6542
-
goyo2 #5542 A többi:
Egosoft fórum cim, infók a moddoláshoz
jó munkát.
-
goyo2 #5541 Amire jájöttem, hogy moddoláshoz ezek biztos kellenek, de én nem állok neki a 3dsmax-nak nincs nekem arra mégegy életem :-)
Modding tools
(Ehhez kell a .net framework is. picipuha lapról letölthető 23 mega)
Ezzel lehet ki-be csomagolni a .dat .cat .pck fileokat.
EGOSOFT Bodyfile exporter (ezt még nem kerestem meg) Ezzel lehet 3dsmax-bol az objecteket exportálni. Gondolom ez egy 3dsmax plugin.
Lehet hogy még kell valami, de ez egy jó kiindulási pont.
-
goyo2 #5540 AEGIS Capture: Boron Ray, 10 ION D. 1 GPAC.
Nos ezzel ha bent ülök a ray-ben akkor előfordul, hogy el tudok fogni valami hajót. Pirate-hajót a legkönyebb. A kérdésem pedig: Ha nem ülsz a hajóban akkor is el lehet fogni az AEGIS segítségécel hajót? Az köztudott, hogy az nélkül biztos hogy nem lehet ha nem ülsz a hajóban.
Tapasztalat?
-
kisviku #5539 Na, végeztem is a Freespace 2-vel.Szerintem még mindig egy nagyszerű játék és elképesztő hangulata van.Nem is bírtam ki könnyhullajtás nélkül... :)
Sajnos szomorú vége van, de a legszomorúbb, hogy nincs folytatása.
-
kisviku #5538 Jo poén...
-
#5537 Nekem vannak éveim, mert a szerzödésem a céggel 5 éves, és mindennel foglalkozunk, ami grafika. De azért igyekezni fogok... :) -
#5536 En ugy tudom, hogy nem lehet az Elite2 es Elite3-ba beimportalni hajot csak a benne levok adatait lehet megvaltoztatni.
3D Studio MAX-rol meg csak annyit, hogy napok alatt nem lehet belejonni, ahhoz evek kellenek. :P -
#5535 Azt mondjátok,hogy 3d studio max? Már rá is keresek egy-két warez oldalon, aztán ha megvan, akkor a munkahelyemen simán csinálok pár promo hajót (úgyis foglalkozunk tervezéssel is...), aztán ha jól sikerülnek, akkor küldöm a képeket nektek.
Tudom, hogy azért ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog, de szerintem gyorsan bele fogok jönni a programba, remélem. Na ennyi.
Hé-hé. Csak ne olyan gyorsan!!! Valami eszembe jutott így hirtelen. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de azért kérlek, segítsetek, ha tudtok. Szóval megint csak maradjunk az Frontier-nél, vagy a First Encounters-nél. Abbba is tudok valahogy hajókat importálni? Mert akkor azzal kezdeném, mégis csak egyszerübb lenne valamivel, amig gyakorlok. Azért megpróbálok a Net-en is böngészni egy kicsit, hátha találok róla némi infot, de azért ti is segíthetnétek.
Köszönöm! -
goyo2 #5534 Én nem keresgéltem, hanem belekukkantottam a hozzá adott scriptbe és megnéztem hogy melyik állomásba teszi bele.
A hajókészítésről azt olvastam hogy 3d studio max-al csinálják. Azt hogy ezeket az objecteket miként feleltetik meg a játékban megfelelő szerepükhöz, és hogy importálják be azt nemtom.
Talán nézz körül a the-commander.com-on. ott is vannak moddok meg leirások, lehet hogy ott olvastam.
Ezzel a flagshippel olayn érzésem volt mint az x-tensionnal mikor megvetteml az első TL-t. Az, hogy ott teljes biztonságban vagyok, nincs ellenfél. Pedig azon fegyverek se voltak. Nem tudom mi legyen, ezzel a hajóval nem kéne átüldögélni mindig másik hajóba ha megyek valahová. Nekem nem a pajzs meg a sok ágyu tetszik annyira, hanem hogy lehet TS-t beletenni, meg a raktere elég ahhoz, hogy ne kellejen egy-egy nagyobb ugrás után energyt töltögetni.
