817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
Laccyka0224 #497 "...mi számít neked üzleti sikernek. A te fogyasztásod árának visszakapása, vagy ezen felül egy passzív jövedelem?"
Ezzel arra céloztam, hogy ha eljutottál egy szintig, akkor ingyen van a terméked, mert a bejövő jutalék fedezi. Van akinek csak ez a cél és itt meg is marad.
A passzív jövedelmért komolyabban kell csinálni, de az hogy a termékeid ára kijöjjön nullára az viszonylag hamar elérhető. Ebbe szerintem semmi gonosz dolog nincs. Innen ugye mész tovább, segíted az alattad lévőket, hogy nekik is legalább ez jöjjön vissza, mert mondjuk ők is csak ingyen terméket akarnak és így tovább... Ebbe nem húznak le senkit sem.
Na de mind1 nem akarok én senkit meggyőzni... :) -
Laccyka0224 #496 "Egyébként milyen dobozt vásárol vissza az FLP? A kibontott termékeidet, amit már mondjuk 2 hónapja használgatsz, csak közben rájöttél, hogy mégsem megy az üzlet? Ahaigen, persze... Valótlanságokat nem kellene állítani :)"
Te már csak tudod, mert elolvastad az üzletszabályzatot is :)
Ha van egy Touch-od, de nem megy az üzlet, vagy megunod stb, akkor a vásárlást követő 1 évben visszavásárolják tőled. Amit elhasználsz, természetesen levonják...
Olyan okosan megcáfoltál... -
#495 "Az meg ne zavarjon senkit, hogy a te megvett terméked árából valaki kap, aki "fölötted" van. Szerinted az üzletben a csoki árát szétosztják a rászorulók között?"
Na látod, ez a legnagyobb hazugság az MLM-ben.
Ugye miinden rendszer azt álítja, hogy ők azért jók, mint a normál értékesítési háló, mert nem költenek reklámra, stb. és enyivel olcsóbb a termék, míg más módon ugyanilyen terméket csak jóval drágábban lehetne fogralomba hozni.
Kamu, hazugság, megtévesztés!
Ugyan, számoljuk már ki, hogy 10 ezer foritnyi terméknek hány %-a az, amit az FLP visszaoszt!
Mondom, most le lehet vezetni előttem, baromira meg fogsz lepődni...!
De minden egyes %-ot és minden lehetőséget számba kell venni, semmi nem maradhat ki, mert úgy az igazságos.
Az igazság az, hogy egy adott terméket jóval olcsóbban megvehetsz a boltban. Még akkor is ha a termék árának egy adott része reklámköltség, stb. -
#494 Atyaég... :) Tipikus FLP-s sarkítás :)
Kezdjük ott, hogy az ÖSSZES MLM RENDSZER egytől egyig úgy működik, hogy a durván 97% lemorzsolódó emberből (akik ugyan el akarták kezdeni az üzletet, de abbahagyták, viszont megvették a kezdőcsomagot jó drágán, stb), szóval ezekből az emberekből "él meg" a maradék 3%, akik sikeresek. Ez tény, ezzel nem lehet vitázni. Az FLP-nél is nagyjából ilyen számok vannak - csináltam elég sokáig, tudom.
A második dolog, hogy mint azt már leírtam többször is, az nekem nem elég, hogy az FLP-ben sikeres vagyok és sok pénzt keresek, ha mellette olyan gerinctelenné kell válnom, mint az FLP-sek többsége. De nevezhetném őket tudatlannak is. Akik be akarják nekem mesélni, hogy a 60mb-os jajjdenagyontermészetes alapú C-Vitamin sokkal jobb, mint az 1000mg-os, ugyanolyan természetes alapú, amit kb. feleannyiért kapsz meg bárhol... Ne nézzenek már madárnak!
Félreértés ne essék: az FLP termékei igeis jók, csak kb. 2x-10x áron vannak forgalomba hozva... Minden terméknél van JOBB és JÓVAL OLCSÓBB, amit kis utánajárással bárki megvehet.
A harmadik dolog, hogy most már csak röhögök rajta, ahogy a sok FLP-s orvosnak képzeli magát és megpróbálja az emberekkel elhitetni, hogy jajj milyen jól lesznek, ha ezt meg azt beszedik erre meg arra :)
A negyedik dolog, hogy az MLM-mel foglalkozók 95%-a elvakult, szekta-tagként viselkedő módon szajkózza ugyanazt, mint a többi. Egy értelmes, önálló gondolatuk nincsen.
Az ütüdik dolog, hogy minden MLM üzletben azzal jönnek, hogy végtelen új belépő lehet, hiszen mindig születnek új emberek. ATYAÉG ez mekkora baromság és sarkítás... Gondolkozznk már picit! Ha mondjuk egy MLM üzlet kifut egy országban, tehát a lakosságának a nagy részét már megkeresték az üzlettel és persze sok ember csinálja, sok ember meg nem, akkor jönnének az éppen 18. életkort betöltő emberek.. NADE: ha ezek közü sokan belépnének az adott üzletbe, akkor kb. 5-6 éven belül megszűnne létezni az ország mert senki nem dolgozna sehol főálásban a fiatalok közül, mert mindenki az MLM-et nyomná... :) Érted: nem lenne bank nyitva mert nem lenne munkaerő, nem lenne közért, nem lenne virágos, nem lenne semmi :)
És az a baj, hogy ezeket az MLM huszárok mind el is hiszik :)
Egyébként milyen dobozt vásárol vissza az FLP? A kibontott termékeidet, amit már mondjuk 2 hónapja használgatsz, csak közben rájöttél, hogy mégsem megy az üzlet? Ahaigen, persze... Valótlanságokat nem kellene állítani :) -
DRFlame #493 És amiért pilótajátékhoz hasonlítják az összes MLM rendszert:
A termék árának a jutalékrészét visszakapja a hálózat. Nem a vevő, hanem az egész hálózat fölfelé.
Ezel tulajdonképpen 2 részre lehet bontani az MLM-et:
1. A termék eladása a termék alapáráért (alapcég üzlete)
2. pilótajáték a jutalékkal (tagok közötti pilótajáték)
-
DRFlame #492 Az FLP abból él, hogy megtermeli és eladja a terméket. Ezzel semmi gond nincs, melyik cég nem ezt csinálja...
Ha egy terméket elad, akkor a termék ára (alapanyag+munkadíj+profit) visszamegy a cégbe. A termékre rájön még a marketingköltség, ami tulajdonképpen az MLM hálózatban oszlik el mint jutalék.
Tehát a termékünk ára a következőkből áll:
előállítási költség+(FLP cég-)profit+MLM jutalékok
Aki rendszeres fogyasztó az belép a hálózatba, mert úgy jobban megéri. Tehát a fogyasztást az MLM hálózat tagjai végzik.
