6542
-
ceas #5382 már megvolt, semmi eredmény:P -
#5381 sztem tedd újra a gamét, elötte azért a save-ket mentsd el :) -
ceas #5380 mi ton's refuge-ban vagyok és csak egyedül, itt extrém módon laggol, de a többiben is csinálja -
#5379 Minden rendszerben lagol, szaggat, vagy csak abban, ahol nagyon sok egységed van? -
ceas #5378 az egészben az az érdekes, hogy a tutorial meg megy rendesen, ugyhogy végképp nem értem az egészet -
ceas #5377 nah, azt nem. Viszont igy abba kell hagynom a játékot, gyakorlatilag játszhatatlanná vált. 5 mp-ként 6-7 mp lag, kurva jó. -
#5376 ha semmi sem segít, win reinstall -
ceas #5375 de swap-el, legalábbis én is erre gondolok, csak azt nem értem miért, 768mb RAM + 1.2 giga virtuális, meg felraktam egy memóriakezelőt is, de semmi. És ezt nem csinálta eddig. Mindent megpróbáltam már, újra is raktam, de semmi, akad mint állat. Most megnézem még egy régebbi save-nél is csinálja-e. -
#5374 nem swappelés miatt? virtuális memória van elég? -
ceas #5373 Volna egy nagy problémám, baromira elkezdett laggolni a game, kb. 5 -6 mp-ként megakad és igy gyakorlatilag játszhatatlanná vált. Nem grafikai eredetű a gond ez tuti,38 az fps-em, meg egyébként is nem csinálta ezt eddig, csak most kezdte el. Valakinek nincs valami ötlete, hogy mi lehet a gond? -
goyo2 #5372 De az is lehet, hogy ha sokat összeszedsz akkor gyorsul a videoteljesitményed :-) . -
kisviku #5371 Sokmindenre nem jó...
El lehet adni a kalózoknak.
De asszem egyébként lehet belőle építeni Nvidia chipes hardvereket,csak előbb kell építened egy Chip Plantot is. -
#5370 Nvidium mire jo? -
goyo2 #5369 Pedig ki is próbáltam a linket, de már nekem se megy.
Innen letölthető. (Gondolom igy azért gyorsabb)
http://www.xai-corp.tk/ -
Nagyapi #5368 Sajna én se tudom elérni a linket. Nem tudnád átadni Valennek? -
Zombye #5367 Na, indulok dolgozni, így ünnenpnapon is.
Hát ez van, kő a píz.
Hiába, az élet nem X2. Akkor a 136 milámból, ami csak a forgótőkém, már valsz nem itt tartanék!
Szép napot mindenkinek!
-
Zombye #5366 Háát én erre a linkre nem tudok connectelni.
Más hogy van vele?
Szerintetek a kiegészítőben lesz Nividium bánya?
A khaak szektorokban olyan szép (yeld 40) Nividium asyteroid'k vannak, hogz csak na. Csak hát meg kéne vetni ott a lábamat. 30 M2 t'n el;g is lenne.
De szép is lenne!
-
goyo2 #5365 Ez már állitolag működő .Xai Remote Automining script -
goyo2 #5364 Azt olvastam róla, hogy azért működik csak úgy, mert az aszeroida csak akkor robban fel, ha te is ott vagy. Lehet hogy az 1.4-ben már nem. Majd megpróbálom.
-
Zombye #5363 Háát, ez sajnos erősen gátló tényező, pedig jó lenne valami ilyesmit csinálni, mert a mamutom csak áll és áll, és nem csinál semmit. Azért egy 42 millás hajó nekem akkor is dolgozzon valamit, ha én nem vagyok ott!!!
Nem vagyok csoró, abbol a korból hála istennek már kinőttem, de nekem se a legyek hordják össsze a krediteket!
-
goyo2 #5362 A XAI féle aszteroida bányászó mellesleg csak akkor működik rendesen, ha te is abban a szektorban vagy. Kár. -
Wilson #5361 Szia
Az újra képzödő aszteroida pont ugyanoda, és ugyanakkora yield értékkel fog rendelkezni, mint amit kibányásztál. Vagyis, nem érdemes, azért mobil bányászkodni, hogy jobb értékkel jöjjön vissza az aszteroida. Viszont, igy érdemes olyan szektorból a magas értékű aszteroidákat lebányászni, ahol egy pár napig nem tervezel bányát nyitni, hisz mire visszamész oda, nagyon valószinű, hogy már újratermelödött. -
goyo2 #5360 Aki komolyabban foglalkozott script irással annak szól a következő kérdés:
Hogy lehet átállitani egy asteroid státuszát leszkenneltre, azaz hogy irja a yield értékét. Én sajnos nem találok rá script-parancsot.
