817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • Mattz0r
    Akkor írd meg privátban. :P
  • PyRex
    sorry de nem akarom rontani itt a hitelüket. mindenki mennjen el és nézze meg maga, hogy neki bejön-e vagy sem.
  • Mattz0r
    Pyrex, leírhatnád azokat az egyéb indokokat is amik miatt te úgy döntöttél, hogy ez az üzlet nem neked való, engem érdekelne.

Üdv. matt.
  • PyRex
    nem ez a lényeg. maradjunk annyiban, hogy vettem ki belőle pénzt folyamatosan, mellékállásban, amíg csináltam. de amikor rájöttem arra, hogy azoknak amik az előadáson elhangzanak, a fele kamu meg ferdítés (nem a termékek jótékony hatásairól beszélek, mert azok igazak, hanem az egyéb dolgokról), akkor döntöttem úgy, hogy nekem ez nem való.

sorry de én nem tudom rezzenéstelen arccal azt mondani a vendégeimnek, hogy mi vagyunk a világ legnagyobb aloe termelője, amikor nem igaz... lásd a multkori linket.. és ez csak egy a számtalan olyan dolog közül, amikben irdatlan nagy ferdítés van.
  • Mattz0r
    hmm, Pyro te meddig lépted meg a lépcsőket mielőtt abbahagytad ?

Üdv. Matt.
  • PyRex
    "A termék árából fix 18% a csapat kifizetése + 11% a jogdíjas jövedelmek kifizetése. Ez összesen 29%. Ennél se több, se kevesebb. Ez azt jelenti, hogy a marketing munka, vevőgondozás, vevőkiszolgálás együttes árrése 29%. Nem gondolom hogy sok a több száz százalékhoz képest. Érdemes utánajárni, hogy a gyártó árához képest mennyiért vehetünk meg egy terméket hagyományos értékesítésnél. A 29% többszöröséért."

Nananana, ez igen komoly sarkítás (látod pont erről beszéltem!) Szerinted akkor miből veszi a cég az ingatlanait, miből költ fejlesztésre, miből fizeti a szállítást, miből fizeti az alkalmazottait - mindezt majdnem 200 országban...?

Ugyan, mind a ketten tudjuk, hogy a termékek árába nem 29%-os árrés van, hanem - csakúgy mint a hagyományos kereskedelemnél - több 100%. Azért nyugodt lehetsz: Rex is zsebre tesz pár millát... persze nyilván nem ezt fogja reklámozni.

"Nem kell ahhoz gyémántnak lenni, hogy jogdíjas jövedelmed legyen. 1 manageri csoport felépítése magad alatt 1 db jogdíjas jövedelmet hoz. 2 jogdíjas - azaz 2 front manageri szint - csoport a Senior Manager szint. Ettől még 4 szint a gyémánt. Nem csak a gyémántok kapnak jogdíjas zsetont."

persze, de egyedül gyémánt szinten (vagy fölötte) teheted meg azt, hogy hátradölsz és nem csinálsz semmit. bocs, de azt nem nevezem jogdíjnak, amiért ugyanúgy dolgoznod kell, ha egy pontot nem teszel be egy hónapban, búcsút mondhatsz a jogdíjaknak is arra a hónapra, sőt ha kiesel az "elismert manager" státuszból, akkor azt vissza is kell hozni, stb... ajánlom az üzletszabályzat tanulmányozását.

"Nem akarok megint ezzel pedálozni, de 60 mg természetes Cvitamin 500mg szintetikussal felel meg."

Ezt egy orvostól esetleg elhiszem... mellesleg én nem a szintetikussal hasonlítottam össze, hanem az ugyanilyen természetes alapú c vitaminnal, amit bármleyik bio boltban megkaphatsz a mi c vitaminunk árának harmadáért - negyedéért. lehet, hogy kevésbé hatékonyabb, de nem negyedannyira, viszont negyed annyiba kerül -> ergo arányaiban olcsóbb. vagyis még mindig olcsóbb egy hagyományos kereskedelmi láncon keresztül hozzáférhető termék. Sajnos.

• Zatesz
    Helló!

Úgy látom csak mi látogatjuk ezt a fórumot. :)
    25 pontos szinten vagyok jelenleg. 2 hónap alatt értem el és nem szenvedte meg a kapcsolatrendszerem. Sőt...
    Berkics Miki valahányadik mélységében dolgozok.

A termék árából fix 18% a csapat kifizetése + 11% a jogdíjas jövedelmek kifizetése. Ez összesen 29%. Ennél se több, se kevesebb. Ez azt jelenti, hogy a marketing munka, vevőgondozás, vevőkiszolgálás együttes árrése 29%. Nem gondolom hogy sok a több száz százalékhoz képest. Érdemes utánajárni, hogy a gyártó árához képest mennyiért vehetünk meg egy terméket hagyományos értékesítésnél. A 29% többszöröséért.

Nem kell ahhoz gyémántnak lenni, hogy jogdíjas jövedelmed legyen. 1 manageri csoport felépítése magad alatt 1 db jogdíjas jövedelmet hoz. 2 jogdíjas - azaz 2 front manageri szint - csoport a Senior Manager szint. Ettől még 4 szint a gyémánt. Nem csak a gyémántok kapnak jogdíjas zsetont.