Bocs hogy hosszu voltam. -
Doki171 #5533 Köszi.
Pedig bíztam benne hogy kitudom elégíten kíváncsiságomt.
De így most egy darabig leköt majd hogy keresgéljem őket :))))
Csáó -
kisviku #5532 Sajna nem volt időm megnézni, a leírás szerint utáne kell nézni, merre vannak a hajók, mert állítólag csak bizonyos Shipyardokon lehet megvenni.A készítő ránk bízza a keresést... -
kisviku #5531 Nocsak, egy szakértő.Sajna nem tudom, mivel csinálják hozzá a hajókat, de vagy kiderítem vagy érdemes kalandozni az egosoft fórumon.Segíteni nem tudok, mert nem igazán vagyok egy rajzoló típus.
Eddig még én sem próbáltam ki a kevés időm miatt, de mindenképp megnézem. -
Doki171 #5530 Üdv.
kisviku te hol tudtál venni flagshipet?
Én is megnézném.
De főleg az x transzport jönne jól mert ezt végre talán a khakok sem lőnék le. :)))
A flagship sztem jó ötlet lehet vele akciózni a különálló kahak szektorokban. Biztos izgi lehet amikor már egyszerre 3 kahak M2 ront nkeed lehet hogy a szektor közepén is győzelemet lehet ne aratni taktika nélkül :)) -
#5529 Szerintem ez akkor lenne helyes, ha az ellenfeleknek is lehetne ilyen hajójuk. Mondjuk az hozzátartozik, hogy én még nem próbáltam ki, meg még le sem töltöttem a hajókat. És nincs is fölös 170 misim, mert kellenek az m2-re a fegyverek, meg a pajzsok. Nem lehet csak úgy költekezni. Azt azért hozzátenném, hogy a 12X125 MW pajzs egy kicsit sok. Mire egy ilyet le tudnék gyűrni, addigra simán megnézem az esti filmet. Az ötlet egyébként nagyon jó, még kéne jópár hajót készíteni hozzá. Én csak azt tudom mondani, hogy mindent bele. Egyébként mivel készítik el a hajókat? Már úgy értem,hogy milyen programmal? Grafikus vagyok, ezért én is szívesen megpróbálkoznék egy saját hajó tervezésével. Várom a válaszokat a programmal kapcsolatban. Szép napot! -
kisviku #5528 Hm, ahogy elnézem,egosoftos nem szól hozzá,csak fórumozók.Ez meg szokás szerint változó, kinek tetszik, kinek nem.Na mindegy, itt van:
egosoft fórum
-
goyo2 #5527 Ja, Kisviku a fórumban ahol találtad, mit irtak? az egosoft mit szól hozzá. Ha alárná akkor nem érezném csalásnak. Ha tudsz lécci irj forum linket.
Köszi -
goyo2 #5526 Én is kipróbáltam. Vettem 170 milláért egy flagshipet. Szépen néz ki, és tök nagy. Mindent tud ami kell. Szóval egy X-es erről álmodik. Külön dokk a kidokkoló és a bedokkoló hajóknak. Csak kicsit lelkiismeret furdalásom van. Szóval valószínű nem fogom használni, mert hiába 170 milla kicsit csalásnak tartom. Pedig a szivem megszakad.
Az adatok: 200 hajóhely, 40000 cargo, 350 körül a sebesség, m6 manoverezhetőség, TS is dokkolhat, van main lézer, 28 ágyú PPC és PSG is, viszont csak a main lézeren van ion, állomást is tud szállítani.
Lécci irjátok le hogy ti fogjátok-e használni a modot?
-
Doki171 #5525 Sziasztok.
Kipróbáltam de nemigazán láttam változásokat.
A split dragon olyan volt mint eredetileg nem volt plussz lézer elöl.
És hogy miért xenon H t lehet csak venni az is jó kérdés. Mondjuk nem rosz mret elpusztíthatatlan a kis felhőcske :))))
Ha kipróbáltátok és ti mmár tudjátok mit hol kell venni vagy mi a hiba akkor írjátok meg pls.
