• kisviku
    Neked az a válaszom, hogy sok jót ne remélj a hátsó egy darab turretektől.Ha Te vezeted a hajót, akkor még okés, talán le is tudsz szedni egy-két ellenfelet, amíg elmenekülsz,de a gép soha.
    Én minden szart kipróbáltam már, raktam Ion Disruptortól a PAC cannonon, meg az IRE fegyvereken át mindent a transzportokra.
    Direkt megfigyeltem, hogyan viselkedik a hajó, ha megtámadják.Azonnal megváltoztatja az útvonalát és támadásba lendül, mintha baromi sok esélye lenne....
    Szóval teljesen mindegy, hogy mit csinált előtte (kereskedett, szállított,visszatért a bázisra,stb) azonnal abbahagyja és védekezik.Ez így még helyénvaló, de sajna annyira szarul lő az ágyúval, hogy szinte mindegy milyen van rajta.
    Aztán az ágyú módok.Na ez itt megint érdekes.
    Itt is mindent kipróbáltam, hogyan reagál az AI, miként lő vissza a hajó.A legjobb és legcélszerűbb, ha (szerintem) "Turret Attack Enemies"-re rakod, mert így garantáltan lőni fog mindenre,ami ellenséges és a közelben van.Persze hátulütője, ha mondjuk nem akarod hogy hajód betámadja az ellent, de általában pont az ellenfél kezd először lőni.
    A "Turret Protect Ship"-ről én nagyon sokáig azt hittem, hogy végre egy jó megoldás, magyarán megvédi a hajót, ha támadják, tehát védekezik.Nem igazán működik....Csak akkor lő a hajód, ha őt már érte találat, ez persze asszem nem vonatkozik a rakétatalálatra.Ja és azt ki sem védi.Arra ott van a "Turret Missile Defence",amikor emg kizárólag csak a rakétákat hárítja el...
    Ennek igazán olyan hajókon van értelme, ahol egynél több ágyú van és mindet különböző módon állítod be.De mondom, érdemes kipróbálni mindet.Az kétségtelen, hogy a PSG fegyver a legjobb rakétaelhárításra.
    A nagyobb változatai meg már mindenre, csak nagyon veszélyes használni friendly szektorban, mert a lökéshullámok minden egyéb hajót sebeznek!