A termékek minősége nem csak az összetevő mennyiségét jelenti. A vegyület formájától, más vegyületek szinergiája és a felszívódás optimalizálása adja a jó eredményt. Nem akarok megint ezzel pedálozni, de 60 mg természetes Cvitamin 500mg szintetikussal felel meg. Ehhez jön hozzá a zabkorpa, ami E vitaminban gazdag (szinergia) és ez kell a felszívódáshoz + a rostok... hagyjuk

Ahogy kivettem a soraidból te az Adolfék csoportjával ismerkedtél meg. Tény, hogy a leggyorsabban fejlődő csapat, de nekem úgy nem megy, ugyanazért amiért te is abbahagytad. Nekem fontos a kapcsolatrendszerem és így is fel lehet építeni az üzletet.

Üdv!
    Attila
  • PyRex
    "Láttál már olyan céget, ami a nehézségeket és a hátrányokat ismerteti az ügyfelekkel először."

Olyat nem, de az FLP-nél általában a konkrét kérdésekre sem válasszal válaszolnak, hanem újabb hülye kérdéseket tesznek fel... Ergo terelik a szót, ködösítenek.

"Sok pancser van aki csúsztat és erőszakoskodik. Na ők azok akik 2 hónap után lelépnek mert nem működik az üzletük és még a kapcsolati rendszerük is tönkremegy."

Na ezt nagyon rosszul látod. Épphogy CSAK azoknak működik az üzlet, akik szarnak a kapcsolatrendszerükre és csak az üzletnek élnek. Aki erre nem hajlandó (értsd: fontosabbak neki a barátai és az, hogy kivel milyen kapcsolatban akar maradni), annak nem fog működni...

"Az árral kapcsolatban számold ki mennyibe kerülne a termék, ha hagyományos kereskedelmi láncban lenne értékesítve. Nem működne. Senki nem venne meg 1 flakon gélt 18.000 Ft-ért bármennyire is jó."

Nem érted amit mondtam... A gél a hagyományos kereskedelmi láncban SEM kerülne többe, mint jelenleg (sőt véleményem szerint még olcsóbb is lenne. Ki lehet számolni, hogy hány % van rárakva (ugye az egyes szintek akik mind kapnak utánad pénzt) + egyéb költségek...)

"A termékek minőségét pedig még csak meg se közelítik a patikában kapható cuccok."

Hülyeség. Össze lehet hasonlítani összetevőről öszsetevőre, hogy miben mi van és mennyibe kerül. Én megtettem...

"Még 2 évig akarja csinálni aztán abbahagyja elmondása szerint."

Ha 2 év múlva nem lesz gyémánt szinten, akkor ha abbahagyja 0, azaz nulla forintot fog kapni havonta... Mint tudjuk a régió egyetlen gyémántja a legutóbbi Succes Day-en is jelenlevő Lomjanski Veronika. Még a Berkics is "csak" gyémánt-zafír. Szerinted mennyi emberből lesz gyémánt...? Ugyanmár... a többiek viszont ha nem ezt csinálják folyamatosan, akkor abba sem hagyhatják, mert nem lesz lóvé.. Na ez a ciki.

Te amúgy melyik csapatban vagy és hol tartasz? Csak kiváncsi vagyok... :)
  • Zatesz
    Az üzlet részleteiben bonyolultabb annál, hogy egyhuzamra mindent el lehessen mesélni. Ezért lehetetlen egy bemutató alkalmával mindenbe belemenni. Természetesen a bemutató időben (1-2 óra)nem a hátrányokat kezdjük sorolni, hanem az előnyöket. Láttál már olyan céget, ami a nehézségeket és a hátrányokat ismerteti az ügyfelekkel először. Akkor senkit nem érdekelne. Az ismertetett előnyök pedig nem csúsztatások, ha magasabb szinten lévő tapasztalt hálózatépítő meséli. Persze az emberi tényező itt is probléma. Sok pancser van aki csúsztat és erőszakoskodik. Na ők azok akik 2 hónap után lelépnek mert nem működik az üzletük és még a kapcsolati rendszerük is tönkremegy.

Az árral kapcsolatban számold ki mennyibe kerülne a termék, ha hagyományos kereskedelmi láncban lenne értékesítve. Nem működne. Senki nem venne meg 1 flakon gélt 18.000 Ft-ért bármennyire is jó.

A termékek minőségét pedig még csak meg se közelítik a patikában kapható cuccok. Nem olcsók a termékek az tény (700-8000 Ft/doboz), de nem is az árban versenyez a cég, hanem minőségben. Ár-érték arányban szerintem jók. Olcsóbb, mint később gyógyszerekre meg orvosokra költeni.

A kezdőcsomagnak ugyanannyi előnye van mint hátránya. Egyrészt van benne 130.000 Ft-nyi termék 100.000 Ft-ért, de ami fontosabb, hogy az ember legalább kipróbálhat több terméket. Nem lehet terméket ajánlani, ha az ember nem tapasztalta saját bőrén. Mondjuk én nem a startcsomaggal indultam, hanem válogatott termékekkel amikre szükségem volt. Ha nem lehetett volna csak Touch dobozzal, akkor megvettem volna azt. 100.000 Ft nem összeg egy ilyen lehetőségért. Aki vállalkozó az tudja mennyibe kerül egy vállalkozás.

