817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • pyrohun #417
    Mikróvállalkozó? Hmm, én az FLP-ben egyetlen egy mikrohullámú sütővels em találkoztam. Van olyan termék is?
  • pyrohun #416
    Ezt hiába, ugyanis fellebbezett a cég és végülis az FLP meg is nyerte, ergo semmit nem kellett fizetnie.
  • DRFlame
    http://hu.wikipedia.org/wiki/A_multi-level_marketing_kritikája
  • lordolgok
    "Nagyon büszke vagyok arra hogy az FLP mikróvállalkozója vagyok"---- ejnye-bejnye. Mojlepque...
  • lordolgok
    Mojlepquének üzenem ezt a honlapcímet. Egyszer már bemásolták ide, de úgy tűnik, rest hátraolvasni.
    http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=3743
  • pyrohun #412
    Vannak ilyen ültetvények, de a légteret azt csak a méhészet felett vették meg, nem az összes aloe ültetvény felett. Elméletben ezzel nincs is gond. De ettől függetlenül bármilyen növényi betegség megtámadhatná az ültetvényeket mondjuk...

Az SG - bocsánat - nagyban szarik a fórumra. Ha valaki csúnyán viselkedik, legrosszab esetben jön egy moderátor és büntipontot oszt. Ennyi az egész, Mojlepque kicsit túlmisztifikálta ezt az egészet... :) Itt meg még erről sincs szó, hiszen csak ellenkező véleményen vagyunk - erre való a fórum, kibeszélni ezeket :)
  • lordolgok
    "mert ha nekem 2 ponttal itt papogsz akkor garantáltan bannolva is leszel üzletrontás végett, de lehet hogy fel is jelent majd az FLP, hiszen akár hiszed akárnem, mindegyik üzleti topic-ot ellenőrzi az sg is..."
    Bár ezt Pyrohunnak írtad, van hozzáfűznivalóm. Nem vitatom, hogy az sg figyeli ezt a topicot is (elvégre ez a dolga), de ennyi erővel én is feljelenthetnélek mondjuk becsületsértésért.
  • lordolgok
    Mivel én németül beszélek, angolul sajna nem, csak annyit vettem ki az első honlapból, hogy hogy az FLP nem összes termékén van rajta az a bizonyos matrica, hogy igenis aloéből készült, pedig nekem mindig azt mondták, hogy az összes termékük alapanyaga ez. Mondjuk az LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS GMBH-nak is nagyobb a listája, (felteszem a költői kérdést), ez csak nekem tűnt fel?

Nálam talán az a baj, hogy eredendően kételkedő vagyok. Amikor kiléptem, ugye a szponzim tartott volna vissza, csak én már láttam, hogy gyakorlatilag csak a bevásárlás (esetleg csekkbefizetés) megyek ki a házból, ha az FLP-s előadásokat nem vesszük, a barátaim meg ha felhívnak, vagy esetleg összefutok velük, aggódva kérdezik, hogy mi történt velem. (Mojlepque: egy pillanatig se tartóztattak, hogy ne foglalkozzak az mlm-mel.) Ez mind szép és jó, szögeztem nekik a kérdést (szponzimnak + párjának, miután közöltem, hogy ki fogok lépni), hogy az aloe-ültetvényeiket nem gyomírtózzák - gyomot kézzel szedik ki -, nem használnak műtrágyát és permetszert, a telepítmény fölötti légteret "megvették", ott nem mehetnek repülők, mert a repülőből kiáramló kerozingőz meg ilyenek szennyezik a környező levegőt meg ráhullhatnak az aloéra, stb., de megkérdeztem: látták már ezeket az ültetvényeket, akár csak képeken? Válasz, hogy nem. Másvalaki a csoportjukból, igazgató vagy annál feljebb? Nem hallottak ilyen emberről. Akkor végülis miről beszélünk? Én valahogy azt hittem, a felsőbbek minden információt megosztanak az alattuk levőkkel. Na, nem egészen azt, hogy minden egyes embert, ami belép az FLP-be elutaztatnak a legközelebbi aloe-ültetvényre, de ha esetleg kérik, képeket, videókat, kutatási eredményeket rendelkezésükre bocsátanak, hogy hasonló helyzetben ők is tovább tudják adni az infót az alájuk becsatlakozni szándékozóknak, persze csak ha kérdezik. Ez akkor most hogy van?
  • pyrohun #409
    Az a baj, hogy tényleg a legtöbb FLP-s újon ilyen. Pontosan így viselkedtem én is. Sajnos :( Nem láttam a fától az erdőt: ugyanazt szajkóztam mindenre, amit hallottam a csodás felsővonalamtól és szinte mindent személyes sértésnek vettem, ami az FLP (vagy az én magatartásom) ellen irányult.
  • lordolgok
    Úgy tapasztaltam, hogy Mojlepquének csak a szája jár. Látod, most is csak minket tud támadni, nem azokat az adatokat, amiket megadtunk neki.
    Bár lehet, ezek után meg azt fogja mondani, hogy mi egy személy vagyunk, mert a kommentjeink szinte egyszerre érkeztek meg!

Mojlepque: most mondhatom azt, amit a filmekben rágtak már le egy csomószor? "Találkozunk a tárgyalóteremben?" Hm? :):):)
  • pyrohun #407
    Ez most ütött, főleg az utolsó 2 mondat :)))
    Vigyázz, nehogy Téged is feljelentsen :))
  • lordolgok
    "Azért szeretem ezt a fórumot olvasni ilyen gyakran, mert napi szinten érkeznek üzenetek az FLP-és munkatársaktól, akik olvasnak titeket, csak ők azért nem veszik fel a kesztyűt veletek szemben mert fölöslegesnek tartják..."
    Mint írtam: itt, az interneten gyakorlatlag mindent le lehet írni a lebukás veszélye nélkül...

"Jó nyaralást, hiszen én most készülök el hosszabb időre! Sziasztok.
    (vagy lehet nektek nincs időtök rá? Bocsi, ezt muszály volt:P )"
    Bocs, de ezt már letudtam. Igazán jó volt Velencében az a két hét!
  • lordolgok
    "Elmondom neked hogy a direkt marketing ugyan az mint a network marketing illetve mint a multi level marketing is. Maximum az üzleti profil más, de szerkezetileg ugyan az, de ezt felsőoktatási intézményekben tanítják üzleti és komminukációs szakon."
    Erről te engem ne oktass ki, jó 5 éve vagyok az Avonban, úgyhogy nagyon is jól tudom, mi a különbség a kettő között. És ha a kettő között nincs különbség, akkor a drágalátos Flp miért nem reklámozza magát mondjuk a tv-ben? Az Avon reklámozza magát, mégis mondjuk a legdrágább terméke (50ml-es parfüm) 7700 forint. A termékek árába bele van építve a reklám ára, mégis jóval olcsóbbak, mint az Flp-s Sonja termékek, és tapasztalatból mondom, az Avonos szépészeti termékeknek a jobbak, legalábbis nekem és az ismeretségi körömnek. Zavar, hogy ide-oda hőbörögsz, elvárod tőlem mondjuk, hogy megadjam az e-mail címemet, hogy olyan dolgokat fogsz nekem küldeni, amitől leesik az állam, pyrohunnak meg kéred a forgalmazói kártyáját, hogy jól megfenyítsed. Bocs, de megadnád valakinek a felsővonaladból mondjuk az e-mailjét? Szívesen megmutatnám neki az itteni kommentjeidet, hogy a NAGY ÉS MINDENHATÓ Flp előtt is mered-e vállalni ezeket, amiket itt írtál. Ebben a helyzetben én is mondhatnám azt, amit te: az interneten bárhová, úgy ide is be lehet regisztrálni nem valós adatokkal; lehet, hogy az adatlapodon megadott adatok nem igazak, és csak egy egyszerű kétpontos vagy, aki a sikertelenségéből fakadó frusztráltságát mondjuk rajtam vezeti le.

"Eleve az FLP vállalkozóinak sokkal kedvezőbb adozási lehetőségeik vannak, amit a cég biztosít és garanciát is köt rá, amit minden országban aláírtak ahová eddig betette a lábát!"
    Amennyire én tudom - ezt te is írtad - ti nem forgalmazzátok a termékeket, csak ajánljátok. Akkor most az nem stimmel, hogy ti nem tartoztok hozzájuk, mint termékforgalmazók - különben miért kapnátok a külön adókedvezményt? A két szép szemetekért? - vagy hogy az Flp ugyanúgy adózik, mint ahogy a többi cég.

"Attól hogy az FLP nem fizet 3. generáció után"
    Ennyire biztos, hogy a három generációnak fizet? Tudnál erre példát mondani, úgy értem, olyanokat, amikre rá lehet keresni az Interneten?

"Az FLP-t Rex Maughan és pár kutató munkája kezdte el"
    De ők vannak a csúcson, minden hozzájuk fut be... nekem ne mondja senki, hogy Rexi az első hónapban már elszelelt...