Azaz te mint tag fogyasztó vagy. Ez nagyon fontos, de önmagában még ez sem probléma.
Ha az összes tagot nézed globálisan, akik vásárolják a termékeket, akkor a tagok összességében nem tudnak pénzt keresni vásárlással.
Hogy is épült fel a termék ára?
előállítási költség+(FLP cég-)profit+MLM jutalékok
Ezt egyszerűítsük le alapár+MLM jutalékra (alapár=előállítási költség+FLP saját profitja)
Mi is történik az MLM hálózatban...
Veszik az emberek a termékeket. Ezért az emberek befizetik az alapárat+az MLM jutalékot. Az MLM jutalék nem lehet túl magas, mert akkor túl sokba kerül a termék.
Az MLM jutalék visszaosztásra kerül. A felsőbb szinteken ebből szép kis hasznot lehet húzni, alul viszont - AHOL A TAGOK LEGNAGYOBB RÉSZE TALÁLHATÓ - nem látnak ebből szinte semmit.
Tény, hogy ez egy működő hálózat, mert az emberek a befizetett pénzért cserébe megkapják a terméket, tehát nem veszteségként fogják fel a dolgot. Vettek egy terméket, aminek kifizették az árát.
Ezt írtad:
"És kitt jön az, hogy nem kell eladni, mert ha a sok ember aki a csapatodban van csak maga miatt fogyaszt mittomén egy fogkrémet, az már bőven sok."
Légyszives írd le, hogy ebbe neked hol van az üzleti lehetőség, mert a gondolatmenetemet azon a szálon szeretném majd folytatni. Jó lenne, ha leírnád, hogy a te üzleti sikeredhez hány tag van alattad (és esetleg alattuk is, ha az is számít), és mi számít neked üzleti sikernek. A te fogyasztásod árának visszakapása, vagy ezen felül egy passzív jövedelem? -
Laccyka0224 #491 Elnézést a helyesírásomért. -
Laccyka0224 #490 Igazából nem Neked válaszoltam, csak egy véleményt írtam, mert van itt mindenféle, de amint látom Te vezeted az ellentábort. :)
Na de egyre most válaszolnék: Azt írtad, nincs köze a bizalomhoz. Szerintem igenis van, azzal hogy szponzorálsz valakit, kötelezettséget vállalsz érte! Segítened kell neki, mert mint mondottam, ha csak belépteted és nem foglalkozol vele, akkor megette a fene. Ugye a piramisnál ott azért kapod/kaptad a pénzed, mert beszerveztél valakit. Itt ezért semmi pénz nem jár. Ha beszervezed, leszarod megáll az egész. Azzal hogy segítesz neki az közösen jó neki is és neked is. Mi ebben a baj. Akit meg tényleg ez nem érdekel, ne kezdje el. Ennyi.
Egyik barátom/haverom találkozott az FLP-vel, tetszett neki gondolta elkezdi.
A "szponzora" odadugta neki a papírt, aláírta. Onnantól az embert nem is látta többé ő meg ott állt és nem tudta mi van most. Nem tudta mit csináljon és azt sem hogy hogyan... Hát nem csoda, hogy mikor kérdeztem rossz véleménye volt :) Ő ekkor úgy látta, ez nem működik... Csodálkozunk? És sok ilyen ember van, aki azt hiszi ennyi az MLM.
Elhiszem, hogy bizonyhatni akarod, hogy a rendszer az emberek kihasználásán alapul, de ez nem igaz. Segítesz nekik jobb életminőséget adni, mind egészségileg, mind anyagilag, de ez csak annak működik, aki akarja is és nem csak várha, hogy történjen valami.
A kedvencem meg ha valaki úgy szídja az MLM-et (ne mondd, hogy nem igaz), hogy azt sem tudja mi az. Mondtam én is ilyen voltam... Bár én ezt megtartottam magamnak és nem fórumozgattam, hogy jaj de szar. Először én az Amway-el találkoztam, de ne tudd meg milyen erőszak szaga volt a dolognak. Nem csoda, hogy mindenki "megijed" :) Aztán szépen lassan utánajártam, kipróbáltam az FLP termékeket és most itt vagyok. És nem kényszerítettek, hanem magam léptem be!
Benne vagyok szeptember óta, de eddig az üzlettel nem foglalkoztam. Most kezdem el.
És mi történt? Egyetlen forintom sem lett oda. Anno vettem pár terméket, amikkel nagyon megvagyok elégedve és még mai napig is azt használom, amit akkkor megvettem. De mivel tetszik, fogok venni még, ha elfogy. És kitt jön az, hogy nem kell eladni, mert ha a sok ember aki a csapatodban van csak maga miatt fogyaszt mittomén egy fogkrémet, az már bőven sok. Szóval nem kell tukmálni semmit senkire.
Az meg ne zavarjon senkit, hogy a te megvett terméked árából valaki kap, aki "fölötted" van. Szerinted az üzletben a csoki árát szétosztják a rászorulók között?
Elhiszem, hogy rosszul esett, amint írtad, hogy egy jóbarátod ennyire nagyképűen osztotta ezt meg veled. Valszeg én is ideges lennék, de nem a rendszert okolnám, hanem az egyént ugye... Rendes barát lehetett. Ennyire megváltozni... Látod ő az aggresszív fajta, akinek ha nem sikerül valaki "beszerveznie" már megy is az oltás, hogy milyen hülye vagy stb... Ez szomorú és ez kelti a rosz hírét az üzletnek. Én jól nyakon vágtam volna :) Én úgy vagyok vele, hogy megmutatom (akár Neked is, ha nem hallottál volna még róla) és ha azt mondod, hogy nem érdekel, megértem. Mi van abban? Nem kényszeríthetek senkit semmire, de nem is ez a cél :)
Na bocsánat, néhol kicsit eltértem a tárgytól és nem is válasz a Te írásodra, de csak úgy jött. :) -
DRFlame #489 Nem tudok veled vitatkozni, mert leírtam a problémákat feketén fehéren, de egyik állításomat se cáfoltad meg.
Csak azt írtad vissza, hogy akinek nem tetszik ne csinálja. Ettől még nem lesz kevésbé rossz.
A sciennetet azért említettem, mert nagyon hasonló az üzletpolitika, és azt is leírtam, hogy miért.
Az adócsalás ténye sem, de főleg hogy csak gyanú, nem változtat meg semmit. Vagy ha mégis, akkor mint MLM rendszer a többi MLM-re rossz fényt vethet. -
Laccyka0224 #488 Sziasztok!
Nem értem mi ez a nagy vita.
Az MLM-et azok szídják, akik nem ismerik, csak "hallottak" dolgokat.
FLP-t kritizálni... Ilyet :)
Na valaki mondja meg nekem hogyan is lehet ebbe belebukni?
