6542
-
Zombye #2741 Basszus, fogalmazásgátlót szedtem be. Asszem pihennem kéne egy kicsit. -
Zombye #2740 Ez a külön kapuátlépési limit beállítási lehetőség meg azért lenne nagyon hasznos, mert ha pl van egy kiépített gyártási láncom, és a végterméket pl 4 szektoron belül többb helyre is szét tudnám teríteni nagy profittal, akkor a kiárusító hajók szépen szét is terítik az adott cuccot, de az adott gyárhoz tartozó árubeszerző hajók is ebben a 4 kapus határon belül fognak mozogni, tehát előfordulhat, hogy 4 szektorral arrébb mennek EC ért, mert ott is 9 credit. Fölösleges kockázat kalózok és khaak hajók támadása miatt, és nem tulsósorban nem magamnál költöm el a pénzt, tehát nem forog vissza. Vagy egy olyan beállítás kéne, hogy ez a hajó csak saját gyárba szállíthat/hozhat árút. Így akár más szektorban is lehet gyáram, akkor is biztos lennék, hogy A SAJÁT MAGAM ÁLLTAL MEGTERMELT ALAPANYAGOT HASZNÁLOM. Profit szempontjából nagyon nem mindegy.
-
Zombye #2739 Hűű na várjá! Megpróbálom elmagyarázni, ha marhaságot írok javítsatok ki!
Ha azt szeretnéd, hogy egy adott gyárból más ne vásárolhasson, kakkor állízsd be az gyáradminisztrációnál, hogy "más faj kereskedhet e ezzel a gyárral" = NO.
ekkor a te hajóid tudnak szállítani a te gyáraidba, vagy akár más, idegen gyárakba is, csak tőled nem tudják megvenni. hogy csak a te gyáradba szállíthasson, az egy kicsit húzósabb téma, nekem nem is sikerül mindíg. Ezért csináltam azt, hogy lehetőleg minél több gyáram legyen 1 szektoron belül, mert így megadom a gyárnak, hogy a hajóim csak 0 kaput ugorhatnak, magyarul nem tehetik ki a szektoról a lábukat, minimumra állítottam az adott cikk pl EC eladási árát = 9 és a gyárban is a vételi árat szintén 9 cr. így, szinte biztos, hogy a te gyáradba mennek pl EC ért. Ezzel csak az a baj, ha ugyanabban a szektorban van más EC gyár is és esetleg itt túltermelés van, akkor előfordulhat, hogy ő is 9 ért adja az EC-t. Na, egyedül itt hibádzik a dolog, egyébként 95%-ban műxik a dolog.
Azt lenne még jó megoldani, hogy a bevásárló, ill. eladó hajóknak ülön lehessen állítani a JumpLimitjét, jó lenne, ha jumpdrive-t is tudnának használni, ja és az sem ártana, ha a szükségleteknek megfelelően egy hajó eladó és kiárusító hajó is lehetne. Ez utóbbit valami teladi scriptel megoldható, de ebben nem vagyok biztos.
Ami még marha jó lenne: Egy szállítóhjó csak akkor induljon el beszerző körútra, ha a beszerzendő cikkből pl Crystal-ból a raktárkészlet elért egy álltalam megadott konstans értéket. mert teljesen felesleges pl 287-es raktárkészletnér kockáztatni a hajó biztonságát, amikor biztos, hogy még jó ideig elég a nyersanyag. pl amikor eléri az 50 darabot, na akkor indul el, oszt vegyél. Hasonló kéne az termékértékesítő TS/TP hajóknál is. Ha teszem egy Mantába belefér 999 EC akkor nekem ne szaladgáljon 4 szektort 276 EC-vel a fedélzeten, mert ez raktérpazarlás, ráadásul 4x kockázati tényező. Najó legyen csak 3.5X-es. Akkor indulj el, ha a raktárkészlet eléri az állomáson tartózkodó TS/TP hajó rakterének a TELJES SZABAD KAPACITÁSÁT.
Ezekre tudtok valami megoldást? Mert már kezdenék belejönni a kereskedésbe, de ezek a dolgok nagyon fisszatartanak. Apróságoknak tűnnek, de szörnyen bosszantóak tudnak lenni.
