ahhh
-
remark #671 Ezek szerint te azt hiszed, hogy egyetlen ember képes elsajátítani minden tudást amit az emberiség idáig megszerzett.
Nem hiszek én ilyen hülyeséget. Arról vagyok meggyõzõdve hogy jelenleg nem a bennünk rejlõ potenciál kihasználása a cél. Bennünk emberekben több rejlik annál mint amit jelenleg kihasználunk. Egyéni szinten is, de ha olyan egyének alkotnák a társadalmat melyben mindenki kihasználja legjobb tudása szerint a benne rejlõ lehetõségeket, akkor ebbõl a társadalom maga is profitálna.
Azért majdnem jó a megközelítés, csak az egy ember világképe sokkal kevésbé lehet komplex mint a tudományos világ által elfogadott világkép.
Nem egy emberrõl beszélek, hanem az emberrõl.
Ahogy egy ember a tudományos világ által leszögezett dolgok összességét sem tudja fejben tartani, úgy ez az egész megközelítés, hogy egy ember majd mindent tud, ez teljesen értelmetlen, ergo még szép hogy nem errõl beszélek.
Pontosan ezért szükséges a specializáció, mely az én elméletem értelmében egy olyanfajta speciális specializáció lenne, mikor mindenki pontosan arra specializálódna amiben õ kimagasló teljesítményt képes elérni. Azaz végeredményben nem specializálódna, hanem szimplán hagynánk-elõsegítenénk hogy kiteljesedjen.
Jelenleg nem e fele haladunk. Jelenleg az egyen-droid-birka-ember futószalagon történõ legyártásának tökéletesítése a civilizációnk célja. Borzalmas irány ez.