Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
lordolgok #539 Szia!
Felpörögtek az események... és nekem is van némi hozzáfűznivalóm. Előre szólok, nem akarok senkit se megsérteni.
Bocs, de én pont ezen a "(az legyen az UNICEF baja!)" felkiáltáson buktam ki. A Föld népességének megháromszorozódásáról. Nem kellene éppen ezen viccelődni, mert számomra a szövegkörnyezetből ez derül ki. Ne haragudj, de ha mint magánember és mint az FLP egyik munkatársa - remélem nem baj, ha ezt a szót használom - nem éppen így kéne. Hajaj, igen sok FLP rendezvényen voltam, tartottam is pár előadást, de mindegyiknél azt hangsúlyozták, hangsúlyoztam, hogy ezek a termékek természetes alapanyagúak, nem leszel rájuk allergiás, ha nem is leszel tőle szupermen, de az egészségedre jó hatással van. Nem tudom, sikerült-e jól megfogalmazni a gondolataimat? Úgy értem, egyszer hangsúlyozzuk azt, hogy az FLP termékei milyen jóak, minőségi termékek, a következő pillanatban röhögcsélünk azon, hogy hát túlnépesedés, környezetszennyezés, betegségek? Hiszen ez az UNICEF és a WHO dolga, nem az enyém. Ha csak én vagyok rosszul ettől a megfogalmazástól, akkor miondenkitől bocsánat!
A "jajezamatek"-re is szeretnék egy kicsit reagálni. Ez is egy kiváló kifogás! Ideje kezelni, vagy legalábbis más szemszögből nézni. Ne aggódj, én se értek úgy igazán a matematikához, ezt szégyellem is (főleg úgy, hogy a család tele van mérnökökkel meg matektanárokkal; de ha nem megy, hát nem), de azért erről a nagy számok törvényéről nekem is van tapasztalatom. 3 hónapig voltam benn az FLP-ben; első két hónapban 2-2 pontom volt, a harmadikban 4. Legalábbis szerintem nem voltam elveszett ember, ha akartam volna, több pontot is szerezhettem volna. De nem akartam. Mert láttam, hogy az ismerőseim, barátaim minimum furcsállva néznek rám, amikor erről kezdek beszélni; felsővonal szabályosan rákényszerített, hogy momndjam, mondjam, mondjam tovább. De nem akartam. És itt lép be a nagy számok törvénye. Ettől az emberkétől is hallottam, hogy milyen erőszakosan akarták beszervezni valamelyik MLM-cégbe (most tökre mindegy, melyikbe). A másik is elmesélte, hogy teljesen ismeretlenek erőszakosan nyomultak. A harmadikról eleve tudtam, hogy egy mlm-üzletben, ahol szintén meggazdagodási lehetőséggel és anyagi biztonsággal kecsegtették, röpke egy év alatt jó 8 milliós adósságot halmozott fel. Ezek alapján ki merem jelenteni, hogy igenis, Magyarország lakosságának legalább 90%-át megkeresték ilyen szuper lehetőséggel. Bocs, de visszakérdezek: az mlm-mel foglalkozók sosem gondolkoztak el azon, hogy miért iszonyodnak - szerintem ez a jó szó ide - az emberek az mlmtől? Szerintem azért, mert az mlm-mel foglalkozók rávannak kényszerítve, hogy akit csak lehet, keressenek meg, és akit csak lehet, léptessenek be a céghez, vagy vásároltassanak velük valamit, mert csak így kapnak jutalékot. (Ez persze csak azén véleményem. Nem tudom így levezetni matematikailag, de azért az érzelmi szempont se egy utolsó dolog. Visszahívogatás a lassan 10 éve nem látott osztálytársamtól, hogy lécci, lécci, lécci, ez egyrészt szerintem gyomorforgató, másrészt, lehet, hogy jogilag etikus, de emberileg nem igazán az a tény, hogy amikor kiléptem, megvádoltak valami olyasmivel, hogy - akkor 6 éves kapcsolatomban - a párom csak ki akar használni, és nem ismernek rám, tegyem lapátra azt az ostoba fickót, hiszen csak megakadályoz a sikeres üzletasszonysághoz vezető utamban.
"Mi magyarok hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy megmondják nekünk, hogy mit kell csinálni, mennyi idő alatt. Sem gondolkodni nem kell, sem semmi mást csinálni, mint amit megmondanak." Bocs. Mintha pont az FLP-ben (IS) hallottam volna olyasmit, hogy neked mint új belépőnek nincs más dolga, csak lemásolni a felsővonalad tevékenyégét? Vagy pont ezért vagyunk világviszonylatban a másodikok? (Furcsa. Erről se láttam még sehol semmit. Hasraütés-elv? Bocs, de így bemondásra és szép diagramok mutatására nem tudok mindent elhinni, lásd Rexi nem létező, de mégis híresztelt közgáz Nobel-díját. Egyáltalán, létezik ez a hapsi?) 528-as komment: ha ezt kis változtatásokkal nem mondtam el legalább százszor a három hónap alatt, akkor egyszer sem!
Na, ezt most kéne abbahagynom, mert még a végén lenyakazol...