Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
lordolgok #329 Megpróbálom összeszedni a gondolataimat. Előre szólok, hogy megpróbálok személyeskedés nélkül írni, ha mégis így sikerülne, bocsánatot kérek! És valószínűleg ez is hosszú lesz.
1. Cikk: Az igazat megvallva ezen azért lepődtem meg (és azért mertem kétségbe vonni), mert ez számomra amolyan meseszerű volt. Amikor még az FLP-nél voltam, szponzimék mesélték először ezt a 3 gyeseres, GYES-en lévő anyukát, hogy milyen ügyes, stb. Amikor elértem a két pontot, szó volt róla, hogy ismerősök hozzám csatlakozzanak be. Szóltam a szponzimnak, hogy egy esetnél (férfi volt az illető, az az igazi kötekedő típus) hívni kellene ezt az asszonyt, hogy ő is be tudjon számolni a tapasztalatairól, mondván ha ezt ő (mármint a nő) meg tudja csinálni, akkor kötekedő faszikám is meg tudja... Lényeg az, hogy a nő nem került elő. Volt az a jellegzetes tologatás, hogy most nem ér rá, „kiderült”, hogy az ország másik felén van, meg ilyenek. Ezek után gondoltam rá, hogy ez 99%, hogy nem is igaz. A másik történetet a kisebbségi fickóról akkor mesélték, amikor azon rágódtam, hogy meg tudom-e csinálni a két pontot. Mindenesetre sok sikert kívánok a hölgynek, akiről beszéltél (és neked is). Kérlek hidd el, hogy ezt rosszindulat nélkül mondom (írom).
2. Cikk: Nos igen, pont ezt a válasz (vagy valami ehhez hasonlót) vártam volna a felső vonalamtól. „Kár”, hogy ezt az FLP-ből való kilépésem után és mástól kapom meg.
3. Cikk: Nálunk talán az volt a baj, hogy elég recsegős volt az az ág, amiben én is voltam. Most nem szeretnék nevesíteni, ha nem gond. Két hónap alatt sikerült a két pontot összegyűjteni, utána jött a stagnálás. Erről már azt hiszem, írtam már. Visszanéztem, tavaly júniusban írtam róla bővebben. Most csak minimálisat ismételnék meg belőle a megfelelő helyeken.
4. Cikk: El is tudom hinni, hogy voltál már pár mlm-es találkozón. Az, hogy neked az FLP jött be, miért zavarna? Te másképp döntöttél, mint én, és ennyi, nem kell túlbonyolítani. Nálam ez az mlm-cég az Avon. Amikor a volt osztálytársam felhívott, úgy gondoltam, hogy miért ne? Már előtte is hallottam pár szót az FLP-ről, gondoltam, megnézem. Nem ez volt a legjobb tapasztalatom, de úgy fogom fel, hogy ezzel is tanultam valamit. Bár lehet, hogy rosszul látom a dolgot.
5. Cikk: Ezzel egyet kell értenem. Ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni.
6. Cikk: Már júniusban is leírtam, hogy nekem csak sokadrangú cél volt a pontok gyűjtése. A termékek voltak a fő „célpontok”, hogy úgy fogalmazzak, a mellette befolyó összeg, amit visszaosztanak, csak mellékes pluszpontok. Na jó, nem mellékes persze a pénz se, nagyon kevés embert ismerek, akinek nem fontos a bevételi oldal (én személy szerint úgy gondolom, hogy a pénz nem boldogít, de a hiánya már rossz). Úgy gondolom, gondoltam, ha meg tudom mutatni a termékeket, hogy tényleg milyen jó minőségűek (ha visszaolvasod, látod, hogy ezt pl. sosem vitattam), akkor nagyobb az esélye, hogy megveszik. Magáról a kilépésemről csak annyit mondanék, hogy az, amit az FLP szemszögéből igaz. Rólam csak annyit, hogy alám még nem léptek be emberek ekkorra, így nem volt olyan ember, akit „megcsaltam” volna azzal, hogy kilépek fölüle. Amennyire én tudom, a szponzim még a kétpontosban van, pedig lassan másfél éve lépett be; lehet, hogy ez már rosszindulat, de nem hinném, hogy az én kilépésem miatt nem tud feljebb jutni. A kilépésem után csak annyit tudtam megtenni, hogy akik eddig tőlem rendeltek, azokat hozzá irányítottam.
