-
kisviku #5347 A gáz a tronyokkal, hogy nem lehet módosítani őket, sem a gyárban, sem sehol.Pajzsot sem lehet rárakni pluszban.
A hatékonyságuk elég jó, de csak bizonyos hajók ellen.
M2,M1 stb nagy ellen nem jó, bár nagy a hatótávuk,de azért nem tudnak megállítani egy 625 MW-os pajzzsal bíró hajót.Az a baj, hogy a GPPC-nek még így nagyobb kb. 1 km-rel a hatótávja.Ha jól mértem, körülbelül 3-3,15 km-nél kezdenek lőni.
A kapuba telepítésen én is gondolkodtam, sőt ki is próbáltam már, de a baj a következő: ahogy belép egy nagyobb hajó a szektorba, az nem rögtön a kapu méllé ér, hanem mindjárt vagy 1-2 km-re.Ráadásul sok lézertorny kellene hozzá.
Azt nem mondom, hogy nem jók semmire, mert én dirket sok helyen kipróbáltam és használom őket.Egy állomáshoz 3-4 darab elég általában.Egyet az állomás fölé,egyet alá, egyet a bal, egyet a jobb oldalához vagy esetleg lehet még a bejárathoz rakni.Igazából akkor a legjobbak, ha van mellé legalább egy-két védőhajó is (mindegy milyen osztály), mert azok figyelemelterelésre és/vagy megsemmisítésre jók.
A gépnél láttam, hogy van hogy egy csoportba szedi, tehát 3-4 db közvetlen egymás mellett van.Ez sem rossz, így is erősek,de javaslatom, hogy legjobb úgy lerakni, hogy egymás lőtávolságába kerüljenek.
Az is igaz hogy lassan forognak, de pontosak és halálosak.
Van egy szektorom fent nagyon északon asszem Xenon 534-es.Egy darab Silicon mine-t raktam bele, mert volt egy nagyon nagy yield-es aszteroida.Ide nem vettem hajókat védeni csak leraktam 4 darab Lasertowert.Időnként megjelenik egy Xenon Station középen, melyet poénból szoktam lődözni.Ilyenkor kitámad 6-7 L,M,és N én meg odacsalom a tornyokhoz, hogy mit tudnak.Elsőre vesztettem egy tornyot, utána megfejeltem, hogy összesen öt védje a bányát és esélye sem volt a Xenon hajóknak...
De sajnos nagy hajók ellen csak akkor hatásosak, ha egyidőben sok torony tudja lőni.M6-os ellen is csak akkor ha elég szarul kering körülötte és be tudja fogni.
A kiegészítőben állítólag lesz majd valami továbbfejlesztett lézertotorony is.Majd meglátjuk...