• Zeenoo
    Összegyüjtögetett idézeteim:

Powered by: forumozók
    Mivel engem erdekelne hogy masok hogyan haladtak, illetve meddig
    jutottak es hogy ezert leirnam eddigi tapasztalataimat. Hatha masi is
    kedvet kap hozza es leirja a tobbiek okulasara.

Kezdes:
    -2x 25MW elad
    -Boron delfin vasarlas
    -Galya addig mig megvehettem az elso SPP-t
    -Az ORE BELT es az ottani szilikon banyaszasi lehetoseg sokkalveszelyesebb es kevesbe profitalo mint az SPP, szoval az ORE BELTet nagy ivben elkerultem.
    -SPP Felallitasa KINGDOM END. Boron szektor , energiahiannyal kuzd,a kozelben sok CRYSTAL FAB van.
    -SPP: 2 darab Express, 1 Crystal vetel 1850, 1 EC eladas 22 credit. Max 1 jump, SOHA NEM VESZTETTEM ITT HAJOT, dol a le, total biztonsaggal.
    -Meg 1 kis galya a delfinnel.
    -Masodik SPP ANTIGONE MEMORIAL.
    -SPP: 2 darab Express, 1 Crystal vetel 1850, 1 EC eladas 22 credit. Max 1 jump, NEHA LELOVIK. Gyorsan potolhato a kozeli Argon WHARF-bol. Kb 6 Expresst vesztettem itt. Eleg jol jon a penz a vesztesegek ellenere is. :twisted:
    -Dokkoltam valahova, majd SETA 10X, nehany orara , hadd termeljen kis penzt a birodalmam.
    -Vissza: 1 Expresst megint lelottek, de 2 000 000 haszon vart. :D
    -Epress potlas
    -Megint SETA.
    -Ismet 2 000 000, MOST NEM LOTTEK LE SEMMIT 8)
    -Argon Nova L vasarlasa, LFL dekoder megszerzese a paranidoktol, majd a csajszival irany Nyanya hideout, termeszetesen a RED ROUTE (veszelyesebb) keresztul.
    -Na quest pihen az ore belt Kaak installacio megszerzesene, ismet birodalom bovites kovetkezik.
    -LUCKY PLANETSEN komoly energiahiany, nincs SPP-juk. HURRA.
    -SPP Felallitasa LUCKY PLANETS. Boron szektor , energiahiannyal kuzd, a kozelben 1 CRYSTAL FAB van.
    -SPP: 2 darab Boron Express, 1 Crystal vetel 1850, 1 EC eladas 23!credit. Max 2 jump, SOHA NEM VESZTETTEM ITT HAJOT, dol a le, total biztonsaggal.
    -Kristaly hianyom van. Konzekvencia-> Ezek a szektorok hianyt szenvednek kristalyban.
    -CRYSTAL FAB Felallitasa, Rolk Legacy. Crystal Ertekesito hajo NEM KELL,1850 kredit eladas, viszik mint a cukrot, mellesleg ellatom a sajat SPP-met is. 4 beszerzo kell: 1 Silicon W (kozepar), 1 EC - 12 Cr, 2 Bofu beszerzo (MAX aron).
    -Innen is dol a le :D
    -Hajajjj, bofu hianyom van. Konzekvencia-> Ezek a szektorok hianyt szenvednek bofuban.
    -BOFU plant felallitas, Rolk Legacy. Ertekesito hajo nem kell, ar-MAXIMUM.viszik mint a cukrot. 2 Beszerzo: 1 EC - 12 Credit, 1 Bogas - Kozepar.
    -SETA 10X fel nap, neha lelott hajok potlasa (KB 8 darab)

-NOMOST VAN 15 000 000-m :D :D :D

-Vettem 1 Paranid Nemesist, felszereltem max-ra. 2 fele total fegyverzet(mindjart leirom miert kell), belekerult kb. 14 000 000-ba a scout sippel egyutt ami kell hozza a dokkolas es energiacella potlas miatt.
    -Story tovabb, Ore belt aszteroidek felterkepezese, a Khaakok eselytelenek (ez mondjuk nem tetszik) :x
    -Mellesleg kiirtottam kompletten a XENON 347-est (ez 1 szektor).

