ahhh
-
Na de kérlek, mik voltak az eddig vázolt alternatívák? Képzelgés, elmebetegség, agyi rendellenességek. Volt más is? Már megbocsáss, de nem tiltakozna ez ellen minden ember, hogy ilyeneket kenjenek rá, főleg, ha nem hülye? Ja igen a huzat, légmozgás. Eddig talán ez volt az egyetlen, ami nem volt "sértő" egy "normális" embernek. Te hogy reagálnál, ha ilyesmiket vázolnának, hogy mi volt a baj? Közben meg tudod, hogy jelenleg elkeseredettségen kívül semmi bajod? Na tényleg komolyan, hogy reagálná le egy "normális" ember?
Ha meg egy tudományos fórumon nem lehet arról beszélni, hogy vajon mi okozhatott olyan jelenségeket, amik nem egyszerűek, akkor az szerintem csak annyit jelent, hogy a tudományos szemléletetek igencsak bizonyos területre korlátozódik és nem nyitott semmire és nem megfejteni akarja az ilyen jelenségeket, csak tagadni. Lehet, hogy tévedek, sőt remélem, hogy igen. Ha bármelyikőtök fölényes lekezelés helyett konkrét tényeket sorolt volna fel, pl. fizikai törvényeket, egyebeket, amik eleve cáfolják, hogy megtörténhetett-e ilyesmi, akkor "meghajoltam" volna. Épp úgy vaktában lövöldöztetek, ahogy rólam állítottátok. Én nyitott vagyok a tudományos magyarázatokra, eddig nem nagyon olvashattam tőletek ilyet. Amiket felsoroltatok, nem illettek rá az esetemre. Ennyi.
Az, hogy arról beszélünk, hogy bizonyos hatás megváltoztathatja-e az idegrendszer működését átmenetileg nem azt jelenti, hogy az illető elmebeteg, vagy szervi sérülése van, sőt még csak azt sem, hogy maradandó. És nincs kizárva a kivülről jövő hatás sem.
Nem építek várat, csak a felsorolt ötletek nem fedik a megtörténteket.
Egy egyszerű példa: furcsa érzéseim voltak, bizsergés...stb, de ezek az érzések mindig megszűntek, ha a testem vízben volt. Miért múlna el egy betegségből eredő probléma attól, hogy a testet más közeg, a víz veszi körül? Ilyenről még nem hallottam. "Csak" ezt tapasztaltam. Ha vízben volt a testem, minden ilyen általatok képzelgésnek nevezett jelenség megszűnt. Hát kicsit érdekes. Máshogy működik az agyam, ha vízben vagyok, meg másképp, ha nem, ne haragudj, de ez nekem totál nem hihető.
Inkább tűnik érzékelésnek, mint elmebajnak, mint tanult fórumtárs a paratopicban megjegyezte. És itt jön a képbe az elején kifogásolt egyéni tapasztalat nem megbízható dolog, amin kapásból kiakadtam....
Lehet, hogy nem mérhető, lehet hogy igen, amiket érzékelek, de vízben megszűnnek. Ez sokkal inkább tűnik külső hatásnak, amire valamiért érzékeny voltam, vagy vagyok is. Ha annyira jártasak vagytok a fizikában, vázolhatnátok, milyen hullámzások, sugárzások vannak, amikre igaz, hogy vízben máshogy terjednek, mint levegőben (mind?), vagy mi a különbség a levegőben lévő részecskék töltése és a vízben lévőkéhez képest, vagy mittom én. Ha nekem nem elegendőek ehhez az alapjaim, nektek igen?