"én eddig soha senkit nem szántam, vetettem meg vagy néztem le ha nem tetszett neki, képzeld legtöbbel így is van időm elmenni szórakozni, beszélgetni ugyan úgy mint előtte."
    Felhívnám a figyelmedet a 381-es kommentem utolsó bekezdésére. Plusz vedd hozzá, ahogy most Pyrohunnal beszélsz. Én erre nem lennék büszke a helyedben. És a sokat emlegetett mlm-es fizetésedre az FLP-nél, ami max a szakmunkás minimálbér összegét közelíti meg, ha jól számolom... Úgyhogy te vagy az, akinek nem szabad itt pampognia és osztani az észt a meggazdagodásról, hiszen ha csak a "hagyományos", az egyetemtől kézhez kapott fizetésem a kétszerese, mint amit te keresel...

"Ajánlom neked, hogy inkább hívd fel az Apeh-ot, írj levelet a köztársasági elnöknek, vagy bármelyik szervezetnek, hiszen ezt én is megtettem még az elejénél, mert ők biztosítanak téged ezeknek valósságáról."
    Az utolsó mondatodat egyszerűen képtelen vagyok elhinni. Mondani bármit lehet, főleg itt az interneten, úgyhogy ebben én nagyon is kételkedek. Szerintem küldd el újra azt a levelet (már ha megvolt írva egyáltalán). Ja, és tedd hozzá benne, hogy csókoltatom őket! És javaslom, számítógéppel írd meg őket, mert az újabb szövegszerkesztőkben alap már a helyesírás-ellenőrző...
  • pyrohun #404
    De ám legyen, hogy lásd, tényleg nem csak a levegőbe beszélek:

Az FLP-s termékbemutatókon mindig elhangzik az a mondat, hogy a Nemzetközi Aloetanács minősítő pecsétjével ellátott termékeket yakorlatilag nem fogsz soha sehol találni, csak az FLP-nél. Ezt valamikor ki is mondják, valamikor csak ezt sugallják.

Pedig BÁRKI rákereshet egy perc alatt, hogy ez HAZUGSÁG, íme:

http://www.iasc.org/complete.html

Ez azoknak a termékeknek a felsorolása, amelyek rendelkeznek a minősítőpecséttel. Ezek közt az FLP-s termékek csak pár %-ot tesznek ki.

Aztán: az FLP azt állítja, hogy a világ Aloe-termelésének valami 90%-át, vagy mennyit ők adják. Érdekes, hogy ha pl. a NamyangAloe nevű vállalat termeli a világon a 40%-ot, akkor hogyan tud az FLP 90%-os lenni? Vagy az FLP veszi az előbbitől, vagy ebben is kis ferdítés van...

A termékek minősége ugye szubjektív (attól semi nem lesz jó, mert 10 ezer behülyített ember azt mondja) - vanak nyilván jó termékek is, de pl. az FLP-nél azért jönnek mindig a fokhagymatablettával, hogy ha az ár kerül szóba, mert az tényleg egy relatív olcsó(bb) termék ahhoz képest.
    De pl. nézzük a C-vitamint. Az FLP-s C-vitaminban kemény 60mg / tabletta van - teljesen természetes alapon. Nos, bioboltban ugyanannyiért veszel olyat, amiben 500mg van darabonként ÉS még több tabletta is van a dobozban - és szintén teljesen természetes! Cáfold meg, ha tudod! Bármelyik boltba bemész, mutatnak Neked legalább 3-4 féle TERMÉSZETES C-vitamint, ami sokkal olcsóbb, mint az FLP-s. És ezt SZINTE az összes termékről el lehet mondani.

Aztán lehet hülyeségeket beszélni, hogy ki kit jelent fel, de inkább azt kellene feljelenteni, aki hazudozik emberek százainak / ezreinek és abból él, hogy direkt félrevezet másokat és ezen gazdagszik meg.
  • pyrohun #403
    Na ez megint a "nesze semmi, fogd meg jól" tipikus esete :)
    Ezt mind tudtad reagálni a tényekre, amit leírtam? Gratulálok. Elkeserítőbb a helyzeted, mint gondoltam.

Feljelentenek? Ki? Az FLP? Már miért jelentene fel? Semmi hazugságot nem írtam. El lehet menni bioboltba + ott van az internet és mindent megtalálsz te is, amit állítottam. Ezt az FLP is tudja, meg más is.
    Az SG jelentene fel? Már miért tenné? Ez egy nyilvános fórum, ahol mindenki leírhatja a véleményét. Ne csinálj már ekkora hülyét magadból, komolyan mondom, most már röhögök a hozzászólásaidon. Egy nicknév a semmiből befenyít, hogy fel leszek jelentve, öregem, ez azért beszarás :))

Persze, majd megadom a forgalmazói kártyám számát, hogy visszaélj a személyes adataimmal.. hát hülye vagyok én? :) Add meg Te a tiéd - máris látni fogom, hogy kb. havi kemény 10-30 ezer forintot keresel az FLP-vel és erre vered a nyálad. :) Bár ezt enélkül is tudom, hiszen supervisorként többet nem nagyon kereshetsz, főleg, ha már több hónapja azon a szinten vagy.

Te még mindig velem vitázol, hiszen eddig már elég sokszor bizonyítottam, hogy vágom az üzleti részét is. De sebaj, megmosolyogtat a kitartásod, csak kár, hogy nem vagy képben a céggel és az "üzlettársaiddal" kapcsolatban, akiket ennyire magasztalsz...
  • Mojlepque
    mert ha nekem 2 ponttal itt papogsz akkor garantáltan bannolva is leszel üzletrontás végett, de lehet hogy fel is jelent majd az FLP, hiszen akár hiszed akárnem, mindegyik üzleti topic-ot ellenőrzi az sg is...
  • Mojlepque
    ha tisztában lennél, akkor nem állítanál hazugságokat. kérlek szépen add már meg a forgalmazói kártyád számát, hadd nézzek már utánna hogy mennyi pontot produkáltál stb...
  • pyrohun #400
    "Mért magyarázkódjak, miközben csak magad kéne végre rávenni, hogy utánna néz tüzetesebben a cégnek, ami 1 Ft-ba nem kerülne..."

Már ne is haragudj, de kb. 10x jobban tisztában vagyok a céggel (és az üzleti tervvel is), mint Te. Ez sajnos az elvakultságodból látszik. Meg abból is, hogy a tényekre nem reagálsz, csak hárítasz (mint most is).

"számomra havi szinten hozza a pénzt"

Számomra is hozta. De Te szinte semmit sem keresel jelenleg vele, hiszen azon az üzleti szinten, ahol vagy, ott maximum pár tízezer forintról beszélünk havonta (jó esetben...)

"amiket állítottál hogy nincs lóvé, előrejutás, utazás stb, ez mind hazugság"

Hol állítottam ilyeneket? Sehol. Álmodtad tán? De azt jelenleg is állítom, hogy nem az FLP cég a legnagyobb aloe termelő a világon, azt továbbra is állítom, hogy sokkal jobb termékek kaphatóak az FLP termékei áraának töredékéért, azt továbbra is állítom, hogy a nemzetközi aloetanács minősítő pecsétjét még kb. ezer más terméken is megtalálod és azt továbbra is állítom, hogy 200-300 emberből TALÁN EGY jut el az igazgatói szintig. De még ott is sokan abbahagyják.

"Attól hogy te anno belefogtál és nem lett pénze 1 indoka volt: nem volt kitartásod."

Lett pénzem, csak kezdtem olyan robottá válni, mint amilyenné most Te. És nem akarok ilyen ember lenni. Most jobb ember vagyok és több pénzem is van - érdekes igaz?

"És így van nem szokásunk bizonyos dolgokról beszélni... ...hiszen ezek kész tények, amit nem csak az FLP hanem Magyarország és az összes többi ország ahol FLP képviselet van utánna lehet nézni bátran a működési engedélyről, adózásáról stb-ről, amihez nem kell magad igazolni sem, illetve pénzedbe sem kerül."

Én nem ezekről a dolgokról beszélek. Te szegény, mennyi mindennel fogsz te még szembesülni, atyaég... Na majd egy év múlva beszéljünk és kíváncsi vagyok, hogy még mindig ugyanígy látod-e a dolgokat...

"Kiállítottad magadról a szegénységi bizonyítványt"

Márhogy ÉN? Mivel? Mesélj!! :)))
  • Mojlepque
    Nem azért nem írunk. Mért magyarázkódjak, miközben csak magad kéne végre rávenni, hogy utánna néz tüzetesebben a cégnek, ami 1 Ft-ba nem kerülne...
    Nem fogok olyanért vitázni senkivel, ami számomra havi szinten hozza a pénzt, és havi szinten egyre többet, főleg hogy számomra nem csak ezt tette lehetővé.
    Nem fogok senkinek a hülyeségeivel és kételyeivel veszekedni, hiszen csak értékes időmet vesztegetem azzal, hogy üzleti név rontásra teszel szert, amiért bárki feljelenthet, hiszen amiket állítottál hogy nincs lóvé, előrejutás, utazás stb, ez mind hazugság, amit valós dolgokkal meg is tudok cáfolni!
    Ha nem működnek 32 év után nem lenne itt, nem használná senki a termékeket, és annál inkább nem lenne Magyarország lakosságának a 2%-a magánvállalkozóként EVÁs, aminek függetlenül szintén utánna tudsz nézni. Gondolkozz már el kérlek!
    Attól hogy te anno belefogtál és nem lett pénze 1 indoka volt: nem volt kitartásod.
    Hidd el nem csak te kapsz nem-eket, hanem mindenki, még az is aki olyan általános vállalkozó mint amilyennek te állítod magad. Bár ilyen hozzá állással ezt is megkérdőjelezném...