-Most itt tartok.

Nehany szo a korvettrol. EZ a hajo 1 GYILKOS. Szo szerint, wingmant es semmilyen tamogato hajot nem szabad korulotte tartani mert harc eseten VEGE !! A GPSG es a BPSG-k miatt az az erzesem hogy 1 oriasi pokoltuz kozepeben ulok, es minden es mindenki a kornyeken halalravan itelve. Eszmeletlen erzes.
    Egyebkent eleg fordulekony es gyors ahhoz hogy mint egy M3-assal manualisan elvezetesen lehessen harcolni.

2 fegyverzet szukseges ra:
    -GPSG 1x front, es BPSG 2x turretek. Turretek missile defence mod.Ez a szektor gyilkos uzemmod. Semmilyen civilizalt helyen nem ajanlott a bevetes, csak ha sok ellenseget akarunk szerezni. :twisted:
    -GHEPT 1x front, es BHEPT 2x turretek. Turretek missile defence mod.Civilizalt uzemmod, barhol bevetheto. :)

2x 125 MW pajzs.

1 legalabb 20 Hajobol allo Khaak Cluster leszedese kb 3 Sec. :( A front BPSG-bol 4-5 loves, emiatt a cluster OSSZES kishajoja mikozben nyitnak mar folrobban. Marad 3-4 25MW-s hajo, ezeknek is gyorsan vege.A korvett ha a PSG fegyvereket hasznalom, gyakorlatilag erinthetetlen bejovo raketak szamara.

Nah 1-2 hasznos infó.
    Az, hogy egy hajó legyen autómatán beszerző/eladó megoldható Xai trading scripttel. Beállítod, hogy Xai auto buy/sell. Ekkor a gyár összes nyersanyagára/termékére vonatkozik a parancs. Példa: Boron Crystal Fab: nyersanyag: EC, BoFu, SW. Ha valameylikből kevés van akkor azt vesz. Aztán ha elért a gyár termékeinek a száma egy bizonyos szintet akkor elad. Amiből jobban fogy abból sürübben fog venni, stb. Van csak szimpla auto buy parancs ekkor értelem szerüen csak vásárlással foglalkozik a hajó. A Teladi trading scriptben meg asszem be lehet állítani, hogy milyen messziről vásároljon és milyen messzire adjon el. De ezt még nem próbáltam ki!

Egy kis közgázelmélet:
    Ha a saját gyáradból vásárolsz, akár drágán is, akkor a SAJÁT pénzed átvándorol egyik gyárad számlájáról a másikra. Bár az egyik gyárad látszólag kevesebb hasznot termel, de a pénz továbbra is a tied, csak a másik gyárad számláján.
    Ha idegen helyekről vásárolsz, látszólag olcsóbb, valójában mégsem az, hiszen a pénz kikerül a saját pénzügyi körforgásodból.
    DE! Ha ügyesen csinálod, ezzel felvásárlod a többiek elől az olcsóbb árut, (általában nyersanyagot, erőforrást), így ők rákényszerülnek a Te drágább portékádra, s a végén ezzel a bevétellel mégis Te jársz jól. Ezért sohasem egy gyár hatékonyságát kell nézni, hanem az összefüggő termelési lánc (2-3-5 gyár) egészét, összbevételét.

