Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
Zatesz #127 Pár dolgot azért én is korrigálnék:
"1000 belépőből 1 lesz igazgató" Igen ez így van, mert 1000 emberből 1 gondolja komolyan ezt az üzletet, a többi belekezd, hogy milliomos lesz, aztán 2 hónap múlva eltűnik amikor rájönnek, hogy itt is kell dolgozni, nemcsak úgy adják a pénzt. Itt mindenkinek van esélye aki komolyan gondolja. Ugyanez a helyzet a hagyományos vállalkozásoknál is. 10 cégből csak 1 éli meg az 5 éves kort és nem minden ember indul vállalkozással.
"ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla"
A helyzet az, hogy ezt a szakmát sokan nem ismerik és mégtöbben vannak akik rosszul ismerik. Itt csakis a nyitottságon múlik az hogy az ember meghallgatja-e. Szerintetek én izgalommal mentem el a bemutatóra? Frászt! Úgy mentem el, hogy nem akarok semmit aztán mégis így alakult. Nehéz úgy dönteni, hogy ha az ember nem tudja mire mond nemet. Ezért mentem el meghallgatni.
"az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed"
Az oldaltartás a feltornázott managerek ellen van. Ne keressen már valaki fél millát, ha nem dolgozott meg érte. Ha az ember munkával felépít egy manageri szintet, akkor nem lehet gond az oldaltartás, mintahogy alsóbb szinteken az aktivitási 4 pont sem.
Azt nem tudom hány százalékban uralja a piacot az FLP aloe termesztésben, de az biztos, hogy a kóser-, iszlám-, aloe nemzetközi tanács és természetgyógyászok ajánlása pecséteket nem sok más termék kapja meg egyszerre. Amit ugye a világszabadalomnak köszönheti a cég amit szintén el lehet érni az amerikai szabadalmi hivatalnál a lajstromszámok alapján. Ezért egyedülálló aloében. Termesztésben én sem hiszem, hogy 92%ban uralkodó, de minőségben igen, mert a tartósítószerezés és hagyományos hőkezelési eljárás lebontja a vegyületeket.
A nátrium-benzoátnak én is utánanéztem. Ez nem a hagyományos konzerveken és egyéb táplálékokon feltüntetett tartósítószer. Ha jól emlékszem valamelyik szederféléből és citrusfélékből kivont természetes vegyület, ami nem mérgező tartósítószer. Erről is írnak a szabadalomban, ha jól emlékszem ott láttam. Ugyanez a helyzet a többi ilyen anyaggal is. A cég nem kockáztatná a termékeinek minőségét és a hírnevét hagyományos tartósítószeres megoldásokkal. Mintahogy a vitaminok se vitaminok, hanem azok elővegyületei amilyen formában a gyümölcsökben és zöldségeknben előfordul. Nem lehet minden infót leírni a dobozokon, ezért vagyunk mi mint kereskedelmilánc, marketingosztály és vevőszolgálat egyben.
A 2. ponttal kapcsolatban a lényeg, hogy X értékű terméket nem 10X értéken veszi meg az ember, mert nincs meg a hagyományos kereskedelmi láncban jelentkező többszöröződés. Itt 4-6 lépcső helyett csak egy van, aminek természetesen megvan a maga árrése. Ismétlem kereskedelmi árrésekről beszélek nem logisztikai és szállítmányozási árrésről. A kereskedelemben csapódik le a legnagyobb pénz. Ezt tapasztalom a cégünknél is. (25.000 Ft önköltségű keményfém betéteket a végfelhasználó 570.000 Ft-ért veszi meg és közben tudomásom szerint legalább 5 cég van a láncban a gyártótól a felhasználóig)
Természetesen ne felejtsük el, hogy ez is kereskedelem. Lecsapódnak százalékok. El lehet itélni, de a világ így működik mindenhol. Senki se csinálja pusztán szeretetből. A közértes Marikanéni sem.