ahhh
  • sz4bolcs
    "Az AIDS definíciója az, hogy ha pl. egy kaposi-szarkóma beteg HIV pozitív, akkor AIDS betegnek nevezzük és a betegség kialakulásáért a HIV vírust tesszük felelőssé, ha HIV negatív akkor szimplán kaposi-szarkóma betegnek hívjuk és a betegség kialakulásáért a betegség hagyományos okait tesszük felelőssé."

-Én ezt a mondatodat értelmeztem félre úgy, hogy a két betegség közt annyi a különbség, hogy az egyiknél jelen van a hiv vírus, a másiknál nincs.

wikiről hadd linkeljem be a betegség szakaszait:

A betegség lefolyása öt szakaszra osztható:

* 1. szakasz – HIV fertőzés utáni 3-4 hét a HIV vírus lappangási időszaka, a beteg nem AIDS-es.
    * 2. szakasz – Primer vagy akut HIV tünetegyüttes – a HIV fertőzést követő 3-6 hétben lép fel. Tünetei: átmeneti nyirokcsomó-megnagyobbodás, láz, fáradékonyság, rossz közérzet, izomfájdalom és kanyaró szerű bőrkiütések. A fertőzöttek 1-2 hét elteltével hirtelen tünetmentessé válnak.
    * 3. szakasz – Krónikus tünetmentes HIV betegség – Semmilyen klinikai tünet nincs, az immunrendszer funkciója kielégítő, közben a vírus szaporodása változatlan mértékben zajlik, a CD4+ T limfociták száma folyamatosan csökken. Ez az állapot 3-8 évig tart.
    * 4. szakasz – Tünetes HIV betegség– Megjelenik a krónikus, megmagyarázhatatlan hasmenés időszaka, és tovább tart, mint egy hónap. Nyirokcsomó-megnagyobbodás, fogyás, lázrohamok, éjjeli izzadás, szájpenész, övsömör.
    * 5. szakasz – Kifejlett HIV betegség, AIDS stádium – Megjelennek a toxoplazmák az agyban, gombás fertőzések a bőrön, bronchitis és/vagy tüdőgyulladás, Kaposi szarkóma. Ezt a szakaszt nevezzük AIDS betegségnek. Ennek átlagos időtartalma 6 hónaptól 2 évig terjed, melyet halál követ.

Ha úgy van, ahogy a hozzászólásod végén írod, hogy "nem a hiv okozza az immunhiányos állapotot" ezt könnyen lehetne bizonyítani azzal, hogy összevetjük a számokat, hány hiv-fertőzöttnél, és hány nem hiv-fertőzöttnél fejlődik ki az immunhiányos állapot, amit aids-nek hívunk.

Lehet megint félreértettem valamit, akkor elnézést. :)