Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
lordolgok #324 Rég voltam már itt...
"Mi vonalunkban (Molnár Zoltán a szponzim, és Knisz házaspár a felsővonalam) van olyan hölgy, akinek mindössze 8 általánosa van, és eszméletlenül félénk volt, nem mert beszélni, sőt amikor még takarito volt sokszor úgy ment el dolgozni hogy lehetőleg ne legyen nagy forgalom se, ne találkozhasson "véletlen" sem másokkal, és igy is ment haza. Most meg ott tartunk hogy a lehengerlő stilusának köszönhetően hónapról hónapra halad a "szamérlétrán", folyamatosan újabb és újabb sikereknek örvend, van önbizalma, önbecslése, és mer beszélni, sőt ami a legfontosabb hogy társaság közpotnú lett és ennek köszönhetően hatalmas erővel tör fel." Furcsa. Ez már a haramdik változat, amit hallok. Volt ugye a 3gyerekes, GYES-en lévő anyukat, aki előtte is minimálbéren volt, illetve a 8 általánossal rendelkező, kisebbségi, alkoholproblémákkal küzdő fickó.
"Ha agymosás is lenne ez az egész dolog, akkor mért működne egyre nagyobb sikerrel évről évre, mért van hogy közel 140-150 országban elérhető, és mért van, hogy mindenki jól érzi benne magát és jól keres, ha van benne annyi lelkesedés, mint amikor egy átlag ember hitelt vesz fel..." Ne haragudj, ezt nem értem. Igaz, minden bizonnyal kevesebb időt töltöttem el az FLP-ben, mint amióta te benn vagy. Amikor ezt megkérdeztem a felső vonalamtól (ez amolyan "globális" mlm-kérdés volt nálam, mert érdekelt), "elzavartak", hogy úgy fogalmazzak. Úgyhogy tőled is megkérdezem, hátha tudsz segíteni: úgy '34-től vannak MLM-láncok; "Az MLM lassan kiszorítja az összes többi kereskedelmi formát, mert hatékonyabb náluk. Nincs messze az az idő, amikor a hagyományos bolti kereskedelem kihal, s helyette az alapvető termékeket is hálózati kereskedelemben forgalmazzák. Az MLM-ben mindenki megtalálja számítását: ez a kereskedelmi forma szinte futószalagon gyártja az anyagilag független, elégedett embereket szerte a világon. Az alapgondolat e téren: „Aki kimarad, lemarad!”" - ezt hallottam mindenkitől. De azóta eltelt majd' 80 év. Nem értem, hogy miért nem következett be már ez. Az összes mlm-forgalmazás 2006-ban 115 milliárd US dollár volt, ez viszont a világ kereskedelmi forgalmának töredéke. Ez nem fért a fejembe.
"Örülök hogy nem vagyok normális, hiszen ami normálisnak számit azt sajna a társadalom 95%-ban megfigyelheted... ...minden nap elmész melózni reggel (vagy amikor kell), alig vagy a családdal, közben az ismerőseid távolódnak mellőled, és szórakozásra is kevés időd marad, és mivel itt ez a válság vagy mi, ezért még nyaralásra sem fogja futni, mert a te főnököd nem azért fog dolgoztatni hogy jutalmul kaphass utazást, házat, autót, egészséget, na meg hogy többet keress mint ő..." Ez igaz. Csak én úgy tapasztaltam - ez persze saját tapasztalat - hogy az FLP-nél gyakorlatilag a nap 24 órájában készen kell állni, hogy mikor telefonál az alsó vonalad, a felső vonalad, a nyílt nap(ok), a kiscsoportos beszélgetés, plusz ugye "elbeszélgetni" a bartáainkkal, hogy jöjjön el. Kb. ugyanannyi idő marad szabadon, mint ha egy 8 órás munkahelyünk lenne. Írtam már lentebb is, csak megismételni tudom: személy szerint én munkatársaimnak és nem barátaimnak tekintem azokat, akikkel csak a munkáról lehet elbeszélgetni, és mondjuk a közös mozizás felvetését is ügyesen áttereli az FLP-re.
"itt egész képet kaphattok az esetben ha foszlányok maradtak meg, esetleg szívesen ismerkednétek meg sikeres üzletépítőkkel, akik ugyan olyan átlag emberek voltak max 1 éve mint ti is, ha még nem vagytok az FLP titkának a birtokában." Szerintem nincs olyan, hogy "az FLP titka", vagy "az mlm titka". Itt csak annyiról van szó, hogy ki mit, mennyit akar.
"Egyébként ha valakit az FLP-vel kapcsolatban megkeresnek azért teszik, mert bizalmat szavaznak neki, mert az aki bemutatja neked lelkes, mert tudja hogy ennél fantasztikusabbat még nem látott-hallott..." Ez tényleg így van. Csak egy a baj ezzel: nem a terméknek szavaznak ezzel bizalmat (lehet, hogy még életükben nem hallottak a termékről/hallottak róla, csak nem használták), hanem neked, mármint annak, aki előttük ül, és ragyogó szemekkel ecseteli a dolgokat.
"Ha te meg képes vagy abba hagyni, ez azt mutatja meg hogy nem vagy lojális, és képes lennél cserben hagyni azokat az embereket, akik biztak abban, hogy majd segited őket." Figyelj, ezt te így fogod fel. Te dolgod. Én máshogy. Megpróbálom megfogalmazni az én véleményemet is. Igen, képes voltam abbahagyni, bár nem érzem azt, hogy ezzel nem voltam lojális hozzájuk. Próbáld meg a másik oldalról is nézni: aki - tegyük fel - otthagyja a munkáját, hogy már teljes erejéből az FLP-re - vagy bármelyik mlm-cégre - tudjon figyelni, a régi munkahelyén ugyanezt érzik. És igen, ők is, az ottani munkatársak is azt érzik, hogy az illető cserbenhagyta őket, nem lojális, bíztak abban, hogy segíti őket. Az illetőt emiatt - hogy kilépett, és már csak az FLP-re koncentrál - még nagyobb szeretettel fogadják, elfogadják a döntését, támogatják. Fordított esetben ő a világ hülyéje, hogy egy ilyen kiváló lehetőséget elszalasztott. OK, tudom, nem én vagyok a világ legokosabb embere, de amikor a kelleténél hülyébbnek néznek, az már zavar. Amikor elmondtam a szponzimnak, hogy miért lépek ki /amit már az előző kommentjeimben is leírtam; ezek másoknak apróságok(nak tűnhetnek), de nekem ezek komoly fejtörést okoztak/, először elnevette magát. Csak addig, amíg közöltem, hogy komolyan gondolom. Megkaptam én is, hogy ez a világ legjobb bulija, hülye vagyok, ha kihagyom, stb., de ez nem tud érdekelni. Tudod, azt mondom, hogy én boldog vagyok az általad lefikázott munkaidőmmel, barátaimmal, ismerőseimmel, és - ami fontosabb - rokonaimmal. A hetek, hónapok folyamán ugyanis csak arra lettem figyelmes, hogy még a közeli családtagok is elkerülnek. Egyszerűen megunták, hogy elhatalmasodott rajtam az "FLP-láz", és öt percen belül már ez lesz a téma.
"Hát azért az már gáz ha tőled rendelnek, hiszen az üzlet politika is tiltja az árúk eladását, meg a Kósa L Adolf, vagy bárki más elmondja hogy üzletépítésből lehet csak megélni..." Szerintem te is tudod, hogy értettem, nem kellene azért mindenbe belekötni...
"Egyébként ha valaki nem ismeri a terméket és az FLP-t akkor minek nyilatkozik róla?" Azt azért tegyük hozzá, hogy elég időt eltöltöttem az FLP-ben, hogy ismerjem a termékeket és magát az FLP-t...
"Egyébként az meg nem kicsit rossz ötlet volt hogy egyből haverokat kérdezel ilyenekről meg, hiszen helyetted mindenki okosabb..." Fú de barom volt ez a fickó/csaj, meg merte kérdezni(!!!) valamelyik ismerősétől, hogy mi a franc az az mlm, ez aztán a bátorság... igen, lehet, hogy "helyettünk mindenki okosabb", de hát így szép az élet, nem?
Ez, amit leírtam, nem ellened irányul, hanem maga a mentalitás ellen. Mindenesetre én boldog vagyok a munkahelyemen, a fizetésem is jó (150.000 feletti, ha tudni akarod), ezzel én tökéletesen elégedett vagyok. Egyébként kösz, nálam minden rendben van.