7. Cikk: Úgy néz ki, saját magam ismételgetésébe fogok belefulladni. Magukkal a termékekkel nem volt gondom, szerintem nagyon jóak (végül is, ezért léptem be vagy mi). Csak ezek szerint egy rossz ágba léptem be. És bocsánat, de csak megkérdezem, hogy hol olvastad nálam, hogy a termékek nem használnak? (Ha nem nekem írtad ezt, akkor ezzel ne is foglalkozz.) Úgy gondolom, sok helyen sokszor írtam azt, hogy én elsősorban a termékek miatt léptem be, én is használtam és jónak találtam, és személyes okok miatt léptem ki, nem azért, mert bajom volt a termékekkel. Nem erről van (volt) szó. Csak egy olyan közegbe kerültem, ami nem felelt meg annak az előzetes feltételezéseimnek, mit az FLP-ről gondoltam. Ezért léptem ki, nem a termékek vagy maga az FLP miatt. Véleményem szerint az FLP nem rosszabb vagy jobb más mlm-cégeknél, és ennyi, kész. Ezen meglepődtem. És úgy vélem, a saját tapasztalataimról is írtam (néhol talán elég terjengősen is).
8. Cikk: „A haverok, rokonok megkérdezése igenis nagy marhaság, és nem is értem ez a gondolat honnan jött hogy ettől szép a világ ha ezekre adunk...” Bocsi, de ezt idéznem kellett. Számomra igenis ettől a szép a világ. Nem ismerlek, a baráti körödet sem, így csak a saját barátaimról tudok írni. Ha te azt tapasztaltad, hogy a barátok visszahúznak, hát istenem, ezzel én mit tudok csinálni? Akik nem tudják elfogadni a döntéseimet, azok 99%, hogy nem a barátaim. Az én baráti köröm szerencsére olyan, hogy ha nem is akadályoz meg a tetteimben, de legalább elfogadja a döntéseimet. Ez történt a belépésemnél és a kilépésemnél: megkérdezték, hogy miért léptem be, illetve miért léptem ki. Persze ez bővebb téma volt, de ez volt a lényege. Én nem tapasztaltam azt, hogy vissza akarnának húzni. Tudták, hogy az Avonnál már sikeresnek vagyok mondható, hogy így fogalmazzak. A „polgári” állásom a DM, emellett csinálom az Avont. A munkatársaim elfogadták, hogy ezzel egészítem ki a fizetésem (ez a „mellékes” kb. annyi, mint a „normál” fizetésem). A főnök is. Nem éreztem azt, hogy hátrányba lennék akár nála, akár kollégáknál, barátoknál, hogy mlm-mel foglalkozok. Magyarázhatnám tovább is, hogy mi a véleményem a barátságról meg egyebek, de úgy gondolom, hogy a véleményünk az eléggé különböző, és úgy érzem, nem tudlak 100%-osan meggyőzni arról, hogy igen, én boldog vagyok így. Ha tovább folytatnám, talán személyeskedés lenne belőle, aztán most két, egymásnak teljesen ismeretlen ember osztaná egymást?
Többieknek:
Még talán pár szót erről az „agymosásról”. Erről is írtam már, de ezek szerint meg kell ismételnem: minden munka feltételez valamilyen lelki beállítottságot. Pl.: a családom. Nő vagyok, és már általánostól kezdve érdekelt a kozmetika. A nagyobbik öcsém dobos akar lenni, most fog érettségizni zeneművészeti iskolában. A kisebbik öcsém meg kovács akar lenni. Ezek egymástól elég távol eső munkaterületek, most kijelenteni azt, hogy valamelyikünk (vagy mindannyiunk) agymosott lenne, mert mondjuk egyikünk sem akar(t) jogász lenni, az hülyeség.