ahhh
  • dronkZero
    "Az lehet, hogy az agyam nem tud különbséget tenni, de a tudatom igen."

Nem különválasztható a kettő, és tévedsz, nem tud különbséget tenni. Ráadásul az agyad csak lassan tanulja meg a valóság "szabályait", a gyerekeknél még sokkal sűrűbben vannak éber álmok, mert a tudatuk el tud menni a képtelenségek mellett, nem jön be a "de hát ez csak álom"-rádöbbenés, és nem csúszik vissza ébrenlétbe az illető.

" Egyébként mod csak hogy méred meg azt, hogy álmodik egy ember és mit?"

Esetleg megkérdezem? Azt, hogy álmodik-e vagy nem, azt meg agyhullámokból, szemmozgásból.

"csak nem vagyok hülye, tudom, hogy olyasmiket akartok mérésekkel igazoltatni, amiket jelenleg még nem lehet"

Megint mosod össze a dolgokat, ilyenről szó sem volt, nemtom, miért hadakozol ellene megint. Én ilyet nem mondtam. Abban biztos vagyok, hogy érzőidegek aktivitását ki lehet mutatni, de hogy ebből az agyban keletkezik-e tudatossá váló fájdalomérzet, azt még nem tudjuk vizsgálni. Úgy tudom.

"nem is fáj, csak úgy érzed."

Hát ez bizony így van. Minden érzeted fiktív. E'vvan. Nem közvetlenül érzékeljük a valóságot, hanem az érzékeink által közvetített, az agyunk által felépített virtuális valóságban létezünk. Minden, amit a tudatod felfog, fikció.

"Akkor lehet, tudom ezt vhogy szabályozni. Na és akkor mi van? Nem esik be az eső. lehet, hogy érdekes, de semmi több."

Nem értem? Persze, hogy tudod szabályozni, ha gondolkodsz, akkor ilyen, ha lefekszel aludni, akkor meg olyan. Meg ugye le tudsz menni "alfába", meg ilyenek. De szerintem az annyira nem meglepő, hogy az ember tudja szabályozni az agyi aktivitását... :P