ahhh
  • dronkZero
    #663
    "Van valóság és van megismerés a tudományon kívu"l is. "

    Valóság van. Megismerés nincs. Ha valamit megismersz, és az a valóságban tényleg úgy van, akkor azt más is meg tudja ismerni, tehát a megismerésed folyamata egy tudományos ismeretszerzési folyamat volt.

    Én meg ezt mondom, hogy minden objektív információdat úgy szerzed a valóságról, ahogy a tudomány.

    Tehát nem, nincs megismerés a tudományon kívül, legalábbis nem az objektív valóságról.

    Ez nem "A Tudomány", amit meg szoktatok személyesíteni. Arra akarok rávilágítani, hogy a mindennapi életben is ugyanazt a tudományos módszert alkalmazod, amit próbálsz ledegradálni már nemtom hányadik oldalon keresztül.

    Ha azt mondod, hogy "a fiókban van 3 villa", kinyitom, megnézem, megállapítom, hogy tényleg, akkor ez a folyamat pontosan ugyanaz volt, mint mikor Newton azt állította, hogy minden test megőrzi nyugalmi helyzetét, vagy e.v.e.m.-t, hacsak egy erőhatás ennek megváltozására nem kényszeríti.
    Csak a kijelentés témája más.

    Én ezt próbálom meg megmagyarázni, isten tudja mióta, hogy a tudományos módszer nem egy akadémikus marhaság, hanem egy teljesen hétköznapi dolog, amit minden ember használ.
    És az egyetlen módszer arra, hogy valamiről megbizonyosodj.

    "Talán feltu"nt már hogy pl. az NWO topic-ban rendszeresen elhangzik ez a mondat. De persze mi annak az ellenkezõjére hivatkozunk mint amire te. (Amit az emberek többsége valóságnak gondol az nem több mint illúzió, azaz kvázi csak egy álom.)"

    Aha, csak az NWO topic pont arról szól, hogy az elmebeteg 1% próbálja a saját torz valóságát rákényszeríteni a maradék 99-re, és háborog, hogy hülyének nézik.
    A legnagyobb gond meg az, hogy mindezt olyan tételekre építik, ami cáfolható, sőt, bizonyosan cáfolt. Okkultist erre a legjobb példa. Beszél egy csomó mindenről, amit nem ért, és mivel nem érti, hülyeséget vezet le belőle.
    A másik véglet Saintgerman, ő meg szimplán elmebeteg. Az a hüllőemberes faszság azért már minden határon túlmegy. De ez nem NWO, hagyjuk.

    "Az WTF az én esetemben az az esemény volt, mikor elõször döbbentem rá hogy a valóságnak az a modellje/képe mely akkor alakul ki az emberben mikor az információt a szokásos forrásokból veszi (iskola, média, cégek, kormányok stb.) egyszeru"en nincs összhangban a megtapasztalt valósággal."

    Azért nem ártana különválasztani az eseteket. Az (általános és közép-)iskola csak a felszínt kapirgálja, mert az intelligenciabeli szórás nagy, és vannak dolgok, amit nem mindenki képes felfogni. Középiskolában már volt egy szűrő, bele lehet menni mélyebben a dolgokba. Felsőoktatásban meg egy-egy adott témakör a lehető legrészletesebben megismerhető.
    Ha valami nincs fedésben a valósággal, annak általában az oka az, hogy az információid a legprimitívebb modellből származnak, ami pl általános iskolás szint. Erre a gyógymód meg az, hogy mélységeiben utánanézel.
    Egyszerűen nincs ÉRTELME relativitáselmélettel traktálni egy olyan embert, aki még Newtont sem _képes_ felfogni. Ebből az következik, hogy az iskolában a legegyszerűbb, ebből kifolyólag legPONTATLANABB tudományos modelleket tanítják. De ez nem ok a hőbörgésre, emellett előtted a lehetőség, hogy a dolgokat mélységeiben megismerd.
    Az meg már csak hab a tortán, hogy a tanári szakma kontraszelektív, és azok mennek tanárnak, akiknek nem volt jobb ötletük. Így simán előfordul, hogy az iskolában olyan ember tanít, aki maga sem érti. (Én láttam ilyet személyesen. Mondjuk nem is sokáig volt tanár)

    Média és politika meg teljesen más téma. A szándékos hazugság még jóhogy nincs fedésben a valósággal.

    "az ember fogta és újraalkotta a valóságot."

    Nem a valóságot, hanem a saját viselkedését, amit tudatosan szabályoz amúgy is. Ez nagyon nagyon erőltetett, hogy a "valóságot változtatta meg". Mintha legalább teret görbítene, vagy valami...

    Úgy beszélsz erről a valóságérzékelés befolyásolásáról, mintha arról beszélnél, hogy odébb raksz egy ceruzát. Ez nem ilyen egyszerű.
    Például az anyanyelv szerintem sokkal inkább befolyásolja a gondolkodást, mint bármilyen külső manipuláció.

    Ráadásul olyan dolgokat mosol bele ebbe a témakörbe, aminek már valójában nem sok köze van hozzá.

    Tehát az, hogy a füledből érkező információt az agyad hallható hangként érzékeli, annak semmi köze ahhoz, hogy igaz kijelentést hallasz, vagy hazugságot. Nem ugyanaz az eset. Így nem is nagyon akarok reagálni, mert így elég zavaros és zagyva.