ahhh
-
Érdekes, hogy rengeteg természetgyógyász állítja, hogy a kombinált kezelések a leghatásosabbak. Van amin tud szinpla természetgyógyászati módszerekkel segíteni, van amihez orvostudomány kell. Nekem ez a kombinált megközelítés tetszik. Én sem azzal kezdem, hogy szaladok dokihoz, ha elkezd köhögni a gyerekem, hanem házi gyógymódokhoz folyamodok, gyógytea, köptető, fekvés, inhalálás, ha ennek ellenére nem javul megyünk orvoshoz. Neves professzoroktól hallottam azt a véleményt, hogy nem szabad minden csip-csup baj miatt gyógyszerekkel, antibiotikumokkal bombázni a szervezetet, mert legyengíti az immunrendszer működését. És nagyon értékelem, hogy ezen szemlélet gyakorlati alkalmazásával is találkozom.
Akkor kezdtem erre felfigyelni, mikor javaslatra vettem a gyerekeknek orrsprayt és megnéztem az összetételét jó pár száz forintért sikerült snassz sós vizet vennem. Na mondtam magamnak, ezt otthon is meg tudom csinálni: forralok vizet kevés sóval, kihűl és tessék mennyivel kevesebbe kerül.
Szal, mint sokmindenben én a középutat találom a legjobbnak. Amiben segít a természetes gyógymód "mű cuccok nélkül" jó, amiben nem, jöhet a hatékonyabb segítség és pont.