Az FLP-nél nincs regisztrációs díj, kötelező vásárlás, stb... Semmi nem kötelező.
Ha úgy döntesz megveszed a Touch of Forever kezdőcsomagot, ami nem kötelező, de ajánlott, és úgy veszed észre, hogy hónapok után sem megy neked ez az üzlet, akkor az FLP visszavásárolja a dobozt...
A Sciennetet ne említsük egylapon az FLPvel... Nézz csak utána:
http://mlmcafe.hu/mlm/20091126/adocsalas-gyanujaval-nyomoznak-a-sciennetnel
Szóval, itt ha nem tetszik valami, abba lehet hagyni és semmi gond. Az ember nem veszíti el a pénzét, mint ahogy a lentebb linkelt MLM Kritika nagy hozzáértően írja.
Amikor nem ismertem még én sem az MLM-et, én is lepiramisoztam, csak aztán elkezdtem vele foglalkozni és rájöttem, hogy itt semmi gond nincs.
Én is féltem, hogy ellopják a pénzem stb, mint a kritika is írja, de ugye én sem tapasztaltam akkoriban meg, így elhittem amit a "szakértők" írtak. Gondoltam csak tudják :) De nem.
Az nem baj, hogy nem tetszik mindenkinek... Kínálunk egy lehetőséget és az illető eldönti, hogy vagy érdekli és megpróbálja, vagy nem.
Tény, hogy vannak erőszakos emberek is, de nem kell vele foglalkozni.
Ha csak az ember ellenszeves, akivel nem szívesen dolgoznál együtt, keress mást! A Szponzorod (ha sikerült komoly ember találnod) segíteni fog neked, mert ő csak akkor lehet sikeres, ha Téged is azzá tesz!
Köszönöm a figyelmet! -
DRFlame #487 Ezt már régebben linkeltem, néhol kicsit túlzó, de többségében helytálló kritika:
MLM kritika
Mint minden profitorientált üzletben, itt is a termék eladása a cél. A termék fogyasztói pedig legtöbbször részét képezik a hálózatnak, azaz a profitot többnyire az MLM hálózatban levő FOGYASZTÓK fizetik meg.
Az MLM marketing működik, mert veszik az emberek a termékeket, de rengeteg sebből vérzik, és ahhoz hogy ezeket lássuk, hátra kell lépni párat, és az egész rendszert vizsgálni.
Ennek az eggyel durvább verziója a sciennet. Szlogen: "Gazdagodjon meg költekezéseiből"
Azért hasonlítom ehhez, mert mindkét rendszerben fogyasztó vagy, és "pénzt keresel vele".
A sciennet szlogenje viszont egy hihetetlen nagy bullshit. És ha látod a hasonlóságot a sciennet és az FLP között, akkor már talán jobban látod az FLP de leginkább az MLM rendszer problémáit is. -
#486 Látom sikerült félreértelmezned amit írtam, csak a Te hozzászólásodra reagáltam:
"Kétféle MLM-es van ugyanis: van aki Pancser, és van, aki Profi."
Mellesleg a profi MLM-esek általában gerinctelen emberként gázolnak át mindenen és mindenkik. Tapasztalatból mondom. -
DRFlame #485 Én is beszúrok egy videot, de ez angol:
Egyébként nagyon tetszett a bizniszmágusos.
Az MLM csak úgy hatékony, ha meghívsz embereket, viszont - ahogy a videoban is mondják - nem lehet a végtelenségig terjeszteni.
A tagok nagy része a hálózat alján van, és ott egyszerűen nem éri meg lenni. Akinek pedig van megfelelő hálózata, annak nem érdemes forgalmazással foglalkozni, mert a bevételének nagy része a meghívottak forgalmából jön 0 munkával (persze itt most eltekintek a hálozat kiépítéséhez befektetett munkától/időtől).
Az MLM erőssége az lenne, hogy kiépíted a hálózatodat és fasza vagy (passzív jövedelem hurrá). Egyébként ezzel az illuzióval kezdi el mindenki, mert ennyi a lehetőség benne, de ez nem érhető el mindenki számára, és itt bukik meg a dolog. Ha a tagok számára a hálózatépítés az elsődleges, és a forgalmazás mellékes, akkor ez egy hibás rendszer. Márpedig az MLM-ben a megfelelő hálózat kiépítése sokkal fontosabb, mint a termék forgalmazása.
A bizniszmágusos videoban a legjobb rész, amikor magyarázza, hogy mindenki neked fog dolgozni. Én is mindig ezzel az ábrával találkoztam, hogy alattad x ember, akkor alattuk x*x ember, és végül x a sokadikon embertől kapsz jutalékot. És ez annyira hihető első nekifutásra, mert neked annyi a dolgod hogy x embert meghívsz, és ez olyan egyszerű, csak ezt ha globálisan megnézed, akkor exponenciálisan növekednek a tagok minden szinten és végül a legtöbben ott vannak legalul.
Ha a végtelenségig lehetne növelni, akkor a piramisjáték legális lenne és mindenki meggazdagodna a semmiből.
Az MLM annyiban tér el a piramisjátékoktól, hogy van mögötte egy termék vagy termékcsoport. Ezzel legális az egész. -
Újratervezés #484 Nocsak....felébredt a topic. A magam részéről örülök ennek, mert úgy vélem (ezen kívül még) ezer megbeszélni valónk van. Hiányolom a társadalmi párbeszédet.
Kedves Pyrohun!
Szerinted csak 1-es, 2-es - féle ember van. Bár ezzel nem biztos, hogy mindenki egyetért, de véleményeddel még csak vitatkozni sem lehet, mert ha így látod, akkor ezt el kell fogadni, egészen bizonyosan így is van. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy kék színű ember van, meg zöld színű, és amikor mégis előkerül egy lila színű ember is, akkor nem tudunk vele mit kezdeni, mert ő szerintünk nem létezik.
Kedves DRFlame!
Hogy kinek kiben kell megbíznia, és miért? Ez egy elég mély társadalmi problémát feszeget. Nagyszerű lenne, ha mindenki mindenkiben megbízna, mert mindenki megbízható. Sajnos nem így van.
Nem térek ki a válasz elől. A bizalomnak különböző mértékei vannak. Elég banális azt mondanom, hogy az alapvető szintek fel sem tűnnek. Nem gondolom, hogy mielőtt felszállsz a buszra, megkérdezed a sofőrt, hogy van-e jogsija, mióta vezet, volt-e már balesete, és tudja-e az utat? Ugyan ez a helyzet az orvossal, akihez elmész, ha beteg vagy. Ott sem kérdezed a diplomát, a gyógyulási arányokat. A gyermeked lazán rábízod az amúgy idegen óvónénikre, az oviban, tanítókra a suliban. Megbízol bennük, hogy azok, aminek mondják magukat, és amit tesznek, az jól van.
