ahhh
-
remark #580 Sokszor van hogy úgy érzem elbeszélünk valakivel egymás mellett. Most nem ezt látom, hanem azt hogy nem érted a kettőnk álláspontja közötti különbséget. Nem gondolom magam bölcsésznek, hanem mérnöknek. A tudomány szerepe nagyon egyszerű és számomra világos. Amit nem fogadsz el, az az, hogy a valóság ennyiben nem merül ki, hanem az ennél jóval több. Levezettem már párszor hogy mindez miért van így.
Még egy utolsó dolog. Egyszer az egyik felvetésemre úgy reagáltál hogy azokat a felvetéseket ne keverjem bele mert azokról a tudomány nem mondd semmit, kvázi azt mondtad hogy azokkal a dolgokkal kapcsolatban nem lehet semmit a tudományon számon kérni amiről nem állít semmit. Ez teljesen rendben van és ez így helyes, egyetértek.
De ebből világosan következik, és neked is látnod kellene, hogy a valóság annál jóval több mint amiről a tudomány állít dolgokat. Valamint az is nyilvánvalóan következik ebből, hogy ha ÉN képes voltam ezekkel a tudomány hatáskörén kívülálló dolgokkal kapcsolatban bármit is mondani neked, akkor én képes vagyok a valóság ezen részének értelmezésére, megismerésére, attól teljesen függetlenül, hogy a tudomány ezen dolgokkal kapcsolatban egyelőre néma marad. És mivel én is és te is emberek vagyunk, ezért lehet hogy néha virágnyelven, lehet néha versbe szedve (most direkt használom ezeket a kifejezéseket), de tudunk a felvetett dolgokkal kapcsolatban érdemi tárgyalást folytatni.
Tehát összefoglalva: világos a reláció: a valóság a legnagyobb halmaz, amiről az ember képes állást foglalni az egy kisebb halmaz, és amiről a tudomány képes állást foglalni, az a legkisebb halmaz.
Ezt a tudományos metódus híveinek fel kellene fognia, mert különben óriási tévedések áldozatai lesznek!!