Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
Zatesz #143 Megint félreértettük egymást Pyro!
Nem azt mondtam, hogy az összárrés 29%. A marketing területre fordított árrés a 29%. Ezt már többször kihangsúlyoztam. Amikor egy cég eladja a termékeit a nagyker felé, vagy disztributor cég felé, akkor az már magában foglalja a teljes önköltséget és a gyártó árrését is. Ez minden cégnél így van. Egyszerű közgazdaságtan. Nem ebben van a nagy szám az MLM-ben, hanem a marketingköltségben és annak hatékonyságában (ha csak a pénzügyi oldalát nézzük). Nézd meg pl az Avont. Óránként nyomják a tv reklámukat és mellette fizetik a "tanácsadókat" is. Mindkettőt a vásárló fizeti meg. A 6 milliós 30 másodperces reklámot is. Egy "hagyományos" cégnél pedig ahol csak a klasszikus marketingeszközökre támaszkodnak a költségek igen drasztikusak.
Nem tudom mennyi a termék előállítási költsége. Azt viszont tudom, hogy sokkal több, mint egy szintetikus szaré. Azért ha jól belegondolunk több millió dollár fejlesztés, 4 évig termő aloe tövek folyamatos gondozása, adminisztráció, szállítás, csomagolás, adók... biztos nem 500 Ft-ra jön ki 1L gél.
Arra is kíváncsi lennék, ha a megszokott eladási láncban értékesítené a cég a termékeit, akkor mennyibe kerülne. 1 doboz gél simán 10.000 felett lenne. Azt vedd már meg ennyiért! Én nem venném meg, pedig tudom hogy jó, de hát ennyit nem engedhetek meg magamnak.