És így van nem szokásunk bizonyos dolgokról beszélni... ...hiszen ezek kész tények, amit nem csak az FLP hanem Magyarország és az összes többi ország ahol FLP képviselet van utánna lehet nézni bátran a működési engedélyről, adózásáról stb-ről, amihez nem kell magad igazolni sem, illetve pénzedbe sem kerül.

Kiállítottad magadról a szegénységi bizonyítványt, és még mindig itt vagy, ez számomra inkább olyan dolog amiért nem beszélek...
  • pyrohun #398
    A kedves FLP-s munkatársaidat csókoltatom - sajnos tényekre ők sem tudnak semmit mondani, csak tudod ők legalább okosabbak annyival, hogy mivel tudják, hogy bizonyos dolgokról az FLP-nél NEM SZOKÁS BESZÉLNI, ezért inkább nem is mennek bele ilyen vitákba. Ők már tudatosan hallgatnak dolgokról, Te pedig még nem vagy tudatában azoknak, amik majd csak az igazgatói szint fölött fognak kiderülni a számodra (persze szerintem oda soha nem fogsz eljutni, de mindegy).

Nem mintha közöd lenne hozzá, de én eddig ezen a nyáron 2x voltam nyaralni a SAJÁT PÉNZEMBŐL (értsd: nem a szektám vitt el mindenféle képzésre nyaralás címszóval PÉNZÉRT (szánalmas...), hanem kifizettem a repülőjegyet, meg a házat, amit béreltünk és elutaztam). Na ez az, amit Te ritkán fogsz átélni, mert mindig lesz közben majd valami motívációs képzés, stb...

Egyébként jó nyaralást neked és vigyél sok FLP-s kenceficét, jó lesz a nap miatt! (Igaz, hogy sokkal jobb termékeket kapsz feleannyiért, de így legalább szeretni fog majd a felsővonalad, mert pontot és pénzt tettél a zsebükbe.. :)
  • pyrohun #397
    "Amint meg mondtam továbbiakban nem vagyok hajlandó a te irományaidra válaszolni, ha bár elolvasni elolvasom, maximum jót nevetek azon amit te annyira próbálsz megmagyarázni"

Nehéz is lenne az igazságra mit válaszolni. Hiszen nyilván elismerni soha nem fogod, hogy igazam van... Ez is elég tipikus: az összes FLP-s ilyen. Amennyiben tényekkel sarokba szorítják őket, arra már egyik sem tud mit mondani:

"elegem van, ha nem érted, majd keresek mást aki megérti és hajlandó dolgozni velem"
    "rendben, akkor gondold így"
    "jót nevetek azon, amit te annyira próbálsz megmagyarázni"

Én nem megmagyarázni próbálok valamit. Én TÉNYEKET írtam le neked az üzleti tervre és egyéb bárki által hozzáférhető adatokra hivatkozva. Te erre semmit nem tudtál reagálni (mert ezek szerint még így is több információval rendelkezem az FLP-ről mint ex FLP-s, mint Te, aki állítólag ezzel foglalkozol).

Ez viszont elég szomorú, hogy nem ismered azt, ami mellett megpróbálsz kiállni.
  • Mojlepque
    még annyit esetleg pyrohun: szektások megtanulnak egy dolog amit teljesítenek a vezetőjüknek, amiből nekik hasznuk nem származik...
    Itt meg te magad döntheted el részt akarsz-e venni az üzletben, vagy csak a termékek érdekelnek, illetve akarsz-e menni rendezvényre vagy sem. szabad teret ad a cég ebben is...

Azért szeretem ezt a fórumot olvasni ilyen gyakran, mert napi szinten érkeznek üzenetek az FLP-és munkatársaktól, akik olvasnak titeket, csak ők azért nem veszik fel a kesztyűt veletek szemben mert fölöslegesnek tartják... ...érdekes dolog hogy FLP-seket meg MLM-eseket hülyének tartják... A mondás: A bolondok a másik oldalt laknak! -De szokás mondani ezt is: Az igazság odaát van...

Jó nyaralást, hiszen én most készülök el hosszabb időre! Sziasztok.
    (vagy lehet nektek nincs időtök rá? Bocsi, ezt muszály volt:P )
  • Mojlepque
    Elmondom neked hogy a direkt marketing ugyan az mint a network marketing illetve mint a multi level marketing is. Maximum az üzleti profil más, de szerkezetileg ugyan az, de ezt felsőoktatási intézményekben tanítják üzleti és komminukációs szakon.

Villanypásztor: Nem szektásként veszem fel, csak tudod én ezzel együtt élek, mert ha ez nem lenne én sem! Otthonról 17 évesen kellett elmeneküljek családi viszályok végett, mehettem utcára vagy ahol jól esik és befogadnak... Attól hogy én szívemből érzem hogy ez mindenkiben megvan nem jelenti hogy szekta lenne, hiszen akkor 1 vezető lenne, és az alatta lévők azt csinálnák amit ő mond, míg a vezető várja hogy teljesítsék...

Pyrohun: Tipikus FLP hozzá állás számodra maximum, mert baromi érdekes hogy én eddig soha senkit nem szántam, vetettem meg vagy néztem le ha nem tetszett neki, képzeld legtöbbel így is van időm elmenni szórakozni, beszélgetni ugyan úgy mint előtte. Attól hogy te valamit tapasztaltál nem kell ráragasztani egy védjegyként az összes emberre!
    Amint meg mondtam továbbiakban nem vagyok hajlandó a te irományaidra válaszolni, ha bár elolvasni elolvasom, maximum jót nevetek azon amit te annyira próbálsz megmagyarázni :P
  • pyrohun #394
    bocs a "nyuszifül"-ért, azt hittem lány vagy :))
  • pyrohun #393
    Erről van szó, sajnos pont ilyen voltam majdnem egy évig. Ugyanezeket a szövegeket szajkóztam, stb, tiszta gáz volt. Nem volt egy értelmes, önálló gondolatom, stb. Még szerencse, hogy észbe kaptam és azóta már a saját vállalkozásomat építem és 1,5 év alatt sikeresebb lettem, mint amilyen egy átlag FLP-s igazgató valaha is lesz. És még barátaim is vannak és nem néznek le a munkám miatt, sőt: elismerik a munkámat még nemzetközi szinten is.
  • pyrohun #392
    "Ha vállalkozó vagy te magad is tudod hogy ha nem dolgozol napi szinten a vállalkozásodon akkor nem fog jól vagy egyáltalán sehogy sem működni…"

Mint ahogy ez pontosan így van az FLP-ben is, nyugodtan nézd meg a szponzorod, vagy az első igazgatót a felsővonaladban. NAPI szinten foglalkoznak ezzel. A telefonálgatás is időtöltés, a bemutató és a 4 / 6szemköztizés is az, a családi bemutató is az, a rendezvények is mind azok (ráadásul hétvégéken..)

Ennyit erről, ebben semmivel nem jobb az MLM, ha nem foglalkozol folyamatosan vele, akkor nem leszel sikeres.

"Ha neked az életed legnagyobb bukása hogy prémium kategóriás termékeket használj, illetve hogy az egészséget szem előtt tartsd saját és környezeted szempontjából, illetve ez által spórolhass akkor ez már csak szánalom… "

Na ez TIPIKUS FLP-s hozzáállás: nézzük le a másikat ismeretlenül. Nyuszifül: én az életemben prémium termékeket használok mindenben és képzeld el, még egészségesen is étkezem /élek. De azért rájöttem, hogy amit az FLP-ben megkapsz (valóban jó minőség, kétségtelen) mondjuk 10 ezer forintért, azt hozzávetőlegesen ugyanolyan jó minpségben megveszed méásik gyártótól kb. harmad-annyiért. És még mielőtt nekiállnál vagdalkozni: igen, utánajártam a legtöbb terméknek. Mivel több, mint egy évig foglalkoztam az FLP-vel.

"Nem értem honnan veszed hogy csak addig bizonyos pontig érdekeltek, hiszen mindenkinek joga van a tapasztalatait elmondani, és meg is teszik még manager szint után is, mert ha FLP rendezvényen részt vettél, akkor ezt még te magad is tapasztalhattad, hiszen sosem lehet kiismerni hogy a soraidat olvasó, és téged hallgató emberek közül hány ember kerül be a csapatodba, akik szintén sikert érthetnek el ezekkel a bátorító szavakkal."