Vagy újra kellene kezdeni és csak akkor működik?
Köszi sziasztok. -
Doki171 #5524 Ez egész jól hangzik :))))))
De belehet rakni egyszerre mind a kettőt?
Bemásolom ez egyik xml-be a másikat is és úgy műkszik mind a kettő?
Mertr ua. a filra hivatkozna. -
#5523 na felkerült a weblapra
Weblap -
kisviku #5522 Rendben, egy pillanat,elküldöm, úgy egyszerűbb...szorri.
-
#5521 esetleg egy letöltési címet vagy forum linket betehetnél legközelebb. -
AlexeiHUN #5520 császtok még csak most kezdtem a játékot és máris elakadtam a 4 küldetésnél ha valaki tudna segíteni az kérem segítsen mer má tele van a kolbom.
-
kisviku #5519 Van egy-két új hajó.Az egosoft fórumon találtam,az egyik rajongó készítette őket.Még nem próbáltam ki,de akit érdekel, dobjon emailt, aztán átküldöm.
Addig is itt vannak a képek:
Az egyik valamiféle csatahajó, ami a leírás szerint az állomásokat is elviszi, nagyon erős és a pajzsa 12x125 MW max.
A másik egy szép nagy TS transzport,sok fegyverrel, nagy raktérrel. -
#5518 Akkor jól emlékeztem rá, hogy melyik ez a játék. Azt hiszem, hogy meg is van otthon. Ha hazamegyek, akkor kipróbálom, hátha megváltozott idöközben a véleményem róla. Igazad van, sajnos manapság már elég kevés űrhajós program jelenik meg, ami szerintem itt minden olvasót elkeserít, köztük engem is. Nem jó ez így, de szerintem nem is fog ez megváltozni az elkövetkezö idöben. Ja, és mellesleg én is nagy Elite rajongó vagyok, bár abban a játékban túl egyszerű volt a meggazdagodás felé vezetö út. És ha tehettem, akkor kerültem is a harcot, inkáb a nyugisabb kereskedelem felé hajlottam. Meg ha elvállaltam egy-két bérgyilkos küldit, akkor sem azokkal a hajókkal próbálkoztam, amiket ezekhez ajánlottak a weblapok, hanem beleültem egy puma clipper-be (asszem), felpakoltam a legböszméb lézert, egy csomó pajzsot, meg Hydrogen fuel-t, aztán hajrá! Természetesen nem mentem utánuk jump-al, hanem ahogy felszálltak, már löttem is ki a célpontot. Utána meg a gyökér rendőröket. Azért csinálta így, mert én így szerettem. Nem beszélve arról, hogy a Fight Rank-om hihetetlen gyorsan nőtt. (Meg egy csomó bírságot kellett volna fizetnem, mert lövöldöztem a város közelében, meg legyilkoltam egy tucat rendőrt, meg illegális cuccok, meg ilyenek. Távozásként szoktam kiengedni ilyen helyeken a radioaktív anyagokat.)
Ja igen!!!!Még az jutott eszembe, hogy az X univerzumban miért nem lehet bolygókon landolni? Az nagyon feldobná a hangulatot nálam. Vagy nektek nem tetszene jobban? Egy kicsit valóságszagúbb lenne a dolog. Most, hogy meséltem a hőskori Frontier emlékeimről, újból elkapott a vágy, hogy játszak vele. Remélem, hogy lesz annyi hely, hogy felférjen a gépemre... Keresek hozzá valami érdekeset a neten, hogy csináljak ma valami hasznosat is a munkahelyen. Üdvözlet barátaim, a sör legyen veletek!!! -
#5517 Hat en mint nagy Elite rajongo csak csunyan lehuzni tudom a Space Rangers nevu jatekot.
Egyszeruen vicc az hogy kis makett hajokat iranyit az ember az urben es a jump pontok kozott.1980ban meg elment volna de a 2000es evekben mar nem.
Igazan egyik jatek sem hasonlit amugy az Elitere.
