Forever Living Products
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magyarul: akiknek mûködik, azért máködik olyan jól, mert rengeteg ember beleteszi a pénzét, majd nem vesz ki semmit belõle.
Azt is mondhatnám, hogy az üzletileg sikeres MLM-esek tábora az 3%. Basszus, ha bármilyen más munkahelyet megnézel, akkor mindenhol több esély van sikeresnek lenne 3%-nél, érted? MINDENHOL. Kivéve az MLM-et.
70 ezer kártya... szép. Csak azt nem kötik a picike orrodra, hogy Magyarországon már közel nem lépnek be annyian mint 3-4 éve. Ergo lassul a növekedés. Persze a kártyák száma meg rendületlenül nõ, hsizen bevontak még országokat ebbe a régióba ergo MEGTÉVESZTENEK TITEKET. Hiszen Ti, FLP-sek mit láttok? Húú, a mi régiónkban emnnyi új belépõ van. Persze, csak azoknak a nagy része már nem magyar. Ergo a legtöbb emberkének ESÉLYE sem lesz profitálni belõlük, hiszen általában csak a legkomolyabbak tudnak nemzetközi lábakat indítani.
Szóval át vagytok verve... a szomorú az az, hogy nem jöttél még rá.
"Ha van alternatíva más módon tisztességes jövedelemhez jutni hosszútávon, hát nosza, azt kell csinálni."
Te jó ég, ugye nem azt akarod mondani, hogy vagy FLP-vel foglalkozol vagy éhen halsz (vagy ha nem is, de akkor az biztosan tisztességtelen jövedelem).
Már megbocsáss, de alapból egy MLM üzlet nem lehet tisztességes az árrés miatt. Innentõl kezdve butaság, amit mondasz.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Minden MLM-ben beszedik a pénzt a fogyasztóktól, és visszaadják egy más struktúrában. Nyilván valaki jól jár mert többet kap mint befizetett, valaki (többen alul) pedig rosszul.
Ezt csak azzal lehetne cáfolni, hogy a hálózat a szükséges ütemben a végtelenségig növelhetõ.
De ha valaki ilyet állít, az egyértelmûen nem látja a pilótajátékokkal sem a problémát.
Ez alapján úgy gondolom, hogy szerinted a pilótajáték is nagyszerû dolog.
Tévedek?
De akkor nézzük meg a pilótajátékot. Rengetegen megtapasztalták a jó oldalát, de sokkal többen a rossz oldalát.
Vagy pl. ha valaki nyer a lottón az nem azt jelenti, hogy akkor holnaptól én minden héten 100-asával töltöm ki a szelvényeket, mert ez mûködik.
Ez piac basszus. Ha valakinek az FLP kiutal pénzt, azt valahonnan elõbb el kell hogy vegye. Csak ezzel nem foglalkoznak annyira az emberek, hogy honnan jön a pénz, mert a lényeg, hogy jöjjön.
A másik, hogy a termék elfogy, veszek még. Másnak is elfogy, õk is vesznek. Nagyon sokan nem szedik, isszák, kenik még, és igen, minden év minden hónapjában újabb-és újabb tömegek töltik be a 18.-életévüket, amikortól mint munkatárs dolgozhat.
Nem érzem úgy, hogy nekem kellene megvédenem az MLM-et. Az MLM megvédi saját magát, mert mûködik, jövedelmez, és magasabb életszínvonalat tesz lehetõvé. Egyáltalán nincs szüksége védelemre.
Gazdaságilag sem kell megvédenem az FLP-t. Annyira nem érdekel, hogy hány % hova meg, és miért annyi, meg miért ennyi? 12 éve nem emelt árat az FLP, ha jól tudom, 12 éve nem annyi volt egy liter benzin, vagy egy kiló kenyér, mint most. 12 éve kapják az emberek a jutalékot minden hónapban pontosan. Vannak emberek a mai magyar munkaerõ piacon, akik viszont mostanában kicsi csúszással, vagy egyáltalán nem kapnak fizetést, mert megszûnt a munkahely, vagy õket rúgták ki.
Ha van alternatíva más módon tisztességes jövedelemhez jutni hosszútávon, hát nosza, azt kell csinálni.
Még az sem kizárt, hogy a magyar társadalom kedélyállapotán, jövedelem szintjén és sikeres életvitelén rengeteget javítana, ha inkább azokat a dolgokat követnénk, ami elõre visz, és nem a negatív véleményekre kellene idõt, és energiát pazarolni, hogy érvekkel gyõzködjük egymást, hogy a Duna merrõl folyik! Szerinted balról jobbra, szerintem jobbról balra, és mindkettõnknek igaza van, mert a folyó két oldalán állunk. Ha egyformán szeretnénk látni, akkor egy oldalon kellene állnunk. Én látom, hogy merre folyik a folyó, és tudom, hogy aki a másik oldalon meg van gyõzõdve az ellenkezõjérõl. Csakhogy én azon az oldalon állok, aki tudja, és tapasztalja is a termékek nagyszerû hatásait, tudom, és tapasztalom, hogy az üzlet tisztességesen is nagyon építhetõ, éppen ezért nem én fogok átmenni a másik oldalra, hogy a Te véleményeddel egyet tudja érteni (aki szerint nem megy az üzlet) hanem valahogy Neked kellene megtapasztalnod ezt az egészet a mûködõs oldalról.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
De ha már úgy döntesz hogy véded, akkor védd érvekkel, és ne úgy, hogy "Jajj ti ezt nem értitek"
Alapvetõ gazdasági és matematikai érvekkel támadom az MLM rendszert, és mindig azzal van lezárva a téma, hogy mi ezt nem értjük.
Örülnék, ha te is érveket mondanál, ahelyett, hogy a tudási szintemet próbálod megbecsülni? (Én pl ugy gondolom, hogy te nem látod át eléggé az MLM-et, de ezt nem használom vitaalapnak, mert az úgy nem mûködik)
Sõt egyszerûbb dolgod van, mert én kezdtem a támadást, neked csak arra kéne érvekkel védekezni, hogy hol is állítok hamisat és miért.
Had idézzem magamat:
"Akik be akarják nekem mesélni, hogy a 60mb-os jajjdenagyontermészetes alapú C-Vitamin sokkal jobb, mint az 1000mg-os, ugyanolyan természetes alapú, amit kb. feleannyiért kapsz meg bárhol... Ne nézzenek már madárnak!"