Jó, akkor próbáld meg értelmezni azt, amit leírtam. CSAK ADDIG ÉRDEKELTEK, amíg van rá mód, hogy a hallgatottságból új csatlakozó lesz - ergo csakis üzletileg érdekeltek a Te sikereidben. Nem azért mert ők valami angyalok, akik jót akarnak mindenkinek. Szánalmas ha Te elhiszed, hogy nem így van, de majd rájössz...

"Mért nem? Mert tudja hogy rendelkezem már a lehetőséggel bármikor szabadon feltudom használni megállást követően is"

ERGO PÉNZT KERESHETSZ NEKI. (Most irom le hányadszor is?)

"Kiszállni mért érdemes?"

Mert nem akarok agymosott szektarobot módjára hülyeségeket szajkózni. Megbocsáss de TE pontosan szóról szóra (!!) ugyanazokat az érveket próbálod felhozni, amit én is megtanultam. Unalmas. EGY saját gondolatod nincsen? Sajnálatos...

"Azért érdekes dolog hogy a bónuszpapírról így vélekedsz, hiszen ugyan ez érint téged is, azaz újra csak magad és a saját vállalkozásod minősítetted, sőt hogy azt akarod ezzel sugározni hogy nincs értelme vállalkozni senkinek, hiszen bármennyi pénz után sem marad pénzed… …amit nem igazán értek…"

Kár, hogy ennyire nem érted (vagy nem akarod megérteni?), amit leírtam. Azt írtam, hogy a bónuszpapíron egy BRUTTÓ összeg szerepel, amiből mindenki adózik ugye. Vegyünk 450 ezer forintot, mint egy átlagos igazgatói fizetést (ott már igen keményen kell dolgozni, volt rálátásom!), ebből a pénzből szinte semmi nem marad, durván a fele. Nos, nekem jelenleg nettóban (adózás után) jóval több pénzem van, mint egy átlag FLP-s igazgatónak és közben nem kell átvágnom senkit semmivel. Nem kell azt hazudnom, hogy a mienk a legnagyobb aloeföld, amikor nem igaz, azt sem kell hazudnom, hogy olcsóbb/jobb terméket nem találsz mert nem igaz és sorolhatnám. Egy szóval: nem kell GERINCTELEN emberként viselkednem, hogy pénzt keressek.

"Eleve az FLP vállalkozóinak sokkal kedvezőbb adozási lehetőségeik vannak"

Ahapersze, igen :) Mert FLP = APEH2, igaz? Te jó ég....

"Nem értek veled abban hogy megkeresték volna a lakosság 80%-át, hiszen eddigi ismerőseim közül maximum ha 4-5 volt aki ez előtt találkozott vagy valamennyit hallott a cégről"

Szerencséd van. A legtöbb ember már hallott róla. Nyilván a 80% túlzás volt, de elegen hallottak róla ahhoz, hogy tudjam: most elkezdeni az FLP-t a legnabyobb ökörség. Hiába van mindig 1-2 olyan ember, akinek sikerül, az ARÁNYOKAT NÉZZÜK! 1 sikeres igazgatóra többszáz lemorzsolódott és csalódott ember jut (akik elkezdték de nem jött nekik össze és anyagilag is buktak rajta 100+ ezer forintot) és ez gáz! Illetve akik sikeresek, azoknak persze nem gáz, hiszen bizonyított módon ebből van pénze a felsővonalnak ugye, csak rá kell nézni az üzleti tervre.

"Az FLP-t Rex Maughan és pár kutató munkája kezdte el... stb"

És ez most hogy jön ide? Én is tudom, egy éven keresztül heti sokszor meghallgattam. Meg hogy nem piramis, hát ez a legjobb. Nem azért piramis, mert nem tudsz többet keresni, mint aki feletted van, hiszen ilyen máshol is van, normál bállalkozási formákba. Én pl. alkalmazott IS vagyok és többet keresek, mint a főnököm, na ehhez mit szólsz? Csak tudod a főnököm nem RAJTAM keres pénzt, ez a különbség...

"Ergo mindenki ugyan akkora eséllyel tudja megkezdeni"

Nem, baromira nem!
    12 éve még igen, hiszen akkor még nem volt egy diszkontkártyás sem, illetve senki nem hallott erről a dologról. Most meg rohadt sokan beléptek már és még többen hallottak róla, ero JÓVAL KISEBB AZ ESÉLYED arra, hogy sikeres leszel benne (elmondom: nem is leszel.)

"Azt meg te magad sem moshatod hogy agymosás az FLP"

Te hogy nevezed azt, amikor nagy tömegben UGYANAZT szajkózzátok mindenre, egy önálló gondolatotok sincsen (hiszen most is sablonszövegekkel reagáltál - köszi de ezt mind hallottam már a kifogáskezeléseken, stb.). Én legalább tudtam kívülről látni magam, amikor felállva tapsikoltunk az Arénában a SEMMIÉRT és áhitattal figyeltünk egy-egy ember előadására. Ez kérlek szekta, csak nem vallási alapú szekta, ez a különbség.

"Nem vagyok az Adolf csoportjában, de képzeld van annak oka hogy ilyen jól haladnak"

Igen tudom én nagyon jól! Ők a leggerinctelenebbek, örülj, hogy nem oda tartozol! Ott rengeteg igazgató szemrebbenés nélkül rohadt paraszt módjára viselkedik a 6szemközti találkozón a TE ismerősöddel, akit TE hívtál el és TÉGED is leéget, mert olyan magas lóról beszélnek, hogy hihetetlen.

"ők jól érzik magukat szereteikkel, amit bármikor korlátlanul megtehetnek, hiszen függetlenné váltak, ellenben veled."

Nem a szeretteikkel, hanem egymással, hiszen MINDEN IDŐT EGYMÁSSAL TÖLTENEK. Együtt dolgoznak, buliznak, utaznak, hánynom kell ettől. És aki nem FLP-s azt lenézik és az már nem is barát, stb...
    Függetlenné váltak? Nevetnem kell. Ha bármelyikőjük abba hagyná, kb. pár hónapon belül nulla forint lenne a bónuszpapíron, mert ha nincs meg az adott szinten lévő forgalom havonta, nem veheted fel a bónuszodat... ennyit erről. Míg én ha itthon ülök, akkor is jön a jogdíjszerű jövedelmem abból a termékből, amit én alkottam és folyamatosan eladok belőle... ÉN függetlenebb vagyok, mint bármelyik FLP-s. És legalább 2x annyit keresek, mint egy igazgató... -.-

"Tudod mért hánysz ettől a stílustól? Mert zavar téged az hogy ők szebbek, egészségesebb, gazdagabbak és függetlenek."

URISTEN :) Ennyire mélyre lesüllyedsz? :) Igen persze, nagyon zavar, hogy gerinctelen csürhe módjára viselkednek, alig van normális emberi kapcsolatuk és állandóan szeánszokra járnak, miközben én itthon ülök a hüvös lakásomban, csinálom a dolgom és 2x annyit keresek, mint ők, tényleg, annyira zavar.... bárcsak újra FLP-zhetnék :))))))))))

"Ahhoz hogy az ember keressen több százezreket, vagy milliót ahhoz fel kell nőni."

Ezek szerint felnőttem, köszönöm :)

"ha neked van tucat rokonod hánynak tudsz korlátlanul segíteni?!"

Soknak! És egyiken sem kerestem pénzt, ellenben veled!

"Azt meg megkérem hogy ha lehet továbbiakban meg ne is írj"

Nana, nehogymár TE mondd meg NEKEM, hogy mikor mit csináljak :) Szegénységi bizonyítványt? Ember: próbáld már kívülről nézni, amit csinálsz: ugyazant az unalmas szöveget szajkózod, agymosott bolond módjára, egy normális saját gondolatod nincsen, ez annyira gáz, Te hogy tudsz így élni???

"ha nem lett volna az amit ígér az üzleti terv, akkor nem tudott volna fennmaradni 32 éven át, és nem fejlődne ennyire rohamosan!"

Nagyon sok a hiszékeny buta ember és van pár olyan (a sikeres FLP-sek), akik ezt ki is használják. Sajnos. Elég baj ez, hogy így van :(

"Egyik főnöködnek sem lesz érdekében hogy átvedd a főnöki székét…"

Az FLP-s szponzidnak sem...

"nem kell mindennap valahova bejárjak, hogy minden hónapban ugyan azt a lóvét kapjam, ahol semmi fizetés emelésre de előléptetésre sem számíthatok."

Hú, bezzeg majd az FLP-nél! ÉBRESZTŐŐŐ!
  • Villanypásztor
    "az FLP országa én álláspontom szerint bennünk van, fővárosa meg a szívünk"

Pont úgy beszélsz, mint valami szektás, és ugyanúgy, ugyanamiatt nem vagy képes felfogni, hogy a külvilág milyennek lát és miért nem akar azonosulni veled.
  • lordolgok
    Bocs, de az Avont meg az Flp-t azért nem hasonlítanám egymáshoz... nemcsak azért, mert teljesen más az üzleti profiljuk, hanem mert míg az Flp mlm-cég, addig az Avon direkt marketinges cég, a kettő között azért van különbség...

