ahhh
-
" A forrás determinálja, hogy a tudomány objektív-e vagy hagyja magát külső tényezők által befolyásolni."
Ezzel van bajom. Ennek semmi értelme a világon. Kinek van szüksége ROSSZ eredményre? Kinek éri az meg, hogy pénzt fizessen olyasmiért, ami nem vezet sehová? Mi értelme az olyan kutatásnak, ami nem objektív?
Azt érzem, hogy már megint képtelen vagy elszakadni az orvostudománytól... Ott talán a legtöbb az ilyen eset, ha érdekel, kifejtem miért, hosszú téma.
"Ha a tudós társadalom nem önellátó, akkor törvényszerűen korrupt."
A kutatás gyakorlatilag egy szolgáltatás, ami egy kérdésre keres választ. Nyilván aki fizet érte, az az igazságot szeretné tudni, neki kell valamire az eredmény. Rossz eredményre még mindig nem tudom, kinek van szüksége. Ki fizet azért, hogy használhatatlan információkat gyártsanak neki? Ahhoz nem kell kutatás.
"ha nem álltok ki az adott elmélet mellett, akkor a továbbiakban nem finanszírozom a tevékenységeteket."
Hát ezt tényleg nem tudom elképzelni, tekintve, hogy egy pénzes nemtudósnak semmi érdeke nem fűződik egy elmélethez, neki eredmények kellenek, amit fel tud használni.
Mondj már egy konkrét példát!
Meg mosódik össze (már megint) az alapkutatás a termékfejlesztéssel(feltalálással). Ami nem ugyanaz. Valahogy ketté kéne már választani.
"Talán nem véletlen, hogy alternatív eredmények szinte kizárólag ilyen független forrásokból származnak."
Hát valóban nem véletlen, mert azt nevezzük alternatívnak, amit senki másnak nem sikerült reprodukálnia, csak annak, aki reklámozza. Ha van egy kutatólabor, aki állítja, hogy elért egy eredményt, közzéteszi a kísérlet leírását, de ennek ellenére a világon senki másnak nem sikerül azokat az eredményeket hoznia, akkor azt az eredményt hamisnak tekinthetjük.
Namármost az az "eredmény" válik alternatívvá, amit annak ellenére megpróbálnak eladni, hogy gyakorlatilag kiderült, hogy nem is igaz.
Ezt a gondolatmenetet kérlek rágd át jól, mert itt van a kutya elásva, véleményem szerint ezzel nem vagy tisztában, és emiatt van nézeteltérésünk.
"Te is olvastál már Indexes híreket, ahol tudósokra hivatkozva szajkózták hogy mindenki oltassa be magát, meg hogy járjunk mind biciklivel különben itt a világvége... "
Jajmár az oltásfóbia... tájékozatlanságból ered.
A sok fasz elkezdett riadozni, hogy húúú, higaaaany, meg húúúú teszteletleeeeen, aztán gyakorlatilag annyi van, hogy most nem egy 4-5 évvel ezelőtti szezonális influenzát tettek az oltásba, hanem egy 30 évvel ezelőttit. Azt aztán gecire tesztelni kell... Ebből volt az egész hisztéria. Amit nem tudósok keltettek, hanem az ostobák, félelemből. (Ugye minden félelmetes, ami ismeretlen, alapvető pszichológia.) Érdekes módon én sem a járványtól, sem az oltástól nem fostam magam össze.
Emellett az meg hadd ne a tudomány sara legyen már, hogy a média azt hazudik amit akar!
És még egyszer:
"mindenki oltassa be magát (...) különben itt a világvége"
Érdekes, NWO topik meg attól zengett alternatív köcsögökre hivatkozva, hogy NE oltassuk be magunkat, mert különben világvége, meg agycsippelés...