Talan majd a hamarosan megjeleno Star Wolves kitolti ezt az urt.
Akit erdekelnek tovabbi kepek: A hivatalos orosz keszitoi honlap (Angol nyelvu)
A francia unofficial honlap
-
goyo2 #5516 Szia,
Én meg felhúztam majdnem az összes nagy gyárat, mindegyiket saját kiszolgálókkal. De nem a haszon miatt, hanem hogy ingyen legyen a cucc. Végül is az hogy nem kell 2 millákért vennem PPC-t az is akkor haszon mintha a sok SPP-ből dólne a lé és abból vennék. Viszont au utóbbi esetben függesz attól, hogy nekik mennyi van raktáron. És igy izgalmasabb is.
Mint már egyszer irtam, nekem az összes technikai stuff az argon prime-ban levő Herculesbe gyűlik (automatikusan, az összes szektorból). Igy ha fel akarok szereli pl. egy új M2-t akkor odamegyek transporter device-al, meg felszerelem. Tök tutin működik. Mivel magamtól is veszem a cuccot, nem kell állandóan a gyárakba pénzmagot tenni. Ha kell egy 25-os pajzs nem kell végignéznem a 8 darab 25mw gyáram, hanem belekukkantok a hercules rakterébe és kész.
-
lammaer #5515 Mellesleg... ha már szóba került az elite. Tavaly - minden hirverést kerülve - jött ki egy Space Rangers nevű proggy (http://www.elementalgames.com/), ami elég erősen hajaz a leirások szerint az Elite-re.
Ahol irnak róla, ott 70-80% körül pontozzák, ráadásul készül a második része is. Sok mindent nem tudok róla, nekem is csak úgy került képbe, hogy a mostani PC Games-hez adták mellékletként. Még nem próbáltam ki, pedig lehet, hogy megérné vetni rá egy pillantást. Csak annyi a gond, hogy mostanság nincs kedvem beletanulni egy új játékba, ezért inkább retrózok a Wizard of Wor-ral meg a Pinball Fantasiessal... azokhoz elég csak 20 percre leülni, nem kell 2 napot eltölteni az ismerkedéssel :)
-
lammaer #5514 De, az :)
Mindamellett nagy Elite és Frontier rajongóként nekem bejött a Freespace 2 is... és ahogy elnézem, nem voltam egyedül ;)
Az X2-ben - miután én is rengeteg időt eltöltöttem vele tavaly az 1.2-es patch környékén - a végén a gazdasági modell csürte fel az agyam. Nevezetesen, hogy az SPP a király, a legdrágább gyárakat meg nem érdemes felhúzni. Valahogy ezt nem birtam lenyelni... :) -
kisviku #5513 Az pedig, hogy mikor jelenik meg az X2-The Return kiegészítő, természetesen nem lehet tudni.Ők elvileg 2005 elejére igérik,de ahogy ezt megszokhatták a játékosok, inkább később,mint előbb.
Nézegetem az oldalt,de utoljára december 30-án volt frissítve.Remélem azért,mert olyannyira dolgoznak rajta...
Aztán meg ugye készül valamiféle X Online is, erről most nem tudok sokat még, meg elfelejtettem a címét is. -
kisviku #5512 Igen,igen, emlékszem én is.Most még nem tartok a végénel,de haladok vele.Tudom mi a vége és ismételni tudom magam, hogy nem értem ,miért nem folytatták.
Anno még petíció is volt, hogy folytassák, de szart mindenkire az Interplay.Asszem nem is a fejlesztő Volition volt a bűnös, hanem az Interplay,aki kiadta. -
kisviku #5511 Jó persze ez abszolút nem olyan, mint az X.De akkoriban még nem is volt X, illetve nem volt olyan ismert.
Az a gáz, hogy kevés ilyen típusú játék jelenik meg PC-re.Akik szeretik az űrhajós játékokat, azok tudják, hogy régebben legalább volt miből válogatni.Mostanában, leszámítva egyet-kettőt, semmi nem jelenik meg, pedig szerintem rengeteg hódolója van ennek a témának is.