"Biztos vagy abban, hogy ez esetleg neki mentálisan és fizikálisan jót tett, hogy valamitől megfosztottad, ahelyett hogy rávezessétek?"
    Ő maga mondta, hogy saját erejéből nem képes leszokni, ebben kérte a segítségünket. Ő maga kérte és mondta, hogy nyugodtan rejtsük el előle.
    "Illetve biztos vagy abban, hogy sunyiban nem gyújt rá mikor nem láttátok, látjátok? Nem vennék mérget rá. Esetleg mondta hogy köszöni hogy ezt megtettétek? " Mindkét kérdésre igen. Mint írtam: a leszokás időszakában nála laktunk. A párom és én voltunk azok, akik bevásároltak neki is, és mikor hazaértünk, nem volt cigiszag a lakásban.

"Szóval sem mondtam hogy nem felelősség teljes dolog az a pozicíó amit elfoglalsz, viszont ez csak egy iskola." Ne haragudj, de ezen ismét csak felkaptam a fejem. Erre én is mondhatnám azt, hogy miért vagy ennyire büszke az Flp-re és az ott betöltött helyedre, hiszen az csak egy mlm-cég?

"Egyik főnöködnek sem lesz érdekében hogy átvedd a főnöki székét…"
    Nem tudom, hogy ez máshol hogy van, így csak a saját életemből tudok mondani példát. Ehhez talán azt hoznám példának, hogy a bsc-s harmadévesek is most államvizsgáztak; utána felvételizniük kellett mesterképzésre. A tanári kar igen magas arányban (100%) mondta a harmadéveseknek, hogy azt szeretnék, ha tőlük vennék fel a legtöbbet msc-re, mert őket ismerik, tudják, milyen volt a 3 év alatt a tanmenetük, stb. Ők 26-an voltak, 24 embert vettek fel (12 államilag finanszírozott, 12 költségtérítéses). 17 ember jelentkezett közülük mesterképzésre ide közülük. Furcsa mód mindegyiket fölvették, és furcsa mód a 12 áll. finanszírozott is közülük került ki. Személy szerint én azt tapasztaltam, hogy ezen a tanszéken (hangsúlyozom: a munkahelyemen; mert a máshol tapasztaltak alapján egyet kell értenem veled) igencsak nagy a "halandóság", ha szabad így fogalmaznom. Hajlamos vagyok felfedezni a kapcsolatot, hogy az egyik professzornő tavaly nyáron ment nyugdíjba, engem meg idén nyáron vettek fel, bár elismerem, hogy neki van több tudása.
  • Mojlepque
    lordolgok: Másrészt észre vehetted hogy az Avont nem szídtam, hiszen elvégre üzletépítő vagy te is mlm rendszerben ahogy elmondtad, azaz biztosan tudod hogy szokott lenni olyan rendezvény ahol jó pár mlm cég legjelesebb termékforgalmazói beszélnek az mlm hatékonyságáról és működéséről függetlenül hogy ki melyiket építi.
    Hiszen még invitáltam is oda embereket, ahol nevezetesen ott volt az FLP, Sunrider, AmWays, Avon stb... ...hiszen elmondtam neked hogy nem csak FLP-ben tanulunk, hanem egymástól, ettől lesz hatékony bármelyik MLM hálózat építése
  • Mojlepque
    Pyrohun: 2008 oktober 17-ben kezdtem, kezdeteti nagy hévvel, majd egy baromi nagy leállással,amire nem kifogásokat nem kész tényeket és indokot tudok felsorakoztatni.
    Ahogy elnézem egyre közelebb vagyok az assistant manager azaz 13%-os szinthez.
    Nem igazán értem miféle vállalkozó lehetsz, bár szerintem erre inkább nem is vagyok kíváncsi, mert szerintem a fórumban mindenki megadja egymásnak az alap tiszteletet azzal, hogy ne tajparaszt-ozzás le egymást, így elnézést, de neked már nem is válaszolnék!
    Ha vállalkozó vagy te magad is tudod hogy ha nem dolgozol napi szinten a vállalkozásodon akkor nem fog jól vagy egyáltalán sehogy sem működni…
    Ha neked az életed legnagyobb bukása hogy prémium kategóriás termékeket használj, illetve hogy az egészséget szem előtt tartsd saját és környezeted szempontjából, illetve ez által spórolhass akkor ez már csak szánalom… …gondolkozz el, ha a kedvenc filmed megszakítják napi tévé néző programod közben bármiféle reklámmal, hogy mégis kit kéne szídni, főleg ha olyan termékek reklámját is látod amit te magad is használsz…
    Nem értem honnan veszed hogy csak addig bizonyos pontig érdekeltek, hiszen mindenkinek joga van a tapasztalatait elmondani, és meg is teszik még manager szint után is, mert ha FLP rendezvényen részt vettél, akkor ezt még te magad is tapasztalhattad, hiszen sosem lehet kiismerni hogy a soraidat olvasó, és téged hallgató emberek közül hány ember kerül be a csapatodba, akik szintén sikert érthetnek el ezekkel a bátorító szavakkal. Attól hogy az FLP nem fizet 3. generáció után, akkor is érdekelt lesz minden felső vonal abban hogy egyre több és több igazgatót hozzanak ki, hiszen pénzt utánnunk nem fogsz kapni, de az ösztönző programba sokszor a legfontosabb személyek ezek, akik után nem fizet kannyit sem pontértékben értve.
    Szerintem rossz ajtón kopogtatsz mikor nekem akarsz ilyent mondani hogy szarnának rám ha abba hagyom, hiszen érdekes módra a szponozorom, Molnár Zoli a mai napig is érdeklődik utánnam, akárcsak én utána, és abszoludt nem szarik rám. Mért nem? Mert tudja hogy rendelkezem már a lehetőséggel bármikor szabadon feltudom használni megállást követően is. Kiszállás… …kiszállást követően már nem, de nem haragudna meg, hiszen van ennyire inteligens, hogy figyelembe és szem előtt tartsa az én vágyaim. Kiszállni mért érdemes? Szerintem nincs értelme, hiszen a legkisebb eredményt, amit produkálsz azt is mindig megfizeti a cég maradéktalanul, és a legjobb minőségben. Meg mért szállnál ki? Eleve egyszer elindítod ezt a dolgot úgy fog idővel hömpöpölyögni akár egy lavina, azaz egyre jobb lehetőségeket tár eléd.
    Azért érdekes dolog hogy a bónuszpapírról így vélekedsz, hiszen ugyan ez érint téged is, azaz újra csak magad és a saját vállalkozásod minősítetted, sőt hogy azt akarod ezzel sugározni hogy nincs értelme vállalkozni senkinek, hiszen bármennyi pénz után sem marad pénzed… …amit nem igazán értek…
    Eleve az FLP vállalkozóinak sokkal kedvezőbb adozási lehetőségeik vannak, amit a cég biztosít és garanciát is köt rá, amit minden országban aláírtak ahová eddig betette a lábát!

