-
No itt vagyok urak, trainig és elsö pályába belekóstolás után a következöket irnám :
- Graf : 800*600-ra tettem fel, közepes beállitásokkal. Ég és föld az elözö thiefekhez képest. Azok is jók voltak a maguk idejében, bár szinte senkit nem érdekelt, a feeling a lényeg. De itt egyenesen lélegzet elállitó. Mozgó objektumok (cégér), árnyékok (mondjuk amikor egy egész rács ugrál a szemközti falon, egy kicsit mü hatása van), szép szinek, árnyalt textúrák.. és mind közepesen. Holnap megnézem mit tud maxon, ill 1024-ben. Nemtom birja e a hw-em (1.6os AMD, gef3 ti200, 256 ram). A fenti beállitásokkal akadás mentesen ment.
- hangok : valamiért nem engedi a 3 checkboxot beixelni. Se 3d, se EAX, se az utolsó, nemis emléxem mi. Vajon miért? Sb live 5.1-em van, más viszi az eax-et (nfs pl). A menü alatt recseg valami erösen, de a játékban hálistennek nem. Fantasztikusak a hanghatások, bár most jut eszembe, hogy bekapcsolva hagytam a music-ot, amit T1 és 2-ben levettem 0-ra, naná.
- irányithatóság : na igen, mint itt több kedves thief kollega is mondta : eléggé felforgatták. Eleve WASD bill.kön van a mozgás, shift-et nyomva sétál, ctrl-t nyomva oson. I betü a USE, kurzor vezérlök fel-le a müszem zoom. Megpróbáltam átkonfigurálni, de ahogy a USE-nál az I-betüre kattintok az egérrel, kidob windowsba a játék. Nálatok?
Jó lenne áttenni a lopakodást a jólmegszokott DELETE-re, vagy num0 -ra, a use-t enterre, és az ugrást jobbegérre, stb. Egyébként jól irányitható, nincs gond.
- feeling : hát az megvan. a fényeffektek, a hangok, tágas terep, lobogó fáklyák, az örök mostmár valóban sokoldalúbbak, változatos dumát nyomnak, és nem mindjárt abba az irányba mennek, ahol vagy. Node ez igy hirtelen, 1 óra game után. (ebböl fél óra konfigolás volt)
- egyéb : lockpick : hát nemondjam, mit izzadtam, mire rájöttem féligmeddig, hogy kell. Odáig oké, hogy körben karikák vannak. Középen a biliárd dákót (régi c64 game feeling:) addig kell körbe forgatni, mig egy pozicióban a legerösebben mozog az adott gyürü. Itt tartani, amig meg nem jelenik a gyürün egy rés, és befordul jobbra. Aztán jöhet a következö gyürü, befele haladva. NODE : lehet azt a középsö pálcát nyújtani is, túl a gyürükön, meg zsugoritani is! Az mire jó? Próbáltam egész hosszúra húzni, vagy kicsire, de nemigazán fedeztem fel a jelentöségét...
- Mikor beszüremlik a holdfény egy ablakon, ott a fénypászmában ilyen apró kék "szentjánosbogarak" úszkálnak. Ez mi akar lenni? Porszemek? De legalább mozognának. Vagy mozognak? -késö van már.
- A pályák betöltése (training és elsö mission) gyors, olyan thief2-ös. (kb 10-15 mp)
- Felszerelés : hát igen. hiányzik a jó öreg kard. A trainingben megbökdöstem egy ört, három szúrásra pusztult. Közben felvillant valami "életerö" a bal alsó részben, de nem tudtam kivenni, mik azok, és föleg utólag megnézni, hogy mennyin is állok. Majd legközelebb szemügyre veszem.
Nyilvesszök elég furcsán repülnek el, kicsit zajosan, de hosszabb távra még nem löttem, csak fáklyára. Ezt még tesztelem.
Hát "röviden" ennyi az elsö nekifutásra, holnap még szeretném este tesztelni, de hétvégén nem leszek, mert autós tali, meg búvárkodás. Jövöhéten viszont sejtem, hogy mit fogok éjszakánként csinálni :)
No megpróbálok aludni, bár alighanem még fél óráig árnyékok között fogok lopakodni képzeletben :)
A fenti hibákra ha van ötletetek, irjatok pls! (hang, billentyü beállitás)
Don't be afraid of the Dark...
Be afraid of what it hides!