt, addig a kettes áll egy 780 MB-os IMG-ből, egy 5 KB-os CCD-ből és egy 32 MB-os SUB file-ból. Mikor az Alcohol-ban hozzáadom a képfile-t alapból csak a CCD-t látja, ezt be is mountolom a virtual drive-ba. Megnyitom a Sajátgépet, ott viszont azt elvileg 780 MB-os CD-ből lát összvissz 70 MB-ot, amit az autorun, az exe és a kát darab intro tesz ki, az audio file-ok sehol nincsenek. Ugyanez történik, ha a CCD helyett, magát az IMG file-t mountolom. A SUB file-ra pedig abszolút nem reagál, mondjuk arról azt sem tudom, hogy konkrétan mire szolgál. No szóval Alcoholban hozzáadom az 5 KB-os CCD-t (ami, ha jól gondolom a 780 MB-os CloneCD képfile-t kezeli). Ugye szépen ott van a sorban, mutatja is, hogy 811 MB-os. Mengézem a tulajdonságait (Properties), ott mutatja is, hogy bizony benne van, mind a 17 audio track plusz még egy, ami a video meg satöbbi. A Sajátgépben mégsem látja és a játékben mégsem szól a hang. Próbáltam más programokkal is, ugyanez a helyzet. Szóval ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni, ha valaki tudja a hiba okát vagy csak én csinálok valamit rosszul kérném, hogy homályosítson fel. :)
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
(Amúgy megy a játék meg minden, csak hiányzik a zene, mert az valami fantasztikus volt és anélkül nem az igazi. :))
Üdv, Clive