ahhh
  • Anaid
    "ÉN nem változtatom az álláspontom. Amit a tudatról, észlelésről, agyban tudatosuló valóságmodellről írtam, az a tudomány mai álláspontja. Idegsebészeté ÉS pszichológiáé, együtt. Én ezt fogadom el."

Megteheted. Végül is, mit tesz a pszichológai? Megvizsgál 100000 emberből 1000-et és általánosít. Sok betegségnél a pszichológia is egyazon tünetcsoportokat sorolgat fel és kijelenti, hogy lehetnek kivételek, meg hogy nem biztos. Mit mond egy agykutató, idegsebész? Azt, hogy egyénre levetítve nem lehet az agyműködéssel kapcsolatban törvényszerűségeket megállapítani, mert egyéni szinten minden agy másmilyen. Az idegsebészet nem tudta sok esetben rendbehozni a működést balesetezett embereknél, az agyuk mégis megoldotta a problámát. Keveset tudunk még. Lényeges a tudomány, de nem annyira objektív, mint ahogy a te saját agyad elképzelése szerint kellene hogy legyen.
    Emlékezz, te írtad, hogy jó eséllyel meg tudja saccolni az orvos mi bajom van...Nem azt írtad, hogy 100%-ig meg tudja mondani, mi van és mi lesz. Olyan természetes folyamatra, mint amelyet az emberi máj produkál, hogy újra "teremti" egy részből saját magát pár héttel ezelőtti tudományos film alapján nem tudják, hogyan és mitől van. Sok van a világon, melyet a tudomány nem tud még. Ne legyünk már elszállva önnön okosságunktól!