Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
lordolgok #381 Akkor először a nyílt kérdéseidre válaszolnék.
„Hány ismerősöd van aki életed során abban volt érdekelt hogy több pénzt keress mint ő?”
- szponzim az Avonnál.
- szüleim, mert elfogadták a döntéseimet, milyen iskolákba fogok járni, mert ezek segítségével már keresek annyit, mint ők. Kb. 3 év múlva (ha minden igaz, akkor doktorálok) még többet is fogok.
- élettársam. Amikor mondjuk üvöltöttem a kíntól, hogy engem úgyse fognak felvenni az egyetemre, és itt maradok szimpla szakmunkásként, visszaüvöltött, hogy úgyis fel fognak venni, ne röhögtessem ki magam.
- stb.
„Hány ismerősöd van, aki életedben 1 jó gesztusért adott jelképes vagy nagyértékű ajándékot akár minden évben?”
Kb. olyan 20. Családon, rokonságon kívül. Nem tudom, te mit értesz nagy értékű ajándék alatt, de mondjuk az mp4 lejátszómat, hifitornyomat így kaptam.
„Hány ismerősöd van, akinek képes lennél a szemébe nézni, ha őt megfosztod ettől az üzlettől, ha esetleg őt érdekelné ez a szféra?”
Az ismerőseim már elég nagyok ahhoz, és megvan a magukhoz való eszük. Az mlm-téma nálunk nincs terítéken. Ha valamelyik barátom, ismerősöm belép egy mlm-hálózatba, ő dolga. Bizonyára megvan rá az indoka, hogy miért. Csak azt nem fogom tolerálni, ha emiatt kifordul önmagából, egyértelműen látszik rajta az agymosás, és csak az mlm-ről hajlandó beszélni, erőszakosan tukmálja rám a dolgokat. Lehet, hogy ez számodra egy undorító dolog, de akkor repülni fog. Ha papagájt akarok hallgatni, veszek egyet.
„Hány ismerősöd van, akinek segítettél abban hogy egészségügyi szempontból segítsd az állapotát, és szívből jövő köszönetet kapj?”
Konkrétan egy. A nagyapám cigizett, öt évvel ezelőtt egy ideig náluk laktunk a párommal (kb. 2 hónap). Panelház, és mi szépen bedobáltuk a cigijeit a hűtőszekrény mögé. Azóta se szokott vissza.
„ja meg anyagilagg jobban keress többszörösen”. Sajnálom, rossz hírt kell közölnöm: a pénz (hogy minél több legyen belőle) sosem motivált. Nem azért fogok elégedetten hátradőlni a székemben a hó utolsó napjának estéjén, hogy mondjuk harmadikán most félmilliót vagy százötvenezret (egyetem) fognak a számlámra írni. Hanem hogy lelkileg, érzelmileg, barát”ügyben” sikeresen zártam-e a hónapot, avagy sem.
„Lehet azzal keresed a pénzt hogy beszélsz, de neked ezt mindennap meg kell tenned, amíg nyugdíjba nem mész, miközben a mi munkánknak minden eltöltött percét a pénz kifizeti, amíg csak élünk.”
Nézd, gondolom te is tartasz már előadásokat. Ha nem is mindennap, de úgy sejtem, azért 2x-3x minimum egy héten. Nem tudom, jár(tál)-e egyetemre, de fel kell, hogy homályosítsalak: szeptembertől kezdve én is „csak” heti 2-3 előadást tartok. Lehet velem van a probléma, de a kettő között nem látok különbséget... talán csak annyit, hogy 20-30 diáknak „osztom az észt”, amibe ha jobban belegondolsz, csak felelősségteljes dolog. És ami azt illeti: nyugdíjat én is fogok kapni, úgyhogy ebből a szempontból a tanulás és az oktatás díjazásáért én is fogok kapni pénzt.
„Magyarországon meg azért van ilyen vélemény az MLM-ről mert z emberek nem tudnak ehhez a dologhoz felnőni.”
