ahhh
  • dronkZero
    ""Csak azokak fura, hogy vannak bizonyos témákhoz ténylegesen értő emberek, akik maguk az égvilágon semmihez nem értenek."

Ebből egy mukkot se értek. Leírnád még egyszer, érthetően?"

Kifejthetem bővebben, de nem fogsz neki örülni. Akkor most nem fogok finomkodni, nagyképű leszek és nyers.

Nekem van egy szakmám, amihez értek. Én el tudom képzelni, hogy másnak is van szakmája, amihez ért, és ha a témába vágó dolgokról nyilatkozik, akkor az az állítás elfogadható, helyes.
    Magamból indulok ki.

Akkor szoktam vitába bocsátkozni, amikor a szakmámba vágó, vagy azt érintő kérdésekben valótlanságot állít, vagy hülye véleménye van valakinek.

Ekkor jön az válaszként, hogy az, amit én mondok, az is csak egy vélemény. Hát pedig nem.
    Aztán jön az, hogy nem HISZITEK EL, amit mondok.

Na itt jön be az, amit próbáltam felvázolni:
    Ha valaki ért valamihez, akkor az el tudja fogadni, hogy más meg máshoz ért. Mert magából indul ki.
    Ha valaki nem ért az égvilágon semmihez, annak viszont erősen meglepő lehet, hogy más meg ért bizonyos dolgokhoz. Elképzelhetetlennek tartja, mert ugye magából indul ki, és ő maga meg semmihez sem ért. Mivel tudása nincs, csak hite, így úgy gondolja, másnak is csak az lehet.
    De a világ nem így működik.

Természetesen véleménye annak is lehet, aki nem ért semmihez, csak pontosan annyit is ér maga a vélemény is.