ahhh
-
Nem jövőbelátásról beszélek, hanem érzékelésről. Honnan érzékelünk, mi irányítja az érzékelést, mi irányítja a kutyák esetében az érzékelést? Érdekes, hogy oldalnyi bejegyzéseket írtatok arról, hogy a központi idegrendszer irányítja az érzékelést, most meg azt írod, nem játszik szerepet ebben az agyuk működése, nem az agyukkal látják..Ki a fene mondta, hogy látják? Érzékelik, lassan írom, hogy megértsétek: É R Z É K E L I K. Hogy is képzelitek ti a jövőbelátást? Lehet, hogy csak ennek a szónak az értelmezésével van gond. Én jövőérzékelésnek nevezem, hogy érthetőbb legyen, mire gondolok. Ilyen értelemben pedig szerintem lehetséges jövőt érzékelni. Intuíciónak, megérzésnek...stb nevezik, de mindegy minek hívják.
Szabolcs: Nem írtam, hogy minden tudományos eredményt elvetnék, sőt azt sem, hogy elvetem. Megkérdőjelezek dolgokat. Azt viszont írtam, hogy nem vagyok a tudomány ellen, csak vannak dolgok amiket nem ismer így "igaz kijelentéseket" sem tehet velük kapcsolatban. Illetve bizonyos esetekben helytelen pár tényezőből általánosítani. Nem minden esetre húzható rá sablon.
A kutyák esete pedig szerintem azért rá mutat arra, hogy az agy azon állapotában, amikor théta agyhullámok keletkeznek ha mellékterméke a folyamatnak akkor is, nem csak hallucinációkra képes, hanem arra is, hogy máshogy érzékelők legyenek. Máshogy érzékelik a világot, de nem feltétlen igaz, hogy álmok és nem valóságosak ezen érzékelések. Itt tonnányi bejegyzés volt erről a dologról, hogy az agyunk átverhet minket, főleg elalvás előtt, ébredés után amikor bizonyított a tudomány által, hogy az ember agya is olyan módon működik, hogy théta hullámokat termeljen. Megint nem írtatok semmi konkrét cáfolatot...
Lehet, hogy ti is fáradtak vagytok, de én is kezdek fáradni attól, hogy nem írtok jellemzően konkrét példákat, eredményeket sem válaszként, sem cáfolatként, csak vagdalkoztok a levegőbe....Ha felmerül valami, ami megkérdőjelezhet bizonyos véleményeket, akkor jön a hülyézés konkrét cáfolat helyett?
Nos konkrét kérdések Chris: Milyen működésbeli eltérés eredményezi azt, hogy milyen típusú agyhullámok termelődnek "melléktermékként" az agyban? És mi szabályozza ezen folyamatokat? Azt is az agy maga?
Ja Szabolcs: Mit beszéltünk meg? Nem beszéltünk meg semmit, csak vázoltatok egy nézőpontot: az agy mint fő "átverő" készülék...(konkrétan rólam lett írva, hogy becsap az agyam és pont, meg az alvási paralízis, meg hasonlók) Én pedig állítom, hogy nem mind átverés amiről azt állítják...És van más lehetséges indoklás is erre nem csak elmebetegség, meg hasonló "jól bevált" sablonizált tézisek...
Még a pszichológia egészét sem utasítom el, csak bizonyos állításait megkérdőjelezem, főleg mivel konkrétan rám vonatkoztatva "támadtatok" velük. Én ezt jogos önvédelemnek inkább nevezném, mint logikátlan viselkedésnek...Miért bólogattam volna, hogy igazatok van és elmebeteg vagyok, ha egyszer nem vagyok az? Provokáltatok én védekeztem ennyi...
Azt pedig elismerem, hogy idegességemben és dühömben nem fogalmaztam mindig pontosan és néhol talán tényleg logikátlanul reagáltam, dehát erre hajlamos bárki, ha ilyen agresszíven letámadják és gúnyolják (tisztelet a kivételeknek, akik nem "hülyéztek").
Átgondoltam, és visszajöttem, mivel ha a leírásaim csak egyetlen embernek is segíthetnek abban, hogy neki ne kelljen majd mindazon bántásokon végigmenni, amiket én kaptam, mert megértik, vagy csak elgondolkoznak azon, hogy oké, lehetséges akkor már érdemes volt írnom erről...Akkor meg, ha én sem kapok több durva bántást a "valóságotok" miatt, akkor főleg....