ahhh
-
"Saját, nem személyes. Lehet fogalomzavar, de azt akartam kifejezni, hogy a közvetlen ismerőseim között többen is vannak akik betegek, és az orvos a probléma megoldása helyett tünetkezelés céljából olyan mennyiségű mérget ír fel amennyi a szervezetet hosszútávon károsítja."
Akkor minek szedi be?
Esetleg megéri neki a bevitt "mérgek" hosszútávú káros hatása a nélkülük bekövetkező rövid távú halállal szemben?
"Nem azt állítom hogy az orvoslás minden esetben rossz, azt állítom (jézus, már tizedszerre írom le ezt a mondatot) hogy ne tulajdonítsunk neki a kelleténél nagyobb jelentőséget."
Én nem tulajdonítok neki kelleténél nagyobb jelentőséget. Az orvostudomány a bevált gyógymódok összessége.
Ellenben nem kéne elbagatellizálni, mert _minden_ biztos tudásunk a tudomány eredménye. Nem jósoké és varázslóké.
""Csak mert érdekelne, hogy mire alapozod azt, hogy az orvosok mindenkit antibiotikummal tömnek?"
Sok mindenre. Dokumentumfilmek, könyvek,"
Ja, aha. És azt mondod, hogy nem nyaltad be a propagandát. Most szólok: de igen. Tippelhetek? Zeitgeist, meg Dr. Lenkei?
Ez a két nagy bekezdés szép, csak sajnos nem értettem meg belőle, hogy hogyan válik ettől az elfogadhatóvá, hogy ideológiából kiindulva tényeket tagadj, illetve hazugságokat, valótlanságokat elhiggy. Abban teljesen igazad van, hogy nem szabad mástól várni a problémáink megoldását, meg hogy a politika csak a szart keveri. De ettől még nem kezdenek el felfelé esni a dolgok. (Mert nagyjából ezt hoztad ki belőle)
"Tudatában vagyok annak hogy mikor és hogyan okozok magamnak betegséget."
Azért kíváncsi lennék, hogy fertőző betegséget hogyan okozol magadnak...
"Még egyszer: kezdett elfogyni a türelmem, mostanában túl sok szélmalomharcot vívok a fórumon."
Hát ja, téveszmék terjesztése gondolkodó emberek körében tényleg szélmalomharc. Hogy a konkrét példánál maradjunk: elhiszem, hogy vannak orvosok, akik leszarják a munkájukat, és feleslegesen antibiotikummal tömik a betegeiket. Azt, hogy ez lenne az általános, és hogy az orvosok nagytöbbsége ilyen nemtörődöm, pénzsóvár geci, sőt, hogy MAGA AZ ORVOSTUDOMÁNY gonosz, na ezt tartom túlzó tévedésnek, hazugságnak, demagógiának, ostobaságnak, kamugyógyász/szektás propagandának. (hogy nálad épp melyik áll fenn, kiválaszthatod)
Próbáljuk meg tisztázni EZT a kérdést, mielőtt továbblépünk!