ahhh
-
"Milyen körülmények között gátol engem bármiben is az a nézet hogy az általam és az emberiség más tagjai által érzékeltek meghaladják azt amiről a tudomány képes állást foglalni?"
Oh, felfogtam. Te abban a hitben élsz, hogy a valóságot érzékeled. Milyen kis naív...
De már erről is írtam anno. Az agyad felépít egy modellt, amiben elhelyezi magát. Ez tudatosul. De ez nem a valóság, csak egy arról mintázott kép. Semmivel sem valóságosabb egy álomnál. Csak épp jó korrelációban van a valósággal. De nem maga a valóság.
Pontosan ezért használhatatlanok a személyes tapasztalatok tudományos szempontból. Mert nem a valóságról szólnak.
Amikor "bugos" a modell, akkor történnek az ilyen testen kívüli élmények, deja vu, hallucinációk, stb... A testen kívüli élmény pont arról szól, hogy a tudatod saját magát rossz helyre teszi a modellben.
De mi lenne, ha az ilyesmit nem nekem kéne oldalakon keresztül bepötyögni, hanem vennétek a fáradtságot, és utánaolvasnátok magatoktól? Tudom javasolni a korábban említett pszichológia tankönyvet, ha érdekel titeket a téma...