A kapcsolati bizalom az olyan, hogy megbízol a párodban, hogy az nem csal meg. Megbízol a barátodban, hogy nem csap be, ugyanígy az valamennyire a szomszédban, és ügyfeleiben is megbízol. Kár, hogy manapság nem csak az adott szónak nincs értéke, becsülete, de a két tanúval, közjegyzővel, pecséttel ellátott szerződéseknek sincs. Ha bárki végiggondolja a kapcsolati hálóját, akkor vagy talál benne olyat, akire rámeri bízni a lakáskulcsát, pénztárcáját, vagy hasonlókat, vagy nem. Ha nem, akkor még nincs minden veszve, hiszen a bizalmi kapcsolat kiépíthető.
Szóval kinek, kiben kell megbíznia? Mondjuk nekem kell megbíznom abban az ismerősömben, aki azt mondta, hogy mutat egy utat, amely az egészségen át, egy anyagilag független, jó minőségű életszínvonalhoz vezet. Meg kell bíznom benne? Ha akarom azt az utat, akkor igen. Ha úgy vélem, hogy az én magam útja a nyerő, akkor persze nem kell.
Ne gondold, hogy én nem olyan voltam aki azt monda: Nehogymá' valaki nekem megmagyarázza, hogy kell élni! Majd én tudom!" Azt hittem magamról, hogy majd én tudom. Öntelt voltam, de nem különb mint sokan mások. A dolog viszont úgy néz ki, hogy nagyszerű igazgatóm van, örülök, hogy hallgattam rá, és teljes mértékben megbízom benne, pedig egy éve még nem ismertem.
Hogy a hálózatépítés profit/jutaléknövelésről szól? Ezt a - ha úgy tetszik- vádat vállalom. A buszvezető, az orvos, a tanár, a mérnök, az utcaseprő, és mindenki, aki dolgozik, pénzért csinálja. Senkinek nem kötelező hálózatot építeni, nem kell jól keresni! De ha nekem nem muszáj életem végéig albérletben laknom, 18 éves kocsival járnom, hó végén aprópénzeznem,ha megtehetem, hogy nagyszerű gyermekkort teremtek a gyermekemnek, és boldog családi életet a feleségemnek, akkor miért is ne élhetnék ezzel a lehetőséggel?
Én ezenfelül még sokad magammal együtt a szemléletmód, és személyiség fejlődésért, a tudásért, sok-sok nagyszerű ember társaságáért, barátságáért. Megbízom bennük, megbíznak bennem, és én ezt szeretem. -
DRFlame #483 "A hálózatépítés pedig bizony a kapcsolatépítésről, a bizalomról, és sok esetben a szeretetről, a másikon segítésről szól!"
Kinek kell kiben megbíznia és miért?
Az én véleményem az, hogy a hálózatépítés a profit/jutalék növeléséről szól, és nincs köze a bizalomhoz és a szeretethez. -
#482 "Kétféle MLM-es van ugyanis: van aki Pancser, és van, aki Profi"
Szerintem pedig kétféle ember van:
1. - aki MLM-re cseszi el az életét (és ezzel akarva vagy akaratlanul is emberek százait, ezreit károsítja meg anyagilag)
2. - aki vagy nem is foglalkozik ilyen dolgokkal, vagy ha foglalkozik is, hamar rájön, hogy valójában miről is szól és abbahagyja :) -
Újratervezés #481 Kedves lordolgok!
Rendben van, amit írsz, és örülök annak, amit, és ahogyan írod. Egészséges önkontrollról, és intelligenciáról teszel bizonyságot. Más ezzel a kirúgással meg nagyon másképp van, szerintem tudod Te is.
Kedves dron. Minden tisztességes üzletnek vannak lefektetett (írásos) normái, szabályai, üzletpolitikája. Világos, hogy aki ez ellen vét, annak vállalnia kell a következményeit, ami valóban lehet az üzletből való kizárás is. Ami miatt nem túl gyakori a kizárás annak is megvan az oka. Ha valaki el akar érni valamit az üzletben, az - remélhetőleg okosan gondolkodva-végigcsinálja az utat pontról-pontra úgy, ahogy vezetője tanácsolja. Ez esetben persze szó sem lehet szabálysértésről. Ha nem okos ("kihaénnem" majdénmegmutatom"), akkor kezdődik a partizán akció, ami ritkán visz sikerre. Ez az az eset, hogy a kudarcok miatt hamarabb "kikopik" az üzletből, minthogy a dolgai bárkit is érdekelne. Ezért nem annyira jellemző, hogy valakit ki kellene zárni az üzletből, mert eltűnnek maguktól.
A baj ezzel csak az, hogy éppen annyi kárt okoznak az üzletnek, mint az itt alább látható "úriember". Nagyszerűen demonstrálja ez a pár perc, hogy miért is van ennyire rossz vélemény az MLM-ről. Ezt a csorbát nekünk -akik hiszünk benne, és csináljuk-, kell kikalapálni. Sebaj, képesek, és alkalmasak vagyunk erre. Kétféle MLM-es van ugyanis: van aki Pancser, és van, aki Profi. -
#480 Mojlepque
-
#479 Wehehe, mlm témában kirúgás? Volt már ilyen eset a történelem során bármikor? -
lordolgok #478 Szia! Bocsánat,hogy csak most válaszolok.
Furcsa mód a véleményem sokban hasonlit a tiédhez /bár nem hittem volna, hogy bármilyen mlm-essel megtörténhet ez/. Talán csak annyit tudék ehhez hozzátenni, hogy ha mondjuk engem elbocsátanak - persze rosszul esne ez tuti, gondolom ez természetes reakció - nem tudnám 100%-osan mondani, hogy azért rúgtak ki, mert a főnököm egy seggfej, vagy at utódom felfeküdt arra a bizonyos diványra bugyi nélkül, hanem erről valamilyen szinten én is tehetek, mondjuk nem fejlődtem szakmai téren, nem láttam el megfelelően a feladataimat, stb. Mert szerintem bizonyos fokig én is tehetek arról, hogy ha megszabadulnának tőlem.
Másrészt én is támogatom ezt a "tudj és merj váltani" felfogást. A kirúgásos példánál maradva, el tudnék helyezkedni mondjuk drogériákban, a nyomdászatban /könyvkötő szakmunkásom is van/, és bár a fizetésem kevesebb is lenne, kárpótolna a tudat, hogy olyasmit csinálok, amit szeretek. -
Újratervezés #477 Hát igen....
Az van, hogy annyi mindent tudnék mondani úgy a hálózatépítésről, mint az FLP-s tapasztalataimról. Nagyszerű ez a dolog, és annyira sajnálom, hogy sokan kedvezőtlen oldalát látják (joggal) annak, ami valójában egy csodálatos dolog.
