Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • lordolgok
    Tudod, sokáig gondolkoztam azon, hogy egyáltalán válaszoljak-e neked. Tudod, neked is el kellene gondolkoznod pár dolgon, még mielőtt billentyűzetet ragadnál. Különben nem lenne ilyen gyűlölettől fröcsögő komment itt az oldalon. Sajnos én is felvettem ezt a stílust, és mivel te vagy a gyakorlottabb, le is győztél. Mindenesetre még megírom ezt a kommentet, és ha érdemi válasz érkezik rá, csak akkor reagálok.

Először is, nekem sosem volt az az álmom, hogy egy cég költségén eljussak valahova. Ez egyáltalán nem vonz. És a produkciód alapján az mlm se vonz. Az álmaimat enélkül is meg tudom valósítani, az általad annyira utált vállalati létben is. (De most tényleg: te milyen minőségben dolgozol a Forevernél? Úgy értem, te itt is ugyanolyan alkalmazott vagy, mint bárhol másutt. Ez a meggyőződésem, és bármennyit is vered a billentyűzetet, az ellenkezőjéről nem fogsz tudni meggyőzni.) Másrészt az életem - mint ahogyan a tiéd - nem a válságról szól. Tudom, hogy nem érdekel, de amellett, hogy fölvettek az egyetemre, ahol dolgozok, phd-hallgatónak is fölvettek. Nekem, mondhatni, ezzel egy újabb álmom teljesült be, és ezen a fikázásod se tud rontani.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek, de szerintem az assistant manager szinttől feljebb sem fogsz hátradőlve iszogatni valamit a Csendes-óceán partján. Gondolom valamennyit ott is kell majd dolgoznod, bár elismerem, hogy kevesebbet, mint bárhol másutt. (Ez csak saját ügy, de mondjuk én bele is bolondulnék, ha nem lenne feladatom, függetlenül attól, hogy azt a bizonyos feladatot más adja ki, vagy én magam. Egyszerűen képtelen vagyok csak ülni és nézni az eget, vagy megnézni a moziban egy újabb bugyuta filmet. Másrészt itt, az egyetemen mint oktatásszervező vagyok. Kollégámmal együtt - ő is csak 30 éves, én 25 - nálunk min. 10 évvel idősebb emberkéknek készítjük el az órarendet; és a tanárok legalább fele doktorált, plusz ide tartozik a tanszékvezető prof is. Úgyhogy mondhatni - ennél szebben nem tudom mondani - minden tanárnak az idejét mi osztjuk be, "úgy ugrálnak, ahogy mi fütyülünk". Másrészt én is azzal keresem a kenyerem, hogy "pofázok", szeptembertől már tanítani is fogok szerencsére. Ezt csak azért írom, hogy vedd már észre, nemcsak te vagy felelősségteljes pozícióban.)

Más. Én abban látom az mlm legfőbb problémáját, hogy tényleg rábízzák az emberre a saját boldogulását, úgymond az ember itt a maga ura. Ez egyfelől tényleg jó dolog. Olyan rejtett erőforrásokat hasznosíthat, amiről eddig fogalma sem volt. De ez szerintem erősen kétélű fegyver is. Mivel itt a személy az, aki ajánl dolgokat (akár étrendkiegészítőket, akár edényeket, akár szépségápolási cuccokat), nem a reklámok, a boldogulása tényleg a saját kezében van. Neki kell megtennie mindent azért, hogy legyen ember alatta, vegyék tőle a terméket, így lesznek olyan megszólalások, mint mondjuk nálad. Egyáltalán, elgondolkoztál azon, miért ilyen rossz úgy általában az mlm - bármilyen mlm - megítélése itt Magyarországon? (És kérlek, ne gyere a "jellegzetes magyar mentalitással", mert ez csak egy közhely, abból is a lerágottabbik.) Másrészt én nem szoktam Colgate-fogkrémet reklámozni. Nem ezt használok, de azt se. Tudom, hogy a környezetemben lévők vannak olyan értelmesek, hogy nem nekem kell nekik fogkrémet ajánlani. Nem tudom, te játszottál-e ilyen fülbesúgós játékot. (Körben ülő gyerekek, az egyik belesúg a mellette ülő fülébe valamit, és körbemegy a láncon). Én igen, és emlékszek arra is, hogy általában teljesen mást súgtak az indítónak a fülébe, mint amit ő elindított. Sajnos az a véleményem, hogy ez előfordul sokszor az mlm-nél is.