Az időbeosztása mindenkinek más. A szponzoromék nem nagyon dolgozzák magukat halálra. Aki viszont mégtöbbet akar az dolgozik éjjel-nappal. Egyén függő. Van aki már nem a pénzért harcol (így is 3 milla havonta), hanem hogy rekordot döntsön. Még 2 évig akarja csinálni aztán abbahagyja elmondása szerint. Azt se felejtsük el, hogy egy multinál dolgozni se a magánélet netovábbja és ott még pénzt se kapsz eleget.

• PyRex
    ez mind rendben is lenne, amit leírtál, csak az ember a marketingtájékoztatókon ugye csak a pozitívumokról hall és azokról is enyhén túlzásokba esve...

természetes alapon kivont tartósítószer? pl. kálium-szorbát? na ezt kötve hiszem, bár nem értek hozzá, de szerintem kizárt...

ha előre tájékoztatnák az új belépőket a későbbi feltételekről, kb. nedgyed ennyi ember kezdené el. ráadásul így is rohamosan csökken azoknak a száma, akik még érdeklődnek. pláne a nagyvárosokban...

"A 2. ponttal kapcsolatban a lényeg, hogy X értékű terméket nem 10X értéken veszi meg az ember"

szerintem minimum 10x értéken veszed meg... gondold el, hogy milyen mennyiségben állítják elő és elvégre ez csak egy növény... más gyártók szintén ugyanilyen minőségi és összetételű cuccai a harmada kb. árban a forever-ének. nekem nem kell elhinni, be lehet menni a boltokba összehasonlítani. (a forevernél is mindig ezt mondják).

A legjobb, hogy amikor a termék ára szóba kerül, akkor mindig a fokhagymával példálózunk lol :) ok, lehet hogy az tényleg nagyon megéri, meg még van pár cucc, ami valóban a többi hasonló termékhez képest olcsónak mondható, de alapjában véve iszonyat drágák a termékek és ez nyílt titok.

szintén nem szimpi, hogy a 100 ezer forintos csomagra csak a 4 (6) szemközti tájékoztatón derül fény, amikor a "jelölt" már kellően belehülyült a dologba. Ráadásul, bár nem kezdőcsomga, de "sajnáljuk, de aki igazán sikeres akar lenni, az csak ezzel indul el" - köszi b+....

(én is ilyennel indultam amúgy, csak mondom, hogy mik nem tetszettek)

a másik meg: az sem igaz, hogy nem kell dolgozni, meg hogy sokkal kevesebbet dolgozol. én látom, hogy a fölöttem lévő igazgatók mennyit dolgoznak, másból sem áll az életük, mint embereket hivogatni, rendezvényekre járni, hétvégén is.és kb. nulla magánélet, mindig mindenhova mennjünk együtt, meg milyen dolog az, hogy ha valaki azzal jön, hogy nem akarja hogy az üzletre rámennjenek a baráti kapcsolatai, akkor ez a válasz jön, hogy: "majd itt találsz másik barátokat" - brr, na amikor ezt hallottam, akor tényleg szektás érzés fogott el.
  • Zatesz
    Pár dolgot azért én is korrigálnék:

"1000 belépőből 1 lesz igazgató" Igen ez így van, mert 1000 emberből 1 gondolja komolyan ezt az üzletet, a többi belekezd, hogy milliomos lesz, aztán 2 hónap múlva eltűnik amikor rájönnek, hogy itt is kell dolgozni, nemcsak úgy adják a pénzt. Itt mindenkinek van esélye aki komolyan gondolja. Ugyanez a helyzet a hagyományos vállalkozásoknál is. 10 cégből csak 1 éli meg az 5 éves kort és nem minden ember indul vállalkozással.

"ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla"
    A helyzet az, hogy ezt a szakmát sokan nem ismerik és mégtöbben vannak akik rosszul ismerik. Itt csakis a nyitottságon múlik az hogy az ember meghallgatja-e. Szerintetek én izgalommal mentem el a bemutatóra? Frászt! Úgy mentem el, hogy nem akarok semmit aztán mégis így alakult. Nehéz úgy dönteni, hogy ha az ember nem tudja mire mond nemet. Ezért mentem el meghallgatni.

"az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed"
    Az oldaltartás a feltornázott managerek ellen van. Ne keressen már valaki fél millát, ha nem dolgozott meg érte. Ha az ember munkával felépít egy manageri szintet, akkor nem lehet gond az oldaltartás, mintahogy alsóbb szinteken az aktivitási 4 pont sem.

Azt nem tudom hány százalékban uralja a piacot az FLP aloe termesztésben, de az biztos, hogy a kóser-, iszlám-, aloe nemzetközi tanács és természetgyógyászok ajánlása pecséteket nem sok más termék kapja meg egyszerre. Amit ugye a világszabadalomnak köszönheti a cég amit szintén el lehet érni az amerikai szabadalmi hivatalnál a lajstromszámok alapján. Ezért egyedülálló aloében. Termesztésben én sem hiszem, hogy 92%ban uralkodó, de minőségben igen, mert a tartósítószerezés és hagyományos hőkezelési eljárás lebontja a vegyületeket.