Remélem nem írtam túl sok marhaságot -
#2738 Na, X2 guruk figyelem, bonyolult kérdés következik.
Ha én egy SPP-nél felteszem az árat 20-ra akkor gondolom a saját gyáraim is annyiért vásárolnak tőle, de hogyan oldom meg, hogy az idegeneknek ennyiért adja a sajátaim meg vihesség 16ért vagy ingyen? Van ugye, hogy be lehet állítani, hogy másokkal ne kereskedjen. Ekkor viszont gondolom alapanyagokat sem vesz másoktól vagy azt igen?
Mert tegnap vittem a Kingdom's Endbe egy Soyfarmot, két Soyery-t és két SPP-t (egy SPP már volt). Azt akarnám megoldani, hogy a többi gyáram alapanyaghoz jusson olcsón és gyorsan, de ha leviszem az árat akkor minden jött-ment elviszi az EC-t. Szóval azt kellene megoldani ha lehet, hogy csak az én gyáraimba szállítsák a cuccot és más ne tudja megvenni, viszont alapanyagot vehessen mástól is.
Na aki megértette a kérdést annak gratulálok, aki meg válaszolni is tud annak diploma kapásból. :)
Tipp: tényleg vigyetek Boron szektorba Soyerit (Soja Husk-ot csinál) és Soyfarmot (Soya Beans-et csinál, a Soja Husk alapanyaga) mert én is vittem két gyárat és maxra nyomtam az eladási árát, eladó hajót nem is vettem mellé és tényleg viszik, mint a cukrot. -
lammaer #2737 A Mass Driverrel kapcsolatban csak azt ne feledd el, hogy lőszer (mass driver ammo) kell hozzá, ami többnyire hiánycikk. Egyébként meg nem túl erős fegyver, bár a pajzsokon tényleg átmegy. -
team3 #2736 Hello mindenkinek!
Van valakinek X-BTF illetve X-tension játéka akitől meg is tudnám szerzni??? pl FTP, CD (postán), elmennék stb.... -
Romeo One #2735 Király. Akkor azt rakok a Nova hátuljára...
A szemét Spliteket én is egyre jobban utálom. Egy Argon szektor kellős közepén (Akeela's Beacon) veszik maguknak a bátorságot, és nem engednek dokkolni. -
Zombye #2734 A Mass drivernek pont az a lényege, hogy ÁTHATOL A PAJZSON,
és a burkolatot sebzi kapásból. Hogy mennyire hatékony azt nem tudom, még nem próbáltam ki.
-
Romeo One #2733 Back turretre jó a Mass driver? Vagy a lövedék fennakad a pajzson? -
#2732 Én is kérdeztem már többször, de szerintem senkinek. :(
Írták itt többen, hogy megveszik az Európai verziót ha megjelenik majd talán ők megosztják velünk. -
K.András #2731 Tényleg amit az x-sek csináltak trade command mk3-at, az nincsen meg valakinek??? -
#2730 Savred = Sacred ... álmos vagyok, megyek aludni :)) -
#2729 hát, ez pont olyan, hogy miért lehet a Savred Relic-ben lévő Space jewelry-ben eladni az Nvidiumot, s a mellette lévő 2 sektorban lévőkben miért nem :)) -
K.András #2728 Mondjuk azt még mindig nem értem hogy ringo moon-ban hogyan lehet argonoknak olyan 125-MW-s pajzsáruk amely cahoona bakeryt eszik...Egyik argon shipyardon sem lehet kapni,ergo nem ehetne nekik cahoonát... -
#2727 Én azt csináltam, hogy a Wasteland melletti Unknown Sektorban felhúztam egy SPP + BIOGAS + BOFU + ORE + SILICON + CRYSTAL + 125 MW SHIELD komplexumot, így egy rendszerben tudom legyártani a dolgokat (a GPPC gyáram Kingdom End-ben van, de azt is lehetett volna ezekkel egy helyre tenni, hogy a hajók ne rohangáljanak feleslegesen :)) -
K.András #2726 THX -
#2725 A Great Reef nevű Boron Sektorban (délen nyugaton a nagytérképen) -
K.András #2724 Te pontosan hol vetted a 125 MW-s pajzsgyárat???Olyat szeretnék legközelebb venni.