Diplomás lesajnálás? Hát éppen ez az egyik sajnos. Én is azért tanulok, és szerzek diplomát, mert van érdeklődési köröm. Bár nekem egybeesik az érdeklődési köröm a hobbimmal, de ez lehet, hogy egyedi eset. Azzal én sem értek egyet, hogy bárki bárkinek az életútját leszólja, hiszen az életút nagyon is szubjektív dolog. Abban tudunk segíteni, ha valaki az életútján felhalmozott hibás döntései hozadékaként nem abban az élethelyzetben van, amit megérdemelne! Nehéz dolog ám erre rávilágítani, hiszen az emberek vaskos védelmi pajzsot hordanak, és nehezen látják be, hogy megcsúszott az élet. Ha nagy nehezen belátják is, arról hallani sem akarnak, hogy azt bizony a saját hibájukból kénytelenek elszenvedni. No mert hát a körülmények.... Egy túrót a körülmények!
Számomra is elég nehéz volt megérteni, hogy a hálózatban MINDEN van! Minden eset, minden személyiség, minden szituáció, minden lehetőség. (A "végtelen" fogalma ijesztő számunkra, mert félelmetes, hogy nincs kapaszkodó! Pedig van, úgy hívják: stabil személyiség)Bukott vállalkozó épp úgy, mint gazdasági szakember, tanár, orvos, vízvezeték szerelő, és sorolhatnám. Ott van a félreértés, hogy egy hagyományos vállalkozás lényegesen több pénz befektetést, mászkálást, és idegeskedést igényel egy hálózati vállalkozásnál, de persze ez utóbbihoz is kell némi pénz, de összehasonlíthatatlanul kevesebb. Mindamellett, hogy a hagyományos vállalkozások egyszerűen a társadalmi bizalmatlanság miatt sem képesek akkorára fejlődni, amekkorára igazán fejlődhetnének. (Tárki2009) Ott van még a hagyományos vállalkozásban a folyamatos rizikó, az adórendszer, az alkalmazottak hozzáállása, a hatósági bírságok, a gazdasági válság, stb.
Ha a hálózatépítési vállalkozás befuccsol, akkor azért az ember senki mást nem okolhat, és erről még pár szó, a bántás legkisebb szándéka nélkül! Mert az valóban igaz, hogy az "anyatejes" kezdetben rengeteget számít az egyén személyisége, ahová becsatlakozol! Majdhogynem sorsdöntő! Azonban egy rövid idő után már valóban Rajtad múlik a siker!Ki kell venni a helyzetekből azt a tanulságot, amit be tudsz építeni a magad útjába, a többit el kell felejteni.Így csak a pozitív építőkockák kerülnek az (siker)utadba. A mostani kezdet ezerszer könnyebb, mint 10 éve volt, mert mára elég szépen letisztult a módszer, és tulajdonképpen csak másolni kell a sikerhez való dolgokat. (ettől még ez nehéz út!) Használni kell a cd-ket, az előadásokat, és a vezetők tapasztalatait. Van olyan munkatársam, aki őszintén bevallotta, hogy ha tudta volna, hogy FLP, el sem jött volna. Eljött a nyíltra, nemsokkal később belépett, összerakta a 2 pontot, most pedig suprvisor szintre hajt. Senki nem győzte meg, senki nem dugott le semmit a torkán, csak a jó helyen a megfelelő információk alapján rácsodálkozott, hogy "Jéééé! Ez ilyen? Érdekel!"
Ami iszonyúan megnehezíti a munkánkat az az, hogy a magyar mentalitás eléggé nem "felépítés" kompatibilis. Nagyon nehezünkre esik elismerően beszélni másokról, és megbízni a másikban. A hálózatépítés pedig bizony a kapcsolatépítésről, a bizalomról, és sok esetben a szeretetről, a másikon segítésről szól! Amit fontos tudni: Nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem NAGYON. Tisztességgel kell építeni az üzletet, és amiért lassabb így, azért kárpótol az élet a stabilitással!
Az én szakmai szemöldököm éppen ezért húzom fel értetlenül, hogy minden magyar mentalitás ellenére a 3.-ok vagyunk a világon! Ezt lenne jó ha sokan meglátnák, hogy van olyan dolog, amiben kimagaslóan jó eredményeink vannak, és az nem az öngyilkosság, és az alkoholfogyasztás, hanem az életminőség javításában való együtt gondolkodás!
Ez egy nagyszerű dolog!
-
lordolgok #476 Bár néha az a gond nálam, hogy ha valaki fikázni kezdi azt, amit eddig elértem, az képes belőlem dühöngő őrültet csinálni. -
lordolgok #475 Szia! Ezekről a negatív dolgokról meséltem már pár dolgot. Épp ezért is írtam azt, hogy ezek szerint én rossz ághoz csatlakoztam be. Egy példa, úgy gondoltam, egy szakközepes tanárnőmet is meghívhatnám esetleg a nyílt napra, olyan negyven év körüli, festett szőke nő, dohányzik, (ne értsetek félre, de) szerintem női szemmel is kifejezetten jól néz ki, úgyhogy arra gondoltam, a szépségápolásra és az étrendkiegészítőkre hívom fel a figyelmét. Ki is gondoltam egy meghívó-szöveget, de mivel olyanra sikeredett, hogy ha nekem mondanák el, fetrengenék a röhögéstől, hogy ez neked meghívás? (Mert azért egy tanárt csak másképp hívunk meg, mint egy ismerőst.) Szólok a szponzimnak, hogy mit tanácsol, erre elkezdtük a vándorlást fölfelé a ranglétrán az igazgatóig, mire ő ugyanazt a szöveget adja le meghívás címszó alatt, amit én szenvedtem össze. Egyszóval, attól függetlenül, hogy a termékek szerintem jók, nincs problémám velük, de a közeg miatt hamar kiábrándultam az FLP-ből. Úgy éreztem, nem kapok meg minden tudást, lásd ültetvényföldek, és minden segítséget és támogatást, lásd hortobágyi incidenst, ami ahhoz kellene, hogy boldogan és önzetlenül gyarapítsam a vevőkört és az FLP-t tudásommal és támogatásommal, lásd boltos példám.
Ennek ellenére még mindig azt mondom, amit az elején, és amit te: aki az FLP-vel akar foglalkozni, csak rajta! Ha elégedett lesz vele, az az ő dolga, ha nem... hát az is. (Felnőtt emberek csak el tudják dönteni, hogy mi a jó nekik.)