A nátrium-benzoátnak én is utánanéztem. Ez nem a hagyományos konzerveken és egyéb táplálékokon feltüntetett tartósítószer. Ha jól emlékszem valamelyik szederféléből és citrusfélékből kivont természetes vegyület, ami nem mérgező tartósítószer. Erről is írnak a szabadalomban, ha jól emlékszem ott láttam. Ugyanez a helyzet a többi ilyen anyaggal is. A cég nem kockáztatná a termékeinek minőségét és a hírnevét hagyományos tartósítószeres megoldásokkal. Mintahogy a vitaminok se vitaminok, hanem azok elővegyületei amilyen formában a gyümölcsökben és zöldségeknben előfordul. Nem lehet minden infót leírni a dobozokon, ezért vagyunk mi mint kereskedelmilánc, marketingosztály és vevőszolgálat egyben.

A 2. ponttal kapcsolatban a lényeg, hogy X értékű terméket nem 10X értéken veszi meg az ember, mert nincs meg a hagyományos kereskedelmi láncban jelentkező többszöröződés. Itt 4-6 lépcső helyett csak egy van, aminek természetesen megvan a maga árrése. Ismétlem kereskedelmi árrésekről beszélek nem logisztikai és szállítmányozási árrésről. A kereskedelemben csapódik le a legnagyobb pénz. Ezt tapasztalom a cégünknél is. (25.000 Ft önköltségű keményfém betéteket a végfelhasználó 570.000 Ft-ért veszi meg és közben tudomásom szerint legalább 5 cég van a láncban a gyártótól a felhasználóig)

Természetesen ne felejtsük el, hogy ez is kereskedelem. Lecsapódnak százalékok. El lehet itélni, de a világ így működik mindenhol. Senki se csinálja pusztán szeretetből. A közértes Marikanéni sem.
  • PyRex
    Sorry, de neked sincsenek 100% jó infóid... Lehet, hogy kicsit ki foglak ábrándítani...

Most kicsit úgy tűnhet, hogy az FLP ellen fogok beszélni (ami részben talán igaz is). Pár dolgot szögezzünk le:

1. - a termékek valóban kiválók

2. - a termékek lehetnének sokkal olcsóbbak is (nem igaz, hogy csak 20-30% árrés van rájuk téve, ugyanúgy minimum 400-500%-kal drágábbak, mint az előállítási költség) Ugye elég vicces amikor azt mondják, hogy a gyártótól közvetlenül vásárolok. És ki hozza be az országba? A gyártónak a magyar leányvállalata, de a szállítási költséget nem ők fizetik, hanem a termék árába van kalkulálva.

3. - "A piac pedig soha nem fog telítődni. Itt is megvan a kellő számú lemorzsolódás és az ebből adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített???"

Na igen, itt az egyik olyan pontja az üzletnek, ahol kurva nagy ferdítések mennek. Emlékezzünk az Amway-re... Hasonló mint az FLP, ha nem lehetne piacot telíteni, akkor az Amway-be miért nem érdemes már régóta belekezdeni? Mert ismeri mindenki és senki nem akar hallani sem róla. És itt el is érkeztünk oda, hogy az FLP-t - bár csak 1,5%-os a kártyával rendelkezők száma - is rengetegen ismerik már. Tapasztalatból mondom, 10 eberből 5 tuti ismeri. LEgalábbis Magyarországon (ja jut eszembe? a 1,5% a régióra vonatkozik és nem az országra, az országban ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla...)

4. - "Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval."

Ugyanakkor ebben teljesen igazad van, csak azt nézd meg, hogy havonta hány igazgató jön ki és hány új diszkontos belépő van... Átlagban minden 1000. belépőből lesz igazgató...

5. - Az meg szintén nem túl jó dolog, hogy igazgató szinten ugye 100 pontos forgalomnál valóban 500 körül keresel, de 100 pontos forgalmat igen kevesen csinálnak no manager-i pontban... Meg ugye az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed...

6. - Ami nekem nem szimpi az az, hogy van egy kurva jó, tényleg zseniális termékalap, DE összevissza kamuznak... Ugye azt állítják, hogy a boltokban alig lehet olyan Aloés cuccot találni, amin rajta van a minősítő pecsét, nos itt látható az összes termék, ami rendelkezik ezzel a pecséttel:

http://www.iasc.org/complete.html

Nos ebből a Forever termékeknek a száma az összeshez képest igen elenyésző...

Szintén furcsa volt az az állítás, hogy a világ Aloe termelésének a 96 (vagy 92?) százaléka a cég kezében van... Tekintsük csak meg ezt a linket:

http://www.nyaloe.com/sub/ci.htm

"40% of Aloe of the world comes from Namyang Aloe Inc."