Odysseus fegyverzet:
    Előre: GPPC GPSG GPPC
    Jobbra: GPPC GPSG GPPC
    Hátra: GHEPT BPSG GHEPT
    Balra: GPPC GPSG GPPC
    Fel: BPPC BPSG BPPC
    Le: BPPC BPSG BPPC
    5 + 2v.3 x 125 MW shield

Taktikám:

mivel gyors vagy, frontális támadás az első Xenon K felé, utánna 3 km-re tőle fordulás jobb v. bal irányba kb 60 fokot, utánna megállni és visszafordulni rá, utánna annyi gáz, hogy mindig mellette legyél (ha 1 Xenon K-val többbet foglalkozol 10 mp-nél, akkor már régen rossz :))

1. ha egy szektorban van shipjard + equiptment shop, akkor azok közös raktárral rendelkeznek, ergo megnézed az equiptment shopban hogy van-e, és ha igen, akkor bedokkolsz a shipjard-hoz és megveszed :))

2. Én minden olyan szektorba, ahol ShipYard, Equiptment station v. DryDock van tettem egy Satelitot v. advenced satelitot, így a világ tulfeléről is meg tudom nézni, hogy melyikben milyen árú van éppen, és ekkor elég csak azokat meglátogatni, ahol van cucc :))

3. M2-hoz párosíts egy NOVA-t, Az M1-hez meg egy Split Caimant-t, amit el tudsz küldeni vásárolni :))
    Tehát odamész az equiptment shop mellé, megadod a Nova-nak v. Caiman-nak, hoyg dock to equiptment shop, utánna az állomáson a landed shipnél kiválasztod a leszált hajód és Trade station menüt, ekkor távolról tudsz vásárolni :))

4. Ha hajót akarsz venni, azt bármelyik szektorból le tudod vezényelni. Tehát a , -evl az Univerzum térképen mondjuk kiválasztod az Argon Prime-ban a Shipyardot, ekkor azt mondod hogy trade ... és simán tudsz venni hajót, anélkül hogy a rendszerben kéne lenned :)

Cuccost igy tudsz begyujteni:

Becélzod a tárgyat, elindulsz felé, s mikor 300-400 m-re vagy tőle, az "o" betüvel kinyitod a rakteret (mondja hogy "cargo bay open, shield down), ha sikerült, akkor mondja, hogy "Cargo bay seized one ...." vagy vmi. hasonlót és a pajzs újra maxon lesz.

Én Boron Makoval kezdtem. Nem volt több pénzem. Aztán lőttem magamnak egy Bayamont (is), azzal folytattam. 2 APSG + 2 BPAC, ideális capture fegyverzet. Sokkal több hajót fogtam el, mint lőttem le, ez anyagilag rendkívül előnyös megoldás volt. Jóval később lett Novám, a BHEPT miatt kevés capture, sok kill. Szombat óta Centaur, csak kill.
    Mert ugye bejelenti a manus, hogy kiugrik, enyém a hajó, de mire kékre váltana, a tornyok szarrá lövik.

Script elöhivás:
    beírod a nyilt ürben álló hajónál hogy Thereshallbewings, ekkor hallasz egy hangot :))
    a T = Shift+ t betü :))
    ekkor a Ship Computerben megjelenik egy Script editor menüpont és ott lehet a scripteket basztatni (lefuttatni, megírni :))

TL+Capital ship:

-TL-nek hosszas gyűjtögetés után a Boron Orcát választottam. Előnyei a 2. legnagyobb rakték, a szolid ár (27 milla) és a relatív szép külalak. A fegyverzete nem túl sok, de nem is érdekel mert a kis hajók nem tudnak benne kárt tenni. Ha pedig valami nagyobb kezdi el lőni akkor már régen rossz. A 10 hajós hangárja és az oldalt lelógó "mindenbe beakadó" csápjai a negatívumok.

- nemrég beszereztem a a vállalat zászlóshajóját, egy Paranid Odysseust. Szerintem a romboló osztályban a legjobb kompromiszum. Képes a PSG fegyverek viselésére és ez óriási előny. Most, hogy meglátogattam a Khaakokat hazai pályán meg is tapasztaltam. Egy M1-ük bánja az esetet, meg én is mert az M2 még így sok volt. :) Ellátóhajónak Pirate Orinocot ajánlok hozzá, a legnagyobb rakterű M3. A legjobb persze Goner Shipek beszerzése lenne, de nem akarom őket bántani.

