kisviku#5511
Jó persze ez abszolút nem olyan, mint az X.De akkoriban még nem is volt X, illetve nem volt olyan ismert.
Az a gáz, hogy kevés ilyen típusú játék jelenik meg PC-re.Akik szeretik az űrhajós játékokat, azok tudják, hogy régebben legalább volt miből válogatni.Mostanában, leszámítva egyet-kettőt, semmi nem jelenik meg, pedig szerintem rengeteg hódolója van ennek a témának is.
Ami ma megy az a tömeges FPS-ek és RTS-ek áradata.Természetesen ezekből is csak egy-két név marad fenn, illetve az emberek emlékezetében.
A Freespace volt az a játék, amit szó szerint sírva játszottam végig, annyira jó hangulata volt.Nagyon sajnálom, hogy nem csináltak belőle folytatást és egyben nem is értem, miért.
Az X egészen más.Leginkább mindenki a C64-es illetve Amigás Elite-hez hasonlítja, érthető módon, csak ez már 21. századi kivitelben.Persze, a Freespaceben tulajdonképpen nem kellett sem vásárolni, sem taktikázni,gyártás sem volt meg ilyenek.Ez csak egy akciójáték, de akkor is a legjobb.
A Freelancer is másik tészta.Nekem az is nagyon bejött, hasonlít az X-re, de mégsem teljesen az.De hát miért is lenne?
De ami az X-ben engem igazán megfogott, és egész életemben erre vágytam, az a nagy hajók megvétele és teljes irányítása.Nem parancsot adsz neki, hanem Te irányítasz egy 3 km hosszú, félelmetes erődöt, elég realisztikusan, tehát nem mész vele úgy mint egy vadászgéppel.
Na, számomra ez jelentette az igazi örömet.