-
kisviku #4932 A Xenon 472-es:
Jellemző minden Xenon szektorra, hogy közepén egy Xenon Station van.Ez az ő Trading Stationjük.Sem bedokkolni, sem kifosztani nem lehet csak szétlőni.Persze elég az is.További jellemzője, hogy 2-3 szor akkora mint egy normál állomás és forog is.Normál esetben kb 10 db L,M, és N hajó őrzi.De ez változó és még nem számoltam meg pontosan sohasem.
Szóval itt van egy ilyen plusz találkozhatunk még Xenon Shipyarddal is, melyet lentebb már kiveséztem, miként "csalja be" a gép bizonyos időközönként.
Amikor hajdanában elkezdem kiépíteni saját szektoromat, én a 347-es szektort választottam, amely a Teladik egyik központjában van, nyugatról az Eighteen Billion szektor övezi, északi kapuja pedig a Scale Plate Green.Itt kezdtem el megismerni a fajt vagy mi az isten ez, még nem derült ki a történetek hosszú sorainak olvasgatása mellett sem.
A helyzet, hogy szépen kitakarítottam üresre a szektort, de nem vettem figyelembe, hogy a másik (most már szintén saját kézben lévő) szektorukból (Xenon Sector 472) elkezdtek visszajönni, visszavándorolni a K és J hajók kiséretében az összes.
Elég rendesen megszenvedtem akkortájt hogy megszerezzem a szektort alig telik el néhány óra és lépegetnek be a jumpgaten át újra.A guta majdnem megütött.
Ez az itt jelenlévő Shipyardnak volt köszönhető, amely sorozatban szarta ki magából a hajókat.Ezt lehet érteni, hogy másodpercenként (!) jótt ki valamilyen hajó.
A megoldás, hogy szétlőjük a Shipyardot, persze előbb megküzdünk az itt tartózkodó 5-6 db K-val és 2-3 db J-vel is, ha kell.
A lényeg most jön.
Az 1.4-es patch után visszehelyeződnek a Shipyardok bizonyos idő után, ez az amit én "becsítelésnek" neveztem.A Xenon 472-ben a pontos koordináták: 36,1 km a függőleges tengelyen, 20,7 km a vízszintesen.Ez kb a szektor jobb felső sarkában van.Ide rakja be mindig az állomást.Mivel alapból is itt van.A megoldás, hogy elkerüljük a szétlövés utáni újra hirtelen "beteleportálást" és az utána 1 percen belüli 30-40 db nagy hajó (K és J) megjelenését, ide állítunk kb. egy-két km távolságra a majdan megjelenő állomáshoz készenlétbe egy M2-es hajót de ha nincs, jó egy M6-os is.
Ha már elkezdtük betelepíteni a szektort és szépen futnak gyáraink is, gyakran mentsünk mert durván két órai játék után újra bejönnek a Xenonok.Ugye mint mondottam csak akkor rakja be az állomást ha NEM vagyunk a szektorban.Várjuk meg amíg berakja a Shipyardot és ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy bedokkolunk valamelyik állomásunkra, mivel ezt is annak veszi a gép hogy mintha nem lennék a szektorban.Várjunk türelmesen vagy SETA-zzunk de amint megjelenik a képen a pirosra festett Shipyard, AZONNAL kidokkolunk!!!Ismétlem, azonnal, mert egy két perc késés és máris ott teremnek a csatahajók.
Ha bent van az állomás ne ijedjünk meg, a gép nem fogja ránk hozni tucatostul az ellent.Így már nyugodtan szétlőhetjük a Shipyardjukat, esetleg a pár db Xenon L, M,N okozhat még gondot, amik kirepülnek támadáskor, de ez egy gyakorlott játékosnak meg sem kottyan.
Tehát mégegyszer.Ha már építkeztünk a szektorban és idegesít a folyton visszatérő Xenon flotta (amit megállítani nem lehet), várjuk meg amíg újra berak egy Shipyard-ot, kidokkolás az állomásról és megsemmisítés.Sajna ezt mondom két-három órai játék után újra meg kell tenni, úgyhogy gyakran nézzünk rá "kölcsönvett" :) szektorunkra.
A lényeg hogy a gép akkor teleportál be Xenon hajót vagy állomást, amikor mi NEM vagyunk a szektorban, tehát nem benne repülünk illetve ha benne vagyunk, de be vagyunk dokkolva mondjuk egyik állomásunkra és várunk.
Hogy én mennyit szenvedtem mire rájöttem és mennyit vesztettem azt elmodani nem tudom.
próbáltam már megállítani is őket, 4-5 db M2-vel és egy M1-el, de nem lehet.Köszönhető, hogy 30-4 db nagy hajót nem lehetséges megállítani és hogy olyan kurvára beszaggat ennyi hajó láttán a gép, hogy nem tudod irányítani sem.
No ennyi.Folyt köv.