Na ennyit erről. Szóval jó az FLP, de sokkal jobb lenne, ha a jó dolgokra mennének rá és emellett nem menne a népbutítás ezerrel... Ha az ember utánanéz ezeknek a dolgoknak, akkor simán megtalálja ezeket az oldalakat. Csak a legtöbb ember elhisz mindent. Ja és ugye mondanom sem kell, hogy az összes gélben van tartósítószer (Nátrium Benzoát, illetve a berryben Kálium Szorbát is...) és nem egy termékben vannak mesterséges szerek, édesítő pl, stb.

A végére annyit, hogy az FLP-ből kurvára meg lehet élni! Akkor, ha képes vagy félretenni az érzéseidet (vagy ha nincsenek egyáltalán rossz érzéseid az üzlettel kapcsolatban). Én is amikor azt csináltam, amit kellett, pénzt kerestem vele. Amikor a fenti dolgokra szépen apránként rájöttem, meg leestek, akkor azt mondtam, hogy a termékek jók, azokat használom, de mivel az üzlet csak úgy működik, ahogy én nem akarok viselkedni, ezért nem ezzel fogok foglalkozni. De ettől még tény, hogy aki komolyan csinálja, az szarrákeresheti magát vele.
  • Zatesz
    " en arra gondoltam hogy a feljebb levok kiszipolyozzak a lentebbieket "
    Erről beszéltem. Szerinted, ha a szponzor nem segít az új embereknek, akkor működni fog az új ember üzlete? Fogalmad sincs mennyi időt és energiát kell befektetnie egy fentebb lévő embernek az alatta levőkért. Ezt fizeti a cég. Kiszipolyozás??? Hát az a munkahelyeden van! Meg az enyémen is.

Az FLP nem brakeaway típusú, de csodállak amiért utánaolvastál ennek is annak ellenére, hogy nem érdekel!

Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval. Nem csak az az 1-2 Porschesről szól a történet.

A piac pedig soha nem fog telítődni. Itt is megvan a kellő számú lemorzsolódás és az ebből adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített??? Nézd meg a reklámokat, állandóan az egészséggel kapcsolatos reklámokat ontja a média. ez a mi üzletünknek is sokat segít, mert az emberek szépen lassan rájönnek, hogy az egészségügy szarik rájuk és mindenkinek maga kell vigyáznia az egészségére.

Ja! hogy magunkért csináljuk? Miért mire gondoltál szeretetszolgálat vagyunk? Te a főnököd miatt dolgozol, vagy a cégért, vagy magadért? Az már más kérdés, hogy a termékeinkkel segíteni is tudunk embereknek és pénzt is kapunk érte. És hát ne felejtsük el, hogy ezt lehet rosszul is csinálni. Amikor az ember azért csinálja, hogy a hóvégi csekkeket ebből fizesse be, na az tudja szarul csinálni, mert kényszerííti az idő. Aki a céljaiért csinálja, az nem bántja meg a barátait és nem erőszakoskodik. Ha "nem"-et kapok lapozok, nem érek rá foglalkozni azzal, hogy győzködjem őket. Csak azzal foglalkozok, akit érdekel a dolog.