APPC meg BPPC gyáram már nekem is van csak egy GPPC-t kell majd beszerezni,egy lasertower gyárat is épitettem,a kb 50 egyéb gyár mellé. -
#2723 Ja az itt felsorolt gyárak (a GPPC gyár kivételével) kellenek a 125 MW-os Shield legyártásához:
EC = Crystal = Silicon
BOFU = Bio Gas
ORE
-
#2722 Néhány gyár gyártási adatai:
Shield 125 MW:
8h 20p = 1 db = (az hogy mennyi anyagból készíti pontosan, még nem tudtam megnézni)
Crystal Fab:
8p = 8 db = (az hogy mennyi anyagból készíti pontosan, még nem tudtam megnézni)
Gamma PPC:
20h = 1 db = (az hogy mennyi anyagból készíti pontosan, még nem tudtam megnézni)
BOFU Chem. Lab.:
1p 12 mp = 3 db = 18 EC + 1 BioGas
Bio Gas Fact:
1p 32 mp = 1 db = 18 EC
SPP:
1p 46 mp = 276 db = 1 Crystal
Ore Mine:
1p = 10 db = 80 EC
Silicon Mine:
1p 13 mp = 1 db = 24 EC
rájöttem, hogyha magam gyártom le a 125 MW-os Shieldet akkor(olcsóbb, gyorsabb, stb...)
ugyanez igaz a GPPC-re is, bár azt egy-két helyen nagyban (10 db TP oszt hajót vesz az ember akkor 10x annyit kap belőle :)) lehet venni. -
goyo2 #2721 Spacefly Collector használat:
Ion Disruptorral megbénítot őket és simán felveszed mint az összes többi cargo-t.
-
#2720 Na, akik amiatt idegeskednek, hogy nem tudnak leszállni a Loomanckstrat's Legacy-ban lécő kalózbázison azok ne idegeskedjenek tovább. (Hork elküldte a király kis scriptjét) Ugyanis itt is max. 2 db-ot lehet eladni és nem is 20kért az elsőt sem csak 16ért. A Space Jewellerykben (már amelyikben) szintén csak kettőt lehet eladni de itt magasabb az ár is és ilyen gyár van legalább 5-6. Szóval Nvidiummal nem érdemes nagyon foglalkozni, elég körülményes a dolog. :(
Jut eszembe Spacefly Collector hogyan működik? :) -
#2719 25MW gyárak:
Akeela's Beacon
Njy's Deception
Rhonkar's Clouds -
Asmodeus84 #2718 Amikor bedokkoltam akkor jött az: "All hail the family Rhonkar!...". A Spliteké az a gyár, a szektorleírásban írják, hogy majd minden faj képviselteti magát. Ugyanez a helyzet a Getsu Fune szektorban is. -
kisviku #2717 Javasolnék valamit.
Nézd meg hogy az adott hajódon a Command Console alatt a Pirate-k Friendly avagy Foe-ként vannak-e beállítva.
Én átállítottam őket Friendly-re mikor a Titannal megközelítettem és simán beengedtek, pedig előtte ha tehettem, mindig kiírtottam a kalózokat.
Azonban van itt egy dolog, amiben segítségre szorulok.
Bedokkoltam a pirate bázisra, vettem egy Life Support....csodát (nem minthat kellett volna) eladtam a 6 egységnyi füvet (space weed) és egyszer csak kilép a játék. Mondom magamban, mi van!?
Nem lefagyott,nem a desktopra *szott ki, és nem resetelt a gép, hanem ilyen szép lassan, mintha vége lett volna a játéknak, elsötétült és a főmenüben találtam magam.
Game over nem volt kiírva, de olyan mintha valmit rosszul csináltam volna? -
kisviku #2716 Úgy tudom Akeela's Beacon-ben Teladik és Argonok vannak.De ott valóban van 25 MW-os gyár.