Nem értek veled abban hogy megkeresték volna a lakosság 80%-át, hiszen eddigi ismerőseim közül maximum ha 4-5 volt aki ez előtt találkozott vagy valamennyit hallott a cégről… ...az ennél is legfurább hogy akik hallottak róla akkora ösztönzést kapnak 2. alkalomra, vagy lehet hogy minél többször hallották annál jobban értették hogy mibe lehetetlen belekötni, és átcsatlakoztak.
    Az FLP-t Rex Maughan és pár kutató munkája kezdte el, hiszen ők kezdték el terjeszteni, érdekes módra mégsem ők a legsikeresebb termékforgalmazók, sőt említés nem esik róluk, hol ott ők kezdték el ezt, és mégis egy olyan fiatalember európai legsikeresebb üzletembere, aki kb 50 vagy 100 ezredikként csatlakozott… …Magyarországon pl Szabó József volt aki elsőként reigsztrált ismereteim szerint, mégis Berkics Miki uralja ezt. Mért van? Mert nem piramis, mert a piramisban az kaszál aki behozza, itt meg határt húz a cég hogy mennyi ember után kaszál. Van egy gyereked, egy unokád, és dédunokád azért fizet a cég, de az ő gyerekeikért nem, és az alattuk lévőkért sem… …ez csak példa.
    Ergo mindenki ugyan akkora eséllyel tudja megkezdeni.
    Különben nem értem hogy létezik hogy az én szponzorom bónusz tekintetben megelőzi lassacskán az ő szponzorait, és sokszor értékesebb és nagyobb jellegű ösztönzőkre minősül mint ő maguk…
    Lordolgok: Egyáltalán nem mondtam hogy nincs az FLP-én kívül más hely, ami szintén mlm rendszer, és ne lenne valaki érdekelt a fejlődésedben, de beláthatod hogy nálatok mindig újra és újra kell teremteni az adott körülményeket, így kevesebb esélyed van ugyan ennyi munkával előrrébb jutni mint nálunk.
    Nagyértékű ajándékban érthető az általad kifejtett eszközök is, hiszen értéket képeznek, de nem értékes számunkra nézve. Én ezt inkább úgy értettem, hogy hálájukkal amit kifejeznek, pl közösen eltöltött nyaralás, hiszen emlékeket ugyebár venni nem lehet, csak mástól kapni, pláne ha ezt szívből teszi.
    Azt meg te magad sem moshatod hogy agymosás az FLP hiszen ezzel magad, az mlm-et, de főként az Avon-t támadod, miközben elvégre neked ez az anyagi forrásod, hiszen állítólag 20 családnak segítettél valamiben…
    Biztos vagy abban, hogy ez esetleg neki mentálisan és fizikálisan jót tett, hogy valamitől megfosztottad, ahelyett hogy rávezessétek? Illetve biztos vagy abban, hogy sunyiban nem gyújt rá mikor nem láttátok, látjátok? Nem vennék mérget rá. Esetleg mondta hogy köszöni hogy ezt megtettétek? Elvégre a cigi árát elköltötte, és ti mégis elvettétek azt, amit abból a pénzből kapott amiért előtte megdolgozott.
    Szóval sem mondtam hogy nem felelősség teljes dolog az a pozicíó amit elfoglalsz, viszont ez csak egy iskola. Az iskola senkinek nem biztosítja az iskola végeztével hogy sikeresek lesznek, habár elvégre mindenki ugyan azt tanulja egy osztályban, mégis van aki az adott szakmában semmire sem viszi, és közben temérdek sok pénzünk fogy el, ennek reményében. Amint meg elmondtad te ezt újra és újra meg kell csináld, miközben mi dönthetünk arról hogy ehelyett azt az időt inkább a családdal, barátokkal és szereteinkkel akarjuk-e tölteni el.
    Átlag felfogás kimeríthető abban is, hogy rengeteg ember fél információk által akar hírnévre szert tenni, illetve úgy mutatni magát mint ha mindent tudna róla. Biztosan te is találkoztál az Avon közben olyan dolgokkal, mikor volt aki nem akart szinte meghallgatni sem, hiszen azt mondja hogy ismeri már, és nem csatlakozott csak emiatt, de van aki mégis végig hallgatta, hol ott ugyan ilyen kifogása és indoka volt(azaz hogy ismeri), ma meg esetleg családjának jelképes jövedelmet visz haza ez által!
    Elnézést, hogy az országos dolgot félre értettem, csak számomra azért volt sértő ez a dolog, mert az FLP országa én álláspontom szerint bennünk van, fővárosa meg a szívünk, hiszen aki csatlakozott, és csinálja az biztosan szívből csinálja ezt.
    Ez viszont nagyon jó ötlet tőletek hogy nincs tévé, hiszen meggyőződésem hogy a híradó, és egyéb magazinok az egyik okai annak, ha valaki szorongóvá vállhat, vagy negatívvá, hiszen mai napig alig hallottam hírekben pozitív jellegű hírt, ami az embereket kirángathatná legalább egy kicsit a monoton életükből. –Ez a dolog nagyon bejön.
    Nem vagyok az Adolf csoportjában, de képzeld van annak oka hogy ilyen jól haladnak, nem hiába vannak a top 5-ben, vagy talán 3-ban benne… Amíg neked a pénz hajkurászása látszik a munkájukról ők valóban azt teszik amit szeretnek, és amíg te irodádban vagy otthon ülsz ők jól érzik magukat szereteikkel, amit bármikor korlátlanul megtehetnek, hiszen függetlenné váltak, ellenben veled.
    Tudod mért hánysz ettől a stílustól? Mert zavar téged az hogy ők szebbek, egészségesebb, gazdagabbak és függetlenek. Hidd el nem 1 igazgató került ki a rendszerben akik azt akarták megmutatni hogy nem működik, közben meg életükké vált, és hasonló véleménnyel voltak. Ahhoz hogy az ember keressen több százezreket, vagy milliót ahhoz fel kell nőni.
    Miből gondolod hogy nagyobb segítség lenne az ha másoknak én venném meg a készítményeket (egyébként meg nem gyógyszer, hiszen te ennek tituláltad). Abszoludt nem jelentene rájuk nézve segítséget, hiszen ők maguk dönthetik el hogy mit szeretnének kihasználni, kipróbálni, a saját kártyájukra, saját felelősségre, majd ha tetszik ajánlják. Ennyi erővel megmerem feltenni azt a kérdést: Ha ennyire magabiztosnak érzed vállalkozóként, akkor tuti kell legyen bőr a képeden, és pénz a tárcádban… …ha neked van tucat rokonod hánynak tudsz korlátlanul segíteni?!Mi is tanuljuk ezt a szakmát, ahogyan eddig mindenki, nem fogunk senkit ettől megfosztani, főleg nem bele kényszeríteni abba hogy ezt márpedig kipróbálja! Saját döntése!
    Azt meg megkérem hogy ha lehet továbbiakban meg ne is írj, hiszen kiállítottad magadról a szegénységi bizonyítványod az első hozzászólásod alkalmával, de ezt folytattad egészen utána is folyamatosan. Nem gondolod hogy vannak itt olyan emberek, akik ezeknek a részesei?!
    Ajánlom neked, hogy inkább hívd fel az Apeh-ot, írj levelet a köztársasági elnöknek, vagy bármelyik szervezetnek, hiszen ezt én is megtettem még az elejénél, mert ők biztosítanak téged ezeknek valósságáról. Eleve ha nem lenne benne igazság a fogyasztóvédelemhez lehetne vinni az ügyet. Orvosi és egyéb kutatómunka támasztja alá a működését… …ha nem lett volna az amit ígér az üzleti terv, akkor nem tudott volna fennmaradni 32 éven át, és nem fejlődne ennyire rohamosan!
    Ennyit rólad, és nem akarok bunkó lenni, de tőled már nem várok hozzá szólást, mert ez a fórum nem lesz attól trendi hogy idejön egy jött-ment akinek nem volt kitartása magával szemben, és össze trágárkodja a fórumot!
    Lordolgok:

Teljes mértékben elfogadom hogy más utat választottál, mint ahogyan lejjebb is sok sikert is kívántam hozzá teljes szívemből és őszinteségemből, az hogy folytattam a kommentet annak az volt az oka, hiszen illedelmesnek tartottam hogy megválaszoljak olyant, amit tévesen ismersz, hiszen nem érdekem hogy jobb ismeretekre tegyek szert hiszen nem FLP-zel, nem ismerlek, mégis fontosnak tartom ezt így „baráti” szempontból. Azért nem tartom aljasnak hogy ezt idéztem, hiszen biztosan sokan vannak akik magukra ismernek ezekben a sorokban, és pont nekik próbálom elmondani hogy okkal értesültek az FLP-ről, és hogy eltörölhessem a kételyeket. Gondolom te sem szívesen olvasod az Avon fórumban azoknak a szövegeit, akik céltvesztetten próbálnak minden rosszat ami megtörtént velük életükben az Avon számlájára írni.
    Abszoludt nem tartom gyűlölettől fröcsögönek az idézett sorokat, viszont elnézést, van hogy olykor elkap a hév, hiszen szívem legmélyéről szólok ha FLP a téma, főleg hogy tudom hogy erre nem csak én hanem mások is képesek.
    Az életben elhiheted, hogy az általad leírt haveri ismerősöd, akit elhagyott a vőlegénye, anélkülis is elhagyta volna hogy MLM-ről lett volna szó, hiszen maga a házassági papír is nagy felelősségel jár, és valószínüleg az adott vőlegény nem volt felkészülve erre, hogy mással ebben osztozni tudjon.
    Érdekes módra én ennél sokkal különb elválásokról hallottam, aminek tanúja is lehettem, ahol mindketten flp-sek voltak, ők is idővel jöttek össze, mégis a válás után is nagyon jó barátok maradtak, sőt hogy még ezek után is segítették egmást az üzletben is, nem csak a magánéletükben. Emberfüggő dolog ezt, ebből nem szabad közhelyet csinálni, hogy ez MLM-esekre vall.
    Elnézést 19 évesen nem futok a pénzem után, hiszen nincs főállású munkahelyem általános szférában. Ergo nem kell mindennap valahova bejárjak, hogy minden hónapban ugyan azt a lóvét kapjam, ahol semmi fizetés emelésre de előléptetésre sem számíthatok. Egyik főnöködnek sem lesz érdekében hogy átvedd a főnöki székét…
  • pyrohun #387
    Azon kívül - és ezt is leírtam már többször - TELE VAN HAZUGSÁGGAL és ferdítéssel az üzleti terv is és a háttérinformációk is.

Sorolhatnám ezt a végtelenségig, pl. hogy szinte alig van árrés a termékeken, hogy a világ legnyagyobb aloeföldjei a cégé, hogy nem kapsz más terméket azzal a fos minősítőpecséttel, hogy nem kapsz más, hasonló minőségű terméket olcsóbban, hogy passzív jövedelmeid vannak - igen, még ez is kamu.

