Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • PyRex
    Na ez egy tök korrekt válasz volt.

Persze, mindenki túloz, de legalább megpróbálnak úgy túlozni, hogy életszerű legyen. Ez a monopolhelyzet meg nagyon nem életszerű, mint ahogy a többi túlzásuk sem. Érted, elhangzik, hogy nyugodtan nézzük meg az interneten a nemzetközi aloe tanács minősítő pecsétjét, nos én megnéztem és ugye alább közöltem is a tapasztalataimat :) Tehát olyanokat mondanak, mondunk, amivel egyből "bukta" van. És nem szeretem ha utána hülyének néznek.

Névlista: minél nagyon, annál jobb, de minimum 200 ember. Tehát 200 név amihez 200 telefonszám is tartozik. Egy család 4 tagja az egy "embernek" számít, nem 4-nek.

Meghívásnál figyelj arra, hogy folyamatos legyen, tehát ne úgy csináld, hogy a héten 3 nap meghívsz, utána meg 4 napig semmi, minden nap legyen meghívás, ezzel megtartod a rutint és fejlődsz is benne és mindig minden alkalom telítve lesz vendégekkel. Arra is figyelj, hogy akik igent mondanak, azok közül jó ha a fele ott lesz. Ha akarsz 10 vendéget egy családi tájékoztatóra, akkor minimum 20 igen-ed legyen. Az, hogy "talán", meg "mindent megteszek, hogy el tudjak menni", az nem egyenlő, az IGEN-nel. Az inkább NEM. Az igen, az IGEN, ott leszek, felírom a naptáramba, stb.

(Na ez most jó kis flp-s duma volt, de legalább megmaradt bennem :))

Szerintem amúgy a magyar piac csordultig van telítődve. Nem azt mondom, hogy nem lehet most elkezdeni, vagy nem lehet sikeres benne bárki, aki elkezdi, mert láttam én olyat, aki utánam kezdte és 3 hónap alatt manager lett... Bár az vagy sportoló volt, vagy valami olyan "híresebb" ember, akinek iszonyat sok ismerőse volt. "Átlagembernek" ez az üzlet szerintem most már nehéz - sajnos. Azért nehéz, mert rengetegen ismerik a forever-t, mint nevet és hallani sem akarnak róla. A diszkontkártyával rendelkezők aránya elég kicsi ha az egész régiót nézzük, de ha csak Magyarországot nézzük, akkor már jóval magasabb (szerintem 5 és 10 % között van valahol) és ugye annak aki elkezdi, a Magyar viszonylatok az érdekesek, nem mondjuk Albánia. Hát ki nem szarja le, oda úgysem fogok üzletet építeni menni :) (Ez is amúgy rohadt nagy ferdítés, hogy nincs telítve a piac, mert az egy dolog, hogy hány diszkontkártyás van, de kellene olyan felmérés, hogy 100 emberből hány ember hallott már a foreverről és mennyi az, aki élből elutasítja - és pontosan ezért telítődik a piac, mert olyan embereket lehet találni, akiknek nincs kártyájuk, de már azok is hallottak az üzletről és éppen azért nincs kártyájuk mert nem érdekli őket.)

Szóval nehéz. De ha megvan a megfelelő kitartásod, akkor sikeres lehetsz. Csak pont az a bajom ezzel az egésszel, hogy mondjuk 5 éve még nem kellett sokszor gerinctelen módon, másokon átgázolva építeni az üzletet, mert akkor még tényleg nem volt telítve a piac. Most, hogy már igen, egyre gátlástalanabb irányba megy el az egész és ha Te nem úgy viselkedsz, nem pont olyan vagy, mint a szponzorod vagy a felsővonalad, aki feltehetőleg sikeres ebben, akkor le fogsz morzsolódni, nem leszel sikeres. Én egy ideig ilyen voltam, aztán valaki tükröt tartott elém és rájöttem: ennyit nem ér. Inkább ne keressek 400-500-at havonta (bár ebben a hónapban lazán megkerestem ennyit, de nem a foreverrel :).