-
kisviku #5359 Köszönöm, mindjárt kiderül megy -e a dolog.
-
goyo2 #5358 És a XAI Ore collektor script nem jó? Próbálta már valaki?
Ha nem jó, mi a baj vele? -
Zombye #5357 Asztat úgy kell, hogy odamész kb 1 kmre, és nyomod neki. akkor hatásos, ha szép kéken el kezd villogni az aszteroid, és fémes hangod ad a felvillanás pillanatában. ezt egészen addig kell fojtatni, ameddig szét nem esik az aszteroid oszt ore collectorral fel lehet szedni. (Nyitott cargobay, és nekimész. Persze ha nincs ore collector a hajón nem szedi fel.
Nem rossz dolog, mert én csak max 20 yeldes aszteroidára rakok fel bányát, elvileg az összes többit lebányászhatnám, csak ez így elég időrabló, ezért lenne jó egy ilyen script. Így legalább a mamutom is csinálna valamit, nem csak tétlenkedne. Ja, észrevételem szerint, a szétvert azsteroidák egy idő után "visszateremnek". Nem pont ugyan oda, és azt hiszem a yeld sem lesz azonos, de így elvileg korlátlan ideig lehet folytatni ezt a "szétverős" bányászatot.
Ha gondolod Hornet rakétával is elérheted ugyanezt. kb 4 kmről belelősz az azsteroidába, és ugyan azt éred el, mintha Mobile Oring Systemet használtál volna. Igaz, egy kicsit drágább, bár, egy Hornet missile factory nincs 800 ezer cr sem, igaz zabálja az ore-t, meg a sojahuskot, de hatékonyabb, az biztos.
-
kisviku #5356 Erre én is kivácsni lennék.
Apropó, hogyan kell bányászni? Jó, biztos van ezer hely ahol elmodják, de lusta vagyok utánanézni...
Ugyanis raktam én mindent a hajóra (Argon Mammoth), odamentem 1 cm-re a sziklámhoz és nyomtam vagy egy órát a lézert.Nem hogy egy gramm anyag nem jött, de szét sem esett az aszteroida. -
Zombye #5355 Esküszöm, most már megtanulok scriptet csinálni!
Annyi mindent szeretnék amivel könnyíteni lehetne a gyármenedzselést.
-
Zombye #5354 AAAkarom mondani HŰTÉST! -
Zombye #5353 Még én is azon gondolkodok, van valami Gecube Extrém edisün, az állítólag jó, csak nagyon hangos. De állítólag lehet rá passzív fűtést venni.
-
Zombye #5352 Van valmi automata bányász script?
-
#5351 és a 9600Pro? -
#5350 Sztem ne cseréld le.
később, ha netán gépet bővítesz akkor ne keljen videókártyát is cserélned.
a 9800 Pro még 1-2 évig jó lesz, de a 9800 SE sztem hamar kevés lesz. -
Zombye #5349 Bocs a nagy semmiért a végén, de néha beragad az enterem!
-
Zombye #5348 Egy hardwares kérdés!
Megéri e szerintetek a RADEON 9000 PRO kártyámat (275/275/128 bit) lecserélni egy 9800SE-re? Ez a kártya elvileg csak abban különbözik a normál 9800-tól, hogy nem 256, hanem csak 128 bites a memóriavezérlője. Ja, core = 325Mhz, mem =290Mhz Az ára pedig bruttó 33143 HUF. Szeretném hozzátenni a dologhoz, hogy mivel én nem látok túl jól, így max felmbontás nálam 800x600, és semmien élsimítást, vagy antisztropikus szűrést nem használok. Bump mappinget oszt igen, mert az még nekem is feltűnik ha nincs.
Véleményeket kérek!
Köszönet!
-
kisviku #5347 A gáz a tronyokkal, hogy nem lehet módosítani őket, sem a gyárban, sem sehol.Pajzsot sem lehet rárakni pluszban.
A hatékonyságuk elég jó, de csak bizonyos hajók ellen.
M2,M1 stb nagy ellen nem jó, bár nagy a hatótávuk,de azért nem tudnak megállítani egy 625 MW-os pajzzsal bíró hajót.Az a baj, hogy a GPPC-nek még így nagyobb kb. 1 km-rel a hatótávja.Ha jól mértem, körülbelül 3-3,15 km-nél kezdenek lőni.
