ahhh
  • remark #295
    "Napok alatt pár sg-s posztból? Esetleg olvastál tőlem mást is? Pár sg-s posztból az én agyműködésemre és értelmemet feltártad. Aha. Nobel díjat esteleg ne adjak?"
    Szerinted ha pszichológushoz mész az mibõl von le következtetéseket veled kapcsolatban? Feldug az orrodba egy agyszondát? Többször beszélgettem már veled, nem emlékszel? Én a nehéz eseteket mindig megjegyzem magamnak. És erre most itt rájött még pár napnyi szélmalomharc veled, szerinted ennyi információ nem elég ahhoz hogy véleményt mondjunk a másik kommunikációval kapcsolatos képességeirõl? És persze nem a valós képességeidõl beszélek, hanem arról amilyen itt vagy. De mégis mi más számítana az én szemszögembõl??

"Nem az a kérdés hogy nehéz-e, hanem hogy léteznek-e ilyen folyamatok. Az ember tudomány nélkül is képes megismerni a valóságot.
    Mégis Newtonig senkinek nem esett le (hej, micsoda képzavar!), hogy van gravitáció. Még, ha az okot nem is tudta akkor is megértette."
    Uh. Jól belecsaptál egy többszáz, vagy inkább ezer éves folyamat kellõs közepébe. Mondjuk már eszembe jutott hogy felhozom a dolgot példának, kár hogy totál fáradt vagyok már a sok szarrágástól, de megpróbálom pár mondatban összefoglalni hogy mire gondolok:
    Az 1500-as évek nagy újítása pontosan a felismerés volt, ami mellett ma én kardoskodok, és ti hülyének mondotok. Ugyanezt ismerték fel az 1500-as években is, és õket is szinte egytõl egyik hülyének nézték. A felismerés az volt, hogy nem az a helyes hozzáállás hogy az ókoriak tudományát (szó szerint) istenítik, hanem fel kell ismerni hogy ugyanezen teljesítményre képesek a kor emberei is. Egytõl egyig, bármelyik. Mindegyik más dologban alkot majd maradandót, mert mindenkinek megvan a saját szerepe. A lényeg mégis ez a szemléletváltás volt, hogy a kor embere egyenrangúnak érezte magát az ókoriakkal, akiket addig tudományos szempontból istenített, és úgy gondolta hogy az õ teljesítményük megismételhetetlen. Nos, ugyanezt mondom kicsiben, a jelenre vonatkoztatva. Nincs olyan hogy vannak fontos emberek, tudósok, akik majd elõreviszik a társadalmat, és van mindenki más, aki meg lószart sem ér.
    Nézzétek meg hogy ez a lassan elterjedõ paradigmaváltás micsoda fejlõdést hozott el. Számomra fel nem fogható, hogy miért nem vagytok képesek felfogni, hogy mindazon tudományt és ezeken alapuló vívmányt amit annyira istenítetek (részben jogosan, részben érdemtelenül) az azért vált lehetségessé, mert durván 500 éve megindult egy paradigmaváltás. Ugyanilyen paradigmaváltásra lenne szükség ma is, hogy a fejlõdés felgyorsuljon.

"Magyarán az amit írtál, hogy mindenki a képesség birtokában van nem igaz."
    Ez az amin nem fogunk túljutni. Te nem érted hogy ez mit jelent, vagy nem értesz vele egyet, nálam pedig ez világnézetemet is meghatározó alapkérdés.

"Pl. a te benyögésed után, hogy a védőoltás mítosz úgy vélem értelmi képességek terén neked nincs. A himlő biztos véletlenül tűnt el Afrikából és Indiából ugye?"
    Hmm. Védõoltás. Sejtettem hogy innen fúj a szél.

"Esetleg utánanéznél, hogy Marie Curie mire és hogyan kapott első nőként Nobel díjat? Nem ártana."
    A férjére konkrétan emlékszem hogy meg lett említve a könyvben hogy nagy valószínuséggel az elõrehaladott sugárbetegsége miatt szédülhetett meg az utcán és esett egy lovaskocsi elé mely a halálát okozta. Tehát mi is az értelme a válaszomnak? (Elvégzem helyetted az értelmezés nehéz munkáját.) Az, hogy nem az a kérdés jelenleg hogy a sugárzást jobb-e ha tudjuk mérni, vagy elég-e ha saját érzékszerveinkkel érzékeljük (mikor már érzékelhetõ hatása van), mert erre a kérdésre egyértelmu a válasz. Hanem az a lényeg, hogy ahhoz hogy egyáltalán kutassák a témát, vagy hogy felfedezzenek bármit a témával kapcsolatban, az ember kellett. Az ember érzékelt elõször valamit (nem a sugárzást), utána lett a kutatás, és végül megjött a nobel díj. A sorrend minden esetben ez, és semmi sem kezdõdik a tudománnyal.

"Idézet tőled.
    Védőoltás az egy mítosz"
    Én nem követem hogy mit beszélsz te Anaiddal, úgyhogy nem értem hogy a mérõmu"szerektõl miért ugrottunk a védõoltásokig?

Látom a védõoltások csapták ki a biztosítékot mindekttõtöknél úgyhogy errõl majd írok még.