• PyRex
    és mégis mi a különbség a hagyomános munkahelyedhez képest? ott is ugyanez van: van egy főnök és van több ezer alkalmazott, csak ott még fúrnak is a többiek, a főnök meg soha az életben nem fog segíteni neked abban, hogy jobb legyél. ott nem dolgozó hangya vagy? dehogynem! Akkor miről beszélünk? egyik sem jobb a másiknál, maximum neked nem tetszik ez a fajta módszer. nekem meg az nem tetszik, amikor egy barom "főnök" dirigál és ugráltat.... kösz, de kösz nem!
  • Varja
    Ja és a legnagyobb Aloe ültetvény és feldolgozóüzem sem Kaliforniában van, hanem Mexikóban és Ázsiában. http://www.nyaloe.com/sub/ci.htm
    Lehet persze, hogy ez a honlap is csak kamu és ez sem a legnagyobb aloetelep és feldolgozó, de még számos másikat lehet találni, akik azt hírdetik, hogy ők a leghatalmasabbak.
    Ps.: Ha nem haragszotok, elvenném kedvenc másokra aggatott jelzőtöket és önkét jelentkezem a "sötétek" körébe.
  • Varja
    8000 regisztrált orvos tagja van a cégnek. Ebbe a fórumba több hónap alatt érkezett kb.50 hozzászólás... Magyarországon 20-25000 orvos van. Szóval minden harmadik orvos tagja ennek a szervezetnek. Ez a 8000 orvos miért nem hagyja ott a stresszes munkát? Miért nem látok mindenütt Porschés orvosokat? Miért van az, hogy minden megállapítást undorral, gyűlölettel kezeltek? Miért van az, hogy a mai előadás után a kérdéseimre csak hümmögés volt a válasz? Amúgy meg felőlem......
  • serenitas
    nem igaz hogy azt mondtam hogy ha masnak is jo akkor inkabb nekem se legyen az, hol olvastal ilyet a hozzaszolasomban? en arra gondoltam hogy a feljebb levok kiszipolyozzak a lentebbieket es a sajat gazdagsagukat ajanljak, mutogatjak (ugye Pyro a Ferrari meg a Porsche meg a Merci) es ezzel meg tudjak teveszteni a lentieket, holott nyilvanvalo, hogy feljebb nem kerulhetsz csak ugy ha magad ala szinteket epitesz. es tok mindegy hogy ez most eppen FLP, Amway, Zepter, Avon, Delfin mindegyik csak annyiban kulonbozik a piramistol hogy valami vackot adnak vesznek, ami altalaban valami kencefice vagy csodavitamin, jelen esetben az aloe vera. Kulonben is kell jobb pelda a demagogiara mint a gyarto neve: Forever Living??? (pfff) en ugy gondolom, hogy a rendszer felepitese (stair step-breakaway-piramis jelleg) miatt el fogja erni azt a szintet amikor az alsobb csoportok mar nem lehetnek nyeresegesek. Egy vegtelensegig epitheto lancot kinalnak egy veges piacon. hazugsag, atveres, csabitas, hulyenek nezes, altatas ezek mind szerepelnek a beszervezesi repertoarban. a ceg ketlabon jaro reklamokká, ugynokokké teszi az embereket, akik sokkal rosszabbak, mint a tv vagy a plakat az utcan mivel azok legalabb szemelytelenek. Ezek az emberek viszont nem szegyenlik feldulni az egyik legelemibb emberi kapcsolatrendszer a baratsag intezmenyet sem azzal hogy hivogatnak hogy lépjé má be vagy szemelyesen rangatnak el egy meetingre ahol aztan tűzben forgo szemekkel ecsetelik a rajuk varo hihetetlen gazdagsagot en meg csak nezek hogy jezusom ez mit szedett vagy hol el ez. ok meg csak folytatjak muszaj hivogatniuk elemi erdekuk a csoportepites, kis hangyakent dolgoznak az isteneiknek tartott Rex hogyishivjakokert, akik machiavellista modszerekkel iranyitjak a tomeget megmutatva nehany statisztikat meg kiemelve egy-egy embert akinek sikerult nemi penzt osszekeresgelni. Persze az igazsag felenek elmondasa meg nem hazugsag. Tovabba mutogatjak magukat ezeken a rendezvenyeken, neha megvillantjak a porschet vagy a ferrarit es kozlik, hogy igen..! nektek is lehet ilyen..., ti is jarhattok maganrepulovel! ezert pedig csak napi nehany orat kell dolgoznotok! Ok pedig az anyagi gazdagsagtol elvakitva barmit megtesznek az ujabb es ujabb emberek beszervezeseert.
    engem a rendszer etikatlan modszerei zavarnak, az ugynokok eroszakoskodas es a vegtelen hitegetes a mar bent levok reszerol.
    csinaljatok, keressetek vele penzt, eljetek meg belole engem nem zavar. csak kimeljetek azokat akiket nem erdekel es ne gyertek azzal, hogy csak jot akartok a kint levoknek, mert magatoknak akartok jot.
  • Zatesz
    28 vagyok Matt!

Serenitas hozzáállása nagyon jól tükrözi a magyar átlagember hozzáállását: nem csinálom meg, mert az akkor másnak is jó, inkább akkor ne legyen jó nekem se. Szponzorom csapatában volt egy ember, aki abbahagyta arra hivatkozva, hogy belőle nem fog meggazdagodni senki. Abbahagyta és alkalmazottként gürizik valahol. Szponziék azóta a 2. jogdíjas csapatot építik (az enyémet). A fizujuk 7 számjegyű. Akkor ki járt jól és ki bukta be?

Akik 10 éve elkezdték azok többet keresnek (ez sem mindig biztos), de dolgoztak is vele eleget. Akik most kezdik még nem keresnek olyan sokat, de ez így van a világ más területén is. Amikor az ember elmegy egy munkahelyre dolgozni úgyis megismeri milyen egy igazi piramis. Apám 30 év munkaviszonnyal 95 havi nettót keres, míg a nagygóré évi 300 millió prémiumot vesz fel. Pedig a tényleges munkát nem ő végzi, hanem a kismelósok.
  • Mattz0r
    Erőltetni nem kell, csak felajánlani.
    Valamint jobb egy erős "NEM", mint egy talán. :)
  • Mattz0r
    latod en ezert nem gyulolok senkit, meg a hulyeket sem. :) Kisse szkeptikus vagy. :)
  • bens
    hát én is a hagyományos értelembe vett munka híve vagyok, de belepofázni más dolgába, munkájába azért nem szép. mondjuk az kicsit zavart amikor egy régi cimborám megkeresett h lépjek be a csapatába (flp) és mivel régi barát, gondoltam nem fogom elküldeni a p-be, csak finoman szóltam neki, h ok, ha érdekel majd visszahívom. erre csak hívogatott h menjek ilyen-olyan előadásra, és csak kiprovokálta h elküldjem. na ez sztem nem éppen jó, de ha van akinek ez jön be...
  • PyRex
    biztosan nagy tapasztalatod van, ha ilyen okos dolgokat írtál le... ^^