A kapuba telepítésen én is gondolkodtam, sőt ki is próbáltam már, de a baj a következő: ahogy belép egy nagyobb hajó a szektorba, az nem rögtön a kapu méllé ér, hanem mindjárt vagy 1-2 km-re.Ráadásul sok lézertorny kellene hozzá.
Azt nem mondom, hogy nem jók semmire, mert én dirket sok helyen kipróbáltam és használom őket.Egy állomáshoz 3-4 darab elég általában.Egyet az állomás fölé,egyet alá, egyet a bal, egyet a jobb oldalához vagy esetleg lehet még a bejárathoz rakni.Igazából akkor a legjobbak, ha van mellé legalább egy-két védőhajó is (mindegy milyen osztály), mert azok figyelemelterelésre és/vagy megsemmisítésre jók.
A gépnél láttam, hogy van hogy egy csoportba szedi, tehát 3-4 db közvetlen egymás mellett van.Ez sem rossz, így is erősek,de javaslatom, hogy legjobb úgy lerakni, hogy egymás lőtávolságába kerüljenek.
Az is igaz hogy lassan forognak, de pontosak és halálosak.
Van egy szektorom fent nagyon északon asszem Xenon 534-es.Egy darab Silicon mine-t raktam bele, mert volt egy nagyon nagy yield-es aszteroida.Ide nem vettem hajókat védeni csak leraktam 4 darab Lasertowert.Időnként megjelenik egy Xenon Station középen, melyet poénból szoktam lődözni.Ilyenkor kitámad 6-7 L,M,és N én meg odacsalom a tornyokhoz, hogy mit tudnak.Elsőre vesztettem egy tornyot, utána megfejeltem, hogy összesen öt védje a bányát és esélye sem volt a Xenon hajóknak...
De sajnos nagy hajók ellen csak akkor hatásosak, ha egyidőben sok torony tudja lőni.M6-os ellen is csak akkor ha elég szarul kering körülötte és be tudja fogni.
A kiegészítőben állítólag lesz majd valami továbbfejlesztett lézertotorony is.Majd meglátjuk... -
Zombye #5346 A lézertornyokra nem lehet még pajzsot rakni? Mert ez a 25 mega elég lájtos, plussz, még marha lassan fordul is ráadásképpen. Lehet ezeket a cuccokat hatékonyan felhasználni? pl néhány százat megfelelő pozicionálással egy xenon szektor bejáratához lepakolni, és amikor a xenon hajók jönnek visszafoglalni a szektorukat, a tornoyk elvileg már a szektorba belépéskor megsemmisítenék őket, akár nagy M1, vagy M2-t is? Ja, mekkora a hatótávuk?
Bocs, de most ébredtem megyek éjcakába, oszt még nem ittam meg a kávémat, lehet, hogy egy kicsit értelmetlenül fogalmaztam, de azért érthető ugyi?
Köszönöm a helpet!
-
Nagyapi #5345 Nekem nincs a Command colsole-ban Script menu.
A 10 Slot van, valami más is, de Script menu nincs. -
kisviku #5344 Ugyan nem emlékszem, de nem kellene ezt is betölteni a játékon belül a szokásos módon, ahogyan a legtöbb scriptet aktiválod?
Command console ->Script menu ... -> Read script... (asszem ilyesmi)
Mást nem tudok kitalálni.
Zombye:
Kis hibával, de jól írtad...elfogadjuk Habár a "CHEAT SPACE AQUARIUM"-on halkan kuncogok...
Egyébként dettó ugyanezt csinálom én is, inkább több bánya,kajaüzem,powerplant,stb legyen a szektorban, minthogy leálljon a fő gyáram.
Az úgysem baj ha túltermelés van, mert így mindig lesz és folyamatosan, ha meg nagyon sok felhalmozódott pl. kajából, akkor külön is el lehet adni, bár én a többi saját gyáramat szoktam ellátni vele.
Nekem az egyik szektorban három rakétagyárhoz, egy BHEPT Forge-hoz,egy GPPC Forgehoz és egy Adv.Satellite factoryhoz van 5xCahoona Bakery,6x Cattle Ranch,3 Crystal Fab,3x SPP...stb.Mivel bányát csak a környező szektorokban tudtam telepíteni, ezért 3 Ore és 3 Silicon van 1 szektor távon belül. -
kisviku #5343 Asszem igértem a múltkor képet a kedvenceimről: