Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
Általánosítás, de beszéltem több emberrel is, több cégtől. Volt kivétel is, de a többség így adta elő, és ez erős korrelációt mutat.
"Nem is igérek senkinek 500e forintos fizetést, hogyan is tehetném ezt meg?" --- én sem beszéltem ígéretről. Mézesmadzagról inkább. Hogy olyan kérdéseket tesznek, fel, amivel elültetik a bogarat az ember fülében.
"Egyébként én tök megforditom a dolgot megkérdezem, hogy mit szeretne elérni mondjuk 3-4 hónap múlva?" --- ez egy nagyon jó elgondolás. Jól látom, hogy kb ez a pár hónap a vízválasztó olyan szempontból, hogy valaki bent marad-e, vagy sem?
" Olyan ember persze sok van aki egy szalmaszálat sem tesz keresztbe az egész üzletben, majd utána habzó szájjal magyarázza, hogy nem működik." --- persze, de ez pontosan azért van, mert megszellőztetik a könnyű munkával (heti +10 óra), a jó kiegészítő jövedelemmel megfűszerezett anyagi függetlenség illúzióját. És kicsit olyan álomvilágba kerülnek páran. Mert szépen felöltözött, öltönyös, boldog, gazdag, vagy még nem gazdag, de a gazdagság kapujában toporgó emberek közé kell menni hetente a szeánszokra. Ez mind mind az illúziót táplálandó van kitalálva.
Én azt azért furcsálltam, amikor először beszéltem valakivel (Neways) ilyen üzletről, hogy a marketingről beszélt, meg hogy milyen jó marketing könyveket írt XY, de halvány lila gőze nem volt Philip Kotlerről! Szerintem nincs olyan közgazdasági fősuli, ahol marketing tárgyból ne lenne a tematika alapja Kotler fél (vagy szakirányon nagyobb arányú) munkássága.
Jogos a felvetés, hogy nem minden barátod fordul el, vagy inkább úgy mondom, hogy nem minden haver. Mert a barát az más téma. De én pontosan megéltem harmadik félként, hogy a korábbi nagyon jó kapcsolatban lévő két ember hónapok óta nem beszél egymással, mivel egyikük mióta belépett, csak az üzletről beszél, a másik meg utálja a témát. Én beszélek mindkettővel. Vagyis próbálok beszélni az üzletépítővel is, de tényleg mindig az üzletnél kötünk ki. Bármilyen témában kezdünk is el beszélgetni. :D