Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • DRFlame
    Én is beszúrok egy videot, de ez angol:

Egyébként nagyon tetszett a bizniszmágusos.

Az MLM csak úgy hatékony, ha meghívsz embereket, viszont - ahogy a videoban is mondják - nem lehet a végtelenségig terjeszteni.
    A tagok nagy része a hálózat alján van, és ott egyszerűen nem éri meg lenni. Akinek pedig van megfelelő hálózata, annak nem érdemes forgalmazással foglalkozni, mert a bevételének nagy része a meghívottak forgalmából jön 0 munkával (persze itt most eltekintek a hálozat kiépítéséhez befektetett munkától/időtől).

Az MLM erőssége az lenne, hogy kiépíted a hálózatodat és fasza vagy (passzív jövedelem hurrá). Egyébként ezzel az illuzióval kezdi el mindenki, mert ennyi a lehetőség benne, de ez nem érhető el mindenki számára, és itt bukik meg a dolog. Ha a tagok számára a hálózatépítés az elsődleges, és a forgalmazás mellékes, akkor ez egy hibás rendszer. Márpedig az MLM-ben a megfelelő hálózat kiépítése sokkal fontosabb, mint a termék forgalmazása.

A bizniszmágusos videoban a legjobb rész, amikor magyarázza, hogy mindenki neked fog dolgozni. Én is mindig ezzel az ábrával találkoztam, hogy alattad x ember, akkor alattuk x*x ember, és végül x a sokadikon embertől kapsz jutalékot. És ez annyira hihető első nekifutásra, mert neked annyi a dolgod hogy x embert meghívsz, és ez olyan egyszerű, csak ezt ha globálisan megnézed, akkor exponenciálisan növekednek a tagok minden szinten és végül a legtöbben ott vannak legalul.

Ha a végtelenségig lehetne növelni, akkor a piramisjáték legális lenne és mindenki meggazdagodna a semmiből.

Az MLM annyiban tér el a piramisjátékoktól, hogy van mögötte egy termék vagy termékcsoport. Ezzel legális az egész.