Jimmyke: ezt én is megtapasztaltam. -
Jimmyke #474 Jórészét átböngésztem a topicnak, gondolom hozzászólok:
Kb. egy hónapja elmentem volt osztálytársam által rendezett lakásgyűlésére (nemtudom minek nevezik, de ha szeánsznak titulálnám leharapják itt a fejem :D), hogy megnézzem micsoda ez, hisz hónapok óta áradozott róla, baráttól ennyi csak kitelik.
Volt ám propaganda rendesen, nagyon rámenős volt a szponzora, 1/4 cég 1/4 termékek 1/2 üzleti MLM lehetőségekkel bombázott minket.
Értem én, hogy a lehető legjobban kell alalkítani a meggyőző reklámarcot, hisz az érdeke, hogy a lehető legjobb képet fesse az egészről és minél több embert győzzön meg, DE:
A diplomáért tanuló embereket úgy festette le (visszaolvasás alapján sokan mások is), mint Sátán karjaiba lassan ballagó megtévedt lelkekeket akiken csak a FLP szentemberei menthetnek meg az örök kárhozattól, szinte elvárta, hogy én kérjek elnézést, hogy van egy konkrét érdeklődési köröm és ezzel kapcsolatban tanulok és képzelem el a foglalkozásomat.
Volt itt példázás a bedőlt válalkozós munkanélküli igazgatóvá avanzsálásának sikertörténetével persze (ezek szerint ez bevett marketingfogás, értem én), meg a diplomával rendelkező haverokra való őszinte sajnálattal átitatott monológok is.
Természetesen elfogadom, hogy valaki meg akar győzni másokat, de kéremszépen, normális ember nem minősít le embereket, csakazért mert nekik más elképzeléseik vannak, nem hogy marketinget épít rá!
Tisztelem az ismerősöm döntését, ő dolga, hogy mit akar kezdeni az életével, sok sikert hozzá, remélem az idő előrehaladtával még ő is tisztelni fogja az én döntésemet...
Szép cél embertársaink egészségének oltalmazása, kár, hogy erősen átüt belőle az üzlet, dehát az önzetlenségből nem sokan vitték valamire a történelem során, így érthetőek a motivációik, csak szerintem átléptek egy bizonyos határt ezzel a propagandával.
Élni és élni hagyni elvén befejezésül: aki csinálja és szereti, annak mindent bele, de ha megbolygatnak másokat, nem fogják szónélkül hagyni. Én legalábbis nem hagynám :D -
Újratervezés #473 Nagyon sajnálom, hidd el! Az a helyzet, hogy FLP-n belül sem mindegy, hogy hová csatlakozik az ember.
Én túl vagyok majdnem mindenen, lábas, kenő anyag, mosópor, biztosítás, és nagyon elegem lett.
Viszont találtunk egy olyan személyt, aki olyan vezetőkhöz tartozik, ahol merőben más a szemlélet, és ezért a módszer is. És ez bizony nagyszerű dolog! Őszinte, és tisztességes ügyvitel, mert nem csak hogy így is lehet, hanem csak így lenne szabad hálózatot építeni. (nem is lenne ennyi ellenlábasa ennek a megoldásnak) -
lordolgok #472 Te: "Elmondom neked hogy a direkt marketing ugyan az mint a network marketing illetve mint a multi level marketing is. Maximum az üzleti profil más, de szerkezetileg ugyan az, de ezt felsőoktatási intézményekben tanítják üzleti és komminukációs szakon."
"Honnan ered az MLM?
A rendszer alapja, hogy emberek egymásnak ajánlják a termékeket és az értékesítési módszert, ezáltal egymáshoz kapcsolódnak. Ebből eredően kialakul egy fogyasztói és értékesítési hálózat, amelynek tagjai speciális szabályok szerint dolgoznak együtt. 1945 szeptemberében jelent meg először Amerikában a hálózatos értékesítés a Nutrilite cégnél, amely különféle vitaminokat gyártott és értékesített. Ebből alakult ki, majd terjedt el az egész világon az egyik leggyorsabban fejlődő marketing módszer, amit multi-level marketingnek, MLM-nek, network marketingnek, hálózatos piacszervezésnek hívnak. Európába mintegy 30 évvel ezelőtt került be, Magyarországra a '90-es évek elején jutott el, és azóta virágzik"
Tonk Emil Üzleti Patika 2., 23.oldal
"Az Avon cég története 1886-ban kezdődött New Yorkban, ahol David McConnell megalapította vállalatunkat."
tanacsadono.hu
Vazze, én jobban ismerem az mlm-et mint te? Vagy egy Tonk Emil-könyv se volt eddig a kezedben (ami pedig az mlm-ben szerintem alap)? Hogy mertél kioktatni, ha nem veszed a fáradságot utánanézni a dolgoknak? -
lordolgok #471 Akkor ezek szerint én "rossz helyen" voltam, mert itt, az FLPben az mlmnek csak a rossz oldalát tapasztaltam meg, annyira, hogy MINDENFÉLE mlmtől elment a kedvem. -
Újratervezés #470 Sziasztok!
Most írok ide először, talán nem utoljára.
Szerintem az MLM csak egy lehetőség a rengeteg vállalkozás között. Van, akinek ez nagyszerűen működik (még ha nem is hitte magáról előtte, hogy képes rá, ugyanis ha jó helyen van az ember, akkor a személyisége is fejlődik), van, aki egyszerűen nem erre termett (mert nem érti, nem hiszi, nem meri, vagy csak simán lusta). Ez utóbbi ember hálózat építés helyett inkább tanítson, szereljen, vezessen, irányítson, gyógyítson, takarítson, kezeljen, fessen, szállítson, vagy dolgozzon bármit, ami megfelelő számára. (de akkor nincs helye panasznak, hogy kevés a fizetés, meg a szabadidő!)
Az FLP-ben nem véletlenül első számú ajánlás, hogy legyél 100%-os termékfelhasználó! Ugyanis az van, hogy amit kipróbálok, és működik az én életemben, arról nagyon nehéz bárkinek is bebizonyítania számomra, hogy nem jó, mert nem működik. Ha valakinek nem működik a termék, az nem is tudja jó szívvel ajánlani másoknak, az FLP-ben nem is lesz sikeres.
A magam részéről onnan közelítem meg ezt az egészet, hogy akinek drága a termék, és tud mást, akkor vegye, szedje, kenje azt. Tudni azonban fontos, hogy az FLP termékekben nincs mesterséges adalék, ami lerakódna, a szervezetben, így mellékhatása sincs. Más termékeken nem véletlenül van ráírva, hogy vannak mellékhatásai, és vannak a szedésnek kockázatai.
Ha valakinek boldog, és teljes az élete, akkor annak szívből örvendek, és gratulálok, sok sikert, és jó egészséget kívánok! Mindenki csak magára van hatással, döntéseit a saját tapasztalatai alapján hozza meg minden ember. Meggyőzni senkit sem lehet, kísérletet tenni a meggyőzésre pedig nem szabad.
