ahhh
  • remark #255
    "Akkor miért is terjed kimutathatóan és igazoltan bizonyos úton?"

Most milyen betegségről beszélünk? AIDS? Bizonyíthatóan nem terjed. Rák sem terjed, hanem megjelenik.
    Az hogy mi bizonyítható és mi nem, valszeg azon múlik hogy melyik hittérítőnek hiszel. De a tudomány már csak ilyen: elméletek csapnak össze...

"Az, hogy megbetegedtek és egy szimpla megfázásba belehaltak. Mar ritkán."

Ritka, én is mondtam hogy ritka, de nem azért mert az orvostudomány fejlődött. Ezt írtam az előző hsz-ben is, miért kell mindent 2x leírni? Nem betegszenek ma már meg, és nem halnak bele a megfázásba? Igaz. De mindez nem az orvosoknak köszönhető. Hanem annak hogy teljesen más az életmódunk, több és jobb a táplálék, jobbak a lakhelyek, jobb az ország infrastruktúrája stb.

"Vagy felsorolhatnék tucatnyi betegések ami 10 éve kor előtt megölt sok ember és ma védőoltás van rá."

Védőoltás az egy mítosz. A tudományos orvoslás hívei által terjesztett mítosz. Ahogy Pasteaur is csak egy hazug szélhámos volt, aki csak a kérdéses történet FELÉT segített csak elterjedni, és aki ezzel táptalajt adott különféle, az orvostudományban széleskörően elfogadott mítoszok megjelenéséhez, mint amilyen a védőoltás.

"Nem tünetmentesít, hanem gógyít is te okosotjás. Számtalan olyan betegség van amit az immunrendszer nem képes gyógyítani."

Nem olvasod amit írok? Leírtam hogy sok esetben segít a tudomány és az orvoslás. Azt írom (amit még egyszer utoljára kiemelek, te kis értetlen, hogy TE IS EZT ÍROD), hogy ne értékeljük túl, azaz nem minden esetben a tudomány és az orvoslás a megoldás. Én hajlok arra hogy az esetek döntő többségében nem az orvoslás a megoldás, de elismerem, eddig is elismertem, hogy bizonyos esetekben segítséget nyújt, ezért fontos hogy létezzen, és fontos hogy értékeljük, de ne értékeljül túl.

A fenti megállapításomban az is benne van közvetett módon, hogy sok esetben egyébként sem az immunrendszerre van bízva a probléma megoldása, hanem az emberre magára. Ehhez nyújthat segítséget az orvostudomány, de a probléma végleges eltűnését NEM FOGJA elhozni az orvostudomány. Ergo a civilizációnk NEM gyógyul ki a betegségből. Ilyen betegségre példa a rák. Az orvostudomány esetleg eszköz lehet ahhoz hogy az ember más területekre koncentrálva eltörölje a problémát a Föld színéről egyszer és mindörökre.
    Én nem értek egyet azzal a tendenciával hogy az ember egyre kevésvé képes az önálló életre, hanem minél több és több mankót kell a hóna alá tolni ahhoz hogy életképes maradjon. Az ember szinte ahogy megszületik, rendellenesnek nyilvánítják és kezelni kezdik, és ez folytatódik élete végéig. Ez abnormális. Az életkörülményeket kellene úgy alakítani hogy több egészséges ember legyen. Azaz a kulcs nem az orvostudomány kezében van, hanem teljesen máshol.

"Daganatos betegségek kezelése samfu?"

Az. Apám daganatos, hivatalos csatorákon keresztül még nem kapott semmilyen segítséget.
    A végső diagnózis az, hogy a probláma csak akkor oldódik meg, ha ő megoldja...
    Nem erről beszélek én is folyamatosan? A betegségekre a megoldás az életmódváltás. Nem értelmezhető számodra ez a szó?

"Nem kell túlértékelni? Kívácsi vagyok, hogy ha holnap megszűnne a vezetékes víz, gáz és áramszolgáltatás meddig húznád. Ne értékeljül túl. A tudományos haladás tette lehetővé, hogy az emberiség egy komoly része egyre jobban éljen és nem filizofikus elmékedés."

Nem értesz egy halom fogalmat. Mit jelent jól élni? Ha van víz+gáz+áram akkor jól élünk? Szerinted ez ennyi és itt vége van? Akkor te biztos jól élsz és elégedett vagy. Egy áram+víz+gáz rendszerre kötött entitás kinek jó életét ezen rendszereken keresztül érkező inpulzusok táplálják.
    Mondtam én azt hogy nem jó hogy van víz+gáz+áram? Dehogynem jó. Mit mondtam eddig, és mit jelent ez a pár mondat is amit az előzőekben írtam? Azt jelenti, hogy ne értékeld túl a rendszert ami "kiszolgál". Van értéke, van jelentősége a tudománynak, és az ezen elméleteken alapuló rendszereknek, de ne értékeld túl ezeket, ezek szerepét. Mit nem lehet ezen a mondaton érteni? Ráadásul te ugyanezt írod le: Valóban a kombinált módszer a jó. Vagy mondhatnám azt is, hogy nem kell verébre ágyúval lőni.

A filozofikus elmélkedésről pedig annyit, hogy az emberi gondolatnak nagyobb hatása volt az emberiség történelmére, és annak az életforának a kialakulására amit te élsz, mint amennyire azt te hajlandó vagy beismerni. Mit gondolsz az a "tudományos alapokon" nyugvó élet amit te egyedül meghatározónak állítasz be létezhetne az emberi gondolat nélkül? Mi a jó fenét hiszel te, hogy robotok népesítik be a Földet? Nem, nem azok, még ha tükörbe nézve egy robotot is vélsz felfedezni...