És ezt át lehet fordítani a legtöbb MLM cég legtöbb termékére vagy szolgáltatására...
Amúgy pedig meddõ vita: 100 rugót befizetsz, de még ha vissza is kapsz valamennyit, akkor is fölöslegesen dobtál ki az ablakon csomó pénzt, mivel túl vannak árazva a termékek. pont.
http://www.youtube.com/watch?v=D6pX0S4rO68&feature=channel
Sajnos vannak olyan bevásárló helyek, ahol oda kell figyelni a pénztárnál, mert megesik, hogy 1-2 ezerrel többet fizetsz a kelleténél. Éppen ezért odafigyelek. Ennek ellenére nem szaladgálok oda a pénztárban álló emberekhez, hogy figyeljenek oda, nehogy többet fizessenek!
Nemrégiben egy étteremben a számlához véletlenül "hozzáadódott" az aznapi dátum. Ettõl minden pincér szemét csaló? Aligha!
Aki nem tudja, mijjjjaaaazaaa' MLM, az inkább járjon utána. (Pl. Robert Kyosaki könyvek)
Attól, mert hallottál valamit az FLP-rõl, még az nem tudás. Vicces lenne egy buszvezetõvel beszélni, aki arról panaszkodik, hogy milyen borzalmas repülõt vezetni! (Magasan van, meg veszélyes stb.)Ha közel kerültél az üzlethez, de nem a megfelelõ személynél, attól még nem gerinctelenek az FLP-sek.
A profi MLM-es nem csak be senkit, mert aki valóban profi az tudja, hogy minden egyes "becsapáson" bár valamennyi haszon van, de valójában milliókat veszít közép, és hosszútávon.
Még valami: Lehet itt éveken át pro és kontra okoskodni. Valakinek vagy mûködnek a termékek, és szívesen fogyasztja( kellõ ideig a kellõ mennyiséget), ajánlja másnak is, vagy nem(vannak akik nem szedik, isszák, kenik, úgy nem is hat). Legyél 100%-os termékfelhasználó, különben nem tudod, hogy mirõl beszélsz.(tizen-huszon-harminc éven át figyelmen kívül hagytad a szervezeted állapotát, ami egy-két kanna géltõl 1-2 hónap alatt nem lesz totál méregtelen a tested.) Vagy ne legyél egyáltalán fogyasztó, és felejtsd el az egészet.
100 millió kifogást lehet felhozni, de ugyan minek? Ha nem jó, nem érdekel, nem tetszik, akkor nem mindegy hogy milyen, mennyi a marketing költség, meg hogy betelt a piac? Bár csak betelne végre a piac! 😊 Lenne egy sikeres, jómódú, egészséges társadalmunk! Szép álom! 😊
Nem szabad elkezdeni kifogást kezelni, mert minden egyes kifogás 1000 másikat szül. A hogyan-okat kell inkább keresni, és mindenki döntse el: Hogyan csinálja az üzletet, vagy hogyan felejtse el az egészet?
Amíg kiderül, nézegessetek ilyeneket:
http://www.youtube.com/watch?v=MCfHRYl9Vpk
http://www.youtube.com/watch?v=9lYPWZMtTBA
http://www.youtube.com/watch?v=GAFInxP1NHo
Amúgy van 8 napos viszavásárlás is, akár bontott termékre.
Azt mehetsz Isten hírével...
Szerintem nem fölös. Van akinek csak gél kell stb a többi pedig azért, mert tudja van egy ismerõse, akinek az kellene stb. Képzeld el.
Ha meg nem megy el mégsem, add vissza és menj el az árán nyaralni vagy mittudomén.
Ez fölösleges?
természetesen az eladom szó annyit jelent, hogy jönnek a vevõk, megveszik és csak egy számlát kell írnom...
A passzív jövedelem az az, ami nekem jön. Megírok egy szoftvert és ha 2 éveg SEMMIT nem csinálok, csak eladom, akkor is jön belõle évente elég rendesen pénz.
Te ezt nem teheted meg az FLP-ben mert ha elmész 3 hónapra lógatni a lábadat és nincs meg az aktivitásod akkor buktad. Ráadásul ha kiesel az elismert igazgatói státuszból, akkor onnan még nehezebb ismét visszakerülni. Ajánlom az üzleti terv olvasgatását...
Szóval magyarul: teljesen felesleges az az opció, hogy visszaveszik, hiszen baromira senki nem lesz olyan, aki bontatlan terméket tud visszaadni. Ennyit errõl meg az okos érveidrõl 😊
Egy ilyen hálózatban kb 8-10 szint után elfogy a a Föld lakossága, és ebben gyerek meg mindenki benne van. Na most akkor azok akik akkor alul vannak, hogy fognak 10 embert szerezni fejenként? (Ahhoz 10 másik Föld kellene)
Szerintem a 493ban röviden és egyértelmûen (és vitathatatlanul?) leírtam, hogy mi a közös a pilótajátékban és az MLM-ben.
Arra tudsz mondani valami ellenérvet?
Ezzel arra céloztam, hogy ha eljutottál egy szintig, akkor ingyen van a terméked, mert a bejövõ jutalék fedezi. Van akinek csak ez a cél és itt meg is marad.
A passzív jövedelmért komolyabban kell csinálni, de az hogy a termékeid ára kijöjjön nullára az viszonylag hamar elérhetõ. Ebbe szerintem semmi gonosz dolog nincs. Innen ugye mész tovább, segíted az alattad lévõket, hogy nekik is legalább ez jöjjön vissza, mert mondjuk õk is csak ingyen terméket akarnak és így tovább... Ebbe nem húznak le senkit sem.
Na de mind1 nem akarok én senkit meggyõzni... 😊
Te már csak tudod, mert elolvastad az üzletszabályzatot is 😊
Ha van egy Touch-od, de nem megy az üzlet, vagy megunod stb, akkor a vásárlást követõ 1 évben visszavásárolják tõled. Amit elhasználsz, természetesen levonják...
Olyan okosan megcáfoltál...
Na látod, ez a legnagyobb hazugság az MLM-ben.
Ugye miinden rendszer azt álítja, hogy õk azért jók, mint a normál értékesítési háló, mert nem költenek reklámra, stb. és enyivel olcsóbb a termék, míg más módon ugyanilyen terméket csak jóval drágábban lehetne fogralomba hozni.