-
kisviku #2715 Highlz= Highly
Magyar billentyűzet átka.... -
kisviku #2714 Igen, igen. Valahol, asszem boron szektorban böngészvén a Bulletin Board-ot "Highlz Classifield" anyaghoz jutottam a Khaak-okkal kapcsolatban.
Namost ez annyit tesz (kb 50 ezer creditért), hogy ezentúl nekem nem Unknown Enemy Ship-et jelez ki, hanem Khaak Scout, Khaak Cluster és Khaak Fightert valamint teljes info a fegyvereitől, pajzsról, stb-ről.Ja és a "hangosbemondó néni" is nevén nevezi a Khaak hajókat.
A rakétájuk valami....most nem jut eszembe, majd megnézem újra. -
#2713 Nekem vana hajómon Boost extender, meg SETA extender, meg egy két ilyen extra cucc, de hogy miként és hogyan kell használni az rejtéj (lehet, hogy alapba működik, de eltérő hatást nem találtam :))) -
Asmodeus84 #2712 Az Akeela's Beacon szektorban van egy 25MW-os gyár, de kell hozzá a Splitek jóindulata. Ezen kívül próbálkozz még bármely Split Equipment Dokkban. Van egy a Gentsu Fune szektorban is. -
Zombye #2711 4 óra 13 perc 51 másodperc
Itt kezdi el a kislány a gyárinfókat sorolni. Az SPP-vel indít.
-
Zombye #2710 Megvannak a computerhangok, 4 óra 1 perc 16 mp
-
Zombye #2709 Már 2 óránál járok, de eddig kompúterhangok még nem voltak, csak a különböző szereplők dumái meg a pilóták benyőgései.
-
Romeo One #2708 Gyár split-paranid szektorokban van. Egyikkel sem vagyok barát. Sajna nem tudtam venni, csak "S" hajót. -
Zombye #2707 "Wow. Akkor össze lehet dobni a magyar szinkront is..."
Elvile igen. Bár gondolom, ez úgy van megoldva, hogy ha pl. infót kérsz a Sun oil Refineryről, akkor a progi ebből a fileból a X-től Y-ig terjedő időintervallumot játsza le. Tehát a magyar szövegnek is ebbe az időszeletbe kéne beleférnie, bár ez valsz megoldható ki kéne próbálni.
-
hork #2706 spliteknél az equipment dock-okban, vagy vegyél L felszereltségű M3/TS/TP hajó(ka)t
25mw gyárat most kapásból nem tudok mondani -
Romeo One #2705 Nem tudja valaki, hol lehet 25MW-s pajzshoz jutni. A paranidokkal egyelőre nem vagyok cimbora, a kalózhajókon meg sosem maradt rajta...
A Nova meg elég védtelen nélkülük... -
Romeo One #2704 Wow. Akkor össze lehet dobni a magyar szinkront is...
:))) -
Zombye #2703 Megtaláltam!
A file helye, (legalább is nekem)
D:\Program Files\Enlight\X2 - The Threat\mov\
A filét meg úgy híjják, hogy 00144.dat.
Ez Egy szép hosszú windows media 9 hangfile, 9 perc híján 6 óra. Elvileg ebben minden dialektus, monológ és egyéb szöveg benne van, ami a játékban elhanzik.
-
Zombye #2702 Elvileg van egy nagy hangfile .dat kiterjesztéssel. Ez natúr MP3 elvileg abban minden hang benne van, elvileg az új dolgok is. Én egyszer egy khaak szektorban felszettem egy névtelen cuccot,ami kb úgy nézett ki, mint az XBF-ben a navigációs kompúter. De nem tudtam kideríteni mi is az.
Khaak fegyverekkel még nem találkoztam, pedig minden lelőtt hajó után bőszen nézem a radart, hátha kipottyant magából valamit, de eddig semmi.
Viszont tegnap 3 prate shipet is elfogtam, 25 mw-os pajzsal, és 1 db beta hept-el a fedélzeten. Ez nagyon tetszett. Most valami TL-re gyűjtök, még nem tudom, hogy Hercules, vagy Orca legyen. Bár még csak kb 11 milám van, így még ráérek gondolkodni.