ahhh
-
"Másrészt viszont ha tetszik a tudományos metódus híveinek ha nem, amikor az ember megismer egy valóságelemet, és ezt kifejezi úgy hogy azt elolvasva és értelmezve a másik EMBER megérti hogy mirõl van szó, akkor mission accomplished."
Na itt van a kutya elásva!
NEM, nem elég "megérteni"! Ha elmondod, hogy fogpiszkálóból, rágógumiból meg alufóliából hogyan mcguyverkedek össze egy tankot az egy dolog. Még fel is fogom. De ha lehetetlen megcsinálni, akkor francokat mission accomplished.
Nagyon nagyvonalúan megfeledkezel az eredmények reprodukálhatóságáról. Anélkül bármilyen "elmélet" csak a levegőbe beszélés.
"Ti" meg ezt nem vagytok hajlandóak vagy képesek megérteni, hogy nekem ne magyarázzon senki úgy, hogy az állításai ellenőrizhetetlenek. A messziről jött ember tipikus esete. Ha valaki állít valamit, akkor azt én is tudjam ellenőrizni, vagy fenntartom a jogot, hogy tévedésnek illetve hazugságnak tartsam az állítását.
Semmi bajom a szokatlan, de megalapozott állításokkal.
Amivel bajom van, hogy az ilyen homályos, vitatott, függőben lévő dolgokról vannak emberek, akik teljes határozottsággal képesek nyilatkozni úgy, hogy közben az égvilágon semmi alapja nincs a hülyeségeiknek, csak valami elborult, tisztán elméleti alapokról induló elbaszott fejtegetés.
Hogy ne lógjon a levegőben, és hogy ne adhassatok olyan dolgot a számba, amit nem mondtam: most konkrétan a homeopátiára, az összes bioenergiás szarságra, az akkupunktúrára és a pöcsre kent rinocéroszszarvra gondoltam.
Egyébként bármennyire is erőlködsz, a tudományos módszernek pontosan az a lényege, hogy az eredményeket függetlenítse. Kimondottan erre irányul a módszer. Hogy amit a valóságról megtudunk, az tényleg a lehető legobjektívebb tudás legyen, ne "értelmezés kérdése", vagy "érdekes elképzelés". Ahol már nem mindegy, hogy kicsoda az, aki a kísérletet végzi, ott már erős a tévedés vagy csalás gyanúja.
De komolyan mondom, felfogni nem bírom, hogyan erőltetheted ezt az egészet. Valami nagyon kifacsart gondolkodásmód kellhet hozzá, hogy TÖKÉLETESEN AZ ELLENTETTJÉT lásd bele a dologba, mint ami valójában.
Azt vagyok képtelen felfogni, hogy nektek mi bajotok van azzal az alapelvvel, hogy levegőbe ne beszéljünk már hülyeségeket? Egyetlen dolgot szeretnék csak, hogy ha valaki tudományos témában állít valamit, akkor az tényleg, ellenőrizhetően úgy működjön. Olyan kurvanagy kérés ez?