Bocs de nekem az nem passzív jövedelem, amihez mindenképpen kell egy minimum forgalmat bonyolítanom, hogy kivehessem a lóvét! Nekem az a passzív jövedelem, hogy ha úgy döntök, hogy abbahagyom az flp-t örökre, akkor is még sokáig kapok pénzt - na ezt nyugodtan el lehet felejteni.

És az összes többi általam felsoroltat is meg tudom cáfolni...
  • pyrohun #386
    Pontosan erről van szó, aki ŰMLM-ezik, az mást sem csinál mint mindenen és mindenkin átgázol és csak a pénzt hajszolja. Neki nincsenek barátok, ismerősök, csak potenciális üzletfelek és sajnos ez pont az Adolf csoportjára még hatványozottabban igaz.

Én hallottam beszélni egymás között több "igazgatót" is, hát ne tudjátok meg: azt az undorító "ki ha én nem" stílust. Szabályosan lehülyézték azokat, akik elítélték az FLP-t és rosszindulatú hangsúllyal ilyeneket mondtak például, hogy "nem baj, majd jön ez még hozzánk ha majd megbetegszik..." - basszus, én ettől a stílustól HÁNYOK.

És akkor ezek akarnak SEGÍTENI embereknek? Attól, mert az összes rendezvényen meg egymás között mindig mindenkinek azt hangsúlyozzuk, hogy mi mennyire segíteni akarunk, az még nem lesz igaz. Ettől még ugyanúgy kihasználunk mindenkit...

Ha segíteni akarsz valakinek, akkor vegyél neki INGYEN terméket a betegségére. Na AZ segítség! De ilyen nem nagyon volt még az FLP történelmében...
  • lordolgok
    Igen, eszembe jutott, miért írtam, hogy te csak beszélni tudsz az FLP-ről, és nem csinálod. Nem tudom, de a "nagy számok törvénye" alapján feltételezem, hogy azért itt, az SG-n nem te vagy az egyedüli, aki mlm-ezik, és Pont az FLP-nél van. Mondjuk maga a topicindító Jockey Ewing. Ők miért nem írtak ide? Azért nem vagyok nagyképű, hogy azt higgyem, hogy megijedtek tőlem...

"Illetve nem hogy 19 évesen nem kell a pénz után fussak" ---> most is ezt csinálod. Mindig a pénz, pénz, pénz, amiről beszélsz. Nem unalmas? Nekem igen.
  • lordolgok
    Hadd írjak le egy saját példát. Szakközépben egy felettem lévő lány, aki a haver-kategóriába tartozott, belépett egy másik mlm- rendszerbe. Engem is csalogatott, de nem léptem be. A haverság megmaradt, de egyre jobban begubózott és az mlm-nek élt, csak akkor lett valamivel jobb a kedélyállapota, amikor egy év után összejött azzal a sráccal, aki beléptette, nem sokkal később el is jegyezték egymást. Kb. olyan 7 éve ismerjük egymást, 6 éve lépett be. Ezután elkezdett az esküvőre hajtani, és amikor úgy érezte, hogy egészségügyileg is - pollenallergiás volt, de a szerek, amiket árultak, hatottak - és pénzügyileg is (ez volt olyan 3 éve) jól van ahhoz, hogy most már visszatérjen a "polgári" állásához és kezdje szervezni az esküvőt, kilépett. Erről már csak akkor szereztünk tudomást a haveri körrel, amikor egy bulin arra a kérdésre, hogy "hát hol van a vőlegényed", elbőgte magát. Elmondta, hogy amikor a párja megtudta, hogy kilépett, felhívta és mocskos módon leordította, hogy hát hogy tehetett olyat, most mindkettejük karrierjét elrontotta, mert ennek tuti híre megy, meg ilyenek, aztán közölte, hogy felbontja az eljegyzésüket, pár nap múlva meg is jött a postás a borítékba süllyesztett gyűrűvel.
  • lordolgok
    Veled értek egyet. Lehet, hogy az oktatásszervezésből "csak" 120 ezer realizálódik a számlámra, de - talán én gondolom rosszul - ez egy olyan összeg, amit bármire elkölthetek. Engem mondjuk iszonyatosan zavar az is, hogy az mlm-es emberkék, akikkel eddig összefutottam, lesajnáltak, és szabályosan másodrendű állampolgárként kezeltek csak azért, mert nem az mlm-ben dolgozok.
  • pyrohun #382
    Egyébként ezek a kérdések, hogy:

"Hány ismerősöd volt eddig életedben aki ..... .... ....?"

azért rosszak, mert az FLP-sek azt felejtik el, hogy ezek a "jó ismerősök" csak addig teszik ezt veled, amíg ÉRDEKELTEK benne. Ergo, amíg látják, hogy pénzt keresel nekik. És ha valaki ennyire szűklátókörű, hogy ezt nem látja be, akkor nem is lehet vele vitázni.

Egy FLP-s jótevő ismerős NAGYBAN SZARIK MAJD RÁD, ha közlöd, hogy most fél évre (vagy végleg) kiszállsz az üzletből, sőt, lesajnálóan fog kibeszélni a többi jótevő FLP-s haverjaival / munkatársaival.

Az FLP-s barátaid csak addig barátod, amíg agymosott robot módjára ugyanazt teszed / mondod, amit ők (hallani akarnak). Ezt ki is mondják: a másolhatóság az alapja mindennek.

Nos, én jelenleg olyan dolgot teszek az életemben, ami NEM MÁSOLHATÓ. Ezért vagyok elismert abban, amit csinálok és ezért nézem le az összes MLM-mel foglalkozó emberkét, illetve azokat, akik megpróbálnak engem meggyőzni, hogy én milyen rosszul csinálom a dolgaim :) Szánalmas. De persze amikor bónuszpapírt kell mutogatni, akkor már mindegyk bekussol. "Őőő, még nem tartok ott, de a szponzorom igen" - szarok a szponzorra, 5 éve elkezdte, volt ideje egy még nem ismert MLM faszsággal behülyíteni az embereket, de TE, aki most kezded el, NEM LESZEL BENNE SIKERES. Ennyi.

Mellesleg a bónuszpapír is milyen már? Ott van, hogy mittudomén 450 ezer forintot utaltak neki. Ahaigen, namost ez alkalmazotti fizetés? NEM. Ergo vagy vállalkozó vagy, vagy bt-d vagy kft-d van, de csak így tudod kivenni a cégből a pénzed. 450 ezer forintból, ha még be is jelented magad minimálbérre (mert ugye TB-t nyilván fizetsz magad után, stb, stb.) mennyi pénz fog maradni, amit legálisan elkölthetsz az adózás után? Elárulom: lószar sem. Szóvel jöhet nekem bárki bónuszpapírral, kiröhögöm. :) Én tisztán többet keresek, mint amit az átlagnál jobban kereső MLM-es ügynökrobot a bónuszpapírján lát, de abból ő még adózik is.

És ehhez állítólag nem kell semmit tennie, CSUPÁN heti 7 napban ezzel foglalkoznak, mert pl. az FLP-nél már hétvégén is családi tájékoztatók vannak, vagy éppen valami fasz agymosó rendezvény, ahol örülünk egymásnak és elhisszük, hogy igen, Te is lehetsz ilyen jó!!!

Érted, kiáll a Berkics Miki (akit speciel tisztelek, de mindegy) és azt sugallja, hogy igen, Neked is lehet Ferrari-d, stb, stb.

Azt valahogy ELFELEJTIK elmondani, hogy a Magyarországon élők kb. 80%-át MÁR MEGKERESTÉK AZ FLP ÜZLETTEL. Az lehet, hogy törzsvásárlói kártyája "még alig van valakinek" és "még előttünk van a sok munka, hiszen alig pár százezer ilyen kártya van, sehol sem tartunk, sok még a tennivaló", DE 100 emberből 80 már ISMERI az FLP-t, és azért van ilyen KEVÉS kártya, mert akik ismerik már az FLP-t, mind NEMet mondanak rá! És kurvára nem fognak igent mondani a TE KEDVEDÉRT ÉS 2 SZÉP SZEMEDÉRT SEM!

Az FLP-t aki elkezdte 10 éve, az ronggyá kereshette magát, aki elkezdi most, annak vagy kurva nagy szerencséje van, és lesz belőle pár milliója, de előbb utóbb kipukkad ez az egész.

Folyt köv.
  • lordolgok
    Akkor először a nyílt kérdéseidre válaszolnék.

„Hány ismerősöd van aki életed során abban volt érdekelt hogy több pénzt keress mint ő?”
    - szponzim az Avonnál.
    - szüleim, mert elfogadták a döntéseimet, milyen iskolákba fogok járni, mert ezek segítségével már keresek annyit, mint ők. Kb. 3 év múlva (ha minden igaz, akkor doktorálok) még többet is fogok.
    - élettársam. Amikor mondjuk üvöltöttem a kíntól, hogy engem úgyse fognak felvenni az egyetemre, és itt maradok szimpla szakmunkásként, visszaüvöltött, hogy úgyis fel fognak venni, ne röhögtessem ki magam.
    - stb.