Kamu, hazugság, megtévesztés!
Ugyan, számoljuk már ki, hogy 10 ezer foritnyi terméknek hány %-a az, amit az FLP visszaoszt!
Mondom, most le lehet vezetni elõttem, baromira meg fogsz lepõdni...!
De minden egyes %-ot és minden lehetõséget számba kell venni, semmi nem maradhat ki, mert úgy az igazságos.
Az igazság az, hogy egy adott terméket jóval olcsóbban megvehetsz a boltban. Még akkor is ha a termék árának egy adott része reklámköltség, stb.
Kezdjük ott, hogy az ÖSSZES MLM RENDSZER egytõl egyig úgy mûködik, hogy a durván 97% lemorzsolódó emberbõl (akik ugyan el akarták kezdeni az üzletet, de abbahagyták, viszont megvették a kezdõcsomagot jó drágán, stb), szóval ezekbõl az emberekbõl "él meg" a maradék 3%, akik sikeresek. Ez tény, ezzel nem lehet vitázni. Az FLP-nél is nagyjából ilyen számok vannak - csináltam elég sokáig, tudom.
A második dolog, hogy mint azt már leírtam többször is, az nekem nem elég, hogy az FLP-ben sikeres vagyok és sok pénzt keresek, ha mellette olyan gerinctelenné kell válnom, mint az FLP-sek többsége. De nevezhetném õket tudatlannak is. Akik be akarják nekem mesélni, hogy a 60mb-os jajjdenagyontermészetes alapú C-Vitamin sokkal jobb, mint az 1000mg-os, ugyanolyan természetes alapú, amit kb. feleannyiért kapsz meg bárhol... Ne nézzenek már madárnak!
Félreértés ne essék: az FLP termékei igeis jók, csak kb. 2x-10x áron vannak forgalomba hozva... Minden terméknél van JOBB és JÓVAL OLCSÓBB, amit kis utánajárással bárki megvehet.
A harmadik dolog, hogy most már csak röhögök rajta, ahogy a sok FLP-s orvosnak képzeli magát és megpróbálja az emberekkel elhitetni, hogy jajj milyen jól lesznek, ha ezt meg azt beszedik erre meg arra 😊
A negyedik dolog, hogy az MLM-mel foglalkozók 95%-a elvakult, szekta-tagként viselkedõ módon szajkózza ugyanazt, mint a többi. Egy értelmes, önálló gondolatuk nincsen.
Az ütüdik dolog, hogy minden MLM üzletben azzal jönnek, hogy végtelen új belépõ lehet, hiszen mindig születnek új emberek. ATYAÉG ez mekkora baromság és sarkítás... Gondolkozznk már picit! Ha mondjuk egy MLM üzlet kifut egy országban, tehát a lakosságának a nagy részét már megkeresték az üzlettel és persze sok ember csinálja, sok ember meg nem, akkor jönnének az éppen 18. életkort betöltõ emberek.. NADE: ha ezek közü sokan belépnének az adott üzletbe, akkor kb. 5-6 éven belül megszûnne létezni az ország mert senki nem dolgozna sehol fõálásban a fiatalok közül, mert mindenki az MLM-et nyomná... 😊 Érted: nem lenne bank nyitva mert nem lenne munkaerõ, nem lenne közért, nem lenne virágos, nem lenne semmi 😊
És az a baj, hogy ezeket az MLM huszárok mind el is hiszik 😊
Egyébként milyen dobozt vásárol vissza az FLP? A kibontott termékeidet, amit már mondjuk 2 hónapja használgatsz, csak közben rájöttél, hogy mégsem megy az üzlet? Ahaigen, persze... Valótlanságokat nem kellene állítani 😊
A termék árának a jutalékrészét visszakapja a hálózat. Nem a vevõ, hanem az egész hálózat fölfelé.
Ezel tulajdonképpen 2 részre lehet bontani az MLM-et:
1. A termék eladása a termék alapáráért (alapcég üzlete)
2. pilótajáték a jutalékkal (tagok közötti pilótajáték)
Ha egy terméket elad, akkor a termék ára (alapanyag+munkadíj+profit) visszamegy a cégbe. A termékre rájön még a marketingköltség, ami tulajdonképpen az MLM hálózatban oszlik el mint jutalék.
Tehát a termékünk ára a következõkbõl áll:
elõállítási költség+(FLP cég-)profit+MLM jutalékok
Aki rendszeres fogyasztó az belép a hálózatba, mert úgy jobban megéri. Tehát a fogyasztást az MLM hálózat tagjai végzik.
Azaz te mint tag fogyasztó vagy. Ez nagyon fontos, de önmagában még ez sem probléma.
Ha az összes tagot nézed globálisan, akik vásárolják a termékeket, akkor a tagok összességében nem tudnak pénzt keresni vásárlással.
Hogy is épült fel a termék ára?
elõállítási költség+(FLP cég-)profit+MLM jutalékok
Ezt egyszerûítsük le alapár+MLM jutalékra (alapár=elõállítási költség+FLP saját profitja)
Mi is történik az MLM hálózatban...
Veszik az emberek a termékeket. Ezért az emberek befizetik az alapárat+az MLM jutalékot. Az MLM jutalék nem lehet túl magas, mert akkor túl sokba kerül a termék.
Az MLM jutalék visszaosztásra kerül. A felsõbb szinteken ebbõl szép kis hasznot lehet húzni, alul viszont - AHOL A TAGOK LEGNAGYOBB RÉSZE TALÁLHATÓ - nem látnak ebbõl szinte semmit.
Tény, hogy ez egy mûködõ hálózat, mert az emberek a befizetett pénzért cserébe megkapják a terméket, tehát nem veszteségként fogják fel a dolgot. Vettek egy terméket, aminek kifizették az árát.
Ezt írtad:
"És kitt jön az, hogy nem kell eladni, mert ha a sok ember aki a csapatodban van csak maga miatt fogyaszt mittomén egy fogkrémet, az már bõven sok."
Légyszives írd le, hogy ebbe neked hol van az üzleti lehetõség, mert a gondolatmenetemet azon a szálon szeretném majd folytatni. Jó lenne, ha leírnád, hogy a te üzleti sikeredhez hány tag van alattad (és esetleg alattuk is, ha az is számít), és mi számít neked üzleti sikernek. A te fogyasztásod árának visszakapása, vagy ezen felül egy passzív jövedelem?
