-
Zombye #2739 Hűű na várjá! Megpróbálom elmagyarázni, ha marhaságot írok javítsatok ki!
Ha azt szeretnéd, hogy egy adott gyárból más ne vásárolhasson, kakkor állízsd be az gyáradminisztrációnál, hogy "más faj kereskedhet e ezzel a gyárral" = NO.
ekkor a te hajóid tudnak szállítani a te gyáraidba, vagy akár más, idegen gyárakba is, csak tőled nem tudják megvenni. hogy csak a te gyáradba szállíthasson, az egy kicsit húzósabb téma, nekem nem is sikerül mindíg. Ezért csináltam azt, hogy lehetőleg minél több gyáram legyen 1 szektoron belül, mert így megadom a gyárnak, hogy a hajóim csak 0 kaput ugorhatnak, magyarul nem tehetik ki a szektoról a lábukat, minimumra állítottam az adott cikk pl EC eladási árát = 9 és a gyárban is a vételi árat szintén 9 cr. így, szinte biztos, hogy a te gyáradba mennek pl EC ért. Ezzel csak az a baj, ha ugyanabban a szektorban van más EC gyár is és esetleg itt túltermelés van, akkor előfordulhat, hogy ő is 9 ért adja az EC-t. Na, egyedül itt hibádzik a dolog, egyébként 95%-ban műxik a dolog.
Azt lenne még jó megoldani, hogy a bevásárló, ill. eladó hajóknak ülön lehessen állítani a JumpLimitjét, jó lenne, ha jumpdrive-t is tudnának használni, ja és az sem ártana, ha a szükségleteknek megfelelően egy hajó eladó és kiárusító hajó is lehetne. Ez utóbbit valami teladi scriptel megoldható, de ebben nem vagyok biztos.
Ami még marha jó lenne: Egy szállítóhjó csak akkor induljon el beszerző körútra, ha a beszerzendő cikkből pl Crystal-ból a raktárkészlet elért egy álltalam megadott konstans értéket. mert teljesen felesleges pl 287-es raktárkészletnér kockáztatni a hajó biztonságát, amikor biztos, hogy még jó ideig elég a nyersanyag. pl amikor eléri az 50 darabot, na akkor indul el, oszt vegyél. Hasonló kéne az termékértékesítő TS/TP hajóknál is. Ha teszem egy Mantába belefér 999 EC akkor nekem ne szaladgáljon 4 szektort 276 EC-vel a fedélzeten, mert ez raktérpazarlás, ráadásul 4x kockázati tényező. Najó legyen csak 3.5X-es. Akkor indulj el, ha a raktárkészlet eléri az állomáson tartózkodó TS/TP hajó rakterének a TELJES SZABAD KAPACITÁSÁT.
Ezekre tudtok valami megoldást? Mert már kezdenék belejönni a kereskedésbe, de ezek a dolgok nagyon fisszatartanak. Apróságoknak tűnnek, de szörnyen bosszantóak tudnak lenni.
Remélem nem írtam túl sok marhaságot