Ugyanaz pepitában. Ez szerintem nem érv! 14-18 éves korom között egy baráti német házaspárnál töltöttem a nyarat (3 hónap általában) mint bébicsősz a két gyerekük mellett, Ausztriában. Ott se tapasztaltam, hogy annyira ajnároznák az mlm-et, egyszerűen csak elfogadták, hogy van, és kész. A család, akinél voltam, meg szabályosan iszonyodott tőle, pedig nem voltak magyarok :).
„Az FLP országát nem úgy kell érteni, ahogyan te értetted, és nem akarlak megbántani, hiszen nem is ismerlek, de oktatásszervező beosztásod létedre baromira rosszul fogtad fel ezt is, akárcsak 1-2 előző hozzá szólást.” Felhívnám a figyelmemet a kifogásolt kommentem első mondatára. „Bocs, de ezt nem tudom kihagyni”.
Talán kellett volna mellé írnom néhány smile-t, hogy értsd: itt viccről van szó? Veled már viccelni se szabad? :))
Azt viszont becsülendőnek tartom, hogy az FLP támogat mondjuk iskolaépítkezéseket. A McDonald's reklámját nem láttam, mert a házunkból közös akarattal száműztük a televíziót. Ha érdekel a hírek, bekapcsoljuk a rádiót, legrosszabb esetben átmegyünk a szüleimhez megnézni max a híradót/egy filmet.
„Mikor nekem Magyarország legnépszerűbb svéd bútor és dekoripari boltjában tudatták hogy lehet hogy nem sokáig kell menjek, mert várható a vissza esés, illetve mikor állás interjúra hívtak és az aszisztens elmondta mennyi kétely van munkaszempontjából, az meggyőzött engem arról, hogyha változtatni akarok az csak és kizárólag rajtam múlik, illetve az is ahogyan élek. Ez nem túl kecsegtető számomra, de szerintem még nektek sem, mert az áfa, benzindrágulás és isten tudja még hogy mi nőtt meg a "válság" végett elég indok a kételyekre általános helyeken.”
Te az mlm-et, azon belül az FLP-t választottad. Ha ezzel sikerül elérni az álmaidat, hát ámen! Semmi közöm hozzá. Csak arra kérlek, fogadd el, hogy én egy másik utat választottam, és nem érzem magam kevesebbnek nálad egy cseppet sem. Egyedül az zavar, hogy mondjuk a válsággal riogatod az embereket, lásd az idézett szöveg második részét. Ez szerintem aljas dolog.
„Gyűlöletet nem tudom te miből vettél...”
Idézetek tőled:
- 372.: ”Mert azzal hogy "pofázok" róla már csinálom is! Ezen kéne elgondolkoznod mielőtt írsz.”
- 369.: „És mivel a fórum témája már eltér az eredeti alapítási elvtől, így célszerűbbnek tartanám ha valóban olyan írna ide, aki ismeri, és TAPASZTALATA VAN VELE. (elnézést ha obszcén leszek, de a szexről is hiába beszélünk hogy milyen jó, ha valójában nem is tapasztaltuk még meg)”
- 362.: „azon gondolkoztál már el, hogy lehet hogy dolgozni is kellett volna?” (talán neked is, akkor talán nem lenne ennyire büdös a munka, elvégre velem se szart lapátoltatnak.) „Attól hogy 2 felhasználó néven írsz meg senkit nem fogsz meghatni, mert ez szánalmas próbálkozás volt.” „Eléggé sarkallatos nézőpont az hogy te így közelíted meg hogy megnézünk egy képzést, hiszen ettől függetlenül is ingyen visznek, ingyen ellátnak, és utaztatnak. Nem pökhendiskedni kéne.”
- 346.: „Nem vagyok anyagilag abban érdekelt hogy bárkinek is itt prédikáljak arról hogy mit adhat meg, és mekkora zseniális az FLP. Úgy gondolom ezzel meg is válaszoltam előre az összes többi, felmerülő kérdésed is, hiszen ha valaki arról beszámol hogy számára mit nyújtott a cég, egyértelmű hogy az embertársai felé érzett tiszteletből, és önmagáért nyújtott szorgalomból teszi.”
- stb.
Ezeket én nem vagyok hajlandó úgy tekinteni, mintha annyira közömbös lennék neked vagy ne adj Isten kedvelnél engem.