ahhh
-
"Nem az én adatom, és eddig 1 forrásból hallottam csak, hogy az orvostudomány által alkalmazott bevált gyógymódok többsége nem igazolt tudományosan. "
Félreértelmezés. Rosszul emlékszel. Az gyógymódoknak két(három) fő fajtája van: az egyik a bizonyíték-alapú orvosság, a másik a tudomány-alapú orvosság. Az első csoport az, amit nem tudjuk, HOGYAN hat, de hat. A másik csoportba az kerül, amit pontosan tudunk, hogyan hat.
Tehát helyesen úgy hangzik az állítás, hogy az orvostudomány által használt gyógymódok feléről tudjuk csak pontosan, hogy milyen hatásmechanizmussal működik.
És itt említeném meg a harmadik csoportot, az alternatív gyógyászatot, ami be azok a gyógymódok tartoznak, amelyek egyik előző kategóriába sem férnek bele. Tehát fogalmunk sincs a hatásmechanizmusról, és nem igazolt a hatásossága. Ezek után van értelme erőlködni az elternatív gyógyászattal? Mikor eleve az az alternatív gyógyászat definíciója, hogy "nem működő gyógymód"?
"Van itt ellentmondás bõven, ezért segítek, értsd úgy, hogy az orvostudomány maga jelöli ki hogy mely bevált gyógymód engedélyezett és mely nem. "
Megint kevered az orvostudományt az alkalmazott orvoslással. Innentől nincs értelme a mondatnak.
"Tehát csak azért mert Lenkei vagy Zeitgeist, attól még valami nem rossz. Attól rossz, ha nem tudod értelmezni!"
Miért, szerinted az mi, ha nem értelmezés, hogy elolvasom/megnézem, majd utána megállapítom, hogy túlzás?
"Ha pl. megnézel egy filmet mely próbára teszi az elveidet/ismereteidet azáltal hogy végig fals dolgokkal traktál, akkor a film azért jó, mert megbizonyosodhadsz benne, hogy jól érted amit értesz, és nem tudnak félrevezetni. Aki szemfüles, az MINDENBÕL tanul."
Igen, pontosan. És mikor ezeket a tapasztalataimat elmondom, akkor én vagyok a hülye...
"Egy példán keresztül mondjuk? Mi a véleményed az AIDS nevu (jelenlegi tudásom szerint kamu-) betegségrõl?"
Csak mainstream. Már hogyhogy kamu? Nem halnak meg emberek AIDS-ben?
Emellett tudni vélem, hogy hogy néz ki a vírus, ilyen szőrös golyóféle a proteinváza. Az is kamu?
Egyébként az ilyen dolgaidtól kaparom le a falat... Oké, oké, elismered te az orvostudomány eredményeit...csak a legújabbakat nem. Most..ez normális?