ahhh
  • Molnibalage
    Jól mondod, nem kell verébre ágyúval. Én pont ezt próbálom kifejezni, hogy az orvostudományra ez az ágyúvan verébre hozzáállás a jellemző.
    Pl. milyen hozzáállás az hogy antibiotikumokkal és más szerekkel tömjük a gyerekeket a legelső panaszok megjelenése után azonnal?

Azt mégis hol? Mikor szökőévenként beteg voltam 14 éves korom előtt a átalában csak ágyban pihenés és látcsillapító volt felírva. Hol van ez a bruál erős antibiotikumoktól?

Manapság a tüneti kezelés hódít. Nem vette át 100%-ban az uralamat, de erőteljesen jelen van. Amint megjelenik a tünet, addig "kezelgetjük" a betegeket, míg a tünet el nem múlik. Miután a tünet elmúlt, a beteget gyógyulttá, azaz panaszmentessé nyilvánítjuk. PANASZMENTESSÉ! Érted?

Panaszmentetssé? Aha. Szóval mikor 9 éve utoljára voltam igazán komolyabban beteg 39 fokos lázzal csak tüneti kezélés volt amit kaptam és azóta beteg vagyok? Fura, hogy egy a látszik.

Vagy amikor 17 évvel ezelőtt vesemedence gyulladásom volt és 40 fokos lázam ott is csak tünetileg szüntették meg a gondot? Trollkodsz még egy ideig? A kórokozót ismerik ami okozzoza, és azt kezelik le. Hogy hol szedtem össze arra nem xy doktornő adja meg a választ te nagyonsötétbarom.

Eszemfaszom megáll az olyan barmokon, mint te.