látod ez a baj: én sosem mondtam rólad, hogy ilyen meg olyan vagy, vagy hogy az, amit te csinálsz, az rosszabb annál, amit én csinálok. minek kötekedni? valakinek bejön, valakinek nem, de elitélni valakit azért mert ezt csinálja... elég szánalmas vagy. vagy talán irigy...?
  • serenitas
    sziasztok!
    en szemely szerint gyulolom az ilyen demagog mlmes lepj be alam es par honap alatt meggazdagszol napi 5 ora "munka"val tipusu, szektaszeru rendezvenyekre jaro es ott onmagukat agyondicsero tobb ezerert oda jegyetvasarlo, de azert max egy atyauristen Rex nemtomkitol szarmazo kezfogast kapo nepsegeket. a legnagyobb agy ebben a rendszerben az volt aki kitalalta hogy hogyan hulyitsen be maga ala ennyi embert. a forum legnagyobb amitoja jelen esetben pedig Pyro, aki gyakorlatilag az osszes hozzaszolasban elhuzza a mezesmadzagot es igyekszik jo szinben feltuntetni isteni termekcsaladjat. az en szememben teljesen hiteltelenek ezek az osszevissza hivatkozo nagy gazdagsagot szemernyi munkaval ajanlo igeretek es az azokat hirdeto emberek. a ti erdeketek hogy belepjenek alatok es gyemantcsoportokat csinaljatok vagy mi a halalt. a helyzet azonban az hogy nem lehet mindenki a piramis teteje, de meg csak a kozelebe sem. aki a legelejen elegge felkapaszkodik az mar nem foglalkozik vele, jon a penz alulrol. jon, mert a pyro-fele meg alul levok igyekeznek minel tobb embert beszervezni a fentiek gazdagsagat igerve nekik. ezzel nekik meg tobb penzuk lesz. nem lehet mindenki nyertes. az alsok igyekeznek feljebb kerulni, ezert pedig nem atallnak a legnagyobb boszmesegekkel hiszegetni az erre sajnos kaphato embereket. kepesek vagytok azt mondani hogy diplomas tanult emberek ehberert dolgoznak a mekiben amig ti a tengerparti villaban szurcsolitek a malaj kurvak mellei kozott futo hosszu szivoszalbol a legjobb feher orosz koktelokat. Elobbire nyilvan van pelda, ez viszont gazdasag es oktatas politikai kerdes. utobbira a piramis legteteje, hany szazalek is? semmi nem fekete vagy feher, nem mondom hogy nem lehet vele penzt keresni. csak populista es demagog az a mod ahogy reklamozzatok magatokat. Szemelyes tapasztalom, mikor naivan beultem egy ilyen evszazad uzletet dirigalo megbeszelesre ahol aztan a legnagyobb okorsegekkel probaltak atverni, kedvenc peldam: "ha elobb megismerem ezt a lehetoseget, most nincs harom diplomam..." vagy "volt egy brazil titkarno, egy koszos sufniban dolgozott vmelyik nagyvarosi favellaban. aztan belepett az flpbe es mara mar tengerparti villaja van. " rohej.
    bocsika a csapongasokert, egyszer majd talan a forumot rendesen elolvasva reagalok az amitasokra es hulyesegekre. most viszont szerencsetlen es a jovoben valoszinuleg majd munkanelkuli egyetemistakent mennem kell egyetemes allam es jogtortenetet tanulni ami szerintetek nyilvan a legnagyobb baromsag hiszen az eddig raforditott korulben 30 ora alatt mar szarra kerestem volna magam mlmezessel.

üdv
  • Mattz0r
    :P
  • PyRex
    ebben van valami... :)
  • bens
    ez a FLP lassan kezd olyan lenni mint valami vallás.

hiszek egy FLP-ben... :P
  • Mattz0r
    Zatesz, megkérdezhetem, hogy hány éves vagy ?
    üdv: matt.
  • Zatesz
    Nekem ugyan nincs gyerekem, de a főállásom mellett van még egy mellékállásom + FLP. Ez a három együtt reggel 6-os keléssel és este 8-9-es hazaéréssel végződik. Sokan azt mondják, hogy ennek mi értelme. Hát az, hogy 2 hónap alatt lettem 25 pontos és decemberre leszek 75 pontos második mellékállásként. Összeadva a 3 bevételt "éléldegélek". Aztán amikor másra kell az idő, akkor otthagyhatom az állásomat. Mindemellett érzem azt a tüzet ott belül, hogy haladok előre minden egyes nappal, minden egyes órával. Ja , és nem vagyok fáradt tőle (valószínűleg attól az 5 terméktől amit szedek rendszeresen)

Babára visszatérve. Arról se feledkezzünk meg, hogy persze nagyon fontos ott lenni mellette az elején, de később is fontos lesz mellette lenni, megfizetni az iskoláját, az orvosát, a lakását... Az FLP erre egy megoldás. És mellette a mi korosztályunk jövőbeni - állam által nem létező - nyugdíjunkra is megoldás lesz. Hát ezért küzdök, mert megéri.

