ahhh
-
Kiforgatod a szavaimat. A személyes tapasztalat nem álomvilágot jelent, akkor sem, ha nem lett lemérve. Ne sablonizálj mindent.
Felesleges erről vitázni, nem minden embernek egyforma a "valóság".
Egy sivatagban élő ember sem tudja milyen a számítógép, de nem hal szomjan, annak ellenére, hogy csak tapasztalati megfigyelésekből tudja, hol rejtezik víz, hol meg nem és baromira nincsenek műszerei....Na bumm, ennyit a tapasztalati megfigyelések általad vázolt megitéléséről, hogyaszondtad megbízhatatlanok...Ja, persze megbízhatatlanok, max. csak életet menthetnek. Állításod megcáfolva. (Szerintem) Szegény sivatagi emberkének sorold már el, hogy amit megtapasztalt és hisz benne, az teljességgel tudománytalan hozzáállás....Tutkóra nem fogja érdekelni, max. kinevet vagy éppen felháborodik és közli, hogy hülyeség. De természetesen ez is csak egy totál logikátlan példa részemről és megint összemosom a szezont a fazonnal....Ja persze...Mindenesetre egy biztos az a pacák a sivatagban nem fog arra várni, hogy műszereket kapjon és a tudomány segítségével találjon vizet, mert addigra szomjan halna...
A tudomány pedig igenis felelős bizonyos mértékben a felfedezéseiért, vagy szerinted jogos etikailag a Biblikus "mosom kezeimet" nézőpont?
Nem vagyok a tudomány ellen a látszat ellenére sem, de erkölcsi felelősség minden területen kellene, hogy legyen. Sarkított példa: ha azt kérnék tőlem, írjam le, hogy lehet szerintem bizonyíthatatlanul megölni egy embert, nem fogok tippeket adni....Ne mond nekem, hogy pl. a fegyverek tökéletesítésén dolgozó tudós emberkék nincsenek vele tisztában, mire akarják használni a felfedezéseiket...Bizonyos esetekben az ilyen szöveg csak takarózás...Tisztelet a kivételnek.