Zombye#3307
Olvasgatom az argonopediát és egy két dolgot nem értek, vagy ha jól értem, akkor szerintem logikátlan.
A földiek ugyi kettő darab ugrókaput építettek. Egyiket a föld körül állították fel orbitális pájára, a másikat meg elküldték az alfa centaurihoz. Ezt az utat 78 év alatt tette meg, de mire odaért a tudósok már rájöttek, hogy idegen ugrókapuk is léteznek, így sikerült a földi kaput beintegrálni a rendszerbe. A nagy terraformer háború után a földiek megsemmisítették a földi kaput, hogy a Xenonok ne tudjanak visszajönni, így a föld számára lehetetlenné vállt az interszteláris utazás. A másik kaput ami gondolom megegyezik a Brannen's Triunph-ban levő törött kapuval, elvileg az AP Gonner semmisítette meg (bár leírva csak az van, hogy az elektronikát zúzták le róla, maga a kapu egyben maradt). A képek ennek ellentmondani látszanak, de mindegy.
Miért semmisítettég meg akár az elektronikát is? Hiszen a II. kapu már nem tudott kapcsolatot létesíteni az I.-vel.
Elvileg jumpdrive-al meglehetne oldani, hogy megadott koordinátákra ugorjon egy hajó. (ha a khaak szektoroknál műxik, akkor máshol is működnie kellene. Kérdem én. Miért nem tudnak a II. kapu roncsaitól a Sol rendszerbe ugrani? A távolságot tudják, elvileg a koordinátákat ez alapján már ki lehet bogarászni.
A teladik, akkor most Ianemes Zurából származnak? Mert eddig úgy tudtam, hogy Sisewell a homeworldjük. Azt tudom, hogy már elkezdték felderíteni a kapu mögötti szektorokat, amikor a kapuk "átfordultak" és Ianemes Zura szertendőszanaszéjjel szeparálódott a többi rendszertől.