„Hány ismerősöd van, aki életedben 1 jó gesztusért adott jelképes vagy nagyértékű ajándékot akár minden évben?”
    Kb. olyan 20. Családon, rokonságon kívül. Nem tudom, te mit értesz nagy értékű ajándék alatt, de mondjuk az mp4 lejátszómat, hifitornyomat így kaptam.

„Hány ismerősöd van, akinek képes lennél a szemébe nézni, ha őt megfosztod ettől az üzlettől, ha esetleg őt érdekelné ez a szféra?”
    Az ismerőseim már elég nagyok ahhoz, és megvan a magukhoz való eszük. Az mlm-téma nálunk nincs terítéken. Ha valamelyik barátom, ismerősöm belép egy mlm-hálózatba, ő dolga. Bizonyára megvan rá az indoka, hogy miért. Csak azt nem fogom tolerálni, ha emiatt kifordul önmagából, egyértelműen látszik rajta az agymosás, és csak az mlm-ről hajlandó beszélni, erőszakosan tukmálja rám a dolgokat. Lehet, hogy ez számodra egy undorító dolog, de akkor repülni fog. Ha papagájt akarok hallgatni, veszek egyet.

„Hány ismerősöd van, akinek segítettél abban hogy egészségügyi szempontból segítsd az állapotát, és szívből jövő köszönetet kapj?”
    Konkrétan egy. A nagyapám cigizett, öt évvel ezelőtt egy ideig náluk laktunk a párommal (kb. 2 hónap). Panelház, és mi szépen bedobáltuk a cigijeit a hűtőszekrény mögé. Azóta se szokott vissza.

„ja meg anyagilagg jobban keress többszörösen”. Sajnálom, rossz hírt kell közölnöm: a pénz (hogy minél több legyen belőle) sosem motivált. Nem azért fogok elégedetten hátradőlni a székemben a hó utolsó napjának estéjén, hogy mondjuk harmadikán most félmilliót vagy százötvenezret (egyetem) fognak a számlámra írni. Hanem hogy lelkileg, érzelmileg, barát”ügyben” sikeresen zártam-e a hónapot, avagy sem.

„Lehet azzal keresed a pénzt hogy beszélsz, de neked ezt mindennap meg kell tenned, amíg nyugdíjba nem mész, miközben a mi munkánknak minden eltöltött percét a pénz kifizeti, amíg csak élünk.”
    Nézd, gondolom te is tartasz már előadásokat. Ha nem is mindennap, de úgy sejtem, azért 2x-3x minimum egy héten. Nem tudom, jár(tál)-e egyetemre, de fel kell, hogy homályosítsalak: szeptembertől kezdve én is „csak” heti 2-3 előadást tartok. Lehet velem van a probléma, de a kettő között nem látok különbséget... talán csak annyit, hogy 20-30 diáknak „osztom az észt”, amibe ha jobban belegondolsz, csak felelősségteljes dolog. És ami azt illeti: nyugdíjat én is fogok kapni, úgyhogy ebből a szempontból a tanulás és az oktatás díjazásáért én is fogok kapni pénzt.

„Magyarországon meg azért van ilyen vélemény az MLM-ről mert z emberek nem tudnak ehhez a dologhoz felnőni.”
    Ugyanaz pepitában. Ez szerintem nem érv! 14-18 éves korom között egy baráti német házaspárnál töltöttem a nyarat (3 hónap általában) mint bébicsősz a két gyerekük mellett, Ausztriában. Ott se tapasztaltam, hogy annyira ajnároznák az mlm-et, egyszerűen csak elfogadták, hogy van, és kész. A család, akinél voltam, meg szabályosan iszonyodott tőle, pedig nem voltak magyarok :).

„Az FLP országát nem úgy kell érteni, ahogyan te értetted, és nem akarlak megbántani, hiszen nem is ismerlek, de oktatásszervező beosztásod létedre baromira rosszul fogtad fel ezt is, akárcsak 1-2 előző hozzá szólást.” Felhívnám a figyelmemet a kifogásolt kommentem első mondatára. „Bocs, de ezt nem tudom kihagyni”.
    Talán kellett volna mellé írnom néhány smile-t, hogy értsd: itt viccről van szó? Veled már viccelni se szabad? :))

Azt viszont becsülendőnek tartom, hogy az FLP támogat mondjuk iskolaépítkezéseket. A McDonald's reklámját nem láttam, mert a házunkból közös akarattal száműztük a televíziót. Ha érdekel a hírek, bekapcsoljuk a rádiót, legrosszabb esetben átmegyünk a szüleimhez megnézni max a híradót/egy filmet.

„Mikor nekem Magyarország legnépszerűbb svéd bútor és dekoripari boltjában tudatták hogy lehet hogy nem sokáig kell menjek, mert várható a vissza esés, illetve mikor állás interjúra hívtak és az aszisztens elmondta mennyi kétely van munkaszempontjából, az meggyőzött engem arról, hogyha változtatni akarok az csak és kizárólag rajtam múlik, illetve az is ahogyan élek. Ez nem túl kecsegtető számomra, de szerintem még nektek sem, mert az áfa, benzindrágulás és isten tudja még hogy mi nőtt meg a "válság" végett elég indok a kételyekre általános helyeken.”
    Te az mlm-et, azon belül az FLP-t választottad. Ha ezzel sikerül elérni az álmaidat, hát ámen! Semmi közöm hozzá. Csak arra kérlek, fogadd el, hogy én egy másik utat választottam, és nem érzem magam kevesebbnek nálad egy cseppet sem. Egyedül az zavar, hogy mondjuk a válsággal riogatod az embereket, lásd az idézett szöveg második részét. Ez szerintem aljas dolog.

„Gyűlöletet nem tudom te miből vettél...”
    Idézetek tőled:
    - 372.: ”Mert azzal hogy "pofázok" róla már csinálom is! Ezen kéne elgondolkoznod mielőtt írsz.”
    - 369.: „És mivel a fórum témája már eltér az eredeti alapítási elvtől, így célszerűbbnek tartanám ha valóban olyan írna ide, aki ismeri, és TAPASZTALATA VAN VELE. (elnézést ha obszcén leszek, de a szexről is hiába beszélünk hogy milyen jó, ha valójában nem is tapasztaltuk még meg)”
    - 362.: „azon gondolkoztál már el, hogy lehet hogy dolgozni is kellett volna?” (talán neked is, akkor talán nem lenne ennyire büdös a munka, elvégre velem se szart lapátoltatnak.) „Attól hogy 2 felhasználó néven írsz meg senkit nem fogsz meghatni, mert ez szánalmas próbálkozás volt.” „Eléggé sarkallatos nézőpont az hogy te így közelíted meg hogy megnézünk egy képzést, hiszen ettől függetlenül is ingyen visznek, ingyen ellátnak, és utaztatnak. Nem pökhendiskedni kéne.”
    - 346.: „Nem vagyok anyagilag abban érdekelt hogy bárkinek is itt prédikáljak arról hogy mit adhat meg, és mekkora zseniális az FLP. Úgy gondolom ezzel meg is válaszoltam előre az összes többi, felmerülő kérdésed is, hiszen ha valaki arról beszámol hogy számára mit nyújtott a cég, egyértelmű hogy az embertársai felé érzett tiszteletből, és önmagáért nyújtott szorgalomból teszi.”
    - stb.
    Ezeket én nem vagyok hajlandó úgy tekinteni, mintha annyira közömbös lennék neked vagy ne adj Isten kedvelnél engem.
  • lordolgok
    Bocsánat érte, csak a te nevedre emlékeztem, hogy így összevitatkoztam Mojleqével, nem volt türelmem visszanézni, hogy csinálod-e még vagy sem.
  • pyrohun #379
    szia, már rég nem csinálom. Azt is leírtam, hogy miért nem és azt is, hogy életem egyik legnagyobb baklövése volt. Amióta a saját kezembe vettem az életem (értsd: pontosan azt a saját vállalkozási formát folytatom, amitől minden fajparaszt mlm-huszár megpróbál "megóvni"), nos azóta jóval többbet keresek, mint amennyit az átlag mlm-es keres és ez jól is van így.

Mojlepque: te mióta vagy az FLP-ben, melyik csapatban vagy és milyen szinten? Tényleg csak kíváncsiság...
  • Mojlepque
    Jut eszembe, eredetileg miért jöttem fel ma is ide írni.
    Ma olvastam egy cikket, ahol egy cég az Aloe Vera Barbadensis Millert tesztelte, azaz a miénket, ami köztudottan a legjobb hatással van emberi fogyasztással ránk nézve. A tesztben az állt, hogy az összes Aloe közül ez a legmegfelelőbb arra hogy bevonatként is használni tudják különböző tárgyakon, bár szavatosságát megőrző jogot nem veheti át senki az Aloe Vera of Amerika Corp-on kívül, így elsősorban keressük az Aloe Nemzeti Tudományos Intézet minősítő pecsétjét, hiszen csak ez és kizárólag ez tudja biztosítani jótékony hatásainak kifejtését.
    A tesztet meglehet tekinteni a VHO weboldalán.