Ami ma megy az a tömeges FPS-ek és RTS-ek áradata.Természetesen ezekből is csak egy-két név marad fenn, illetve az emberek emlékezetében.
A Freespace volt az a játék, amit szó szerint sírva játszottam végig, annyira jó hangulata volt.Nagyon sajnálom, hogy nem csináltak belőle folytatást és egyben nem is értem, miért.
Az X egészen más.Leginkább mindenki a C64-es illetve Amigás Elite-hez hasonlítja, érthető módon, csak ez már 21. századi kivitelben.Persze, a Freespaceben tulajdonképpen nem kellett sem vásárolni, sem taktikázni,gyártás sem volt meg ilyenek.Ez csak egy akciójáték, de akkor is a legjobb.
A Freelancer is másik tészta.Nekem az is nagyon bejött, hasonlít az X-re, de mégsem teljesen az.De hát miért is lenne?
De ami az X-ben engem igazán megfogott, és egész életemben erre vágytam, az a nagy hajók megvétele és teljes irányítása.Nem parancsot adsz neki, hanem Te irányítasz egy 3 km hosszú, félelmetes erődöt, elég realisztikusan, tehát nem mész vele úgy mint egy vadászgéppel.
Na, számomra ez jelentette az igazi örömet. -
#5510 Freespace 2? Az nem az, amikor mindig adnak a segged alá egy hajót, aztán üsd-vágd az ellenfeled? Abban nincs semmi stratégia, esetleg annyi, hogy nem mindegy, milyen sorrendben írtod az ellenfelet. Semmi taktika. Nekem nem tetszett, de lehet, hogy én keverem egy másik játékkal. Ha hazamentem, akkor majd megnézem, hogy valóban erre a játékra gondoltam-e. Ha ez nem az, akkor bocs...
Én inkább folytatom otthon a Splitek irtását, mert marhára nem tatszenek. (A modoruk...) Tervezem, hogy minden fajt kiírtok majd, és csak az enyém lesz az X Univerzum. Akkor magammal seftelek mindig? Ez sem egy jó terv. Áh. Meghagyok egy-két fontosabb gyárat, hogy jöjjenek azért hozzám csak energiáért, meg ilyenek. De ez sem jó, mert ha kezdem irtani a népet, akkor nem jön be hozzám senki cumóért. Erre vajon gondoltak az alkotók? Már úgy értem, hogy ha tegyük fel, minden Solar Power Plant-ot kilövök, akkor csak tölem vehetnek, mert csak nekem van. De ezek meg nem állnak szóba velem azé', mer' kil?ttem 15-20 nyavajás SPP-t? Akkkor most megáll a tudomány? Vagy mi van? Vagy nem ilyen hülyéknek tervezték a játékot, mi? Pedig ez a célom. Aztán egyeduralkodó leszek, és bevezetek új pénznemet. (Mondjuk UNIVO lesz, EURO után szabadon...) :) Na jó, ez hülyeség, de azért tényleg érdekelne, hogy hogyan is van ez a téma, mert lassacskán kezd teljesen megtelni a flottám, teljesen felszerelve. Egyedül a kalózokat hagyom meg, mert nemtom miért.Ez a terv a The Return megjelenéséig!!! Na ennyi lenne mára.Illetve mostanra.. -
lammaer #5509 Na igen, a freespace.... emlékszem, a 2. rész végén milyen deprimált lettem, mert hiába győztem le a nagy monstrum csatahajót - aminek a becserkészéséről szólt az egész kampány), kiderült, hogy az idegeneknek egy zsákkal van belőle :(
De kisviku: rémlik, hogyvannak unofficiális kampányok.... hátha vannak olyan jók, mint a hivatalosak.
-
#5508 Sziasztok!!!