Na de egyre most válaszolnék: Azt írtad, nincs köze a bizalomhoz. Szerintem igenis van, azzal hogy szponzorálsz valakit, kötelezettséget vállalsz érte! Segítened kell neki, mert mint mondottam, ha csak belépteted és nem foglalkozol vele, akkor megette a fene. Ugye a piramisnál ott azért kapod/kaptad a pénzed, mert beszerveztél valakit. Itt ezért semmi pénz nem jár. Ha beszervezed, leszarod megáll az egész. Azzal hogy segítesz neki az közösen jó neki is és neked is. Mi ebben a baj. Akit meg tényleg ez nem érdekel, ne kezdje el. Ennyi.
Egyik barátom/haverom találkozott az FLP-vel, tetszett neki gondolta elkezdi.
A "szponzora" odadugta neki a papírt, aláírta. Onnantól az embert nem is látta többé õ meg ott állt és nem tudta mi van most. Nem tudta mit csináljon és azt sem hogy hogyan... Hát nem csoda, hogy mikor kérdeztem rossz véleménye volt 😊 Õ ekkor úgy látta, ez nem mûködik... Csodálkozunk? És sok ilyen ember van, aki azt hiszi ennyi az MLM.
Elhiszem, hogy bizonyhatni akarod, hogy a rendszer az emberek kihasználásán alapul, de ez nem igaz. Segítesz nekik jobb életminõséget adni, mind egészségileg, mind anyagilag, de ez csak annak mûködik, aki akarja is és nem csak várha, hogy történjen valami.
A kedvencem meg ha valaki úgy szídja az MLM-et (ne mondd, hogy nem igaz), hogy azt sem tudja mi az. Mondtam én is ilyen voltam... Bár én ezt megtartottam magamnak és nem fórumozgattam, hogy jaj de szar. Elõször én az Amway-el találkoztam, de ne tudd meg milyen erõszak szaga volt a dolognak. Nem csoda, hogy mindenki "megijed" 😊 Aztán szépen lassan utánajártam, kipróbáltam az FLP termékeket és most itt vagyok. És nem kényszerítettek, hanem magam léptem be!
Benne vagyok szeptember óta, de eddig az üzlettel nem foglalkoztam. Most kezdem el.
És mi történt? Egyetlen forintom sem lett oda. Anno vettem pár terméket, amikkel nagyon megvagyok elégedve és még mai napig is azt használom, amit akkkor megvettem. De mivel tetszik, fogok venni még, ha elfogy. És kitt jön az, hogy nem kell eladni, mert ha a sok ember aki a csapatodban van csak maga miatt fogyaszt mittomén egy fogkrémet, az már bõven sok. Szóval nem kell tukmálni semmit senkire.
Az meg ne zavarjon senkit, hogy a te megvett terméked árából valaki kap, aki "fölötted" van. Szerinted az üzletben a csoki árát szétosztják a rászorulók között?
Elhiszem, hogy rosszul esett, amint írtad, hogy egy jóbarátod ennyire nagyképûen osztotta ezt meg veled. Valszeg én is ideges lennék, de nem a rendszert okolnám, hanem az egyént ugye... Rendes barát lehetett. Ennyire megváltozni... Látod õ az aggresszív fajta, akinek ha nem sikerül valaki "beszerveznie" már megy is az oltás, hogy milyen hülye vagy stb... Ez szomorú és ez kelti a rosz hírét az üzletnek. Én jól nyakon vágtam volna 😊 Én úgy vagyok vele, hogy megmutatom (akár Neked is, ha nem hallottál volna még róla) és ha azt mondod, hogy nem érdekel, megértem. Mi van abban? Nem kényszeríthetek senkit semmire, de nem is ez a cél 😊
Na bocsánat, néhol kicsit eltértem a tárgytól és nem is válasz a Te írásodra, de csak úgy jött. 😊
Csak azt írtad vissza, hogy akinek nem tetszik ne csinálja. Ettõl még nem lesz kevésbé rossz.
A sciennetet azért említettem, mert nagyon hasonló az üzletpolitika, és azt is leírtam, hogy miért.
Az adócsalás ténye sem, de fõleg hogy csak gyanú, nem változtat meg semmit. Vagy ha mégis, akkor mint MLM rendszer a többi MLM-re rossz fényt vethet.
Nem értem mi ez a nagy vita.
Az MLM-et azok szídják, akik nem ismerik, csak "hallottak" dolgokat.
FLP-t kritizálni... Ilyet 😊
Na valaki mondja meg nekem hogyan is lehet ebbe belebukni?
Az FLP-nél nincs regisztrációs díj, kötelezõ vásárlás, stb... Semmi nem kötelezõ.
Ha úgy döntesz megveszed a Touch of Forever kezdõcsomagot, ami nem kötelezõ, de ajánlott, és úgy veszed észre, hogy hónapok után sem megy neked ez az üzlet, akkor az FLP visszavásárolja a dobozt...
A Sciennetet ne említsük egylapon az FLPvel... Nézz csak utána:
http://mlmcafe.hu/mlm/20091126/adocsalas-gyanujaval-nyomoznak-a-sciennetnel
Szóval, itt ha nem tetszik valami, abba lehet hagyni és semmi gond. Az ember nem veszíti el a pénzét, mint ahogy a lentebb linkelt MLM Kritika nagy hozzáértõen írja.
Amikor nem ismertem még én sem az MLM-et, én is lepiramisoztam, csak aztán elkezdtem vele foglalkozni és rájöttem, hogy itt semmi gond nincs.
Én is féltem, hogy ellopják a pénzem stb, mint a kritika is írja, de ugye én sem tapasztaltam akkoriban meg, így elhittem amit a "szakértõk" írtak. Gondoltam csak tudják 😊 De nem.
Az nem baj, hogy nem tetszik mindenkinek... Kínálunk egy lehetõséget és az illetõ eldönti, hogy vagy érdekli és megpróbálja, vagy nem.
Tény, hogy vannak erõszakos emberek is, de nem kell vele foglalkozni.