Vannak olyan hajók M1, M2,TL és M6 osztályúak, amikben a kisebb hajók is elférnek, magyarán bedokkolsz a saját nagy anyahajódba.Ahogy a nagy hajókanak, úgy a kisebbeknek is tudsz ugyanolyan parancsokat adnit, egy-két kereskedelmi parancs kivételével.
    Ja, igen hajóosztály:

M1: Ezek a legnagyobbak, repülőgép vagy minek nevezzem itt őket, szóval szállító anyahajók.Jellemzőjük, hogy nagyon sok hajó fér el bennük,erősek, nagyok, tűzerejük is nagy de nem annyira, mint az M2-es csatahajóké.Nagyon drágák, áruk az 50 milla és 100 milla között van.

M2:Na igen.Ezek a legerősebbek.Ez a csatahajók osztálya.Minden fajnak különböző van, akárcsak a többi hajóból is.Nagyon erősek, sok ágyú (18 darab, 3-3-as felosztásban),nagy raktér, van helye kisebb hajóknak is a hangárban, kivéve a transzportokat.Erős pajzsok, egyszóval veszedelmesek.Drágák a drágák, fajonként változik az ár, de 40-90 milla között.

M3: Nehéz vadászgépek.Ezek a típusok a nagy tűzerő/páncélzat jelesei.Komoly pilótáknak ajánlott, ezekkel lehet kellemesen zúzni.Raktér/sebesség/tűzerő/pajzs fajonként változik.

M4: Közepes vadászok.Kisebb tűzerő, stb mint az fentebbieknek, viszont gyorsabb és olcsóbb.

M5: Könnyű vadász osztály.Kicsi, gyors, némelyik elképesztően gyors, kicsi tűzerő és páncélzat, de cserébe olcsó.

M6: Cirkálók.Néhányan nehézbombázónak titulálják, pedig inkább korvett vagy cirkáló.A vadászoktól nagyobb (sokkal), de a csatahajóktól kisebb (szintén sokkal). Jellemző rájuk, hogy a fő ágyúkon kívül van még felül és alul is egy mely csata közben - akárcsak a többi hajón - külön irányítható vagy a gép automatikusan használja. Rakterük nagy, de nem akkora mint egy fullosra tuningolt transzporteré, egy darab kicsi M5-ös hajónak van dokk fenntartva rajta.Sebesség/tűzerő stb persze változó vagy Te is meghatározhatod, attól függően, hogy mit raksz rá fegyverként. Nagyon erősek, és jó irányítás mellett még az M2-esekre is komoly veszélyt jelent. Nagyon ajánlott hajók.

TL: Na ezek azok az iszonyatosan nagy transzportok, amik a gyárakat is cipelik.Hihetetlen nagy raktér a jellemző, óriásiak, nagy páncélzat és egy-két modellen a tűzerő is nagy, de nem ajánlott vele vadászgatni.
    Nehezen fordulnak még full tuning mellett is, hangárjuk 10-12 hajónak kialakítva.Ezekkel plusz az M2 és M1 hajókkal csak és kizárólag Shipyard-on tudsz dokkolni.Ha fegyver stb kell a hajódba, akkor a benne dokkolt kisebbekkel tudod megoldani.Lehet használni raktárnak is, de inkább gyártelepítésre való.

TS és TP osztály:
    Itt vannak a legalapvetőbb hajók a transzportok.A TS a freighter (áruszállító)a TP a passenger (személyszállító).Mindkettő hajóra jellemző a tágas raktér, sz egyiknél bővíthető (TS) a másiknál nem, viszont az meg sokkal gyorsabb.Egy darab ágyúnak van helye a hajón, az is hátul.Persze hogy nem vadászatra való :) de védelemnek nem rossz vagy meneküléskor utolsó mentsvárként....
    Alap hajó, mely a gyáraid elengedhetetlen tartozéka

Az AP Gunneres küldi után csak akkor kapsz farmot, ha a mammuth elsőre át tud jönni a szektorba, anélkül hogy a kapuban szétlőnék. Tehát ha az első mammuthot szétlövik a küldiben, akkor nem kapsz semmit