Szerintem nagyon felesleges azt boncolgatni, hogy mitől nem lett valaki sikeres ebben az üzletben. Amit mindenképpen tudni kell: Sok ember van az FLP-ben azért, mert működnek a termékek az életében.
Minden más mellékes, nem utolsó sorban megvehető!
-
lordolgok #469 Öööö... csomó helyen olvastam/hallottam, hogy Rex Monagham 2006-ban megnyerte a közgáz Nobel-díjat. (Főleg FLP-s rendezvényeken, amolyan "felvidítónak", hogy ha az FLP elindítója Nobel-díjat kapott, akkor az csak tudhat valamit.)De most már, csak úgy kíváncsiságbból utánanéztem, de 2006-ban valami Edmund Phelps nyerte, és sehol se láttam Maugham nevét... Ez valahogy furcsa számomra.
Mojlepque, a 410-ben már írtam az egyik problémámat az FLP-ről, bemásolom újra, hátha fel tudsz világosítani. Bár Pyrohun már válaszolt rá (és mivel ő hajlandó volt egyáltalán válaszolni rá, hajlamosabb vagyok neki hinni). "Nálam talán az a baj, hogy eredendően kételkedő vagyok. Amikor kiléptem, ugye a szponzim tartott volna vissza, csak én már láttam, hogy gyakorlatilag csak a bevásárlás (esetleg csekkbefizetés) megyek ki a házból, ha az FLP-s előadásokat nem vesszük, a barátaim meg ha felhívnak, vagy esetleg összefutok velük, aggódva kérdezik, hogy mi történt velem. (Mojlepque: egy pillanatig se tartóztattak, hogy ne foglalkozzak az mlm-mel.) Ez mind szép és jó, szögeztem nekik a kérdést (szponzimnak + párjának, miután közöltem, hogy ki fogok lépni), hogy az aloe-ültetvényeiket nem gyomírtózzák - gyomot kézzel szedik ki -, nem használnak műtrágyát és permetszert, a telepítmény fölötti légteret "megvették", ott nem mehetnek repülők, mert a repülőből kiáramló kerozingőz meg ilyenek szennyezik a környező levegőt meg ráhullhatnak az aloéra, stb., de megkérdeztem: látták már ezeket az ültetvényeket, akár csak képeken? Válasz, hogy nem. Másvalaki a csoportjukból, igazgató vagy annál feljebb? Nem hallottak ilyen emberről. Akkor végülis miről beszélünk? Én valahogy azt hittem, a felsőbbek minden információt megosztanak az alattuk levőkkel. Na, nem egészen azt, hogy minden egyes embert, ami belép az FLP-be elutaztatnak a legközelebbi aloe-ültetvényre, de ha esetleg kérik, képeket, videókat, kutatási eredményeket rendelkezésükre bocsátanak, hogy hasonló helyzetben ők is tovább tudják adni az infót az alájuk becsatlakozni szándékozóknak, persze csak ha kérdezik. Ez akkor most hogy van?"
Egy kicsit vissza szeretnék még térni ahhoz a bizonyos feljelentéshez. Ha tényleg megtörtént, akkor miért nem bannolták Pyrohunt? Ez kinek volt az érdeke? Bocsánat, tudom hogy nem vagyok jogász, csak szerintem így lenne normális dolog, ezt valahogy még azóta sem vagyok felfogni. Vagy csak bennem van a hiba.
Furcsa... azt se vettem észre, hogy megmoderálták és megvágták volna a fórumot... Bár azt hiszem, te és én másnak a kommentjét törölné ki... -
#468 Igen, a belépők 1%-ának kb. virágzik a többi meg le van szarva, igaz? :) -
Mojlepque #467 tök jó hogy meg lett vágva és moderálva a fórum, köszönjük...:) egyszerűbb lenne törölni, hisz az üzlet enélkül is tökéletesen működik és virágzik:) -
#466 Persze csak a kosárlabdában akik előbb a csapatban voltak, azok nem kaptak pénzt a te leigazolásod után, stb. sorolhatnám az érveket, de már unalmas. Ja amúgy vártam a feljelentést, de csak nem jött meg. :))) Innentől kezdve szerintem jobb ha füled-farkad behúzva eltakarodsz innen, mennj hittéríteni (meg feljelentéssel fenyegetni) máshova. Kösziviszlát. -
Mojlepque #465 Nem nekik hiszem el hanem magamnak. Szóval sem mondtam hogy nem érdekel, illetve hogy hidegen hagy, hiszen természetesen én is elsősorban a pénzért és az egészségemért kezdtem el.
Csak nálam az is nagyon fontos hogy az illető munkát milyen minőségben kapom meg, és milyen formában.
Csapattal együtt dolgozol, azaz folyton segítetek egymásnak a továbbjutásban, de szerintem ez egyértelmű...
Ha sportoltál valaha, és tagja voltál csapatoknak ott is egymást segítettétek (pl kosárlabda) mert közösen örülhettetek a sikereknek, mert mindenkinek az érdeme az az adott díj, annak ellenére ha van aki "füle botját se mozdítja" -
lordolgok #464 "Ahhoz az illető kasszáshoz meg valószínüleg befogsz térni egyszer is, mert ha valóban ember vagy, vagy annyira tapintatos és alázatos, hogy eszedbe jusson hogy neked is olykor van hogy rossz napod van, hiszen mindenkinek vannak körülményei, és persze van akinél ez neveltetés kérdése hogy milyen ember lett."
Kérlek, próbálj meg engem is megérteni. Ha folyamatosan (vegyük úgy: 10 esetből 9x, vagy 10 emberből 9) azt hallom abban a bizonyos boltban, hogy náluk van a legszebb paradicsom, legfrissebb hús, a sörük a legjobb minőségű, stb, stb, stb,és ezek után hogy merészelem, hogy elmegyek mondjuk az X boltba is, és gyakorlatilag mindenki, akit megkérdezek (az a bizonyos tízből kilenc emberke) hogy pl hol van a zöldségosztály, mind "egyenszöveggel" jönnek, hogy ez az üzlet a favorit, mindennél a legjobb. OK, lehet, hogy igazuk van, de neked nem menne el a kedvük tőle?
418: (Pyrohunnak)"Szerencsésen sikerült megnézetnem melyik ip címről írsz, vissza következtettük településre, de az utcára is, így további üzletrontási kísérleteiddel lehet hogy ajtódon fog kopogni az sg szerkesztőség a feljelentéssel..."
Bocsánat mindenkitől, de erről eszembe jutott egy vicc.
