ahhh
-
Nem emlékszem ilyenre, sőt arra sem, hogy ezt kérdeztétek volna, azt viszont tudom, hogy egy pszichiáter első kérdései között szerepelne. Nekem meg nincs kedvem ahhoz, hogy alapból "hátránnyal" indulhassak. Azt rendszerint már nem szokták megkérdezni, ami a lényeg lenne, hogy egyéniségileg abszolút különbözőek vagyunk ő és én.
Mellesleg ennek kapcsán van kialakult képem arról, hogy hogy működik a "gyakorlati pszichiátria". Én azt láttam, hogy emberi törődések többet segítettek relatíve, mint gyógyszerek. A gyógyszerek tüneteket szüntettek meg, aminek megvoltak az előnyei, de függőséget is okoztak, aminek viszont ha úgy adódott a helyzet, hogy nem volt gyógyszer sajna ilyesztőbb tünetei lettek. Tudodm, ez szubjektív hozzáállás, de némileg visszatartó erő.
Pszichológiához egy egyszerű kérdés: ha egy ember mint én akkora IQ-val rendelkezik, ami miatt az emberek között gondolkodásmódban "kissebbséghez" tartozik, (Bár én magam nem szeretem ezt a szót, de gondolkodásmódjában zseninek nevezik.) hogyan lehetne rá a sok átlagosabb ember alapján megállapított téziseket logikában, egyebekben ráhúzni? Nekem gyanús, hogy sehogyan, hiszen annyira más a logikai gondolkodása hogy alapvetően majd egész élete során eleve "kilógott" a többségből...És még csak nem is tehet róla, hiszen így született. Nos hogyan lehetne egy ilyen szinten másképp gondolkodó embert az átlagos sablonok szerint "megvizsgálni" és átlagokon alapuló "sablonokat" az ő esetére alkalmazni? Szerintem nem lehetne. Egy ilyen ember valszeg jobban ismeri saját magát, a saját gondolkodásmódját, mint az átlagos elméletekből kiindulók....