Azt tapasztaltam, hogy az emberek többsége azt hiszi azok foglalkoznak MLM-mel, akiknek van rá idejük és egyébként is van már pénzük. Pont fordítva, az MLM éppen az időhiányban és kevés jövedelemmel küzdő rétegnek szól igazán.
  • Csupp
    Köszönöm a bíztatást:)))Szükségem is van rá:)!!!Azt mondom jöjjön aminek jönnie kell!:))
  • Mattz0r
    Bizonyos idő után mineképpen munkába kell állnod vagy egy másik munkahelyen vagy a vállakozásodban. Amennyire tudod annyira csináld az FLP-s vállakozásod. Biztos vagyok benne, hogy naponta te is több emberrel találkozol. Egy kis beszélgetés, névjegykártya csere, időpont egyeztetés és idővel lesznek vásárlóid. A munkatársak keresésének módját beszéld meg a szponzoroddal, vagy ajánlom neked Nógrádi bence könyveit. Ahogy időd engedi jelölj ki egy napot telefonálásra, akkor egy órát telefonálj, egy másikat bemutató tartására..stb. Amugy, ahogy nekem is tanácsolták itt a többiek, ha tudod beszéld meg a szponzoroddal, ő segíteni fog, saját érdeke,célja, hogy te sikeres legyél. :)
    Abbahagyni semmiképpen nem javasolom az FLP-t. neked max egy kis idődbe kerülhet, de nagyon sokat kaphatsz vissza, tervezz hosszútávra a vállakozásodban. :)
  • Csupp
    Az jó,csak jó lenne tudni,hogy ő hogyan éli ezt meg.Aztán azt sem mindegy mennyi idős is az a négy gyerkőc.
  • PyRex
    a csapatban az egyik hölgy 4 gyermek mellett csinálja az üzletet - és neki is a legfontosabbak a gyermekei.
  • Csupp
    Sziasztok!Én most csatlakoztam az FLP-hez,megvettem a kezdőcsomagot is.Előtte sok fórumot olvastam,és hát többször elbizonytalanodtam,hogy kell-e ez nekem?Érdemes belevágni?De aztán mégiscsak győzött a pozitív énemViszont most megint találtam valami olyat ami elkeserített.Egy hölgy írta,hogy szerinte jó az FLP meg minden ő mégis abbahagyta mert két óvodáskorú gyermekére nem volt elég ideje(ahogy kivettem a szavaiból szinte semmi!).Az én kisfiam 19 hónapos és nagyon nem szeretném,ha eltávolodnánk egymástól.Tudom,hogy ehhez a melóhoz sok idő és rengeteg kitartás kell de ha a gyerekemet is alig fogom látni akkor inkább nem csinálom.Nekem ő a legfontosabb.Igazából olyanok véleményére lennék kiváncsi akik hasonló családi körülmények mellett csinálják ezt.Mi a tapasztalatuk?Előre is köszi!
  • PyRex
    pontosan, nincs keresztvonalazás :)
  • Zatesz
    Hello MattzOr! Miért nem a szponzorodtól kérsz anyagokat? Biztos ad neked, vagy ha ő nem akkor a felsővonalból valaki segít, hiszen az a dolguk. Idegenek nem fognak adni neked segítséget, mert ebből már volt probléma. (Elég rákeresni a neten az FLP-re, az elsők között fogsz találni jó kis 60 millás büntetésről szóló cikket. Persze a vége már nincs benne, hogy nem lett megbüntetve a cég. Persze Rex Maughen közgazdasági nobeldíj jelöléséről semmit nem fogsz találni). Szóval saját csapaton belül több infót tudsz összegyűjteni, meg hát kell járni az orvosi előadásokra. Gratula a döntéshez. Én köv hónapban leszek 35 ponttal 25 pontos (9 hét munkája) :)))
  • Mattz0r
    Esetleg vki meg tudna dobni pár FLP-s dokumentummal vagy PDF-el ?:P
  • Mattz0r
    Pyrex milyen szinten vagy ?
  • PyRex
    negatív embereken mindig jót röhögök, amikor 17-e környékén megjön a bónuszkimutatásom :)
  • Mattz0r
    Hello mindenki!
    Én még "új" vagyok az FLP-ben, 2 pont-ra hajtok. Nem vettem emg a Touch dobozt, részben anyagi okokból.
    Nagyon nagy lehetőségnek tartom az FLP-t.
    Pyro és Phat Smoker, tőletek szeretném megkérdezni azt,hogy tudnátok e olyan oldalakat linkelni ahol a termékekről találok részletes leírást?!
    Természetesen a foreverliving.com-ot ismerem.
    Nagyon szívesen fogadnék tőletek minden anyagot akár PDF,DOC,XLS formátumban.
    Örülnék ha esetleg MSN-en is fel tudnánk venni a kapcsolatot. Van sok előadás felvételem,ha esetleg nektek szükséges lenne valami.
    Sok sikert kívánok mindenkinek az üzletépítésben!
    A negatív embereknek meg talán majd felnyílik a szemük, velük nem foglalkoznék.
    Üdv.: Matt.
  • Zatesz
    Szerintem is az FLP a legjobb, már csak azért is mert 30 éve létezik és növekedik (tavalyhoz képest 21 %-kal). Ez a garancia arra, hogy nem humbuk cég, amiről jövőre már nem is hallunk.
    Az új cégek minidg kockázatosak.