-
kisviku #4767 Hogy mivel érdemes kezdeni?
Hát ezt már sokan kérdezték, érdemes visszaolvasni (jó,tudom nem szeretnél :) ) vagy javasolhatok is.
Sokan írták az SPP-t (powerplant) kezdésnek.Nem rossz, mivel EC-re mindig szükség van és általában mindenhol.Elég olcsó maga az állomás is, bár maga a crystal az már nem annyira.
Egy powerplant 2 db kristályból 276 egységnyi EC-t termel 1 perc alatt.Asszem ez a normál.Én még nem tapasztaltam, hogy többet is termelt volna, de ki tudja?
A másik, ami még olcsóbb megvételre az a két bánya Ore illetve Silicon Mine.Ez persze az Argonoknál a legolcsóbb...
Hm, itt mondjuk érdemes belöni a szomszédos árakhoz, mert elég sok konkurens bánya és akkor oda mennek inkább.
Ha már itt tartunk, aszteroidabányászat menete a következö:
1.Keresel aszteroidát a szektorokban.
2.Kell egy hajó amin van Mineral Scanner.Ez általában megkapható minden Equipment Dock-ban kb 20-30 ezer credit.
3.20 km-es távolságon belül jelzi az aszteroida "Yield-jét", azaz a sürüségét, tehát hogy mennyit fog kitermelni adott idö alatt belöle.Minél nagyob a szám a "Yield" után, annál jobb.
4.Elcipelteted egy TL tanszporttal a bányát a kiszemelt szikládhoz, "Drop my Freight Here" parancs kiadása után felépíti neked.
5.Beállítod az állomást, élvezed,stb :)
Folytatom.Másik,amivel lehet kaszálni a kajatermelés.A kaják végleges formájához két féle gyár kell.Az egyik a nyersanyagot termeli (képzelj el egy ürbéli farmot),a másik a nyersanyag+ EC párosból készít végleges kaját.
Példa: Argon Cattle Ranch elöállít Argnu Beef-et (gondolom valami szarvasmarha féle lehet).Ehhez kizárólag EC kell.Argon Cahoona Bakery viszont elöállít Meatsteak Cahoona-t Argnu Beef-böl és EC-böl.
Te döntöd el, melyiket gyártod bár a megítélésem szerint mindkettöböl nagy a hiány.Tehát vagy termelsz ku*va sok nyersanyagot és ellátod vele a gyárakat vagy inkább a végtermékre mész rá.A kaját egyébként minden fegyver illetve kereskedelmi terméket elöállító gyár használja, ezért mindig nagy szükség van rá.
Javaslom, hogy ne kezdj rögtön fegyverek gyártásába, mert költséges és némelyiknek borzalmasan hosszú a legyártási/elkészítési ideje.Esetleg a rakéták gyártása jöhet szóba, de azok sem két filléres állomások és sok nyersanyag kell hozzá.Az viszont igaz, hogy utána sza*ják ki magukból...