Ha csak az ember ellenszeves, akivel nem szívesen dolgoznál együtt, keress mást! A Szponzorod (ha sikerült komoly ember találnod) segíteni fog neked, mert õ csak akkor lehet sikeres, ha Téged is azzá tesz!
Köszönöm a figyelmet!
MLM kritika
Mint minden profitorientált üzletben, itt is a termék eladása a cél. A termék fogyasztói pedig legtöbbször részét képezik a hálózatnak, azaz a profitot többnyire az MLM hálózatban levõ FOGYASZTÓK fizetik meg.
Az MLM marketing mûködik, mert veszik az emberek a termékeket, de rengeteg sebbõl vérzik, és ahhoz hogy ezeket lássuk, hátra kell lépni párat, és az egész rendszert vizsgálni.
Ennek az eggyel durvább verziója a sciennet. Szlogen: "Gazdagodjon meg költekezéseibõl"
Azért hasonlítom ehhez, mert mindkét rendszerben fogyasztó vagy, és "pénzt keresel vele".
A sciennet szlogenje viszont egy hihetetlen nagy bullshit. És ha látod a hasonlóságot a sciennet és az FLP között, akkor már talán jobban látod az FLP de leginkább az MLM rendszer problémáit is.
"Kétféle MLM-es van ugyanis: van aki Pancser, és van, aki Profi."
Mellesleg a profi MLM-esek általában gerinctelen emberként gázolnak át mindenen és mindenkik. Tapasztalatból mondom.
Egyébként nagyon tetszett a bizniszmágusos.
Az MLM csak úgy hatékony, ha meghívsz embereket, viszont - ahogy a videoban is mondják - nem lehet a végtelenségig terjeszteni.
A tagok nagy része a hálózat alján van, és ott egyszerûen nem éri meg lenni. Akinek pedig van megfelelõ hálózata, annak nem érdemes forgalmazással foglalkozni, mert a bevételének nagy része a meghívottak forgalmából jön 0 munkával (persze itt most eltekintek a hálozat kiépítéséhez befektetett munkától/idõtõl).
Az MLM erõssége az lenne, hogy kiépíted a hálózatodat és fasza vagy (passzív jövedelem hurrá). Egyébként ezzel az illuzióval kezdi el mindenki, mert ennyi a lehetõség benne, de ez nem érhetõ el mindenki számára, és itt bukik meg a dolog. Ha a tagok számára a hálózatépítés az elsõdleges, és a forgalmazás mellékes, akkor ez egy hibás rendszer. Márpedig az MLM-ben a megfelelõ hálózat kiépítése sokkal fontosabb, mint a termék forgalmazása.
A bizniszmágusos videoban a legjobb rész, amikor magyarázza, hogy mindenki neked fog dolgozni. Én is mindig ezzel az ábrával találkoztam, hogy alattad x ember, akkor alattuk x*x ember, és végül x a sokadikon embertõl kapsz jutalékot. És ez annyira hihetõ elsõ nekifutásra, mert neked annyi a dolgod hogy x embert meghívsz, és ez olyan egyszerû, csak ezt ha globálisan megnézed, akkor exponenciálisan növekednek a tagok minden szinten és végül a legtöbben ott vannak legalul.
Ha a végtelenségig lehetne növelni, akkor a piramisjáték legális lenne és mindenki meggazdagodna a semmibõl.
Az MLM annyiban tér el a piramisjátékoktól, hogy van mögötte egy termék vagy termékcsoport. Ezzel legális az egész.
Kedves Pyrohun!
Szerinted csak 1-es, 2-es - féle ember van. Bár ezzel nem biztos, hogy mindenki egyetért, de véleményeddel még csak vitatkozni sem lehet, mert ha így látod, akkor ezt el kell fogadni, egészen bizonyosan így is van. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy kék színû ember van, meg zöld színû, és amikor mégis elõkerül egy lila színû ember is, akkor nem tudunk vele mit kezdeni, mert õ szerintünk nem létezik.
Kedves DRFlame!
Hogy kinek kiben kell megbíznia, és miért? Ez egy elég mély társadalmi problémát feszeget. Nagyszerû lenne, ha mindenki mindenkiben megbízna, mert mindenki megbízható. Sajnos nem így van.
Nem térek ki a válasz elõl. A bizalomnak különbözõ mértékei vannak. Elég banális azt mondanom, hogy az alapvetõ szintek fel sem tûnnek. Nem gondolom, hogy mielõtt felszállsz a buszra, megkérdezed a sofõrt, hogy van-e jogsija, mióta vezet, volt-e már balesete, és tudja-e az utat? Ugyan ez a helyzet az orvossal, akihez elmész, ha beteg vagy. Ott sem kérdezed a diplomát, a gyógyulási arányokat. A gyermeked lazán rábízod az amúgy idegen óvónénikre, az oviban, tanítókra a suliban. Megbízol bennük, hogy azok, aminek mondják magukat, és amit tesznek, az jól van.
A kapcsolati bizalom az olyan, hogy megbízol a párodban, hogy az nem csal meg. Megbízol a barátodban, hogy nem csap be, ugyanígy az valamennyire a szomszédban, és ügyfeleiben is megbízol. Kár, hogy manapság nem csak az adott szónak nincs értéke, becsülete, de a két tanúval, közjegyzõvel, pecséttel ellátott szerzõdéseknek sincs. Ha bárki végiggondolja a kapcsolati hálóját, akkor vagy talál benne olyat, akire rámeri bízni a lakáskulcsát, pénztárcáját, vagy hasonlókat, vagy nem. Ha nem, akkor még nincs minden veszve, hiszen a bizalmi kapcsolat kiépíthetõ.
Szóval kinek, kiben kell megbíznia? Mondjuk nekem kell megbíznom abban az ismerõsömben, aki azt mondta, hogy mutat egy utat, amely az egészségen át, egy anyagilag független, jó minõségû életszínvonalhoz vezet. Meg kell bíznom benne? Ha akarom azt az utat, akkor igen. Ha úgy vélem, hogy az én magam útja a nyerõ, akkor persze nem kell.
Ne gondold, hogy én nem olyan voltam aki azt monda: Nehogymá' valaki nekem megmagyarázza, hogy kell élni! Majd én tudom!" Azt hittem magamról, hogy majd én tudom. Öntelt voltam, de nem különb mint sokan mások. A dolog viszont úgy néz ki, hogy nagyszerû igazgatóm van, örülök, hogy hallgattam rá, és teljes mértékben megbízom benne, pedig egy éve még nem ismertem.
Hogy a hálózatépítés profit/jutaléknövelésrõl szól? Ezt a - ha úgy tetszik- vádat vállalom. A buszvezetõ, az orvos, a tanár, a mérnök, az utcaseprõ, és mindenki, aki dolgozik, pénzért csinálja. Senkinek nem kötelezõ hálózatot építeni, nem kell jól keresni! De ha nekem nem muszáj életem végéig albérletben laknom, 18 éves kocsival járnom, hó végén aprópénzeznem,ha megtehetem, hogy nagyszerû gyermekkort teremtek a gyermekemnek, és boldog családi életet a feleségemnek, akkor miért is ne élhetnék ezzel a lehetõséggel?
Én ezenfelül még sokad magammal együtt a szemléletmód, és személyiség fejlõdésért, a tudásért, sok-sok nagyszerû ember társaságáért, barátságáért. Megbízom bennük, megbíznak bennem, és én ezt szeretem.
Kinek kell kiben megbíznia és miért?
Az én véleményem az, hogy a hálózatépítés a profit/jutalék növelésérõl szól, és nincs köze a bizalomhoz és a szeretethez.
Szerintem pedig kétféle ember van:
1. - aki MLM-re cseszi el az életét (és ezzel akarva vagy akaratlanul is emberek százait, ezreit károsítja meg anyagilag)
2. - aki vagy nem is foglalkozik ilyen dolgokkal, vagy ha foglalkozik is, hamar rájön, hogy valójában mirõl is szól és abbahagyja 😊
Rendben van, amit írsz, és örülök annak, amit, és ahogyan írod. Egészséges önkontrollról, és intelligenciáról teszel bizonyságot. Más ezzel a kirúgással meg nagyon másképp van, szerintem tudod Te is.
Kedves dron. Minden tisztességes üzletnek vannak lefektetett (írásos) normái, szabályai, üzletpolitikája. Világos, hogy aki ez ellen vét, annak vállalnia kell a következményeit, ami valóban lehet az üzletbõl való kizárás is. Ami miatt nem túl gyakori a kizárás annak is megvan az oka. Ha valaki el akar érni valamit az üzletben, az - remélhetõleg okosan gondolkodva-végigcsinálja az utat pontról-pontra úgy, ahogy vezetõje tanácsolja. Ez esetben persze szó sem lehet szabálysértésrõl. Ha nem okos ("kihaénnem" majdénmegmutatom"), akkor kezdõdik a partizán akció, ami ritkán visz sikerre. Ez az az eset, hogy a kudarcok miatt hamarabb "kikopik" az üzletbõl, minthogy a dolgai bárkit is érdekelne. Ezért nem annyira jellemzõ, hogy valakit ki kellene zárni az üzletbõl, mert eltûnnek maguktól.
A baj ezzel csak az, hogy éppen annyi kárt okoznak az üzletnek, mint az itt alább látható "úriember". Nagyszerûen demonstrálja ez a pár perc, hogy miért is van ennyire rossz vélemény az MLM-rõl. Ezt a csorbát nekünk -akik hiszünk benne, és csináljuk-, kell kikalapálni. Sebaj, képesek, és alkalmasak vagyunk erre. Kétféle MLM-es van ugyanis: van aki Pancser, és van, aki Profi.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Furcsa mód a véleményem sokban hasonlit a tiédhez /bár nem hittem volna, hogy bármilyen mlm-essel megtörténhet ez/. Talán csak annyit tudék ehhez hozzátenni, hogy ha mondjuk engem elbocsátanak - persze rosszul esne ez tuti, gondolom ez természetes reakció - nem tudnám 100%-osan mondani, hogy azért rúgtak ki, mert a fõnököm egy seggfej, vagy at utódom felfeküdt arra a bizonyos diványra bugyi nélkül, hanem errõl valamilyen szinten én is tehetek, mondjuk nem fejlõdtem szakmai téren, nem láttam el megfelelõen a feladataimat, stb. Mert szerintem bizonyos fokig én is tehetek arról, hogy ha megszabadulnának tõlem.
Másrészt én is támogatom ezt a "tudj és merj váltani" felfogást. A kirúgásos példánál maradva, el tudnék helyezkedni mondjuk drogériákban, a nyomdászatban /könyvkötõ szakmunkásom is van/, és bár a fizetésem kevesebb is lenne, kárpótolna a tudat, hogy olyasmit csinálok, amit szeretek.
Az van, hogy annyi mindent tudnék mondani úgy a hálózatépítésrõl, mint az FLP-s tapasztalataimról. Nagyszerû ez a dolog, és annyira sajnálom, hogy sokan kedvezõtlen oldalát látják (joggal) annak, ami valójában egy csodálatos dolog.
Diplomás lesajnálás? Hát éppen ez az egyik sajnos. Én is azért tanulok, és szerzek diplomát, mert van érdeklõdési köröm. Bár nekem egybeesik az érdeklõdési köröm a hobbimmal, de ez lehet, hogy egyedi eset. Azzal én sem értek egyet, hogy bárki bárkinek az életútját leszólja, hiszen az életút nagyon is szubjektív dolog. Abban tudunk segíteni, ha valaki az életútján felhalmozott hibás döntései hozadékaként nem abban az élethelyzetben van, amit megérdemelne! Nehéz dolog ám erre rávilágítani, hiszen az emberek vaskos védelmi pajzsot hordanak, és nehezen látják be, hogy megcsúszott az élet. Ha nagy nehezen belátják is, arról hallani sem akarnak, hogy azt bizony a saját hibájukból kénytelenek elszenvedni. No mert hát a körülmények.... Egy túrót a körülmények!
Számomra is elég nehéz volt megérteni, hogy a hálózatban MINDEN van! Minden eset, minden személyiség, minden szituáció, minden lehetõség. (A "végtelen" fogalma ijesztõ számunkra, mert félelmetes, hogy nincs kapaszkodó! Pedig van, úgy hívják: stabil személyiség)Bukott vállalkozó épp úgy, mint gazdasági szakember, tanár, orvos, vízvezeték szerelõ, és sorolhatnám. Ott van a félreértés, hogy egy hagyományos vállalkozás lényegesen több pénz befektetést, mászkálást, és idegeskedést igényel egy hálózati vállalkozásnál, de persze ez utóbbihoz is kell némi pénz, de összehasonlíthatatlanul kevesebb. Mindamellett, hogy a hagyományos vállalkozások egyszerûen a társadalmi bizalmatlanság miatt sem képesek akkorára fejlõdni, amekkorára igazán fejlõdhetnének. (Tárki2009) Ott van még a hagyományos vállalkozásban a folyamatos rizikó, az adórendszer, az alkalmazottak hozzáállása, a hatósági bírságok, a gazdasági válság, stb.
Ha a hálózatépítési vállalkozás befuccsol, akkor azért az ember senki mást nem okolhat, és errõl még pár szó, a bántás legkisebb szándéka nélkül! Mert az valóban igaz, hogy az "anyatejes" kezdetben rengeteget számít az egyén személyisége, ahová becsatlakozol! Majdhogynem sorsdöntõ! Azonban egy rövid idõ után már valóban Rajtad múlik a siker!Ki kell venni a helyzetekbõl azt a tanulságot, amit be tudsz építeni a magad útjába, a többit el kell felejteni.Így csak a pozitív építõkockák kerülnek az (siker)utadba. A mostani kezdet ezerszer könnyebb, mint 10 éve volt, mert mára elég szépen letisztult a módszer, és tulajdonképpen csak másolni kell a sikerhez való dolgokat. (ettõl még ez nehéz út!) Használni kell a cd-ket, az elõadásokat, és a vezetõk tapasztalatait. Van olyan munkatársam, aki õszintén bevallotta, hogy ha tudta volna, hogy FLP, el sem jött volna. Eljött a nyíltra, nemsokkal késõbb belépett, összerakta a 2 pontot, most pedig suprvisor szintre hajt. Senki nem gyõzte meg, senki nem dugott le semmit a torkán, csak a jó helyen a megfelelõ információk alapján rácsodálkozott, hogy "Jéééé! Ez ilyen? Érdekel!"
Ami iszonyúan megnehezíti a munkánkat az az, hogy a magyar mentalitás eléggé nem "felépítés" kompatibilis. Nagyon nehezünkre esik elismerõen beszélni másokról, és megbízni a másikban. A hálózatépítés pedig bizony a kapcsolatépítésrõl, a bizalomról, és sok esetben a szeretetrõl, a másikon segítésrõl szól! Amit fontos tudni: Nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem NAGYON. Tisztességgel kell építeni az üzletet, és amiért lassabb így, azért kárpótol az élet a stabilitással!
Az én szakmai szemöldököm éppen ezért húzom fel értetlenül, hogy minden magyar mentalitás ellenére a 3.-ok vagyunk a világon! Ezt lenne jó ha sokan meglátnák, hogy van olyan dolog, amiben kimagaslóan jó eredményeink vannak, és az nem az öngyilkosság, és az alkoholfogyasztás, hanem az életminõség javításában való együtt gondolkodás!
Ez egy nagyszerû dolog!
Ennek ellenére még mindig azt mondom, amit az elején, és amit te: aki az FLP-vel akar foglalkozni, csak rajta! Ha elégedett lesz vele, az az õ dolga, ha nem... hát az is. (Felnõtt emberek csak el tudják dönteni, hogy mi a jó nekik.)
Jimmyke: ezt én is megtapasztaltam.
Kb. egy hónapja elmentem volt osztálytársam által rendezett lakásgyûlésére (nemtudom minek nevezik, de ha szeánsznak titulálnám leharapják itt a fejem 😄), hogy megnézzem micsoda ez, hisz hónapok óta áradozott róla, baráttól ennyi csak kitelik.
Volt ám propaganda rendesen, nagyon rámenõs volt a szponzora, 1/4 cég 1/4 termékek 1/2 üzleti MLM lehetõségekkel bombázott minket.
Értem én, hogy a lehetõ legjobban kell alalkítani a meggyõzõ reklámarcot, hisz az érdeke, hogy a lehetõ legjobb képet fesse az egészrõl és minél több embert gyõzzön meg, DE:
A diplomáért tanuló embereket úgy festette le (visszaolvasás alapján sokan mások is), mint Sátán karjaiba lassan ballagó megtévedt lelkekeket akiken csak a FLP szentemberei menthetnek meg az örök kárhozattól, szinte elvárta, hogy én kérjek elnézést, hogy van egy konkrét érdeklõdési köröm és ezzel kapcsolatban tanulok és képzelem el a foglalkozásomat.
Volt itt példázás a bedõlt válalkozós munkanélküli igazgatóvá avanzsálásának sikertörténetével persze (ezek szerint ez bevett marketingfogás, értem én), meg a diplomával rendelkezõ haverokra való õszinte sajnálattal átitatott monológok is.
Természetesen elfogadom, hogy valaki meg akar gyõzni másokat, de kéremszépen, normális ember nem minõsít le embereket, csakazért mert nekik más elképzeléseik vannak, nem hogy marketinget épít rá!
Tisztelem az ismerõsöm döntését, õ dolga, hogy mit akar kezdeni az életével, sok sikert hozzá, remélem az idõ elõrehaladtával még õ is tisztelni fogja az én döntésemet...
Szép cél embertársaink egészségének oltalmazása, kár, hogy erõsen átüt belõle az üzlet, dehát az önzetlenségbõl nem sokan vitték valamire a történelem során, így érthetõek a motivációik, csak szerintem átléptek egy bizonyos határt ezzel a propagandával.
Élni és élni hagyni elvén befejezésül: aki csinálja és szereti, annak mindent bele, de ha megbolygatnak másokat, nem fogják szónélkül hagyni. Én legalábbis nem hagynám 😄
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Én túl vagyok majdnem mindenen, lábas, kenõ anyag, mosópor, biztosítás, és nagyon elegem lett.
Viszont találtunk egy olyan személyt, aki olyan vezetõkhöz tartozik, ahol merõben más a szemlélet, és ezért a módszer is. És ez bizony nagyszerû dolog! Õszinte, és tisztességes ügyvitel, mert nem csak hogy így is lehet, hanem csak így lenne szabad hálózatot építeni. (nem is lenne ennyi ellenlábasa ennek a megoldásnak)
"Honnan ered az MLM?
A rendszer alapja, hogy emberek egymásnak ajánlják a termékeket és az értékesítési módszert, ezáltal egymáshoz kapcsolódnak. Ebbõl eredõen kialakul egy fogyasztói és értékesítési hálózat, amelynek tagjai speciális szabályok szerint dolgoznak együtt. 1945 szeptemberében jelent meg elõször Amerikában a hálózatos értékesítés a Nutrilite cégnél, amely különféle vitaminokat gyártott és értékesített. Ebbõl alakult ki, majd terjedt el az egész világon az egyik leggyorsabban fejlõdõ marketing módszer, amit multi-level marketingnek, MLM-nek, network marketingnek, hálózatos piacszervezésnek hívnak. Európába mintegy 30 évvel ezelõtt került be, Magyarországra a '90-es évek elején jutott el, és azóta virágzik"
Tonk Emil Üzleti Patika 2., 23.oldal
"Az Avon cég története 1886-ban kezdõdött New Yorkban, ahol David McConnell megalapította vállalatunkat."
tanacsadono.hu
Vazze, én jobban ismerem az mlm-et mint te? Vagy egy Tonk Emil-könyv se volt eddig a kezedben (ami pedig az mlm-ben szerintem alap)? Hogy mertél kioktatni, ha nem veszed a fáradságot utánanézni a dolgoknak?
Most írok ide elõször, talán nem utoljára.
Szerintem az MLM csak egy lehetõség a rengeteg vállalkozás között. Van, akinek ez nagyszerûen mûködik (még ha nem is hitte magáról elõtte, hogy képes rá, ugyanis ha jó helyen van az ember, akkor a személyisége is fejlõdik), van, aki egyszerûen nem erre termett (mert nem érti, nem hiszi, nem meri, vagy csak simán lusta). Ez utóbbi ember hálózat építés helyett inkább tanítson, szereljen, vezessen, irányítson, gyógyítson, takarítson, kezeljen, fessen, szállítson, vagy dolgozzon bármit, ami megfelelõ számára. (de akkor nincs helye panasznak, hogy kevés a fizetés, meg a szabadidõ!)
Az FLP-ben nem véletlenül elsõ számú ajánlás, hogy legyél 100%-os termékfelhasználó! Ugyanis az van, hogy amit kipróbálok, és mûködik az én életemben, arról nagyon nehéz bárkinek is bebizonyítania számomra, hogy nem jó, mert nem mûködik. Ha valakinek nem mûködik a termék, az nem is tudja jó szívvel ajánlani másoknak, az FLP-ben nem is lesz sikeres.
A magam részérõl onnan közelítem meg ezt az egészet, hogy akinek drága a termék, és tud mást, akkor vegye, szedje, kenje azt. Tudni azonban fontos, hogy az FLP termékekben nincs mesterséges adalék, ami lerakódna, a szervezetben, így mellékhatása sincs. Más termékeken nem véletlenül van ráírva, hogy vannak mellékhatásai, és vannak a szedésnek kockázatai.
Ha valakinek boldog, és teljes az élete, akkor annak szívbõl örvendek, és gratulálok, sok sikert, és jó egészséget kívánok! Mindenki csak magára van hatással, döntéseit a saját tapasztalatai alapján hozza meg minden ember. Meggyõzni senkit sem lehet, kísérletet tenni a meggyõzésre pedig nem szabad.
Szerintem nagyon felesleges azt boncolgatni, hogy mitõl nem lett valaki sikeres ebben az üzletben. Amit mindenképpen tudni kell: Sok ember van az FLP-ben azért, mert mûködnek a termékek az életében.
Minden más mellékes, nem utolsó sorban megvehetõ!
<#vigyor2>#vigyor2>
Mojlepque, a 410-ben már írtam az egyik problémámat az FLP-rõl, bemásolom újra, hátha fel tudsz világosítani. Bár Pyrohun már válaszolt rá (és mivel õ hajlandó volt egyáltalán válaszolni rá, hajlamosabb vagyok neki hinni). "Nálam talán az a baj, hogy eredendõen kételkedõ vagyok. Amikor kiléptem, ugye a szponzim tartott volna vissza, csak én már láttam, hogy gyakorlatilag csak a bevásárlás (esetleg csekkbefizetés) megyek ki a házból, ha az FLP-s elõadásokat nem vesszük, a barátaim meg ha felhívnak, vagy esetleg összefutok velük, aggódva kérdezik, hogy mi történt velem. (Mojlepque: egy pillanatig se tartóztattak, hogy ne foglalkozzak az mlm-mel.) Ez mind szép és jó, szögeztem nekik a kérdést (szponzimnak + párjának, miután közöltem, hogy ki fogok lépni), hogy az aloe-ültetvényeiket nem gyomírtózzák - gyomot kézzel szedik ki -, nem használnak mûtrágyát és permetszert, a telepítmény fölötti légteret "megvették", ott nem mehetnek repülõk, mert a repülõbõl kiáramló kerozingõz meg ilyenek szennyezik a környezõ levegõt meg ráhullhatnak az aloéra, stb., de megkérdeztem: látták már ezeket az ültetvényeket, akár csak képeken? Válasz, hogy nem. Másvalaki a csoportjukból, igazgató vagy annál feljebb? Nem hallottak ilyen emberrõl. Akkor végülis mirõl beszélünk? Én valahogy azt hittem, a felsõbbek minden információt megosztanak az alattuk levõkkel. Na, nem egészen azt, hogy minden egyes embert, ami belép az FLP-be elutaztatnak a legközelebbi aloe-ültetvényre, de ha esetleg kérik, képeket, videókat, kutatási eredményeket rendelkezésükre bocsátanak, hogy hasonló helyzetben õk is tovább tudják adni az infót az alájuk becsatlakozni szándékozóknak, persze csak ha kérdezik. Ez akkor most hogy van?"
Egy kicsit vissza szeretnék még térni ahhoz a bizonyos feljelentéshez. Ha tényleg megtörtént, akkor miért nem bannolták Pyrohunt? Ez kinek volt az érdeke? Bocsánat, tudom hogy nem vagyok jogász, csak szerintem így lenne normális dolog, ezt valahogy még azóta sem vagyok felfogni. Vagy csak bennem van a hiba.
Furcsa... azt se vettem észre, hogy megmoderálták és megvágták volna a fórumot... Bár azt hiszem, te és én másnak a kommentjét törölné ki...