Részlet a KGB-s naplójából: "az illető azért nem lett öngyilkos, mert nem találtuk otthon..." -
#463 Jajj, még jó, hogy nem szenteknek minősíted magatokat. Persze, hisz' az FLP tele van segítőkész emberekkel, akik eddig élték unalmas életüket, de az FLP-be bekerülve azonnal SEGÍTENI akarnak mindenkinek, hiszen ez milyen jó! Véletelnül sem a bónusz miatt teszik, ááá dehogy... Atyaég és te még el is hiszed ezt a sok baromságot, amit összehordasz itt? -
Mojlepque #462 Jut eszembe, szeretném ha picit motiválhatnám a munkatársakat, a többi hálózatépítő kollégát!
Okt 31-ig még rengeteg idő van, használjátok ki a lehetőséget, amennyire csak tudjátok, mert 20 pont nem a világ vége, és kamatostul megkapjátok az érte járó jutalmat!:)
Amúgy kijöttek az új termékek már lassan 1 hónapja, a Fizz-t nagyon ajánlom, nekem nagyon tetszik:) -
Mojlepque #461 Nem az én megjelenésemtől nem olyan a fórum mint előtte, hanem az olyan személyektől akik próbálják vagy az üzletet vagy a terméket valamilyen oldalról rossznak beállítani.
Így meg hogy tapasztalatom van a termékekről, az üzletről, és elég bő ismeretre teszek szert nap mint nap ezzel kapcsolatban egyértelműen nem fogom hagyni hogy bárki úgy állítsa be, mint ahogyan egyesek célozgatnak közhelyekkel.
Nézz csak utánna bátran bármi független tanulmánynak a VHO oldalán, és olyan oldalakon ahol az Aloe Vera Barbadensis Miller alapú termékről szólnak cikkek, tanulmányok.
Hidd el megtettem mielőtt csatlakoztam, hiszen hallottam bőven parasztvakítást fiatal korom ellenére, és nem akartam olyannak a rabszolgája lenni aminek nincs múltja, jelene és nem várható jövője sem.
Amúgy nem olvastam bejelentkezés nélkül, nem az a típus vagyok, mindössze egy rendkívül hosszú és tartalmas nyaraláson vettem részt a párommal és barátaimmal, és abszoludt nem volt hozzá se kedvem se türelmem hogy olyan hozzászólásokat vitassak meg, amik az ellenszenvről, hazugsáról, bunkóságról vagy ilyensmikről szólnak (és ezt nem azért írom mert ez téged jellemezne, de kijutott ebből is bőven).
Ahhoz az illető kasszáshoz meg valószínüleg befogsz térni egyszer is, mert ha valóban ember vagy, vagy annyira tapintatos és alázatos, hogy eszedbe jusson hogy neked is olykor van hogy rossz napod van, hiszen mindenkinek vannak körülményei, és persze van akinél ez neveltetés kérdése hogy milyen ember lett.
Pyrohun: a kihasználás: mások anyagi, szellemi, szociális és fizikai jólétének felhasználása öncélra az adott személy igényeit figyelembe nem véve.
Mindenkinek saját döntési joga csatlakozik-e vagy sem, arról nem mi tehetünk ha látnak ebben perspektívát, hanem vagy a termék vagy az üzlet.
Az kiszolgáltatottság és kiszolgálás ha másoknak kölcsönt adsz, vagy ingyen gyógyszert vagy bármit, nem segítség!
Az orvosok sem azért praktizálnak mert az nekik jól esik hogy éjt nappalá téve szabadnapot és ünnepnapot nem ismerve hajtják szét belüket érted, hanem mert őket ez motiválja és az kárpótolja ha előrrébb segítetted őket a céljuk eléréséhez (pl gyógyulás, immunerősítés stb).
Másrészt legtöbben tudod ezt rossz néven is vennék, hogy csak úgy adsz ezt-azt, ha tisztában vannak azzal a ténnyel hogy ezt ők maguk is megtudnák csinálni.
Nem hinném neked jól esne hogy a szomszéd átkopogtat hozzád a porszívózás zaja közepette, hogy majd ő folytatja, mert azt vennéd ki ebből hogy megakarja neked mutatni hogy frankó, vagy megalázónak éreznéd ezt.
Amúgy nem FLP-és rendezvényen voltam, hanem magánnyaralás, a saját pénzemen.
Az FLP legközelebbi rendezvénye Október első hetében lesz Horvátországban, Porecban, addig viszont 26-27-ei hétvégét a csapattal Tolna megyében, egy csodálatos szállodában töltjük el.
Az az utáni meg Március 4-6-ig Londonban, a Wembley Arénában lesz minimum 20 pont teljesítés esetén -
lordolgok #460 Ahogy így közeledik huszadika, egyre inkább biztos vagyok benne, hogy Mojlepque igencsak kamuzott azzal a bizonyos levéllel...
Mojlepque: ameddig nem fogsz belinkelni egy HITELES, FLP-TŐL IGENCSAK FÜGGETLEN tanulmányt, addig nem vagyok képes hinni abban, hogy tényleg igazat mondasz... -
lordolgok #459 Vagy talán bejentkezés nélkül olvasgatja, miket írtunk még ide, és már nem akar - vagy nem mer válaszolni. :)
Andy08, a példád talán annyiban sántít, hogy mivel itt kifejezetten egy cégről és annak termékeiről van szó, így az "egyenlet" egyváltozós. Kb. így néz ki számomra, a tapasztalataim alapján:
Bemész az X boltba. Igaz, néhány termék ára magasabb a megszokottnál, és talán sokat kell utazni, míg odaérsz,de reménykedsz benne, hogy ez a minőséget jelenti. Bemész, vásárolsz adott mennyiségű terméket, de a kasszánál ledöbbensz, amikor meglátod a végösszeget, és míg a kasszás lehúzza a vonalkódokat, igencsak flegmán adja a tudtodra, hogy ez a világ legjobb helye, ahol minőségi termékeket kapsz a pénzedért, úgyhogy a többi üzletet el is felejtheted.
Ekkor arra gondolsz, hogy OK. ide később is visszajövök, ha tényleg azt tapasztalod a termékekről, hogy kiválóak, de ehhez a kasszáshoz sosem állsz be még egyszer. Igazad lesz a termékekkel kapcsolatban, de amikor újra és újra visszamész, azt tapasztalod, hogy amikor megkérdezed az egyik pultost, hogy merre van a húsosztály, ugyanazt az egyenszöveget és stílust kapod meg, mint az első nap a kasszástól.
Ezek után lehet csodálkozni, hogy innentől kezdve a Z boltba mész bevásárolni, ahol ugyan nincs akkora a választék, de a termékeik számodra ugyanolyan minőségűek, mint X-éknél, és még olcsóbban is megkapod? -
#458 Most egy ideje nem volt itt, lehet, hogy tényleg nyaral. Biztosan valami jó kis FLP-s rendezvényen van! :))