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen, aztán végre döntést hoztam. Ja, a téma az volt, hogy játszak-e az X-tensionnal. Nehéz volt, de úgy döntöttem, hogy inkább felteszem a polcra az újonnan írt CD-met, miután nyomtatok neki egy szép CD borítót. Az igazság az, hogy nekem az X2-The Threat egy kiváló játék, ami megmutatta, hogy milyen szabad is tud lenni egy ember a világűrben, és milyen módon tudja ötvözni a stratágiát az akcióval, izgalmas perceket okozva ezzel. ( És természetesen gyönyörű szép maga a játék) Félek, hogy az első rész nem tudna nekem ekkora élvezetet adni, és ezzel valami megváltozna bennem a játékról alkotott véleményem. (Amit a legkevésbé sem akarok...) Ja igen!!! A harmadik rész mikorra is várható? Jó lenne minél előbb, mert már elvonási tüneteim vannak. Kellemes hetet mindenkinek. -
kisviku #5507 Végülis visszatértem a Frespace-hez.Iszonyatosan jó még mindig.
A régi érzések újra előjöttek.Amíg megjön a The Return, asszem ezzel nyomom.
Az egyedüli óriási problémám ezzel a játékkal az volt , hogy nem folytatták, pedig elképesztően jó lett volna a trilógia.Anno írtam levelet a Volitionnak meg az Interplaynek, de le sem sz*rtak.Persze ezt rajtam kívül még pár ezren megtették, hasonló volt a reakciója a cégnek. -
kisviku #5506 No,üdvözletem itten kis körünkben.
Örülök, hogy tudtunk segíteni.Eredetileg ez lenne a célja minden topicnak, hogy egymást segítsék a játékosok.
Nem dobtam el a játékot,csak mostanában keveset nyomtam vele.Várom már a The Return-t...
Most asszem visszatérek a számomra még mindig csak a "nagy Ő" néven emlegetett Freespace-hez, egész pontosan a 2-eshez.
Most hogy végigküzdöttem a Nexus Jupiter Incident-et, asszem retrozok egy kicsit a kilencvenes évekbe, de az is lehet, hogy vissza az X univerzumba. -
#5505 Ha olyan fontos egyeseknek akkor esetleg az X-Tension "biztonsagi masolatomrol" csinalhatok egy Image filet.
Na persze ehhez kell valakinek biztositani egy tarhelyet.
Ahogy nezem nem is olyan nagy a CD merete 322MB, tehat 24Kb-s feltoltes mellett feltehetem 4 oran belul. -
#5504 Sziasztok!
Tudom, hogy nektek még új a nevem, de már nagyon régóta nyomon követem a topic sorsát, ezért most regisztráltam magam, hogy tudjak én is egy pár szót irni. Természetesen végigolvastam az összes hozzászólást a játékhoz, nagyon sokat tanultam belőle, sokat segitettetek nekem akaratlanul is. Hát ezúton szeretném megköszönni kisvikunak, Zombye-nak, Valennek a segitséget. (Ne haragudjatok, ha valakit kihagytam, de ők hárman alkották a játékom stratégiájának 90%-át, illetve az ötleteik.)
Már nagyon várom a következö kiegészitőt, vagy a következö részt. Megesett, hogy két napon keresztül nem aludtam, annyit játszottam vele. (47 óra, szünet nélkül. Illetve egy párszor elmentem WC-re...) Sok kellemes élményt adott. Bár a gépem nem egy erőmű, de a játék hangulata teljesen elfelejtette velem a kidebb szaggatásokat. Régóta vártam már egy ELITE-hez hasonló játékra, és nem is hallottam az X-Tension-ről, amig itt nem olvastam a Topicban, hogy egyáltalán létezik. Ezt elbuktam. Na mindegy, azért sajnálom, mert biztosan tetszett volna az is. Egyenlőre ennyi. Remélem azért még ti sem dobtátok el a játékot, és még néha beültök a kis Centaurba, vagy Titanba, hogy irtsátok a Xenonokat, meg a Khaakokat. Ja, és ne feledkezzetek meg a kalózokról sem!
Tiszteletem uraim! -
Zombye #5503 Az XBF-t lehetett kapni, én anno a cd galaxisban vettem 6900 pénzért. Csak elvitték, és azóta sem láttam viszont. az X-Tensiont tényleg nem láttam sehol itten Magyarföldön.