ahhh
-
remark #686 Amit leírtam hogy létezik, az létezik. Amiről leírtam hogy nem létezik, de jó lenne, az meg nyilvánvaló hogy nem létezik. Szóval mit akarsz ezzel mondani hogy amiről beszélek, az nem létezik?
Az emberiség annyiban tudomány feletti, hogy kizárólag az képes a tudásunkat bővíteni, valamint rendelkezik a tudomány által meg nem fogalmazott tudással is. Ez evidens pl. annak aki életében olvasott már könyveket.
Az a véleményem hogy jelenleg nem aknázzuk ki az emberiség valóság-megismeréssel kapcsolatos potenciálját, hogy ebben a tudomány hibás megítélése is közrejátszik, leírtam miként lehetne ezen változtatni, hogy milyen paradigmaváltás azaz hozzáállásbeli változás lenne szükséges, felvázoltam hogy milyen módszer-alternatívát lehetne felhasználni a valóság megismerésére. Leírtam részletesen hogy milyennek látom és hova pozicionálom az embert, hogyan látom annak tudományhoz és a valósághoz való viszonyát, miként kapcsolódik a valósághoz és hogyan szerez arról ismereteket. Definiáltam egy halom mindent, mint pl. hogy a tudomány az egy eszköz, hogy a tudomány nem abszolút hanem csak annyit árul el hogy az ember milyennek látja a valóságot. Meg még vagy 10 tonna témához tartozó elképzelést írtam le, nagyjából egy komplett világnézetet darabjaira szedve.
Te meg most hirtelen berúgod az ajtót és bekiáltasz: "honnan jött ez? mitõl lett ilyened?" Onnan jött, hogy én én vagyok. Én így látom a dolgokat magamtól. #668-ban felvázoltam azt amit a világ megismerésére alkalmazható módszerekkel kapcsolatban gondolok. Ha alkalmazom is a felvázolt elveket, akkor azok olyan nézeteket eredményeznek, melyeket leírtam eddig.